Merhaba, konu başlığını görünce ben de farklı bir başlık açmayayım buradan nasipleneyim istedim. Ben de bir tane MacBook (pro değil eski, seramik beyazı olanlardan) almayı düşünüyorum. Ancak hangi akla hizmet yaptılarsa, Mac'e fabrika çıkış işletim sistemi olarak Windows 7 Starter kuruluymuş. Acaba bu makineye Snow Leopard yüklemek mümkün müdür? Eğer bu yüklemeyi gerçekleştirirsem ürünüm garanti kapsamı dışında kalır mı? Son olarak eğer yüklenebiliyorsa, bu Snow Leopard yazılımını nereden bulabilirim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
böyle yalan duymadım, kim satıyorsa direk uzak dur bence.
quote:
Orijinalden alıntı: owin
bildiğimiz bilgisayarı bambaşa kullanmak için ekstra para ödüyoruz resmen
yani msn bile açamıyorsun, açıyorsun da kamera açıyorsun, hadi port mort uğraşıyorsun ama bu sefer de dosya gönderirken sıkıntı çekiyorsun
divx izliyceksen vlc alternetif yok veya çok az
yani her şeyi yapıyoruz ama çok kısıtlı alternatiflerle, mac de de bunu sevmiyorum yazılım sıkıntısı var
valla hocam doğru döylüyorsun bende almayı düşünüyorum ama çok pahallı. macbook pro modeli bana uygun olan 5000tl civarında. yani düşünüorumda 3000tl ye bi pc toplar kalan 2000tl le lcd tv alırım.HDMI dan HD filmlerin oyunların tadını çıkarıırım diye düşünüorum. ama neden mac bu kadar gerekli? virüs mü?trojan mı?yoksa öcü olarak gördüğümüz windows mu?güzel bi anti virüsle önüne geçebiliyoruz artık bunların. win7 çok güzel bence.microsoft un en başarılı işletim sistemi. şuan win7 ultimate kullanıorum ve son derece memnunum. yazılım sınırsız uçsuz bucaksız.kırık yazılımlar bol.oyun deseniz en baba oyunlar for windows... :D msn bütün dünyanın kullandığı bi olgu.neden msn için apple bi çözüm bulamamış anlamadım.
Önceden Windows Vista ve Xp de 30 tane farklı klasörü seçip aynı anda açamıyordum donup hata veriyordu kapanıyordu pc,oysa mac yapabiliyordu.
Şuan Windows 7 Ultimate kullanıyorum ve az önce korkuyla 100 den fazla klasör açmayı denedim,aman tanrım evet oluyor artık aynı mac teki gibi pat pat pat hepsini açtı kerata Ve Windows un transparent arayüzünü çok seviyorum,umarım yeni mac sistemi de transparent olur
quote:
Orijinalden alıntı: darkinferno
quote:
yani msn bile açamıyorsun, açıyorsun da kamera açıyorsun, hadi port mort uğraşıyorsun ama bu sefer de dosya gönderirken sıkıntı çekiyorsun
yani her şeyi yapıyoruz ama çok kısıtlı alternatiflerle, mac de de bunu sevmiyorum yazılım sıkıntısı var
valla hocam doğru döylüyorsun bende almayı düşünüyorum ama çok pahallı. macbook pro modeli bana uygun olan 5000tl civarında. yani düşünüorumda 3000tl ye bi pc toplar kalan 2000tl le lcd tv alırım.HDMI dan HD filmlerin oyunların tadını çıkarıırım diye düşünüorum. ama neden mac bu kadar gerekli? virüs mü?trojan mı?yoksa öcü olarak gördüğümüz windows mu?güzel bi anti virüsle önüne geçebiliyoruz artık bunların. win7 çok güzel bence.microsoft un en başarılı işletim sistemi. şuan win7 ultimate kullanıorum ve son derece memnunum. yazılım sınırsız uçsuz bucaksız.kırık yazılımlar bol.oyun deseniz en baba oyunlar for windows... :D msn bütün dünyanın kullandığı bi olgu.neden msn için apple bi çözüm bulamamış anlamadım.
beni anlayan birisi çıktı sonuçta bunu diyorum bende,
FAZLA para verip program sıkıntısı çekmek bana saçma geliyor, Yeni bir makina alıcam nakit sorunu da yok 13" macbook pro alayım diyorum ama aletin her yanı sıkıntı aldıktan sonra her programın alternatifini bulmak lazım ve windowstaki gibi 100lerce değil genelde 1-2 tane ve yarısı da en azından sorunlu
x301 almak kat kat yeğ bundan sanırım
Aletin her yanı sıkıntı diyorsun da tek sıkıntısı diğer makinelere göre mükemmel olması herhalde. Sony vaio f11s kullanıyorum i7 işlemci ve 6 gb ram var. 1 gb ekran kartı var. Ama gel gelelim windows 7 de explorer bile bastıktan birkac sanıye sora acılıyor. Aletin acııs suresı 1 dk ya yakın.
Gel gelelım bende birde 13.3 2010 2.4ghz macbook pro var. Alet 20 sn de acılıyor 2 snde kapanıyor. Sarzı 10 saate yakın gidiyor. 20sn sonra acıldıgında calıstırmaya kalktıgım her program da saniyesinde acılıyor.
Windows7 de durum söyle. Aleti bekle ki acılsın. Ha masaustu gordun ama o ne hala alet acılmaya calısıyor. beklemeye devam. En iyisi birkac dakika bırakayımda iyice bi acılsın. Su fln içeyimde alet kendine gelsin. bla bla bla.. Bu dedigim olay en son cıkan en güclü işlemcide hemde. Kullandıkca alet şişiyor.. ben bu bill gate sin registry sine...
kısaca windows yasam ozeti bu sekilde..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: darkinferno
quote:
beni anlayan birisi çıktı sonuçta bunu diyorum bende,
FAZLA para verip program sıkıntısı çekmek bana saçma geliyor, Yeni bir makina alıcam nakit sorunu da yok 13" macbook pro alayım diyorum ama aletin her yanı sıkıntı aldıktan sonra her programın alternatifini bulmak lazım ve windowstaki gibi 100lerce değil genelde 1-2 tane ve yarısı da en azından sorunlu
x301 almak kat kat yeğ bundan sanırım
Mac Os'u eziyet olarak görenler gerçekten senin, benim windows'tan farklı bir windows'tan mı bahsediyorlar ben anlamıyorum. Bildiğimiz windows'u kullanıyorsunuz değil mi? Eminsiniz?
Ya sizin ki farklı bi sistem ya da biz kullanmayı bilmiyoruz windows'u. Yeni bir mac kullanıcısı olarak kendi kendime ne çekmişim yıllarca dedim resmen. Mac OS'un bu küçük problemleri devede kulak windowstaki o insanı çıldırtan sorunlar yanında. Her şey problem windowsta şişmesi, performans yavaşlığı da cabası. Elinizi vicdanınıza koyup bi daha düşünün diyorum bu konuyu...
quote:
Orijinalden alıntı: usuph
Mac Os'u eziyet olarak görenler gerçekten senin, benim windows'tan farklı bir windows'tan mı bahsediyorlar ben anlamıyorum. Bildiğimiz windows'u kullanıyorsunuz değil mi? Eminsiniz?
Ya sizin ki farklı bi sistem ya da biz kullanmayı bilmiyoruz windows'u. Yeni bir mac kullanıcısı olarak kendi kendime ne çekmişim yıllarca dedim resmen. Mac OS'un bu küçük problemleri devede kulak windowstaki o insanı çıldırtan sorunlar yanında. Her şey problem windowsta şişmesi, performans yavaşlığı da cabası. Elinizi vicdanınıza koyup bi daha düşünün diyorum bu konuyu...
haklısın haklısın haklısın
ama tüm windowslar bir yana 7 bir yana bunu da unutmayalım windows destekçisi değilim ama windows tarihinde yapmadığı sıçramayı yaptı bu sefer 7 ile
ha 7 iyidir demiyorum sadece bunu belirtmek istedim
aslında tekrar düşündüm de evet iyi bir şey herkes mac alsın bence de!!
böylece kullanıcı sayısı artar ve programcıların/amatörlerin kimler gerekiyorsa onların ilgisini çeker de daha çok daha farklı programlar yazılır
herkes mac kullansın rekabet de artsın
Dostum benim klavye Rusça - ingilizce. :) dediğin ALT tuşunun altında option yazmıyor. bir simge var. ;) o nedenle sordum.
quote:
Orijinalden alıntı: O.Beverly
Şaka mı bu En alt sırada soldan 3.
Bu Arada macbook kullanmanın eziyet olduğunu windows'un rahatlık oldugunu savunan arkadaşların bu düşünceleri TAMAMEN alışkanlıktan kaynaklanıyor. Çünkü windows'u en ince detayına kadar kullanmayı biliyorlar. Fakar MacOsX açtıkları zaman işletim sistemine sadece bamakla yetinyorlar... Aynen benim ilk aldığımda Mac Book Pro'ma yaptığım gibi... ama gün geçtikçe insan alışıyor.
Şöyle anlatayım; normalde ban Touchpad asla kullanmazdım... ama bir Touchpad nasıl adama kuıllandırılr MBP adama gösteriyor... Mouse kullanmıyorum ve kullanmak ta istemiyorum artık. Multitouch Trackpad resmen makineyi kullanmayı bir eğlenceye çeviriyor...
Kayda değer neredeyse her programın mac sürümü mevcut... Türkiye gibi internet konusunda sıkıntının yaşanmadığı bir ülkede bu programları bulup indirmek hiç te sıkıntı olmamalı!!!
Ayrıca çok uzun senelerdir bilgisayar kullanan birisi olarak son neredeyse 5 Senedir de Lisanslı Kaspersky kullanıyorum... ve yine de Virüs sorununa kesin çözüm değil.. Dha deneyimim yeni Mac lerle ilgili ama bu problemin olmadığı hep söylenyor.
Sistemin hızına gelince. Gayet seri ve deyim yerindeyse ÇATIR ÇATIR çalışıyor makine. açılış kapanış taktığın donanımı anında tanıma şudur budur gerçekten etkileyici... geçen gün ilk defa bilgisayarı kastırmayı başardım... Dock umdaki neredeyse her program açıktı hepsi ile uuraşıyordum (mail programı binlerce emailimi indirmeye çalışıyordu, Word açık excell açık itunes açık Audium açık Skype açık Finder 3-4 tane açık Msn açık açık oğlu açık...) bayıldı alet öh be dedi.. sonra baktım olacak gibi değil. Bir restart çektim (toplam 25-27 sn sürdü kapa aç) aynen devam dedim :))) Mac in farkı burada ortaya çıktı... Hatırlıyorum da Windows ta update mupdate olurdu restart at derdi... 4 saat sonra beni bi daha uyar derdim. o kadar üşeniyordum restart atmaya... kafadan 4 dk...
owin hocam doğru söylüyorsun ama bu fiyatlarla kimse mac e yönelmez. zaten kullanıcı kitlesi belli. akademisyenler,grafikerler ve müzik işi ile uğraşanlar vs. sadece türkiyede değil bütün dünyada fiyatlarına ayar çekmesi lazın apple ın. minnacık ipod un bile fiyatı muadili başka markaların fiyatının 5-6 katı. Ana vatanı USA de bile ucuz sayılmaz. youtube ta bir kaç video izlemiştim.eleman macbook pro ile alienware i karşılaştırıyordu.donanımsal olarak birbirine yakındılar.sonuç olarak macbookpro galip geldi.yani sadece apple da değil aslında pahallı olan bir çok marka var. neyse kendimle bayaa bi çeliştim :D
3 gün önce aldım macbook pro 2010 model 13.3 2.4 ghz. Bimeksten 6 taksit 2400tl. Neredeyse amerika fiyatına, taksitli, türkçe klavyeli ve 2 sene garantili. Almayı düşünen bimeksi takip etsin. Suan 2700 civaında. Ama sadece bu modeli ellerinde mevcut ki zaten 13 inch almayı dusunenlerin 2.4 ghz yerine sırf 2.66 ghz islemciye 1 milyar fark verecegini dusunmuyorum. Hızı harika 2.4 ghz olmasına ragmen.. Heryse anında acılıyor ve serhanuygur isimli arkadasın dedigi gibi touch pad dehset birsey. Bende asla mousessuz kullanmayı sevmezdim ama mbp nin touchpad insana mouse gereksinimi unutturuyor ve harika bir kullanım kolaylıgı saglıyor. Kullanmadan anlayamazsınız. Aletin 2 sn de kapanması da cabası.
3 gündür sarzı bitirmeye calısıyorum bitse de sıfırdan bi full sarz atsam :p nasıl bir pil bu ya.
@gbriel Dostum çok uygun fiyata almışsın hayırlı olsun. Dediğin gibi şu anda 2700 tl falan civarında. Sen nasıl aldın o fiyata merak ettim doğrusu?
quote:
Orijinalden alıntı: usuph
@gbriel Dostum çok uygun fiyata almışsın hayırlı olsun. Dediğin gibi şu anda 2700 tl falan civarında. Sen nasıl aldın o fiyata merak ettim doğrusu?
3 gün önce bimeksin akşam 21:00 sabah 09:00 arası tüm notebooklarda %25 indirimi vardı. 1699usd %25 inince bu fiyata aldım. Şu anda %18 indiginden 2700. Yoksa apple storelarda (pupa) bakmıstım 3200 civarıydı.
serhanuygur,hocam tahmin ettim,sanırım Türkçe klavyelerde de o şekilde.2 macimin de klavyesi İngilizce olduğu için farkına varmamış olabilirim,afedersin.
Arkadaşlar Windows 7 bir önceki nesil Windows işletim sistemlerine göre ne kadar iyi ve başarılı da olsa,gün geçtikçe şiştiği ve formata ihtiyacı olduğu değiştirilemez bir gerçek.
Ha şu da var Mac OS kusursuz mu,tabi ki değil,tabi ki kasılır,tabi ki bazen uygulamalarda Force Quit yapmak durumunda olursunuz,ama bu işlemler en uç noktalarda ihtiyaç duyulan işlemler,yani serhan arkadaşın da dediği gibi onlarca uygulamada çalışırsanız kasıldığını anlarsınız,artık bilgisayarda yaptığınız işlemler yavaşlamaya başlar.Aslında durum şöyledir,bir macte onlarca uygulama açarsınız,işlemlere eşit güç dağıtılır,en zor durumda bir işlem bekleme konumunda bekletilir ve tamamlandıktan sonra diğerleri işleme alınır,yani illa Force Quit yapmak veya restart çekmek zorunda değilsiniz,bunu bir süre bekleyip kendi gözlerinizle görebilirsiniz,yavaşlamanın nedeni programın donması değil,önceliğin sizin açtığınız ve üzerinde çalıştığınız programlara verilmiş olmasıdır.
Oysa Windows'ta,7 bile olsa çok sayıda uygulamayı açarsanız,hepsi aynı anda birbirine karışır ve hepsi aynı anda donar,ve tek çözüm yolunuz restarttır.
Umarım anlatabilmişimdir...Ayrıca netiniz varsa ve aradığınız dosyaya ulaşmayı iyi biliyorsanız belki de macin Windowsa yakın sayıda uygulamasını bulursunuz.Mac için program sıkıntısı konusu sadece arama yapmaktan üşenenler için geçerlidir.
quote:
Orijinalden alıntı: serhanuygur
Dostum benim klavye Rusça - ingilizce. :) dediğin ALT tuşunun altında option yazmıyor. bir simge var. ;) o nedenle sordum.
quote:
Bu Arada macbook kullanmanın eziyet olduğunu windows'un rahatlık oldugunu savunan arkadaşların bu düşünceleri TAMAMEN alışkanlıktan kaynaklanıyor. Çünkü windows'u en ince detayına kadar kullanmayı biliyorlar. Fakar MacOsX açtıkları zaman işletim sistemine sadece bamakla yetinyorlar... Aynen benim ilk aldığımda Mac Book Pro'ma yaptığım gibi... ama gün geçtikçe insan alışıyor.
Şöyle anlatayım; normalde ban Touchpad asla kullanmazdım... ama bir Touchpad nasıl adama kuıllandırılr MBP adama gösteriyor... Mouse kullanmıyorum ve kullanmak ta istemiyorum artık. Multitouch Trackpad resmen makineyi kullanmayı bir eğlenceye çeviriyor...
Kayda değer neredeyse her programın mac sürümü mevcut... Türkiye gibi internet konusunda sıkıntının yaşanmadığı bir ülkede bu programları bulup indirmek hiç te sıkıntı olmamalı!!!
Ayrıca çok uzun senelerdir bilgisayar kullanan birisi olarak son neredeyse 5 Senedir de Lisanslı Kaspersky kullanıyorum... ve yine de Virüs sorununa kesin çözüm değil.. Dha deneyimim yeni Mac lerle ilgili ama bu problemin olmadığı hep söylenyor.
Sistemin hızına gelince. Gayet seri ve deyim yerindeyse ÇATIR ÇATIR çalışıyor makine. açılış kapanış taktığın donanımı anında tanıma şudur budur gerçekten etkileyici... geçen gün ilk defa bilgisayarı kastırmayı başardım... Dock umdaki neredeyse her program açıktı hepsi ile uuraşıyordum (mail programı binlerce emailimi indirmeye çalışıyordu, Word açık excell açık itunes açık Audium açık Skype açık Finder 3-4 tane açık Msn açık açık oğlu açık...) bayıldı alet öh be dedi.. sonra baktım olacak gibi değil. Bir restart çektim (toplam 25-27 sn sürdü kapa aç) aynen devam dedim :))) Mac in farkı burada ortaya çıktı... Hatırlıyorum da Windows ta update mupdate olurdu restart at derdi... 4 saat sonra beni bi daha uyar derdim. o kadar üşeniyordum restart atmaya... kafadan 4 dk...
bu da alışkanlıkla alakalı bir şey sanırım, misal touchpad demişsiniz zevkli, ben de o kadar sevmiyorum ki kullanmayı bilemezsiniz,
ama lenovo ların trackpointleri var bir alıştım inanılmaz rahat geliyor deyim yerindeyse tek parmakla tuşa basmak dahil 2 parmakla kullanıyorum tüm bilgisayarı, mouse u zaten unutalı çok oldu, sırf bu yüzden lenovo dan şaşmıyorum bir süredir, şimdi yeni makina alıcam sırf trackpoint için lenovo bir adım öne geçiyor tamamen alışkanlık kişiden kişiye değişiyor işte(:
ya da anlaşalım macbook kasasına trackpoint eklesin ilk alan ben olayım
Lenovanin trackpointi cag disi bence ama IBM inatla vazgecmiyor
quote:
Orijinalden alıntı: gbriel
Lenovanin trackpointi cag disi bence ama IBM inatla vazgecmiyor
İŞTE alışkanlık meselesi
çağ dışı bence dünyadaki en büyük rahatlıklardan birisi, trackpointi olmayan bir laptopu kullandığımı düşünemiyorum işkence resmen
quote:
quote:
Ama macde de bazı updatelerde restart istiyor.
25 sn çok uzun sürmüş, benimki 8 saniyede filan restart ediyor seninkinin aynısı ama tabi SSD olduğu için o kadar hızlı :) yalnız quake 3 arenada the longest yardda railgun kullanmaya bir etkisi yok bunun :)
quote:
Orijinalden alıntı: cancakmak
quote:
quote:
Ama macde de bazı updatelerde restart istiyor.
25 sn çok uzun sürmüş, benimki 8 saniyede filan restart ediyor seninkinin aynısı ama tabi SSD olduğu için o kadar hızlı :) yalnız quake 3 arenada the longest yardda railgun kullanmaya bir etkisi yok bunun :)
o da güzelde 128lik ssd taktırmak istesen farkı 300$ oluyor, 250 ssd istesen fiyata 600$ ekleniyor, Maşallah maşallah
owin üstad Trackpointe nasıl alıştın ya, bende 1 seneye yakın kullandım ve her kullandığımda piskopata bağlıyordum. Touch Pad den de nefret ediyordum aynı şekilde. Logitech mouselar tam benlikti her seferinde. avcuma oturmasından ağırlığına kadar.. Ama Şimdi MacBookPro ile bir önceki 18.4 " Acer Laptopumda kullandığım daha yeni aldığı Logitech mouse 'mu bir kenara bıraktım ve Trackpad farkını yaşamaya başladım. ilginçtir.
o.beverly, bende win 7yi sadece mecbur kaldığım noktalarda kullanabilmek adına kurdurdum. daha aldığımdan beri bir defa açmadım geçende bir açmaya çalıştım bari update yapim falan diye. onuda beceremedim zaten burada sordum :))) bi ara açıp virus ve windows updatelerini yapacağım sonra geri MAC OSX ime döneceğim :P