Şimdi Ara

Yeni Leon Dizel Manuel mi, 1.2 Benzin DSG mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba herkese. Yeni üyeyim otomobillere çok meraklıyım ve misafir olarak uzun zamandır forumu büyük bir keyifle takip ediyordum, şimdi üye oldum. Yeni bir araba alacağız bu ya yeni leon dizel manuel (full versiyonu) ya da 1.2 benzinli DSG(full versiyonu) olacak. Fiyatları aşağı yukarı aynı. Fakat babam çok net bir şekilde otomatik istiyor, bende burada okuduklarım sonucunda DSG'den korkuyorum :) senelik 3bin 5bin km anca yaparız hafta sonları kullanacağız sadece. Bundan önceki aracımız 2004 ibiza dizel signo manuel di. Ondan çok memnunduk bu yüzden tercihimiz bi üst klasman olan leon olacak. Engin bilgilerinizi merakla bekliyorum iyi forumlar :)

• madem ki fiyatlar birbirine çok yakın dizeli seçmek daha mantıklı gibi geldi bana,tamam tsi az yakıyor gerçekten ve 1.2 eski tip motorlarla karşılaştırmamak lazım ama bir yandan da dizelin torku var,yokuşlarda 1.2tsi'ye göre devir çevirmeden akıp gitmek var..ama babanızın 'kesinlikle otomatik' ısrarı varmış..
    dsg'lerde eski versiyon kadar sorun yaşanmıyor diyorlar ama bilemeyeceğim,ama ben dsg'ye de hiç bulaşmaz dizel manuel alır kafamı rahat tutarım,saatli bombaya biniyormuş gibi de hissetmem böylece..

bol şans ve aramıza hoşgeldin
  • 4-5 bine dizeşe gerek yok 1.2 manuel alın
  • Teşekkür ederim cevaplarınız için ayrıca hoşbulduk :) açıkçası kafamdaki soru işareti yakıt mevzusundan çok dsg. Senelik çok düşük km'ler yaptığımız için yakıtı çok düşünmüyoruz. Dsg'ye güvenebileceğimi bilsem bir dakika bile düşünmem 1.2 benzinli dsg şanzımanlı leonu alırım.
  • Gidin 2+2 garanti yaptırıp Dsg olanı alın. Dört sene yetkili servis öper, garantiye ve servise ödediğiniz parayla da Dsg masrafını peşinen ellerine sayarsınız :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: NightShift

Gidin 2+2 garanti yaptırıp Dsg olanı alın. Dört sene yetkili servis öper, garantiye ve servise ödediğiniz parayla da Dsg masrafını peşinen ellerine sayarsınız :)
    Sunroof ve led paketi kesin olsun. Ben olsam 1.6 tdi manuelden alırdım. Otomatiğe çok ihtiyacınız var mı buna karar verin bence. Çok yoksa o riske girmeyin derim
  • Babam daha önceki arabamızı kullanamıyordu manuel olduğu için. Bu sebeple şimdi otomatik olsun istiyor. Baktığımız modeller 17" jantlı sunrooflu ledli modeller. İkiside aynı. Aradaki tek fark motor ve şanzıman seçimi. Ne yapıp edip manuele ikna mı etsem, yenilendi denen dsgye mi güvensem bilemiyorum. Zira dsg 1.2 ve manuel 1.6dizelin fiyatı çok yakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hugo35

Babam daha önceki arabamızı kullanamıyordu manuel olduğu için. Bu sebeple şimdi otomatik olsun istiyor. Baktığımız modeller 17" jantlı sunrooflu ledli modeller. İkiside aynı. Aradaki tek fark motor ve şanzıman seçimi. Ne yapıp edip manuele ikna mı etsem, yenilendi denen dsgye mi güvensem bilemiyorum. Zira dsg 1.2 ve manuel 1.6dizelin fiyatı çok yakın
    O zaman otomatiği sorunsuz olan modellere bakacaksınız
  • Senede 3-5 bin km yapıyorsanız gönül rahatlığı ile dsg alın ve keyifle kullanın derim.
  • Hocam yaptığınız km az, dizel mantıksız gibi gözüküyor. Dsg sıkıntısı zaten malum biliyorsunuz. Ya başka bir markanın otomatiğine bakın ya da leon'un 1.4 tsi act olanına bakın derim. Yakıtı falan iyidir gidişi de öyle
  • Piyasada bu fiyatlara bu donanımlarda sıfır araba yok. Ayrıca sattığımız araçta seattı ve aşırı memnunduk. 300bin km yi geçmiş olduğu halde motoru %90 üzeri güç üretiyordu expertiz raporuna göre. Sağlamlık, görüntü, donanım ve fiyat eksenli bakarsak leon'dan daha doğru bir seçenek yok bizim adımıza. 1.2 dsg olmazsa tercihimiz manuel dizel olacak çok büyük ihtimalle. Evet az km yapıyoruz ama binerkende basmiyim, yüklenmiyim çok yakar, sağ şeritte gaz pedalının altında yumurta varmış gibi kullanmak istemiyorum bu aracı. Dizeli alırsak o sebepten alıcaz. 1.2dsg yide kullanım kolaylığı, konfor ve diğer benzilli modellere göre yakıt tasarrufu daha iyi bir seviyede olduğu için tercih edicez. Yorumlarınız karar almamda çok net etkili olacak. Dsg'den bu forum korkuttu çünkü beni

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=91586989&p=1#91586989

Kullanici deneyimleri paylasılmış.

Seat kullanmiyorum ama yakit konusunda avantajli olanin tercih etmeniz iyi olcaktir diye dusunuyorum.
    Ayrica diesel km dusuk donanimli bir araba cok daha az deger kaybeder kafanizda gonlunuzde rahat olur.
  • Haklısınız satışıda düşünmek lazım. Seat zaten piyasada çok tutulan bir marka değil. O sebeple benzinlisini satmak daha da zorlaşacaktır. Bakalım bizim için sonuç ne olacak
  • quote:

Haklısınız satışıda düşünmek lazım. Seat zaten piyasada çok tutulan bir marka değil. O sebeple benzinlisini satmak daha da zorlaşacaktır. Bakalım bizim için sonuç ne olacak
    Senede 3-5bin km için ne dizele ne de sıfır arabaya gerek var. İsraf bence. İkinci el temiz bir araç alın 2010 model civarı, işinizi görür 5 - 10 sene.
  • quote:

Haklısınız satışıda düşünmek lazım. Seat zaten piyasada çok tutulan bir marka değil. O sebeple benzinlisini satmak daha da zorlaşacaktır. Bakalım bizim için sonuç ne olacak

Leon çok tutulan bir araç. Üstelik genelde genc kesime hitap ettiği için Benzinlisi daha çok tercih edilebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Senede 3-5bin km için ne dizele ne de sıfır arabaya gerek var. İsraf bence. İkinci el temiz bir araç alın 2010 model civarı, işinizi görür 5 - 10 sene.

Alıntıları Göster
    Opel Astra Sport 1.4 T 140 hp Sport Active Select 61.280 TL. Yılda 3-5bin km için dizele gerek yok bu 1.4 motor 1.2 tsi'dan fazla yakar ama kesinlikle üzmez sizi her türlü memnun eder ayrıca Astra Leon'dan bir tık daha kaliteli bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Opel Astra Sport 1.4 T 140 hp Sport Active Select 61.280 TL. Yılda 3-5bin km için dizele gerek yok bu 1.4 motor 1.2 tsi'dan fazla yakar ama kesinlikle üzmez sizi her türlü memnun eder ayrıca Astra Leon'dan bir tık daha kaliteli bir araç.

Alıntıları Göster
    ben olsam dizel alırdım ama babanız kullanamıyorsa sıkıntı...
  • şöyle düşünün.
    Leon 1.2 tsi manuel style 50 bin.
    1.6 dizel 60.000
    1.2 tsi dsg dizelle aynı diyorsunuz.
    (tam bilmiyorum fiyatını).
    1.4 tsi fr manuel de 61.5 (led,sunroof v dahil).

1.2 tsi manuele ek olarak 10.000 tl para verilecek 3 alternatifte de.

1.4 tsi da daha yüksek performans,led paket, sunfroof ve FR donanım ekstradan gelecek.

1.6 dizelde o fark dizel ve daha az yakıt, daha yÜksek tork için olacak.

1.2 dsg de ise otomatik vites farkı olacak.

Uzak ara en kötü seçim 1.2 dsg olur.

Performans, şekil vb olarak 1.4 fr, ekonomi için 1.6 tdi seçilmeli.
  • quote:

Babam daha önceki arabamızı kullanamıyordu manuel olduğu için. Bu sebeple şimdi otomatik olsun istiyor. Baktığımız modeller 17" jantlı sunrooflu ledli modeller. İkiside aynı. Aradaki tek fark motor ve şanzıman seçimi. Ne yapıp edip manuele ikna mı etsem, yenilendi denen dsgye mi güvensem bilemiyorum. Zira dsg 1.2 ve manuel 1.6dizelin fiyatı çok yakın

satarkende kar etmek isterseniz eger dizel alin mutlaka. yakitlarin fiyatlari malum. gittikce artiyor. dogal olarak bu da arac fiyatlarina yansiyor.
  • quote:

Piyasada bu fiyatlara bu donanımlarda sıfır araba yok. Ayrıca sattığımız araçta seattı ve aşırı memnunduk. 300bin km yi geçmiş olduğu halde motoru %90 üzeri güç üretiyordu expertiz raporuna göre. Sağlamlık, görüntü, donanım ve fiyat eksenli bakarsak leon'dan daha doğru bir seçenek yok bizim adımıza. 1.2 dsg olmazsa tercihimiz manuel dizel olacak çok büyük ihtimalle. Evet az km yapıyoruz ama binerkende basmiyim, yüklenmiyim çok yakar, sağ şeritte gaz pedalının altında yumurta varmış gibi kullanmak istemiyorum bu aracı. Dizeli alırsak o sebepten alıcaz. 1.2dsg yide kullanım kolaylığı, konfor ve diğer benzilli modellere göre yakıt tasarrufu daha iyi bir seviyede olduğu için tercih edicez. Yorumlarınız karar almamda çok net etkili olacak. Dsg'den bu forum korkuttu çünkü beni

Tsi lerin bol bol yağ yaktığınıda hesap edin ;)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.