Şimdi Ara

YENI MACBOOKPRO ALINDIKTN SONRA ILK YAPILMASI GERKENLER - GUNCELLENDI! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
437
Cevap
23
Favori
72.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya yaptim. ilk once hizli gidiyordu sonra yine kasilmaya baslayinca 3 saat demeye basladi kalan zamana, sonra artik ilerlemez oldu oyle bekledi bekledi... bilgisayara ihtiyacim oldu restart atip windows ile acmak zorunda kaldim... isimi bitirince tekrar deneyecem :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhanuygur

Logitech mouselar tam benlikti her seferinde. avcuma oturmasından ağırlığına kadar..

:))))))))
  • Ne oldu krocheah :p

permission repairi bile yapamiyorum makine o derece... Hala bitirecek te verify verecek. Bide "your macosx startup disk has no more space available for application memory" diyor carpiya basip kapatiyorum. Arada bi geliyor. Bi bitsede su islem verify yapsam. Belki toparlar
  • hayirlisi diorum.. umarim duzelir.. neden oldugunu felan cozebilirsen bize de ilet bari.. ben de system diski felan hic yapmadim henuz.. onyx indirdim ama herhangi bir duzeltme islemi yapmadim bilgisayara haala.. bakalim zaman ne gosterecek?
  • Bizim soru arada kaynamış gibi
    Tekrar sorayım bari

quote:

Orijinalden alıntı: iü

Yeni olduğum için bu başlıktan sorayım dedim. Daha 1 hafta oldu macbook pro kullanmaya başlayalı.

Bu dosyalar neyin nesidir. Şimdilik 100'den fazla dosya olmuş.
    Silmemin sakıncası olur mu? Bunlar hiç oluşmasalar olmaz mı?

YENI MACBOOKPRO ALINDIKTN SONRA ILK YAPILMASI GERKENLER - GUNCELLENDI!

• Doatum dosyalar nerede duruyor? Ben tam bakamiyorum cepten giriyorum da, benim mac su anda sistemi onarmaya calisiyor

bende bu tarz bir dosya kalabaligi farketmemistim.

Bu arada bir sorum daha olacak disk permission hakkinda!

Repair disk permissionu zar zor bitirdi, baya bir satir bisey cikti, sonra verify a basmadan once ben yanlislikla bir daha repaire bastim. Sonra stop diyip verify a bastim.. Neyse verify 5 dk kalan sure fln derken kitlendi kaldi yine... Simdi repair islemi bitmismidir yoksa cikan listeden sonra verify yapmali mi direk. Bn listeyi kaybettim yani tekrar repair e basarak.

Neyse simdi restart attim verify islemini tikladim yapiyor herhalde, ama repair muhabbetinden sonra herhangi bir duzelme olmadi :-(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerhanUygur -- 26 Haziran 2010; 17:34:29 >

• finder'ı tıkladığımda açılan pencerede. Ve hergün artıyo sayıları galiba
  • Hadi ya... Sira disi... Benim finder da sadece mac klasoru icindekileri gosteriyor ve bir artis olmuyor
  • quote:

Hadi ya... Sira disi... Benim finder da sadece mac klasoru icindekileri gosteriyor ve bir artis olmuyor

Ya birşey de bilmiyorum ki Mac OS hakkında, fikir yürüteyim. Windows'ta gizli dosyalar olur ya. Onlar gibi mi acaba? Hepsinin boyutu da 0 Kb ama kalabalık yapıyo işte.
  • gizli klasor oyle olmaz unix sistemlerde :) mesela normal bi klasorun ismi hebelehubele iken gizli klasorlerin basinda . vardir. yani .hebelehubele gizli klasor ya da dosyadir.. eger 0 kb ise siliniz.. buyuk ihtimalle bir uygulama icin log dosyasi olusturmaya calisiyor ama pek beceremior.. nedense siz 0kb diyince oyle bir izlenim uyandi bende.. 0kb ise siliniz diye dusunuyorum ben :)
  • serhan arada bir bilgilendir burayi da.. valla merak ediorum senin durumun ne oldugunu.. umarim duzelir gercekten :/
  • arkadaşlar bende macbook white var. cihazı arada bir kaldırınca harddiskten ses geliyo normalmidir?
  • @cagrimir

bir sorun yok dostum. hepimizinkinde var o. bi sıkıntının değil bi önlemin uyarısı o. laptop'un ani hareketlerinden hard disk etkilenmesin diye bir önlem alıyor alet diye biliyorum bu da onun sesi oluyormuş. bi sıkıntı yok yani ;) :).
  • iü,O dosyalar bana geçici internet dosyaları gibi geldi.
    Serhan,son durum nedir,merak ettim....
  • arkadaslar bu mesajımı macbook umdan atmaktayım..ilk olarak google chrome kurdum..su track pad numaralarını geliştirmeye calısıyorum,gercekten cok faydalı gibi duruor her ne kadar beceremesem de..Sizlere bir kaç sorum olacak lütfen cahilliğime verin;
    1)google chrome tam ekran yapamıorum siteleri neye basmam lazım ekrana tam oturması için sayfaların?
    2)msn de offline arkadasları göremıorum adlum adlı programda
    3)bimeksten aldıgım için mac os türkçe olması gerekmez mi ya da ben nasıl herseyı türkçe yapabilirm acaba..
    Arkadaslar simdiden tesekkur ederim..
  • Hayırlı olsun.

Safari neden kullanmıyorsunuz?

1) Tam ekran sağ alt köşinden tutup, tam ekrana oturtabilirsiniz. Ben tam ekran kullanmıyorum ama int. browserımı. Tam ekran yeterince hakim olamıyorum sisteme. Adium gözükçek kadar boşluklu bırakırım hep.

2) Adium'da offline kişiler gözükmüyor arayüzde. Ama arama yaparak bulabilirsiniz istediğiniz kişiyi listenizdeki.

3) Hayır. Mac Os henüz tam orj. olarak türkçeleştirilmedi. Bilkom'un sitesinden türkçe yama kurabilirsiniz, ama tavsiye edilmiyor. Tavsiye edilmemesinin ana sebebide güncellemeleri sistem üzerinden kolayca indiremiyorsun.
    System Preferences'ta ki Language & Text'den Türkçe'yi en üst konuma getiriniz. Böylece türkçesi olan programlarınız türkçe olarak çalışacaktır.

Ne demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usuph -- 29 Haziran 2010; 2:06:20 >
  • tesekkurler..bir de crack li uygulamalar indirmek için önerebileceğiniz siteler var mııdır?
  • Valla çok bilmiyorum. Google saolsun o şekilde hallediyorum ama warez bb'ye bakın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: usuph

quote:

Movist te listeme eklendi...

Peki soyle bir problemim var. (muhtemelen problem bile degildir ben yapamiyorumdur :P)

Harici diskimde bir degisiklik yapamiyorum mesela icindeki Word dosyalarini acip bir miktar yazdiktan sonra save edemiyorum. Disk Write projected diyor. icindeki bazi seylerin yerini degistirmeye calisiyorum.. i ih olmaz diyor hard diski sadece okumak icin kullanabiliyorum. bunu nasil degistirebilirim?

Probleminizi anladım sanırım. Harddiskiniz NTFS formatında biçimlendirilmiş olmalı heralde. Mac Os sisteminin formatı NTFS değildir NTFS windows formatıdır. Mac harddiskler Mac OS Extended(Journaled) formatında biçimlendirilir. En sağlıklısı ve hızlısı bu formattır Mac bilgisayarlar için. Harddiskinizi boşaltıp ya da bi yere yedekleyip bu formatta biçimlendirmeniz gerekmektedir. Yoksa NTFS formatını görürsünüz, okursunuz ama yazma işlemi yapamazsınız. Fakat şunu da belirteyim Mac OS Extended formatındaki bi harddiski windowslar ne görür ne okur ne de yazar... Eğer windows bilgisayarlar ile de ilişkiniz varsa harddiskinizin yani ne bileyim bişey alıp veriyorsanız windows bilgisayarlara, benim size tavsiyem harddiskinizin bi kısmını NTFS bi kısmını Mac yapmanızdır. Zira ben 1TB lık HD'imin 200 küsürünü NTFS geri kalan kısmını Mac yaptım çünkü arkadaşlardan film falan almam, pc'me bişey aktarmam gerektiği zaman lazım olabiliyordu.

Eğer probleminiz benim dediğim ise şimdi ne yapmak istediğinizi söylerseniz ben size yardımcı olabilirim nasıl yapacağınız konusunda.

allah rızası için diskimi nasıl hem win hem macte kullanabilir ne yapmalıyım daha önemlisi nasıl yapmalıyım banada anlat çok problem yaşıyorum pclere iş göndermem gerektiği zamn
    birde bu yaptığın şeyi becerip bende yapabilirsem ntfs ile mac arasında veri taşıyabilirmiyim. yok sa birbirinden bağımsız iki disk taşıyormuş gibi mi olacağım

• bir şey daha lütfen bari burası win mi iyi mac mi polemiğine boğulmasın alan almış satan satmış, burada da maci nasıl daha iyi kullanırız konuşulsun. bizde sebeplenelim
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.