Şimdi Ara

Yeni Makyajli E180 Geldi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
7
Favori
15.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 14 litre yaktığını ve yokuşlarda bayıldığını görünce bakalım o kadar taliplisi çıkacak mı..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

quote:

Orijinalden alıntı: erciftci

quote:

Orijinalden alıntı: Nyassa10

Agırlıktan yola cıkarsak .. 0-100 km hızlanması 9.3 sn ye olur derim ben . Tahminleri alalım ? Mercedes henuz teknik veri yayınlamadı .. Yada bulabilen varsa burdan paylaşabilir mi ?

Tahminim 9.6

Tam tahmin etmişsin bravo.

Tahmin iyi de veri kötü

edit: sitede bulamadım, gören var mı bir yerlerde bu veriyi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciftci -- 23 Haziran 2013; 21:31:16 >

• 1.6 cgı e serisi alan adam performans için almıyordur. o kaliteyi,konforu yaşamak için almayı düşünüyorum. 1.6 motorun yakıtın gerçekten çok olacağı aşikar. 10 l altına düşürmek inanılmaz derecede mucize olur. bunun karşısında 5.20 d yakıt olarak çok avantajlı ama onuda Mercedes e ile yan yana koyunca kesinlikle e içime siniyor. Mercedes 220 cdı 2000 cc altına çekse satışları katlanır herhalde.
  • emreq E kullanıcısına yanıt
    öyle bişi olmayacak....

aynı motor şanzımanlı C serisi 5 kişi + bagaj full en ufak çekiş problemi yaşamıyor. ş.içi 8-9 litreler de bulunabiliyor. 1.6 turbo 7 ileriyi diğer motor+şanzımanlarla karşılaştırmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreq

14 litre yaktığını ve yokuşlarda bayıldığını görünce bakalım o kadar taliplisi çıkacak mı..

Merso ya hic binmedigin incelemedigin yaninda bile gecmedigin cok belli madem almayacan arabayi bos yorumlar yapmayin 2007 komp. 5 ileri c muthis gidiyor yani yeterince sen burda boyle diyorsun tmm 5 serisi ile yakitta boy olcusemez fakat 14 lt iyi sallamissin 10-11 dersin de o normal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler bu araci simdi alip agustos ta elime gececek mantikli mi yil sonunu beklesem nasil bir sey olur 2. El dusunmuyorum

• fiyat açısından galiba yıl sonu daha avantajlı olur. şimdi satıcılar bir havaya girmişler görme gitsin. sanki 1.6 dizel 180 bg motor getirmişler. fiyat listesine baktım. vergisiz hali 250 cdı dan bile 5000 tl fazla. bu kadarıda ayıp yani. 2200 cc dizel motordan bile daha pahalıya aracı satıyorlar. fırsatçılığın daniskasını yapıyorlar. devletten kırpıp kendi ceplerine dolduruyorlar. bunların heveslerini kursaklarında bırakmak lazım. bence yıl sonunu bekleyin. şuan aracınız yoksa bir şey diyemem tabiki. bende yılsonunu bekliyorum. 250 gcı da fiyat avantajı olursa 250 gcı alabilirim. tabi paraya bakar.
  • Otv siz engelli arac alanlar icin guzel bir secenek olmus.Acaba donanimi nasil merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: metamorfik87

quote:

14 litre yaktığını ve yokuşlarda bayıldığını görünce bakalım o kadar taliplisi çıkacak mı..

Merso ya hic binmedigin incelemedigin yaninda bile gecmedigin cok belli madem almayacan arabayi bos yorumlar yapmayin 2007 komp. 5 ileri c muthis gidiyor yani yeterince sen burda boyle diyorsun tmm 5 serisi ile yakitta boy olcusemez fakat 14 lt iyi sallamissin 10-11 dersin de o normal

Belli ki yaşın küçük seviyesiz konuşma tarzını buna bağlıyorum. Öğren diye de tekrar yazıyorum, 2011 c180 1.8 7 ileri şehiriçi 11-12 litre yakıyor şu an ailede k.peder kullanıyor, e350cdi 4matic kullanırken araba servise girdiğinde mercedes geçici kullanmam için c180 komp. 1.6 verdi, o dandirik 1.6 kompressorlü araç da 13-14 litre yakıyordu. E180 c lerden 200-300 kg daha ağır, bu aracın 13-14 litre yakacağını söylemek için uzman olmaya gerek yok. E350cdi 12-13 litre eurodizel tüketiyordu. Bana kimse masal anlatmasın. Alanlar buraya yazsın da görelim.

• Sanırım sürüşte baya farkediyor. Bende 2012 C180 1,6 kompressor 5 ileri var. Konyada tamamen şehiriçi ve kısa mesafe kullanımlarında 10,3 lt ortalama var. Ama arabayı çok yavaş kullanırsanız araç 11 lt leri buluyor. Kompressor motor biraz daha seri kullanımda daha az yakıyor. Arabayı sıfır aldığımdan beri daha hiç 13-14 lt tüketimleri görmedim. İlk aldığımda istanbulda 2-3 gün kaldım ki araç 0 km idi, 2-3 günlük kullanımımda yaklaşık 250-300 km tamamen şehiriçi yaklaşık 11 lt ortalamaları gördüm. Bahsettiğiniz değerler biraz yüksek. Tabiki tamamen sürüşe göre değişecek değerler. Bu arada referans olması açısından F30 kasa 3,16 bmw aracım vardı, aynı şekilde konya şehiriçi tüketim ortalamam 8,5 lt idi. Ben E serisinin de bilinçli ve zevkli bir kullanımla şehiriçi tüketiminin 10-10,5 lt leri geçeceğini zannetmiyorum. Tabiki bulunduğum şehire kıyasla söylüyorum. İstanbul sıkışık trafikte ne olur bilemem. Zaten bu tüketim değerlerini düşünerek f30 aracımı satıp E serisini sipariş ettim.

• Bu arada bir arkadasımda 2012 E 350 CDİ 4 matic var. Onun tüketimide şehiriçi 9,5-10 Lt. Sanırım sizin sürüş stiliniz biraz değişik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pegasus989

Bu arada bir arkadasımda 2012 E 350 CDİ 4 matic var. Onun tüketimide şehiriçi 9,5-10 Lt. Sanırım sizin sürüş stiliniz biraz değişik.

Hakkını veririm diyelim, tüketim konusunda da kendimi kandırmam. 150-200 bin lira verip de km de 5 kuruş hesabı yapmak bana göre değil. Pedala korka korka basacaksam ben o arabayı neden alayımki. Sadece bir yerden bir yere ulaşmak amacım olsa fiesta veya clio dizel alırdım gayet güzel arabalar, o kadar para bağlamanın bir anlamı yok zaten.

• Bizde heryerde ya tedes yada mobese oldugu için sehiriçinde hız yapamıyorsun. Korku yakıt degıl zaten trafık cezaları. Yakıta takılan kımse zaten almaz bu arabayı. O yakıtı cok sorun edenler zaten bu aracları almayıp sadce muhabbetını edenler

• quote:

quote:

quote:

Belli ki yaşın küçük seviyesiz konuşma tarzını buna bağlıyorum. Öğren diye de tekrar yazıyorum, 2011 c180 1.8 7 ileri şehiriçi 11-12 litre yakıyor şu an ailede k.peder kullanıyor, e350cdi 4matic kullanırken araba servise girdiğinde mercedes geçici kullanmam için c180 komp. 1.6 verdi, o dandirik 1.6 kompressorlü araç da 13-14 litre yakıyordu. E180 c lerden 200-300 kg daha ağır, bu aracın 13-14 litre yakacağını söylemek için uzman olmaya gerek yok. E350cdi 12-13 litre eurodizel tüketiyordu. Bana kimse masal anlatmasın. Alanlar buraya yazsın da görelim.

Boş konusuyosun ciddi ciddi kusura bakma :))

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pegasus989

Bu arada bir arkadasımda 2012 E 350 CDİ 4 matic var. Onun tüketimide şehiriçi 9,5-10 Lt. Sanırım sizin sürüş stiliniz biraz değişik.

Hakkını veririm diyelim, tüketim konusunda da kendimi kandırmam. 150-200 bin lira verip de km de 5 kuruş hesabı yapmak bana göre değil. Pedala korka korka basacaksam ben o arabayı neden alayımki. Sadece bir yerden bir yere ulaşmak amacım olsa fiesta veya clio dizel alırdım gayet güzel arabalar, o kadar para bağlamanın bir anlamı yok zaten.

Çok doğru yazmışsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

quote:

quote:

Boş konusuyosun ciddi ciddi kusura bakma :))

Hocam yeni gordum yasin kucuk demissin kac yasindasin bilmiyorum fakat senin oraya gelip 14 litre yazmana bir sey demedim arac ha 14 yakmis ha 12 ben almayi dusunuyorum zaten incelemeye gidecegim yeni kasayi benim sana kizdigim yokusta bayilacak ne demek ya merso senelerin arabasi prestij sahibi bir marka ne renault ile ne ford ile yarismaz adamlar afedersin geri zekali mi gecen arabayi ceker mi diyenler olmus cekmese adamlar niye taksin o motoru yokusta bayilir ne demek yani arac kompressor degil ki 1.6 cgi yeni nesil motor var fercekten dedigin o laflar bos olmus belirtiyorum tekrardan

• Sanırım herkes arabanın çekmesi ve bayılması durumundan farklı şeyler anlıyor.

Mercedes veya bmw nin çekmeyecek yürümeyecek araba yapmayacağı gibi bir düşünce doğru değil. Her bütçeye göre araç çıkarıyorlar , bmw de 2 litre 116 hp dizel var mesela. Sonuçta gitmeyen araba da üretebiliyorlar. ( bkz 136 hp eski e200 Ler, 116 hp e90 3,16 lar)

Biim şirket aracımız var peugeot bipper, 70 hp ve şimdiye kadar hiçbir rampada mahsur kalmadık.

Ama e serisi bir mercedes, bu aracın 6 ay klimasının hiç kapanmayacağını varsayarak 10 saniye üzerinde bir hızlanma değeri sürüş konforu vereceğini düşünmüyorum. Konfor sadece yumuşak süsüpansyon demek değil, yılda bir kez kullansan dahi pedalın altında verdiğin paranın karşılığını gösterecek bir enerji olması aynı zamanda.

Çünkü çok iyi otoban performansı olan, tutuşu çok kuvvetli arabalar bunlar. Verdiğin paranın asıl karşılığı bu altyapı aslında. Ama zayıf bir motor ile bunu açığa çıkarmak zor.

Mutlaka uzun test sürüşü yapın almadan önce derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridleyscott -- 1 Temmuz 2013; 9:27:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

Çünkü çok iyi otoban performansı olan, tutuşu çok kuvvetli arabalar bunlar. Verdiğin paranın asıl karşılığı bu altyapı aslında. Ama zayıf bir motor ile bunu açığa çıkarmak zor.

Aynen katılıyorum. Bu motor bu arabayı gayet rahat kaldırır ama otoban perfomansı pek sunmaz ve e sınıfı bir araçtan alınacak zevki biraz azaltır.
  • abi zaten bunun için Mercedes araca e 250gcı 211bg motor koymuş. hani 25-30 bin tl daha verip bastımmı hoplaya zıplaya gitsin derseniz diye. bu birde en düşük versiyonlusu. hani bizim gibi şartları hafif zorlayarak alacak . bu dünyada benimde bir mercedesim olsun diyenler için biçilmiş kaftan. 1.4 tsı dsg 122 bg passat bana fazla fazla yetiyorken. 0-100 ü 10.4 sn olmasına rağmen 9.5 sn olan e serisinin çekişini beğenmeyecek olursam benim yüzüme tükürsünler. bu bizler için sıkıntı olmayacaktır ama 320-520 -e350 den inip bu motoru kullanırsan araç çekmiyorda dersin. ne kadar ekmek o kadar köfte. keşke 1.6 cdı da yapsalarda binsek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atitrend

abi zaten bunun için Mercedes araca e 250gcı 211bg motor koymuş. hani 25-30 bin tl daha verip bastımmı hoplaya zıplaya gitsin derseniz diye. bu birde en düşük versiyonlusu. hani bizim gibi şartları hafif zorlayarak alacak . bu dünyada benimde bir mercedesim olsun diyenler için biçilmiş kaftan. 1.4 tsı dsg 122 bg passat bana fazla fazla yetiyorken. 0-100 ü 10.4 sn olmasına rağmen 9.5 sn olan e serisinin çekişini beğenmeyecek olursam benim yüzüme tükürsünler. bu bizler için sıkıntı olmayacaktır ama 320-520 -e350 den inip bu motoru kullanırsan araç çekmiyorda dersin. ne kadar ekmek o kadar köfte. keşke 1.6 cdı da yapsalarda binsek.

Hocam dediginize konusuyorum o araca 1.6 dci motor koysa piyasayi siler supurur bende dusunuyorum almayi ama cok takiliyorum yani

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.