Şimdi Ara

YENI MACBOOKPRO ALINDIKTN SONRA ILK YAPILMASI GERKENLER - GUNCELLENDI! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
437
Cevap
23
Favori
72.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serhanuygur

tamamdir o konuda da aydinlandim :) tesekkur ederim.

once butun hard diski MAc formatina cevirip sonra windowsta bir par,asini NTFS mi yapacagim?

Bişey değil ne demek. Bende sana itunes hakkında bi pm attım bir bakarsan sevinirim :).

Önce sil harddiski, ikiye böl macte sonra biçimlendir işte. En son da NTFS yap. Eğer bir sıkıntı olursa önce windowsta bölüm NTFS yaparsın falan. Ben bir sıkıntı yaşamıştım ama nasıl hallettiğimi tam hatırlamıyorum hangi sırayla yaptım hangi sistemde böldüm falan :). Bu arada NTFS'e NTSC dediğimi farkettim şimdi sen doğrusunu yazınca. Bu ara video edit medit o işlerle uğraşıyorum, öğreniyorum falan oradan aklımda kalmış heralde :) kafa işte =). Ama sen beni anlamışın sonuçta :).
  • eheh zaten bende okurken senin NTSC yazdigini farketmemisim NTFS diye okumusum simdi sen diyince farkettim :)))

simdi boyle guzel sorular uzerine cok komik bir soru geliyor... Dosya gorunur - gizli yapma seceneklerini bulamadim, ve klasor sifreleme varmidir?

turk mac te ki baslangic kullanicilari icin olan makaleleri bir bir okumaya basladim bu arada. iyiymis.

pm e bakiyorum simdi
  • @ serhanuygur

Dostum nerden kaça aldın acaba macbookpro'yu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhanuygur

eheh zaten bende okurken senin NTSC yazdigini farketmemisim NTFS diye okumusum simdi sen diyince farkettim :)))

simdi boyle guzel sorular uzerine cok komik bir soru geliyor... Dosya gorunur - gizli yapma seceneklerini bulamadim, ve klasor sifreleme varmidir?

turk mac te ki baslangic kullanicilari icin olan makaleleri bir bir okumaya basladim bu arada. iyiymis.

pm e bakiyorum simdi

Dostum o kadar ciddi soruyu cevapladıktan sonra bu sorunun cevabını benimde bulamadığı söylersem ne diceksin bilmiyorum :D. Geçenlerde windows'tan aktardığım bi kaç klasörümden gizli olanları görmediğini farkettim Mac'in. O yüzden aktarmadan önce artık okunabilir hale getiriyorum artık. Mac'te gizli dosya ya da dosya şifreleme var mıdır, var ise nasıl yapılıyor bilen biri varsa yardımcı olsun artık bize :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usuph -- 10 Haziran 2010; 13:42:11 >

• :) haha gercekten ilginc bir olaymis... internetten yarin bir arastirma yapayim. buluruz herhalde.
  • NTFS yi, standart olarak mac sadece read-okuma yapabilir ama yazmak icin illaki formatla falan ugrasmaniza gerek yok

NTFS-3G yi kurun ve daha sonra windowsdaymis gibi rahat bir sekilde ntfs ve fat32 bicimli disklerinizi mac altinda kullanin...

Mac dosya bicimine formatlamanin tek avantaji bu dosya biciminde kopyalama-yapistirma gibi olaylar daha hizli gerceklesir..ntfs altinda kullanirsaniz windows da calistigi hizinda calisir, yani yine bir performans kaybi dususu yok, sadece windows mac in yaninda yavas kaliyor.

ben sahsen sirf degisiklik-yazma yapabilemk icin iki saat diski yedekleyip formatlayip bicimlendirme ile ugrasmayi gereksiz buluyorum
  • *bywant NTFS 3G nedir? Bir program mı? bilgi verirmsiniz lütfen :)

*Simonmc sorunu yeni gördüm 1500 dolara geldi bana Turkmenistan'da.
  • Arkadaşlar şöyle birşey buldum gizleyip/göstermek için

http://www.brooksandrus.com/blog/2007/03/23/mac-os-x-show-hide-hidden-files-in-finder/

bir bakın,olmadı akşama tam anlamıyla anlatırım.
  • Süper!!!

Oradaki bir makro scripti var onu indirin. bir tıklıyorsun gizlileri gösteriyor, br daha tıklıyorsun göstermiyor :)) Paylaşım için teşekkürler!!

http://www.brooksandrus.com/downloads/show_files.zip

bu linkteki makro direkt işimizi görmekte

• Aha bu gözümden kaçmış,manual yerine direkt Automator kullanmışlar.İşine yaradığına sevindim.
  • Merhaba, konu başlığını görünce ben de farklı bir başlık açmayayım buradan nasipleneyim istedim. Ben de bir tane MacBook (pro değil eski, seramik beyazı olanlardan) almayı düşünüyorum. Ancak hangi akla hizmet yaptılarsa, Mac'e fabrika çıkış işletim sistemi olarak Windows 7 Starter kuruluymuş. Acaba bu makineye Snow Leopard yüklemek mümkün müdür? Eğer bu yüklemeyi gerçekleştirirsem ürünüm garanti kapsamı dışında kalır mı? Son olarak eğer yüklenebiliyorsa, bu Snow Leopard yazılımını nereden bulabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Senin soruna yaklaşık bir soruyu da ben sorak için gelmştim tam...

Bende MacOsX yüklü ama ben ne olur ne olmaz diye Win7 de yükletmiştim... Açılış sırasında CTRL e basık tut menu cıkacak oradan win seçersin demişti aldığım kişi ama CTRL e de bassam CMD a da bassam açılışta bir menu çıkmıyor. Açılışta sistem seçme menüsü görebilmek için ne yapmam lazım?
  • O tuşlarla olmaz zaten,Option tuşuna basıcaksın gri ekran geldiğinde.
  • Peki ya benim soruma cevap? :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: zanqexus

Merhaba, konu başlığını görünce ben de farklı bir başlık açmayayım buradan nasipleneyim istedim. Ben de bir tane MacBook (pro değil eski, seramik beyazı olanlardan) almayı düşünüyorum. Ancak hangi akla hizmet yaptılarsa, Mac'e fabrika çıkış işletim sistemi olarak Windows 7 Starter kuruluymuş. Acaba bu makineye Snow Leopard yüklemek mümkün müdür? Eğer bu yüklemeyi gerçekleştirirsem ürünüm garanti kapsamı dışında kalır mı? Son olarak eğer yüklenebiliyorsa, bu Snow Leopard yazılımını nereden bulabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşım bir Apple bilgisayarın fabrika çıkışı olarak Windows 7 Starter'ı bırak Eski Mac Os sistemleriyle dahi çıkması imkansız.Bu işte bir iş var,komple kasayı yenilemiş,eski bir bilgisayar olabilir.Yalnız şunu aklınızda tutun eğer Windows yüklüyse kesinlikle ve kesinlikle kullanılmıştır.Ve eğer gerçek bir mac se,tabi ki Snow Leopard yükleyebilirsiniz.Snow Leopard yüklemeniz garanti dışında bırakmaz.Ürünü Apple Store'lardan veya internette herhangi bir mağazadan bulabilirsiniz.Diğer türlü indirmeden bahsediyorsanız,nette mevcut sadece aratın,indirip indirmemek insiyatifinize kalmış

• Option Tuşu nedir :) hangisidir :)))
  • Şaka mı bu En alt sırada soldan 3.

YENI MACBOOKPRO ALINDIKTN SONRA ILK YAPILMASI GERKENLER - GUNCELLENDI!
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.Beverly

Şaka mı bu En alt sırada soldan 3.

YENI MACBOOKPRO ALINDIKTN SONRA ILK YAPILMASI GERKENLER - GUNCELLENDI!

Türkçe klavyede orada option yazmıyor. "alt" tuşu türkçe klavye için option tuşudur.
  • Hiç Türkçe klavyeli mac kullanmadığım için bilemiycem
  • bildiğimiz bilgisayarı bambaşa kullanmak için ekstra para ödüyoruz resmen

yani msn bile açamıyorsun, açıyorsun da kamera açıyorsun, hadi port mort uğraşıyorsun ama bu sefer de dosya gönderirken sıkıntı çekiyorsun

divx izliyceksen vlc alternetif yok veya çok az

yani her şeyi yapıyoruz ama çok kısıtlı alternatiflerle,
    mac de de bunu sevmiyorum yazılım sıkıntısı var
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.