Şimdi Ara

YENİ LANCER 1.5 TESTİM 1.8 İZLENİMLERİM (FOTOĞRAFLAR) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
628
Cevap
4
Favori
91.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • türkiye şartlarında 1.6 üstü zaten kısıtlı bunlar 1.8 üstelik tek versiyon getiriyor...1.5 bile en üst donanımda seçilemiyor...
  • Merhabalar,

Lancer 1.8 test araçları konusunda bir bilgilendirme gereği duydum, Temsa'nın elinde 1.8 test aracı var fakat Temsa öngörülen 1.8 araçlarından daha fazla 1.8 siparişi aldı ve şu an elinde 1.8 araç çok az sayıda mevcut, araçların çoğuda bayi stoklarında bulunmakta. 1.8 aracı ile test sürüşü isterseniz ve istanbul'da ikamet ediyorsanız test sürüşü gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Temsanın sitesinden test sürüşü formunu doldurabilir ve test aracı uygun olduğu tarihler için geri dönüş bekleyebilirsiniz. Temsanın Lancer test araçları: 1.5 MT kırmızı, 1.5 AT siyah, 1.8 Siyah, Lancer Evolation MR beyaz renk olarak bulunmaktadır. araçlar basına verilmediği tarihlerde bayi satış danışmanı ile Temsa Altunizade de görülüp test gerçekleştirilebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: caramurat

Merhabalar,

Lancer 1.8 test araçları konusunda bir bilgilendirme gereği duydum, Temsa'nın elinde 1.8 test aracı var fakat Temsa öngörülen 1.8 araçlarından daha fazla 1.8 siparişi aldı ve şu an elinde 1.8 araç çok az sayıda mevcut, araçların çoğuda bayi stoklarında bulunmakta. 1.8 aracı ile test sürüşü isterseniz ve istanbul'da ikamet ediyorsanız test sürüşü gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için Temsanın sitesinden test sürüşü formunu doldurabilir ve test aracı uygun olduğu tarihler için geri dönüş bekleyebilirsiniz. Temsanın Lancer test araçları: 1.5 MT kırmızı, 1.5 AT siyah, 1.8 Siyah, Lancer Evolation MR beyaz renk olarak bulunmaktadır. araçlar basına verilmediği tarihlerde bayi satış danışmanı ile Temsa Altunizade de görülüp test gerçekleştirilebilir.

temsa altunizade de yiğit beyden aldığım bilgiye göre test aracı olarak kullandıkları tek bir araba var (1.8 intense olarak) onuda bayilere vermiyorlar....medya talebi çok olduğundan belki medyaya verdikleri test araçları olabilir o ayrı

test sürüşü formu doldurduğunuzda sizi yetkili bayiye yönlendiriyorlar, bayilerden biri sizi arıyor, genelde bayilerin verdikleri cevap bizde 1.8 intense test aracı yok şeklinde oluyor, eh pekii derseniz olay orda bitiyor....ama TEMSA altunizade de varmış bana bir randevü ayarlarmısınız diyip diretince bunu ayarlayabilenler var.. (yanında bayi olmaksızın TEMSA altunizadeye girmek anladığım kadarı ile formaliteye uygun değil o yüzden bir bayi ayarlamak şart gibi)

ek bilgi;
    yiğit beyden doğrulattığıma göre (temsa satış teşkilatında iyi bir yerdedir kendisi, bayilerden bilen bilir diyeyim) daha önce benimde sorun olarak gördüğüm; egzost ve yol sesi ile süspansiyon sesi gibi şikayet ve olumsuzlukların 2 faz halinde yapılan iyileştirme çalışmaları ile sorun olmaktan artık çıktığı bilgisini aldım. bana 2009 modellerde artık bu sorunların kalmadığı bilgisi verildi.......ama test araçları hala 2008 model o da ayrı bir konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 22 Ekim 2008; 22:52:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: oliwer
    1.8'i nerede test edebiliriz, aracı çok merak ediyorum, orda burda kötüleyen bi sürü inceleme var ama, o kadar kötü olacağını tahmin etmiyorum.

daha önce yazıldığı gibi istanbul altunizade TEMSA'da kendilerine ayırdıkları bir test aracı var....daha öncesinden randevü alıp uygun buldukları ve uygun oldukları takdirde bayiniz ile birlikte giderseniz test etme şansınız var....(randevu almak için form filan doldurmanıza gerek yok, istanbuldaysanız ve iyi ilişkiniz olan bir bayi varsa ondan rica edin sizin için randevu alsınlar)....ancak araba 2008 model ve iyileştirme yapıldığı söylenen 2009 modellerden değil

ayrıca testin yeterliliği konusundada çok umutlu olmayın derim....(ben ona "test" diyemiyorum, "kısa bir gezinti" sadece) istanbul kısıklı civarını biliyorsanız söyliyeyim ki test denen hadise millet parkının etrafında bir veya birkaç turdan ibarettir...daha uzun bir test için baştan pazarlık yapın derim.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 22 Ekim 2008; 23:05:37 >

• Değerli arkadaşlar,
    sanırım eksik bilgilendirmeden dolayı Temsa'da bulunan test aracı hakkında yanlış anlaşılmalar oldu.
    Temsa'ya test sürüşü için gittiğinizde size aracı tanıtacak yada test sürüşüne çıkaracak, test sürüşü hazırlıklarını yapacak ve araç son satış fiyatları hakkında size bilgi verebilecek yetkili bulamayabilir,test sürüşü zamanını istediğiniz kadar uzun gerçekleştiremeyebilirsiniz. bayiden satış danışmanı ile gitmeniz halinde tüm satış bilgilerini, stok bilgilerini, kredi ödeme seçenekleri, takas bilgileri,teslimat zamanı vb diğer satışbilgilerini detaylı olarak öğrenebilirsiniz.Temsa'dan perakende satış yapılmadığı için bu tür bilgileri almanız için bayiden satış danışmanı ile gitmeniz önerisinde bulundum.
    Temsa satış teşkilatı Türkiye otomotiv satış teşkilkatı içerisinde üst sıralarda bir yere sahip ve müşteri memnuniyeti anketi ve değerlendirmelerinde üst sıralarda yer alıyor, Müşteri beklentilerinin ve ihtiyaçlarının karşılanması adına her geçen gün farklı ihtiyaçlar ortaya çıkıyor ve Temsa'nın eğitim ve teknik açıdan sunduğu eğitim ve destek birçok otomotiv satıcısına nasip olmayan eğitim desteği sunuyor. Bu destek ve seçilmiş satış kadrosu sayesinde Temsa daralan otomotiv pazarında %20 büyüme ile her yıl zirveye doğru ilerliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

quote:

Orjinalden alıntı: supremum

42'ye iyi inmişler.
    -Konu içindeki Lancer hakkındaki yorumlarını göz önünde bulundurarak soruyorum.
    1.8 Intense için 42bin lira fiyat sence nasıl?

benim yorumumun geçmişte temel noktası alternatiflere göre bu arabanın fiyatının yüksek olduğu idi...hatırlarsanız...

Mitsubishi Lancer 1.8 Intense için 42000YTL'lik fiyat bana cazip geldi...(hatta sabancı indirimi ile 41000YTL)
    fiyatların nereden nereye geldiğini herkes biliyordur herhalde...cazibenin asıl sebebide o aslında
    birde showroom'daki kırmızı dış (kaporta) rengi ve bej iç döşemesi olan lancer alımlı duruyordu (görsel beğeni diyebiliriz)
    kişisel zevk meselesidir ama bana göre lancer'a kırmızı renk ve bej döşeme gidiyor...görünce o fikire ulaştım
    daha önce siyah iç döşeme hakim olmak şartı ile siyah, gri ve açık mavi gibi dış renkleri incelemiştim...siyah iç döşeme bana güzel ve çekici gelmemişti
    bej döşeme olunca ön konsolda çift renk oluyor ve o ön konsolun monotonluğunu biraz olsun kırıyor...
    ayrıca bej döşeme/renk kapı içlerinde, arka koltuk ile arka cam arasında göze daha güzel gözüküyor...siyahtan o kadar zevk almamıştım
    bej rengin çabuk kirlenmesi ve bakım zorluğu sorunu baki kalıyor tabiiki
    showroom'da birde intense modelinde rüzgarlık vardı...ve sonuçta araba (intense tabiki) oldukça alımlı gözüküyordu...fiyatta cazip olunca insan neden olmasın diyor açıkçası
    benim olumsuz bulduğum yönleri açıkladığım sırada satış temsilcisinin üstüne basa basa 2009 modellerinde gelen şikayetler üzerine
    - egzost sesi
    - yol sesi
    - süspansiyon
    gibi kısımlarda ciddi iyileştirmeler yapıldığını ilave etmesi olumlu bir etken oldu (aslında bu ne kadar doğru bir bilgidir bilemiyorum)
    2008 invite testimde gözlediğim yol ve egzost sesi ile kasislerde süpansiyondan gelen rahatsız edici sesler benim için olumsuz özelliklerdi
    elbette 2009 model bir intense veya invite test etme şansımız olmadı (intense test etmek zaten garip bir şekilde ne zamandır mümkün değildi, umarım temsa bari bir tane intense test arabası ayırır)
    satış temsilcisinin dediği değişimleri gözlemek için bari 2009 invite test edelim dedik o da mümkün olmadı...yani söylenene inanmak veya inanmamak dışında bir seçeneğimiz kalmadı..sadece yalan söylediğine ihtimal vermek istemiyorum şimdilik
    eski yorumumda 1.5 modellerindeki otomatik vitesin kaydırdığını söylemiştim..burda bir değişiklik yapmam gerekiyor...bu 3. testim olacak ve ilginçtir bu 3. testte geri kayma sorunu yaşamadık...(özellkle hep yokuşlarda durup kalktım)....bu da benim için oldukça ilginç bir gelişme oldu...test aracı 2009 model deselerdi yerdim herhalde

yani olumlu gelişmeler olması ile birlikte yinede halen işçilik ve malzeme kalitesi ile ilgili olarak var olan bir takım olumsuz görüşlerime rağmen lancer'i en fazla test edenlerden biriyim "sanıyorum" ancak yinede satış temsilcisinin dediklerinin doğru olduğunu kabul edersek (2009 model bir arabayı test edemediğim için) yapılan iyileştirmeler gerçek ise takdir edilecek bir durum...fiyat konusunda gelinen son durum ise zaten ortada.....

sonuçta fiyat konusunda cazip bir noktaya geldiklerini söylemem lazım...eğer dedikleri gibi ekim sonuna kadar bu fiyat geçerli olacak ise ekim sonrası fiyatının doğru belirlenip belirlenmediği konusunda farklı konuşmaya başlayabilirim otomobil sektörünün yaşadığı bu krizde fiyatı yine eski seviyesine çıkarmaları bence çok doğru bir karar olmayacaktır zaten...otomobil sektörünün yaşadığı kriz yüzünden kotalar dolmadı ve gizli gizli (belli etmeden hatta autoshow bahane edilerek) aralık indirimi ekimde başladı bir çok firmada, eski fiyatı uygulayarak mitsubishinin rekabet şansını yitirmemesi gerekir.....o da ayrı bir konu....

umarım yorumlarımdaki değişimi de bu şekilde vurgulamış oldum

sağlıcakla

Yeni modellerdeki iyileştirmeler aracın en büyük eksilerini geliştirici yönde olmuş ancak ne kadar etkili olacak ve nasıl bir değişim olacak merak ettim.
    Otomatik vitesin son testinizde daha önceki testlerde yaşadığınız sorunu yaşatmaması sizin açınızdan iyi olmuş.
    Sabancı indirimi ile 41000 lira 1.8 143 hp belirlenen donanımdaki araç için kabin ve malzeme kalitesi gibi olumsuzlukların görmezden gelinebileceği bir fiyat. Temsa Mitsubishi araçlar için her zaman güzel indirimler uyguluyor. Acele etmeden sabırla beklemek lazım...

• ikinci el piyasası olmayan bi araç ama fiyatı aşağı çekerlerse alıcısı artar şayet ben alırım
    ama şuanda istenılen fiyatla kolay kolay kımse bu araca girmez
    söylenen fiyat aralığında araç çok zaten
  • Elinize sağlık , çok güzel bir paylaşım olmuş. Ben de bu Lancer da dış tasarımı çok beğenmeme rağmen iç tasarımını o kadar beğenmeyenlerdenim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MAHMUTQ

ikinci el piyasası olmayan bi araç ama fiyatı aşağı çekerlerse alıcısı artar şayet ben alırım
    ama şuanda istenılen fiyatla kolay kolay kımse bu araca girmez
    söylenen fiyat aralığında araç çok zaten

söylenen fiyat aralığında çok araç var diyorsun,bana 1.8 intense ile aynı fiyatta 1.8 motorlu bi araç sunabilir misin?
  • autoshow da görevli seneye dizel seçeneği gelecek dedi.bende 1.5 mi dedim hayır 1.6 yeni seçenek gelecek dedi.1.6 yok biliyorum ama toyota ile ortak bir dizel motor projesi vardı diye duymuştum acaba o mu?gerçi görevlilerde çok şey bilmiyor ki belki yanlış bilgi vermiştir

• toyota ve isuzu ortaklaşa 2012 e kadar piyasaya çıkacak ve dünyanın en performanslı 1.6 dizel motorunu yapma iddiasındalar.

quote:

Orjinalden alıntı: LTBA_36R

autoshow da görevli seneye dizel seçeneği gelecek dedi.bende 1.5 mi dedim hayır 1.6 yeni seçenek gelecek dedi.1.6 yok biliyorum ama toyota ile ortak bir dizel motor projesi vardı diye duymuştum acaba o mu?gerçi görevlilerde çok şey bilmiyor ki belki yanlış bilgi vermiştir
  • hm demek isuzu ile .ben mitsubishi ile sanıyordum.1.6 125 hp 300 nm felan gibi bişey olsa gerek
  • Kesinlikle katılıyorum ve hemen nedenini açıklayayım.
    bende otoshow'da görevli olarak çalıştım ve Temsa camiasında kesinleşmeyen bir bilgi paylaşılmıyor. Bazı ülkelerde 2.O DID motorlarla Lancer modelleri sunuluyor fakat vergi farkından dolayı Türkiye pazarına getirtilemiyor. Lancer 1.5 motor hacmi gibi Mitsubishi'den 1.6 civarında DID motor seçeneği talebinde bulunuluyor fakat belirli bir adet garantisi isteniyor ve birkaç ülkeden alacakları adetlerin toplamı oranında değerlendirmeye alınıyor. Bu yıl gelmeyeceği garanti fakat 2009 yılında DID seçeneğinin uygun motorda getirtilmesi bekleniyor, netleşen bilgi henüz yok, ısrarla dizel gelmesini bekleyen çok kişi var, aynı sabırsızlık içindeyiz, bizde bekliyoruz;)
  • birçok markanın buna benzer hedefleri mevcut, inşallah çıkarırlar fakat aynı teknoloji üzerinden yapılacak revizyonlarla değilde farklı bir motor sistemi ile bunu gerçekleştirebileceklerini düşünüyorum. Performans kadar yakıt tüketimide önemli, yakıtta da güzel bir oran yakalarlarsa özellikle Türkiye için çok güzel olur. Birçok marka benzer iddaalarda bulunmuştu ama çok az firma sonuca varabilmişti, Zamanla hepsinin sonucunu göreceğiz
  • peki bu dediğiniz araçlar gelse bile içerisinde hangi motor olacak? vw motoru kullanılıyor outlander da lancer'da da mı vw motoru olacak? yurt dışındaki 2.0 litrelerde ne motoru var?

quote:

Orjinalden alıntı: caramurat

Kesinlikle katılıyorum ve hemen nedenini açıklayayım.
    bende otoshow'da görevli olarak çalıştım ve Temsa camiasında kesinleşmeyen bir bilgi paylaşılmıyor. Bazı ülkelerde 2.O DID motorlarla Lancer modelleri sunuluyor fakat vergi farkından dolayı Türkiye pazarına getirtilemiyor. Lancer 1.5 motor hacmi gibi Mitsubishi'den 1.6 civarında DID motor seçeneği talebinde bulunuluyor fakat belirli bir adet garantisi isteniyor ve birkaç ülkeden alacakları adetlerin toplamı oranında değerlendirmeye alınıyor. Bu yıl gelmeyeceği garanti fakat 2009 yılında DID seçeneğinin uygun motorda getirtilmesi bekleniyor, netleşen bilgi henüz yok, ısrarla dizel gelmesini bekleyen çok kişi var, aynı sabırsızlık içindeyiz, bizde bekliyoruz;)

• 1 saniyelik hızlanma ile iyi veya kötü hızlanma değerlendirmesi yapan bir kullanıcı hayatı boyunca araba değiştirir.Hiçbirini sevemez.
  • Fuarda inceledinizmi bilmiyorum ama Peugeot 4007 ile Mitsubishi Outlander aynı araç ve Peugeot 4007 51.000 Euro, Mitsubishi Outlander 77.000 YTL. Outlander her ne kadar wolksvagen motoru densede birçok marka bu motoru kullanıyor. Motora dikkatli bakarsanız Audi ambleminide göreceksiniz. Özellikle dizellerde aracın teknik alt yapısına uygun hangi markanın motoru varsa o uygulanacaktır fakat şu anda diğer ülkelerdeki DID motorlarda hangi motor kullanılıyor yada hangi motorla Türkiye pazarına geleceği hakkında bilgiye sahip değilim. Gönlümüz Mitsubishi motoru ile gelmesi taraftarı yalnız 1.6 civarı motor hacminde gelirse Mitsubishi dışında bir markanın motorunu kullanacağını düşünüyorum.Yurt dışında kullandığı DID motorlarda satış adedi yüksek olduğundan Mitsubishi motor kullandığını tahmin ediyorum.
  • Ben bunu merakla bekliyorum. Dünyanın en sessiz dizel motoru olduğu iddia ediliyor, Impreza için bakalım ne çıkacak.

http://www.boxerdiesel.com/

http://www.boxerdiesel.com/legacy_outback/en/index.html (Güzel animasyon)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucankut -- 30 Ekim 2008; 22:36:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: *karamurat*

Elinize sağlık , çok güzel bir paylaşım olmuş. Ben de bu Lancer da dış tasarımı çok beğenmeme rağmen iç tasarımını o kadar beğenmeyenlerdenim.

bu yeni lancer i inceleyenlerin çoğunun görüşü aynı zaten..yolcu kabini tasarımı dış tasarım kadar iyi olsaydı keşke diyen çok
    yabancı testlerde de dış tasarım zevkinin onda biri bile iç tasarımda yok deniyor
    sonuçta dış tasarımda göze hitap etmişsinde iç tasarımda niye etmessinki adam?...sedan olarak rakiplerin olan toyota corolla, honda civic ve mazda 3 e bir bak allahınaşkına diyesi tutuyor insanın...onlar enayimi o kadar emek ve para harcamışlar iç tasarıma
    sonuçta bu arabayı alan bu arabayı kullanmak için içine oturacak....içerdede gözü okşayacak şeyler olması lazım
    dış tasarım süper ama içine oturduğunuzda olay kopuyor....birbiri ile orantısız bir tasarım anlayışı...dış tasarım o kadar iddialı iken iç tasarım 80'li 90'lı senelerin arabaları görüntüsünü veriyor...bundan rahatsız olmayan, markasına ve servisine güvenebiliyorsa alır ona lafımız yok
    yolcu kabininde gördüğüm iç tasarım anlayışı, malzeme ve işçilik kalitesi yeni lancer in en büyük eksileridir bencede......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 31 Ekim 2008; 15:19:41 >

• öyle yorumlar yazılıyorki bazen inanamıyor gidip aracın içine oturup bu araçtanmı bahsediyorlar diyesi geliyor insanın.
    aracın iç kısmı sade ama anlatılan araç sanki 94 şahini tarif ediyormuş gibi
    elinizi vicdanınıza koymanızı tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.