Şimdi Ara

Yeni LG PA70G Led Projeksiyon Cihazı İnceleme (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
9
Favori
64.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dinceroz

LGPA70G Gündüz testi, merak edenler için 1080i ekledim.
    Bilginize.

http://turkcedersler.com/icerik/lgpa70g-g%C3%BCnd%C3%BCz-kullan%C4%B1m-videosu

3 d gözlüğü nerede aldınız acaba nette 80 ile 130 lira arası değişiyor, tabi ucuzu alırken görüntü kalitesi kötü bir ürün almak istemem
    birde 106 ekran 3 d tv lerde 3 d deneyeminiz oldumu acaba karşılaştırma yapsanız hangisi iyidir

• dinceroz D kullanıcısına yanıt
    cihaz ile ilgili hazırladığınız videoları izledim..emeğiniz için teşekkürler..gündüz gösterim videonuzda, cihazda zoom olmadığı için perde olçüsünü tutturmak adına cihazı uygun uzaklığa koymak zorunda kaldım dediniz..aklımda kaldığı kadar 3.5 mt gibi bi uzaklık..az önce cihaz bilgilerine hepsiburda dan baktım..zoom-focus var diyor..ben bu cihazı alsam koyacağım yer ile perde arası nerdeyse 4.5mt. olacak..1.80e 1.80 perde düşünüyorum..bu şekilde cihazı kurup perde genişliğine göre ayar yapılamaz mı acaba..aslında sony dx120 almak üzereydim..perde hediyeli 1100 tl..ama bunun lamba ömrü 30.000 saat.. sony 7000..siz ne dersiniz..
  • dırestraıts D kullanıcısına yanıt
    digital görüntü zoomu var,
    ama ölçeklendirme yok, yani mercek sabit görüntü boyutunu yakınlık uzaklık ile ayarlıyorsunuz.
    4,5 mt den 180x180 görüntü alamazsınız,
  • denizcaptain kullanıcısına yanıt
    http://www.boyutdijital.com/OEM-DLP-Link-3D-Gozluk-3D-Projeksiyon-Cihazi-Gozlugu,PR-10686.html

ben bu gözlüğü aldım bu en ucuzu,

gayet başarılı alabilirsiniz,

samsung 40s6140 tv var 8000 serisi samsung denedim,

LG 400, 600' hzlerini denedim, bence projeksiyon bu cihazları 10'a katlar,

ama 1024x768 çözünürlük 4/3 format işi biraz bozuyor,

bir kaç sene sonra 1920x1080 3d led projeksiyonlar ucuzlar o zaman tadından yenmez.
  • dinceroz D kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hocam, size cihaz hakkında bir kaç soru soracağım cevaplarsanız sevinirim;

1-Su bir çok kisinin dediği netlik sorunu ne durumda ?

2- 1.45 e 2.40 kaç inc oluyor ?

3-3m den tahmini kaca kac görüntü alabilirim ?

İyi Forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dinceroz

http://www.boyutdijital.com/OEM-DLP-Link-3D-Gozluk-3D-Projeksiyon-Cihazi-Gozlugu,PR-10686.html

ben bu gözlüğü aldım bu en ucuzu,

gayet başarılı alabilirsiniz,

samsung 40s6140 tv var 8000 serisi samsung denedim,

LG 400, 600' hzlerini denedim, bence projeksiyon bu cihazları 10'a katlar,

ama 1024x768 çözünürlük 4/3 format işi biraz bozuyor,

bir kaç sene sonra 1920x1080 3d led projeksiyonlar ucuzlar o zaman tadından yenmez.

teşekkur ederim bilgileri paylaştığınız için :)

• Merhaba,

1.) Netlik sorununun ne olduğunu bilmiyorum, çok ayrıntılı tüm yorumları incelemedim ancak profesyonel değil standart bir kullanıcı olarak paylaştığım video ve resimlerden de anlaşılacağı üzere film, televizyon ve Oyun konsollu performanslarında her hangi bir netlik sorunu olmadı,
    Tabii Led Tv'ler ile karşılaştırdığınızda netlik, canlılık, ışık, pixel aralığı, kontrast gibi dez avantajlarından dolayı Led tv kalitesinde görüntü alamazsınız, bende sony ve samsung full hd 3d led tvler var gerçekten ikisinide neredeyse açmıyorum, sürekli projeksiyon kullanıyorum, hiç bir sıkıntım yok.
    2.) 240cmX145cm yaklaşık 94 inch'e denk geliyor ama net olarak bilmiyorum.
    3.) Emin değilim ama Cm başına orantı hesabı yaparsak 210x126 gibi bir şey olur 300cm'de.

Tabii 4/3 ile 16/9 arasında fark olur mu hiç denemedim. ama hala 4/3 kullanacak kimse yoktur artık sanırım.

:)

İyi günler.

Kendi Sitelerim ;
    http://cabukeleman.com
    http://turkcedersler.com
    http://www.oyunlazim.com

• 3d filmleri usb den direkt oynatabiliyor mu ?

bir de ben haftadan haftaya film ve maç izleyeceğim muhtemelen yeterli olur mu bana ?? ( hoşuma gidip tv bağlarsam bilemem ileride: )
  • El Guapo kullanıcısına yanıt
    3d filmleri hiç bir şekilde direkt oynatamıyor,hele kendi usb sinden imkansız 3d için aşağıdaki koşullar gerekiyor.

1-projeksiyon cihazı ile pc bağlantısı.

2-pc görüntü ayarlarının 1024x768 120 hz ayarlanması.

3-yardımcı bir program aracılığı ile (stereoskopic player,bino player vb.gibi) 3d filmin açılması.

4-yukarıdaki koşullar sağlandıktan sonra projeksiyon cihazının kumandasından 3d tuşuna basılıp,3d dlp link uyumlu aktif gözlükler ile 3d videolar izlenebiliyor.

Not : projeksiyon cihazları için piyasada bulunan 3d converterler sanırım lg pa70g ile uyumlu değil,çinden satınaldığım YT V3D-P converter çalışmadı,piyasadaki converterler 1280x720p 3d ready cihazlarda çalışıyor sanırım,lg pa70g cihazlar 3d için 1024x768 120hz çözünürlük hemde page flipping istiyor bunun içinde sadece pc ile çalışıyor.
  • nvidia 3DTV diye bir program var acaba onunla iki boyutlu filmleri yapay 3 d olarak izleyebilirmiyiz. şu an gözlüğüm yok olunca deneyeceğim tabi gözlüğü olan ve nvidia ekran kartına sahip ekran kartına sahip arkadaşlar denerse fena olmaz program paralı ama sanırım nette bulunur bir şekilde :D
  • Cihazın netlik sorunlu ile ilgili bazı sorular gelmiş, cihaz ilk çıktığı zamanlarda bu sorun vardı hatta ben alıp iade etmiştim, daha sonra bunu giderdiler, şu an satın alacağınız pa70g lerde böyle bir sorun ile karşılaşmazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalıçapkını35

Cihazın netlik sorunlu ile ilgili bazı sorular gelmiş, cihaz ilk çıktığı zamanlarda bu sorun vardı hatta ben alıp iade etmiştim, daha sonra bunu giderdiler, şu an satın alacağınız pa70g lerde böyle bir sorun ile karşılaşmazsınız.

benimkinde de köşelerde biraz netlik sorunu vardı bu normal mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetates

3d filmleri hiç bir şekilde direkt oynatamıyor,hele kendi usb sinden imkansız 3d için aşağıdaki koşullar gerekiyor.

1-projeksiyon cihazı ile pc bağlantısı.

2-pc görüntü ayarlarının 1024x768 120 hz ayarlanması.

3-yardımcı bir program aracılığı ile (stereoskopic player,bino player vb.gibi) 3d filmin açılması.

4-yukarıdaki koşullar sağlandıktan sonra projeksiyon cihazının kumandasından 3d tuşuna basılıp,3d dlp link uyumlu aktif gözlükler ile 3d videolar izlenebiliyor.

Not : projeksiyon cihazları için piyasada bulunan 3d converterler sanırım lg pa70g ile uyumlu değil,çinden satınaldığım YT V3D-P converter çalışmadı,piyasadaki converterler 1280x720p 3d ready cihazlarda çalışıyor sanırım,lg pa70g cihazlar 3d için 1024x768 120hz çözünürlük hemde page flipping istiyor bunun içinde sadece pc ile çalışıyor.

Teşekkür ederim bilgilendirme için.

• denizcaptain kullanıcısına yanıt
    Çok çok az ise ve yazılar dahi olsa tatmin edici netliği yakalayabiliyorsanız normal bence bütün led projektörlerde var bu durum ama 2013 yılında üretilenlerde ben netlik sorunu görmedim incelediklerimde yoktu. İlk çıktığında almıştım sağ köşe netken sol köşe asla netlemiyordu yorumlarımda da vardır ilk yorumlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalıçapkını35 -- 8 Ocak 2014; 20:07:10 >
  • daha dikkat li bir inceleme yapayım o zaman sorun 2013 yılının ilk aylarında almıştım buyuk ihtimal 2012 üretimi olabilir, altyazılarda daha önceki izlemelerimde bir rahatsız edici gelmemişti, serviste hallediliyor sanırım dimi.
  • bir sorum olcak okuyan herkez cevap verebilir kafama takılan lg70g lcd diye geciyor ... lümen olayı ise lambalılarda yüksek fakat saatlari lcd kadar gitmiyor buraya kadar anladıgım bu

diyelim lambalı atıyorum 1000 ansi lümen ile lcd 1000 ansi lümen değer olarak aynımı rakam olarak aynı fakat görsel olaraktamı aynı oluyor MU bu kadar karışık sordum bilğisizlikten umarım sorabilmişimdir
  • ayhanx54 kullanıcısına yanıt
    Lg pa70g LCD değil DLP'dir. Bu görüntü oluşturma sistemi ile alakalıdır. LED ise klasik civalı lamba yerine led ışık kullanılması esasına dayanır. Piyasada DLP ve LCD sisteminde üretilmiş led porjeksiyonlar var. Ama lgpa70g dlp led projeksiyondur. Işık gücü lambalı projeksiyonlara göre düşüktür ama kullanım ömrü 10 kat fazladır. 30.000 saat ömrü vardır. Bu ömür lambalı cihazlarda ortalama 3000-4000 saattir. Son kullanıcı olan bizler için kısaca şunu söyleyeyim led projeksiyonu gündüz kullanamazsınız, ortamı kalın bir perde ile karartmanız gerekir. Ama ledin avantajı uzun lamba ömrü ve renklerdeki canlılık keskinliktir. Işık parlaklığı lambalı cihazlara göre 3/1 gibidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalıçapkını35

Lg pa70g LCD değil DLP'dir. Bu görüntü oluşturma sistemi ile alakalıdır. LED ise klasik civalı lamba yerine led ışık kullanılması esasına dayanır. Piyasada DLP ve LCD sisteminde üretilmiş led porjeksiyonlar var. Ama lgpa70g dlp led projeksiyondur. Işık gücü lambalı projeksiyonlara göre düşüktür ama kullanım ömrü 10 kat fazladır. 30.000 saat ömrü vardır. Bu ömür lambalı cihazlarda ortalama 3000-4000 saattir. Son kullanıcı olan bizler için kısaca şunu söyleyeyim led projeksiyonu gündüz kullanamazsınız, ortamı kalın bir perde ile karartmanız gerekir. Ama ledin avantajı uzun lamba ömrü ve renklerdeki canlılık keskinliktir. Işık parlaklığı lambalı cihazlara göre 3/1 gibidir.

Cam tozlu perdeler gündüz kullanımını ciddi iyileştiriyor. yukarıda resim eklemiştim, o resimde gördüğünüz gibi oda için 75wattlık ampul yanmaktaydı.

• drberk2 D kullanıcısına yanıt
    Evet bir iyileşme görülüyor fakat karanlık sahnelerde film seyrederken de performasnta artış sağlıyor mu?
  • Pa70g ile ilgili merak ettiğim bir konu, menüde lamba kullanım süremi göremiyorum, bunu öğrenmenin bir yolu var mı acaba? hs201 modelinde menuye ve ok tuşlarına aynı anda basınca çıkıyordu ne kadar kullanıldığı... Ayrıca DLP çiplerde renk çarkı vardır ancak bir sitede okuduğuma göre led DLP lerde yokmuş bu ledler adına çok olumlu bir gelişme doğruysa tabii...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalıçapkını35 -- 19 Ocak 2014; 1:31:52 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.