Şimdi Ara

Yeni klima montaj problemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba klima aldım airfel 2016 yeni çıkan cihaz aradım daikin servisi geldiler saçma sapan montaj yaptılar yani iç ünite üstten boşluk bırakmadılar sokturdum 15 cm aşağı taktırdım sonra vakum dedim biz vakum yapmıyoruz gazı dolandırip bırakıyoruz aynı şey dediler Hayır ben vakum istiyorum dedim cihazı getirdi aparatı yokmuş gittiler bu gün gelmişler ben yokken tam giderken yakaladım vakum yaptınız mı dedim evet dedi ama cihazı göremedim neyse denedik falan dedi montaj formunu da abim imza atmış gittiler şimdi bilgili arkadaşlara sorum klimanın doğru derecede soğutma yaptığını yani sağlıklı çalıştığını nasıl test edebiliriz? Ve bu montaj yapan arkadaşlar hiç mi eğitim almıyor bu kadar mı bilgisiz koskoca daikin firmasının elemanları????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lwon -- 15 Haziran 2016; 20:01:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lwon

Arkadaşlar Merhaba klima aldım airfel 2016 yeni çıkan cihaz aradım daikin servisi geldiler saçma sapan montaj yaptılar yani iç ünite üstten boşluk bırakmadılar sokturdum 15 cm aşağı taktırdım sonra vakum dedim biz vakum yapmıyoruz gazı dolandırip bırakıyoruz aynı şey dediler Hayır ben vakum istiyorum dedim cihazı getirdi aparatı yokmuş gittiler bu gün gelmişler ben yokken tam giderken yakaladım vakum yaptınız mı dedim evet dedi ama cihazı göremedim neyse denedik falan dedi montaj formunu da abim imza atmış gittiler şimdi bilgili arkadaşlara sorum klimanın doğru derecede soğutma yaptığını yani sağlıklı çalıştığını nasıl test edebiliriz? Ve bu montaj yapan arkadaşlar hiç mi eğitim almıyor bu kadar mı bilgisiz koskoca daikin firmasının elemanları????

merhaba arkadaşım.cok geçmiş olsun.çok sık duyar olduk artık bu gibi sıkıntıları.malesef bu piyasa böyle serbest oldukça.işine ekmeğine müşterisine saygı duymayan insanlar olduğu sürecede göreceğiz gibi.tam bir bilgisiz servis demeki daha montajdan haberi yok.öncelik olarak daıkın genel merkezi arayın durumu anlatın.sonrasında ise direk değişim isteyin.en azından şansınızı değişim için deneyin.

eğerki değişim olmaz ise son çare kurulum yapan servisi değil başka servis talep edin.sonrasında gazı tamamen boşaltıp sistemi komple vakumlayacaklar ve gramajında gazını verecekler.ne kadar faydası olur ömründen ne kadar gider kimse bilemez.bilirim diyende yalan söyler.birşey olmaz diyende yalan söyler. şu varki motor yağına karışan nem hava vs ayrıştıramazlar.o yüzden ilk hareketiniz değişim üzerine olsun arkadaşım.dahada derine girersek azotla yıkamaları bile gerekiyor.hadi azota gerek yok o kadar ama vakum derin vakum olduğu için bir saatden aşşağı düşmese iyi olur fazlası zarar getirmez.

bu durum her firmada yaşanıyor malesef.bu sektörün başını çeken firmalardada olması ayrıca bir kabullenilmez durum .siz direk değişim yoluna gidin inşşallah işinizi sizi üzmeden görürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghostkiller1 -- 15 Haziran 2016; 21:05:03 >

• lwon L kullanıcısına yanıt
    Keşke resim de paylaşsaydınız en azından rezilliği görürdü herkes.
    Nasıl test edeceğinizi sormuşsunuz ama bunun için en azından klimacıların kullandığından bir derece sahibi olmanız gerekir, teknoloji marketlerden kendiniz de alabilirsiniz. ben servis zamanımdan kalan alışkanlıkla şu an ofisimde hem ortamın ısı ve nem durumunu gösteren derece, hem de klimanın çıkış kısmında bir dereceyi hep bağlı tutuyorum, merak ve alışkanlık işte, genellikle kompresörün hangi frekansta ne kadar yüklendiğini ve üfleme ısısının ne kadar değiştiğini gözlemlerim oradan.
    Neyse konuyu dağıtmayayım, normalde kabaca ortam ısısına en az 15-20 derece fark koyması beklenir oda sıcaklığı 30 derece ise çıkışın soğutmada 10-13 derece dolaylarında olması beklenir. klima çalışmaya devam ettikçe ortama paralel bu ısı dahada düşecektir lakin belli bir seviyeden sonra sensör kontrolleri devreye girecektir ve elbette sistemi durduracaktır vs. Şu an açık değil klimam, masamdaki dereceye bakıyorum 29,4 derece görüyorum, denemek veya karşılaştırmak istersen aynı zaman diliminde 30 dakika çalıştırıp karşılıklı sonuçları paylaşabiliriz ama tabi ki bu bir kriter değildir asla, sadece merakını gidermek için yazıyorum. yoksa bölge değişir nem oranı değişir klima performansları değişir vs.

Vakum konusunda ben ürün değişiminin atla deve farkı olmayacağı düşüncesindeyim. ürün değiştiriyorlarsa elbette değiştirin ama değişmiyorsa da dünyanın sonu değil, fakat vakumun yapılması şart ötesi şart.
    sistemdeki gazın boşaltılması, AZOT ile sistemin temizlenip kurutulması, vakum ve sonrası gramınca gaz şarjı ile sorununuz ortadan kalkacaktır. Şu şartlarda deneme yapmanıza dahi gerek olmayacak derecede kesin bilgidir ki klimanın olması gereken performans düzeyine şu hali ile asla ulaşamayacaktır.

• Şunu anladım büyük marka diye güvenip almayacaksın valla soğudum aldığıma da pişman oldum zaten servisin bir muamelesi var biz biliyoruz siz bilmiyorsunuz orada burada görüp söylüyorsunuz dercesine . Bu problemi tek yaşayan ben de değilim son yaşayan da olmayacağım galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lwon L kullanıcısına yanıt
    bende muhtemelen aynı klimayı 10 gün önce bağlattım herşeyi yaptılar sorunsu.z insanına göre değişiyor herhalde bilemedim. umarım sorunsuz kullanırsınız hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    garip bir klima arızası.
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.