Merhaba arkadaşlar , 5-6 ay önce samsung ativ book 3 laptop almıştım.Bilgisayarın özellikleri çok iyi fakat bir sorun var.
Bilgisayara Speed Fan programını kurdum.Sadece tarayıcı açıkken core 1 , core 2 , ve Temp 1 ısıları 48 -51 arası oluyor yani sadece tarayıcı açıkken bu ısı fazla değilmi.Asıl sorunuma geçmek istiyorum.
Online oyunlarda bilgisayar hemen ısınıyor , Temp 1 , Core 1, Core 2 ısıları fazla artıyor. Temp1 70 lere kadar çıkıyor diğerleride 65 civarı oluyor.Sadece 5 dakika oynasam bile.Online oyunlarda takılma yapıyor ama donma felan yok ileri geri atıyor sanki Lag giriyor gibi.İnternette bir problem yok.Oyunu açtığım an ısılar düşük iken böyle bir sorun yok , fakat ısı 70 lere varınca bu Lag'a benzeyen takılmalar oluyor buda fps oyunlarda insanı delirtiyor.Laptop garanti kapsamında bu yüzden açıp bakmadım termal macuna felan.Sizce bu ısılar normalmi , Soğutucu alsam düzelir mi ? Alacağım soğutucu 100 tl civarı olacak , Zalman iyiymiş galiba aliminyum olanından alıcam.Soğutucuyu alırsam ısı ne kadar düşer 10-12 derece düşer mi en az ?
Biliyorum konu fazla karışık oldu ama okuyup cevap yazan arkadaşlarlara teşekkür ederim.
Bilgisayarın Özellikleri: 8 Gb Ram. İntel(R) Core(TM) i5-3230 M CPU @ 2.60GHz 2.60 Ghz 64 Bit işletim sistemi , Windows 8.1
Ekran kartı : Ati Radeon 7670m 2 Gb Birde İntel'in kendi ekran kartı var.
Laptop : Samsung Yani bu sistemle Cs:go da takılma yaşıyorum lanet olsun :(((
Keşke yardımcı olabilsem ama hiç bilgim yok :(
3-4 derece farkeder delikleri temizle süpürgeyle.
quote:
Orijinalden alıntı: BonezCrusher
3-4 derece farkeder delikleri temizle süpürgeyle.
hocam 110 tl vericem soğutucuya 3-4 den fazlası lazım bana en az 10 derece , ayrıca fan çıkışlarını laptopun içine hava tutarak temizledim.
Thad BMST
kullanıcısına yanıt
o kadar soğutma bekleme.
quote:
Orijinalden alıntı: BonezCrusher
o kadar soğutma bekleme.
yapma ya ozaman bir işe yaramaz :(
Thad BMST
kullanıcısına yanıt
İlk aldığında sıcaklıklar aynı mıydı ? Sonradan mı oldu ?
İlk aldığında sıcaklıklar aynı mıydı ? Sonradan mı oldu ?
@Thad BMS
valla ilk aldığımda elimle dokunuyordum mesela laptopa ısı felan yok şuanda elimi dokundurduğumda pek ısı yok ama işte 49 derecede felan webte gezinirken oyunlarda artıyor , artıncada lag'a benzeyen takılmalar yaşıyorum.
alivs14A
kullanıcısına yanıt
Sana tavsiyem , madem cihaz yeni garantisi var. recovery yap ve servise gönder. Çabuk ısındığını ve bazen ısınıp kapandığını belirt. Böylece fan temizliği yapacaklardır. Ya da başka gereken bişey varsa yapmaları lazım. Durum anormal çünkü , tarayıcıyı açmakla o kadar aşırı ısınması normal değil
@alivs14
quote:
Orijinalden alıntı: Mocle
Sana tavsiyem , madem cihaz yeni garantisi var. recovery yap ve servise gönder. Çabuk ısındığını ve bazen ısınıp kapandığını belirt. Böylece fan temizliği yapacaklardır. Ya da başka gereken bişey varsa yapmaları lazım. Durum anormal çünkü , tarayıcıyı açmakla o kadar aşırı ısınması normal değil
@alivs14
tarayıcı açıkken 48 - 49 derece anormal mi ?
alivs14A
kullanıcısına yanıt
Pardon kardeşim özür dilerim. Ben hızlıca okudum 70 derece olarak anlamışım. 48-49 olabilir çok yüksek değil.
@alivs14
quote:
Orijinalden alıntı: Mocle
Pardon kardeşim özür dilerim. Ben hızlıca okudum 70 derece olarak anlamışım. 48-49 olabilir çok yüksek değil.
@alivs14
Bir deneme yaptım , yelpaze ile laptopun altından hava verdim laptopa 43 dereceye kadar düşürebildim.Zalman marka bir aliminyum soğutucu alırsam rahatlar galiba bilgisayar fazlasıyla.
alivs14A
kullanıcısına yanıt
Kalite bişey alırsan düşebilir kardeşim. İyice araştırıp al acele etme. Hatta aldıktan sonra test et , memnun kalmazsan gönder. Ben 2 farklı mağazadan internet üzerinden almıştım. Memnun kalmadım geri yolladım. Bakarsın hoşuna gittimi kullanırsın
sıcaklıkların iyi. 85 i geçerse sorun vardır(oyunlarda)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme