Şimdi Ara

Yeni LANCER 117 hp yeni motor....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ardaşlarla Mitsubishi Lancera yeni yerleştirilen 117 hp motor nasıl,bizzat kullanıcı yorumları ve özellikle yakıt konusunu bu başlıkta toplarsak,bu aracı benim gibi ileridede düşünen arkadaşlar için iyi bir referans olur şu an sahibi olduğum araç imzamdaki aracım aracımdan memnunun fakak lpg taktırmadan binebileceğim bir araç araştırıyorum,bu tarife uyan en iyi versiyonda LANCER 1,6 117 HP düz vites invite modeli uyuyor...

• şehir içi 100 km de ortalama 10 litre altını hiç görememiştim............. ama 3500 km olunca motor ve 10 yıllık AT kullanım alışkanlığım biraz üzerimden gidince geçen gün bütün günün ortalaması olarak şehir içi+ köy yolu (köy yoluda çok iyi değildir) 4,5 litre gördüm...yanımda makine olsa fotografını çekecektim...
  • aracınızı sıfır aldınız sanırım,yani aracın tanıtım reklamında söylenildiği gibi yakıt dizel gibi diyebilirmiyiz.yani bu araç lpg bile istemez diyebilirmiyiz.bu arada bir depo ile tahmini kaç km gider, depo 59 lt. yani ışık yanıncaya kadar diyelim..bu arada aracınızı sıfır kaça aldınız,memnunmusuzuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aslan...Harun

aracınızı sıfır aldınız sanırım,yani aracın tanıtım reklamında söylenildiği gibi yakıt dizel gibi diyebilirmiyiz.yani bu araç lpg bile istemez diyebilirmiyiz.bu arada bir depo ile tahmini kaç km gider, depo 59 lt. yani ışık yanıncaya kadar diyelim..bu arada aracınızı sıfır kaça aldınız,memnunmusuzuz...

37.500 verdim..araçtan memnunum.dizel araç illaki yakıt konusunda daha ekonomiktir fakat aradaki fark dizelin bakım, ilk alırkenki maliyeti vb konulardaki handikapına değmez. 1 depo ne gider diye hiç denemem olmadı , tüm depoyu bitirmeden benzin alırım... şehir dışı 100 den aşağı düşmeden, yer yer 140 ile giderek uzun yolda 5,2 - 5,4 rahat ortalama yapılıyor.
  • 2010 1.5 düz vites aracımla 1150 km yapmıştım yazın.uzun yolda tabi. kışında 1000 kmye yakın gidiyor uzun yolda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adres63

2010 1.5 düz vites aracımla 1150 km yapmıştım yazın.uzun yolda tabi. kışında 1000 kmye yakın gidiyor uzun yolda.

pardon siz ciddimisiniz?bir depo benzin ile 1150 km yol yaptığınızdan?
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cottonmurat -- 3 Ocak 2016; 19:00:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cottonmurat

Çok rahat yapılır. Uzun yolda düz vitesle 90 km sabit hızla tek sürücü bagajsız 1000 km üstü görmek mümkün. Depo 53 lt. Bu da 5.3 litre demek. Ki ben 90da sabredebilsem çok rahat 4.5 lt ortalamayı görüyorum. Gidiş dönüş hesaplayınca eğimi de hesaba katarsak 5.5 litre civarı mantıklı. Ama hiç 90la sabredemiyorum o ayrı.

Bir Lancerı ancak bir Lancercı bilir :) Malum millete hayal gibi gelir bu değerler bu arada 59 litre depo var :D
    yapan arkadaşım ayrıca arabada 3 kişi vardı.(Kalpten gitmede)
    Ara arada klimayı minimumda açmıştım malum içerisi serin olsun dimi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adres63 -- 21 Mart 2011; 20:28:19 >

• 1000 KM yi rahat geçmesi zaten normal,2007 yılında ben uzun yolda 2004 marea 1,6 exculusive aracımlar benzinli olarak 890 km yaptığıma göre mareanın deposu 58 lt dir. Lancer 1200 km bile yapması lazım.zaten marea araçları benzini fazla yakan araclardır.bunu herkes bilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: adres63

quote:

Orijinalden alıntı: cottonmurat

Çok rahat yapılır. Uzun yolda düz vitesle 90 km sabit hızla tek sürücü bagajsız 1000 km üstü görmek mümkün. Depo 53 lt. Bu da 5.3 litre demek. Ki ben 90da sabredebilsem çok rahat 4.5 lt ortalamayı görüyorum. Gidiş dönüş hesaplayınca eğimi de hesaba katarsak 5.5 litre civarı mantıklı. Ama hiç 90la sabredemiyorum o ayrı.

Bir Lancerı ancak bir Lancercı bilir :) Malum millete hayal gibi gelir bu değerler bu arada 59 litre depo var :D
    yapan arkadaşım ayrıca arabada 3 kişi vardı.(Kalpten gitmede)
    Ara arada klimayı minimumda açmıştım malum içerisi serin olsun dimi...

peki bu degerlere 1.6 motorlada ulaşılabilir mi?galiba fabrika verileri daha düşük 1.6 nın.

• acaba yakın bir zamanda 117 hp den sonra yeni yüksek hp 1,6 motor gelme ihtimali varmı yeni lancer a..
    veya yakın bir zamanda kasa değişebilirmi bilgisi olan arkadaşlar varmıdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aslan...Harun

acaba yakın bir zamanda 117 hp den sonra yeni yüksek hp 1,6 motor gelme ihtimali varmı yeni lancer a..
    veya yakın bir zamanda kasa değişebilirmi bilgisi olan arkadaşlar varmıdır...

Aynı soruyu tekrarlayarak sormak istiyorum. Herhangi bir bilgisi olan var ise ve bizimle paylaşırsa çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler.
  • bende lancer almayi planliyordum otomatik vites alma taraftariydim çift kavramanin olmayişi birde otomatiginde ASTC nin olmayişimdan ötürü vazgeçmiştim mart gibi birde yeni kasa söylentileri kafami kariştirmişti ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyus -- 2 Haziran 2011; 20:38:23 >
  • benimde 2011 model 1.6 lancer ım var. bi kaç kez test ettim. kışın uzun yolda(200 km toplam gidilen yol) 4.6 l / 100 km ortalamayı gördüm. geçen hafta 10000 bakımından sonra ve lastikleri yaza göre ayarlayınca uzun yolda(100 km toplam gidilen yol) 4.2 l / 100km yi gördim. ikisindede ortalama hızım 74 km, yani genel olarak 80-9o km hızla yolculuk yapmışım demekki. 4 litre netide gördüm ama 25 km mesafede(suluovadan amasyaya varana kadar) bunun çok sağlıklı bi ölçüm olmadını düşünüyorum. diğer ortalamalarımdada oldukça kasarak aracı kullandığımı belirtmemde yarar var. ama normal trafiğin akışına göre kullandığınızda 5 litre civar aracın uzun yol yakıt tüketimi. 140-160 km hızlarda ise 6 litre civarı yakıyo. aracın elektronik sistemleri o kadar mükemmel çalışıyoki fazla yaksada gözüm görmezdi heralde. motorunun mükemmelliğide cabası tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wxfahri -- 10 Haziran 2011; 17:11:06 >
  • C sınıfının en ekonomik motorlarından ve yine f/p oranı ve tüketim değerleriyle elde edilen gücü değerlendirirsek EN İYİ BENZİNLİ motor şu an bu motor gençler 4 aydır 7 litreyi göremiyorum yol bilgisayarında...6.5-6.9 arası geziniyoruz şehir içinde. Şehir dışında 5 lt lerde gezinmek içten bile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 10 Haziran 2011; 23:09:47 >
  • 1.6 lancerın konforu nasıldır, özellikle 3000 devir sonrası motor sesi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

bende lancer almayi planliyordum otomatik vites alma taraftariydim çift kavramanin olmayişi birde otomatiginde ASTC nin olmayişimdan ötürü vazgeçmiştim mart gibi birde yeni kasa söylentileri kafami kariştirmişti ..

temmuzda 1.6 otomatik geliyor
  • Sevgili arkadaslar 1,6 invite 2011 model 1500 km de aracım var. Öncelikle aracım hakkındaki genel izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle aracımızın dış görünümü ile farklılığını heryerde gösteriyor. Bazı arkadaslar yakıt konusunda paylaşım yapmışlar. Yakıt tüketimi fabrika değerleri şehir içi 7.6 şehir dışı 4.9 ikisinin ortalaması 5.8 dir. Aracımız evo yada ralliart modeli değil. Ancak istediğinizde size gerekli performansı yansıtabiliyor. 10 sn altında 100 km hıza ulaşabilirsiniz. (MT) Aracımızı hyundai accent ler ile kıyaslama yapan arkadaslarda yok değil.

Aracımızı ekonomik kullanmak istiyorsak kısa surede sehir içi 3-4 sehir dısı 5 nci vitese almamız ve 3000 deviri aşmamamız gerekiyor. Yol bilgisayarı shift uyarısı veriyorsa vites büyütün. Yani deviri yukseltmeye gerek yok araba kendini topluyor. Ancak araca alısmak sesi iyi dinlemek gerekiyor. 3000 devirden sonra tatlı bir hırıldanma yapıyor motor. Ben o sese bayılıyorum rahatsız olan varsa lancer sevmiyordur. Duble yollarda yol sesini biraz fazla alıyor içeri tek şikayetimde bu zaten. Japon yolları bizimkine benzemiyordur kesinlikle..

Yakıt tüketimine gelecek olursak depomuz 59 litre. 95 oktan benzin 4,17 tl Ankarada. Fulleyip Ankara etimesguttan Eskişehire gittim. 215 km gidiş - 215 km dönüş 430 km. Yol bilgisayarını sıfırlamıştım. 443 km yol yapmışım toplam. Döndüğümde tekrar fulledim. 106 tl ye doldu. 443 km de 25.4 ltire benzin yakmışım. Gerisini siz düşünün.. Lpg veya Lpi artık düşünmüyorum.

Aracımızda aşırı lüks yok. Örneğin civic gibi aşırı elektronik konulmamış. Hondanın Türkiye piyasası olduğundan sanırım sonradan lüks iyileştirmeler yapılmış. Aracımız C segmenti araçların en ekonomik en spor görüneni. Aracımızda altını çizerek diyorumki performans isterseniz yakıta bağlı sizi tatmin edecektir. Kasa değişimide ben alırken sormustum 2014 e kadar böyle devam edecekmiş.

Buda yakıt tüketimlerim.. Ankara Eskişehir arası.

Buda şehir içi değerlerim.. Varsa aynı yakan burdayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IV.MAN -- 23 Haziran 2011; 2:23:27 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.