Şimdi Ara

2019 LEON KLİMA İLE İLGİLİ SORUN ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracı 0 olarak aldım ve kullanıyorum 1 ay içinde 5 bin km yapmışım hepsi uzun yol ve fark ettim ki

araç uzun yolda sabit giderken 50-100km mesafeden sonra klima düğmesine hiç dokunulmasa bile içeri hava kanallarından sıcak hava veriyor yani üfler gibi yoğun değil öyle çok az esinti gibi ama içeriyi ısıtıyordu kış olmasına rağmen, ancak klimayı yada havalandırmayı devreye alınca öyle sıcak üflemeyi kesiyor uzun yolda yazın bu iş çekilmez servise sormadan önce bir fikir almak istedim nedir ne değildir fikri olan var mı

arac dij klima bu arada

• Bu düğmeye basarsan sıcak hava üflemeyi keser. Klima kapalıyken bu düğme açık kalsın. Yoksa dediğin gibi sıcaklık geliyor.
    2019 LEON KLİMA İLE İLGİLİ SORUN ?
  • Benim araçta ve arkadaşımın kullandığı opel astrada da var bu durum.

Klima kapalı olsa bile iç sirkülasyon tuşuna basınca kesiyor iki araçta.
  • Egea dijital klimada da durum böyle. O yüzden her kontak açışta klimanın iç sirkülasyon tuşu da aktif oluyor. Hatta kullanıcılar bu durumu bilmediği için kışın bu araba buğu yapıyor diyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İç hava sirkülasyon tuşunu uzun süre kullanmak, araç içindeki hava kalitesini düşürür ve buğu da yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor sicakligini veriyor, klima en son kisin kullanildiysa misal 25 derecedeyse kapattiktan sonra az da olsa sicaklik veriyor cozumu soguk moda alip biraz hizli fan calistirip kapatmak. Tebrubeyle sabit.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

Benim araçta ve arkadaşımın kullandığı opel astrada da var bu durum.

Klima kapalı olsa bile iç sirkülasyon tuşuna basınca kesiyor iki araçta.
    hocam bu sync ne işe yarıyor

ve bu A/C de klimayı mazotdan mı tüketiyor

aracı 1 aydır aldım bende daha kullanmayı bilmiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackAvrupa

hocam bu sync ne işe yarıyor

ve bu A/C de klimayı mazotdan mı tüketiyor

aracı 1 aydır aldım bende daha kullanmayı bilmiyorum

Alıntıları Göster
    sync çift yönlü klimalarda sağ ve solun derecesini eşitler.

Yani sync açık olursa sol ve sağ tarafı eşit dereceye getirir sync kapalı olursa sağı ayrı solu ayrı dereceye getirebilirsin.

A/C klima demektir zaten. Açık olursa içeriye soğuk hava verir. Yakıt tüketimini arttırır. A/C tuşunu kapatırsan soğuk üflemez.
    Kısacası içeriyi soğutmak ve camlardaki buharı yok etmek istersen A/C tuşunu açman gerekiyor.
    İçeriyi ısıtmak istersen A/C tuşunu kapat. Motorun sıcağını içeri vererek yakıt tüketimini arttırmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

sync çift yönlü klimalarda sağ ve solun derecesini eşitler.

Yani sync açık olursa sol ve sağ tarafı eşit dereceye getirir sync kapalı olursa sağı ayrı solu ayrı dereceye getirebilirsin.

A/C klima demektir zaten. Açık olursa içeriye soğuk hava verir. Yakıt tüketimini arttırır. A/C tuşunu kapatırsan soğuk üflemez.
    Kısacası içeriyi soğutmak ve camlardaki buharı yok etmek istersen A/C tuşunu açman gerekiyor.
    İçeriyi ısıtmak istersen A/C tuşunu kapat. Motorun sıcağını içeri vererek yakıt tüketimini arttırmaz.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler

• Teşekkür ederimm beyler sevindim cevaplara ama aklınızda bulunsun omsirkülasyon tuşuna basınca belli süre sonra içerde sıkıcı bir hava yapıyor ve gerçekten camlar bugulanıyor ben yol boyunara ara soguk moda aldım ve camları açtım bazen kilmadan içerdeki havayı istediğim iç sıcaklıga ayarladm problem kalmadı Bilginiz olsn

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.