Şimdi Ara

Yeni Mazda 3 Mü Yoksa Yeni Megane 3 mü =)) ??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
21.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar konu sahibi arkadaşın verdiği linklere bakmadan yorum yapmışsınız çoğunuz..Arabaların ikisi de Benzinli...Megane Dizel değil ki ""yakıtı düşünmüyorsan Mazda al"" demişsiniz çoğunuz..

Ayrıca iki araçda hemen hemen aynı benzini yakıyor..Büyük bir fark yok bence..Hatta Mazda uzun yolda Megan'dan daha az yakıyor..Ortalama olarak biraz daha düşük..

Tip olarak Megane daha güzel ve ikinci elde daha kıymetli..Ancak Megane'de karar kılarsanız Benzinli değil de Dizelini almanızı tavsiye ederim..
  • maddi durum iyi, aracın ikinci eli, piyasası önemli değil diyorsan mazda al eğer önemliyse megane . ayrıca mazda ve megane kullanmış biri olarak tartışmasız megane derim hem tip hem serilik hemde piyasa olarak.burda mazda diyen arkadaşların kaçı 35-40 bin verip mazda alır o da merak konusu
  • 2001 veya 2002 senesiydi İş arkadaşım Laguna 2 ye sardı hatta bir anda Yeni Civic'ten vazgeçip Gemide gelen laguna 2 den sipariş etti sanırım Fiyat 36.000 TL idi vadeli.
    Neyse araba geldi herkes yolda giderken arabayı durdurup soru yağmuruna tutuyordu o zaman Allah bilir araç hoşdu.Araba 110Hp 1.6 dıydı hatırladığım kadarıyla.Geldiği gün direkt yola çıktık 2000km yaptık.neyse İstanbula döndük Metrocity arkasında mezarlık yanında sağlam bir yokuş var çıkarken yarı yolda kaldık ve aracı kaldıramadık neyse aşağıya kaydırdık tekrar denedik yok yine çıkmadı.Hemen 200m ilerdeki merkez servise gittik testlere soktuk hiç bir şey çıkmadı birkaç servise götürdük yine sonuş yok.ilerleyen aylarda durup dururken çalışmama sorunu eklendi o sorunuda çözemediler araç 7-8 kere çekiciyle servise gitti(bunların 3-4 tanesi sorun yok diye başlarından savdıklarından 1-2 saat sonra olmuştur.)

Netice olarak aracı 1.5 yıl sonra 24 Milyara zar zor sattı.Bu olaylardan sonra Arkadaşım ve Ben Reno'ya hiç yaklaşmadık.

Tavsiyem MAZDA veya başka bir japon aracı.Daha sorunsuzlar ve bu tür problemlere Alman ve Fransızlara nazaran daha hassasiyet ile yaklaşıyorlar, gideremedikleri sorunlar yüzünden başlarından savmıyorlar, Sanırım Japon prensibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: dost acı söyler

maddi durum iyi, aracın ikinci eli, piyasası önemli değil diyorsan mazda al eğer önemliyse megane . ayrıca mazda ve megane kullanmış biri olarak tartışmasız megane derim hem tip hem serilik hemde piyasa olarak.burda mazda diyen arkadaşların kaçı 35-40 bin verip mazda alır o da merak konusu

Ben alırım zaten mazda kullanıcısıyım
  • mazda alıpta pişman olan görmedim hepsi araçlarını övüyorlar ve şiddetle tavsiye ediyorlar.meganenin yeni kasası bence çok başarılı ama megane kadar eleştiri alan araçta yok belki. ben olsam mazda3 alırdım. içine oturduğumda bayılmıştım:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcugum

mazda alıpta pişman olan görmedim hepsi araçlarını övüyorlar ve şiddetle tavsiye ediyorlar.meganenin yeni kasası bence çok başarılı ama megane kadar eleştiri alan araçta yok belki. ben olsam mazda3 alırdım. içine oturduğumda bayılmıştım:)

Mazda'nın Türkiye'de başına gelenler Başka bir markanın başına gelse piyasadan silinip giderdi belki.

3-4 sene Distribütörsüz gibi birşeydi satış yok denecek kadar azdı.Ama o kadar sorunsuz araçlar üretiyorlarki periyodik bakım harici servisle muhattab olmuyorsunuz.Bu yüzden kullanıcısı hep Mazda'yı tercih eder durumda.Eski kredinin verdiği güçle Şuan Mazda Türkiye'ye kendi geldi ve Arada distribütör yok ve Direkt Muhattab Mazda.

Bu arada bu benim şahsi görüşüm 1.5 yıl Reno servisleri, 4 Yıl GM servislerini de değerlendirmek fırsatı buldum Mazda servislerideki sorun çözme becerisini görmedim.

Lütfen çok satan araç, çabuk elden çıkan araç diye değerlendirmeyin herşeyi.Halen araçlarda prim yaptırma gibi saçma sapan bir görüşe sahip bir Milletiz.Saab,Volvo,Mazda, Subaru gibi araçlar bu sebepten dolayı haksızlığa uğramakta

• Tipleri çok benziyor, geri kalan durumlarda da yakıtı ve ikinci elde elden çıkarmada nispeten kolaylığı sebebiyle Megane diyorum.
  • Mazda diyorum ben de yakıt ve 2.eli biraz daha zayıf olsa da ...
  • Ben megane diyorum,

burada ikinci el piyasasi dusunulerek arac alinmaz diyen yok mazdaya haksizlik yapiliyor aslinda cok guzel bizim halkin vs. sucu diyen arkdaslar ya milyoner yada parayi havadan kazaniyorlar heralde. Yahu ikinci el nasil onemsiz olur, ikinci eli onemsiz bulan adam neden c segment araba alir?

tamam subaru,mazda,mitsubishi vs. haksizliga ugruyordur belki ama ben napayim kardesim benmi kurtaracagim bu firmalarin Turkiye distributorlerini. Simdi akilli ve mantikli karar vermek lazim

Megane i dizel sectigini dusunursek ciddi bir yakit avantaji var
    ikinci elde megane zaten mazda 3 e gore kesinlikle daha sansli
    donanim olarak megane in mazdanin eksigi yok fazlasi var denebilir
    tasarim goreceli bir kavram ama bende mazda3 u daha cok begeniyorum

sorunsuzluk kavramina gelince, tamam mazda belki daha sorunsuzdur simdi birileri adac vs. istatistikleri koyar, tamam kardesimde zannedersin reno alinca kesin ariza cikartiyor. Benim babam renault dan baska arac almaz hicbirindede ne yolda kaldik, ne motor,sanziman,elektrik arizasi yasadik tabii suda varki her aracin her bakimini yetkili serviste ve zamaninda yaptirdik, kacak benzin/mazot kirsal motorin koymadik. Renault Turkiye de bir cok markanin toplamindan daha cok satiyor elbetteki sikayet sitelerindede sikayetler cok olacak tamam belki ariza orani almanlardan ve japonlardan fazla olabilir ama bu demek degilki kesin ariza cikartiyor. Yani bu konunun bu kadar abartilmasi komik bence. Benim tek gordugum sorun megane 2 de kapi kollarinin soyulmasi oldu baskada bir sorun gormedim ha birde spring te gercekten tikirdi geliyordu ama ondanda gelsin artik.

tabii suda var ben hicbir aracda plastik birlesim yerleri simetrikmi degilmi diye incelemem yada tum camlari/havalandirmayi/muzigi kapatip tikirdi geliyormu diye dikkat etmem, yada bagaj dosemesini kaldirip kaynak yerleri belli oluyormu diye incelemem tum bunlari dikkate alan biri iseniz belki renault sizin icin degildir cunku bu konulara hic dikkat etmem o yuzden bir fikrimde yok.

• @I have a dream

Mazdalar milletin elinde kalıyor zannediyorsunuz galiba.
    Renaulta haksızlık edildiği doğru.dizel tercih edilse renault rakipsiz zaten.
    Sizinde belirttiğiniz gibi Renault çok satıldığı için ikinci eli daha iyi gibi görünebilir. satılık 2.el / toplam araç sayısı olarak kıyaslarsak çok çok büyük bir fark olmaz sanırım.
    Ama belirttiğim gibi yeni megane3 ,yeni mazda3 ten daha güzel bir görünüme sahip bence.

işçilik açısından da belirteyim, benim aracım 99 model.175 bin kmde. çok ta dikkatli kullanılmamış. Ama inanın iç aksamdan kaynaklanan tıkırtı yok. şu an sağ arka amortisör lastiği ile sağ ön fren kaliperinden ses geliyor sadece. nereden biliyorum? çünkü bu iki noktaya besleme yaptık sesler kesilmişti. şimdi tekrar sesler gelmeye başlamış. Boş bir zamanda bakmak gerekiyor. işçilik açısından örnek bir marka diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 1 Aralık 2009; 7:43:49 >

• Burada karşılaştırılan Otomobillerin 2 side Benzinli, çoğu kişi Dizel Megane ile Benzinli Mazda'yı mukayese ediyor.Mazda 3 Megane'dan daha az yakar iddiasındayım birincisi.

Demişsiniz ki İkinci eli önemsiz bulan insan neden C segment araba alır Milyonermisiniz. Ne alaka anlayamadım açıkcası.Ben şahsen 2. el satacağım zaman 3 gün geç satarım diye beğenmediğim bir araca neden bineyim?

Burada kimsenin halkı şuçladığı falan da yok onu nerden çıkardınız anlamadım .Dediğim ve arkasında durduğum cümle "Halen araçlarda prim yaptırma gibi saçma sapan bir görüşe sahip bir Milletiz.Saab,Volvo,Mazda, Subaru gibi araçlar bu sebepten dolayı haksızlığa uğramakta " Gerçekten Bana 25.000 TL' ye alınıpta 1 sene sonra Prim yaptıran 27.000 TL'ye satılan bir Oto gösterin de sözümü yiyeyim.

He Megane 2 günde satılır Ama Honda, Mazda 15 günde satılır veya 1 günde satılır bunu kestiremez kimse.Ama hiçbir araç değerinden bundan dolayı çok kaybetmez.4 sene Önce 38.000 TL'ye Opel Astra H aldık.2 ay sonra 2000Km değildi bile bir fiyat araştırayım dedim 32-33 verdiler,Reno veya Hyundai olsa aynı şekilde değer kaybedecek ti.Bu yüzden ben açıkcası 2.el değerine bakmadan beğendiğim Konforuna ,donanımına inandığım aracı alırım C'de Olur D'de Zaten Milyoner olan adam gelip burada bu muhabbeti yapmaz

quote:

Orijinalden alıntı: i have a dream

Ben megane diyorum,

burada ikinci el piyasasi dusunulerek arac alinmaz diyen yok mazdaya haksizlik yapiliyor aslinda cok guzel bizim halkin vs. sucu diyen arkdaslar ya milyoner yada parayi havadan kazaniyorlar heralde. Yahu ikinci el nasil onemsiz olur, ikinci eli onemsiz bulan adam neden c segment araba alir?

tamam subaru,mazda,mitsubishi vs. haksizliga ugruyordur belki ama ben napayim kardesim benmi kurtaracagim bu firmalarin Turkiye distributorlerini. Simdi akilli ve mantikli karar vermek lazim

sorunsuzluk kavramina gelince, tamam mazda belki daha sorunsuzdur simdi birileri adac vs. istatistikleri koyar, tamam kardesimde zannedersin reno alinca kesin ariza cikartiyor. Benim babam renault dan baska arac almaz hicbirindede ne yolda kaldik, ne motor,sanziman,elektrik arizasi yasadik tabii suda varki her aracin her bakimini yetkili serviste ve zamaninda yaptirdik, kacak benzin/mazot kirsal motorin koymadik. Renault Turkiye de bir cok markanin toplamindan daha cok satiyor elbetteki sikayet sitelerindede sikayetler cok olacak tamam belki ariza orani almanlardan ve japonlardan fazla olabilir ama bu demek degilki kesin ariza cikartiyor. Yani bu konunun bu kadar abartilmasi komik bence. Benim tek gordugum sorun megane 2 de kapi kollarinin soyulmasi oldu baskada bir sorun gormedim ha birde spring te gercekten tikirdi geliyordu ama ondanda gelsin artik.

tabii suda var ben hicbir aracda plastik birlesim yerleri simetrikmi degilmi diye incelemem yada tum camlari/havalandirmayi/muzigi kapatip tikirdi geliyormu diye dikkat etmem, yada bagaj dosemesini kaldirip kaynak yerleri belli oluyormu diye incelemem tum bunlari dikkate alan biri iseniz belki renault sizin icin degildir cunku bu konulara hic dikkat etmem o yuzden bir fikrimde yok.

• Bu arada Megane'da Sunroof ve Diğer extraları donanım olarak aldığınızda Fiyat 44.000 TL'ye dayanıyor.Mazda 3 'de araç izleme,Sunroof vs hepsi fiyata Dahil 41.500 TL Civarı

En güzeli arkadaş Binsin Test etsin öle Alsın Sonra bize İzlenimlerini ve tecrübelerini anlatsın.

Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

Burada karşılaştırılan Otomobillerin 2 side Benzinli, çoğu kişi Dizel Megane ile Benzinli Mazda'yı mukayese ediyor.Mazda 3 Megane'dan daha az yakar iddiasındayım birincisi.

Demişsiniz ki İkinci eli önemsiz bulan insan neden C segment araba alır Milyonermisiniz. Ne alaka anlayamadım açıkcası.Ben şahsen 2. el satacağım zaman 3 gün geç satarım diye beğenmediğim bir araca neden bineyim?

Burada kimsenin halkı şuçladığı falan da yok onu nerden çıkardınız anlamadım .Dediğim ve arkasında durduğum cümle "Halen araçlarda prim yaptırma gibi saçma sapan bir görüşe sahip bir Milletiz.Saab,Volvo,Mazda, Subaru gibi araçlar bu sebepten dolayı haksızlığa uğramakta " Gerçekten Bana 25.000 TL' ye alınıpta 1 sene sonra Prim yaptıran 27.000 TL'ye satılan bir Oto gösterin de sözümü yiyeyim.

He Megane 2 günde satılır Ama Honda, Mazda 15 günde satılır veya 1 günde satılır bunu kestiremez kimse.Ama hiçbir araç değerinden bundan dolayı çok kaybetmez.4 sene Önce 38.000 TL'ye Opel Astra H aldık.2 ay sonra 2000Km değildi bile bir fiyat araştırayım dedim 32-33 verdiler,Reno veya Hyundai olsa aynı şekilde değer kaybedecek ti.Bu yüzden ben açıkcası 2.el değerine bakmadan beğendiğim Konforuna ,donanımına inandığım aracı alırım C'de Olur D'de Zaten Milyoner olan adam gelip burada bu muhabbeti yapmaz

quote:

Orijinalden alıntı: i have a dream

Ben megane diyorum,

1) dizel sectiginizi dusunursek diye baslamisim zaten karsilastirmaya bu birincisi. yani orada dizel secmesini tavsiye etmisim baska bir degisle. benim yazimda benzinli modellerle ilgili bir yakit karsilastirmsi var mi?

2)ikinci eli onemsemeyen insan ya milyonerdir ya parayi kolay kazaniyordur demisim bunda anlamayak ne var bende onu anlamadim. 40,000-45,000 lira cogu kisi icin cok buyuk bir para bu segmentlerdeki araclara binipte oyle aman yemisin ikinci elini diyecek adam ben daha gormedim. Bunuda mazda markasi icin degil ustte belirtilen ikinci ele gore arabmi alinirmis cumlesi icin yazdim bunun icinde subaruda olur mazdasida olur vs. de olur.

3)Halen Subaru,Saab vs. den bahsetmissiniz haksizlik yapiliyor demissiniz, kimse sifir araba alipta kar etmeyi planlamiyor zaten o isler anca 8-10 sene oncesinin isleri, milletin ikinci el korkusu satarken yasanacak fazla deger kaybi + satis icin beklenmesi muhtemel ortalama sure. Evet bir belki saab i bugun satisa cikartirsiniz bugun satilir ama bu piyangodan farksiz yani istisnalar kaideyi bozmaz. kusura bakmayinda 40,000 e araba alicak adamda arabanin yakitina,vergisine,servis giderlerine,parca fiyatlarina,kasko fiyatlarina,ikinci eline bakar.

• mazda 3hb makyajlı kasa gördüm" eskisi (-2007-2008) berbattı",gerçekten harika olmuş arkadaşlar süper tasarım yapmışlar mazda'ya bence tercih edecekseniz mazda alın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tween25

mazda 3hb makyajlı kasa gördüm" eskisi (-2007-2008) berbattı",gerçekten harika olmuş arkadaşlar süper tasarım yapmışlar mazda'ya bence tercih edecekseniz mazda alın derim.

90 tane tasarım ödülü almış kasaya berbat demek komik olmuş :)

Standart ESP, yol tutuş,sportiflik ve diğer tüm açılardan MAZDA derim.
  • tabii ki mazda3
  • mazda 3
  • Aşağı yukarı Mazda3 Hb ve Meg3 Hb fiyatları aynı gibi. Farklı olarak Meg3 te ESP + TCS standart değil. Bence en önemli kriter bu olmalı. Galiba benzinli düşünüyorsunuz. Meg3 Dyna + PP = 41.360 TL , Mazda3 Hb Impressive + Met Boya = 42.247 gibi bir fiyatı var. Mazda3 Hb fiyatınaa Elektrikli açılır tavan ve Isıtmalı ön koltuklar gibi donanımları da dahil. düşük donanım seviyesinde Mazda biraz daha avantajlı. Ben olsam bu iki aracın yanında İ30 ve Bravo gibi fiyat/performans olarak daha avantajlı modelleri de gözardı etmezdim. İ30 dizel esp li modeli 41.200, BRAVO EMO 1.6 dizel 120 HP 43.750 . 4 aracı da test etmeden karar vermeyin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MackaLi6161

quote:

Orijinalden alıntı: kaptan69

2 SİDE FRANSIZ 1.2 AYA KADAR SAGINDAN SOLUNDAN SES GELİR 40000 E YAZIK

Mazda japon arabasıdır

quote:

Orijinalden alıntı: TaNeR.61

Kardeşim Senin Keyfin Yerinde Cektirdin Altına Ford Focus 1.6 109 HP TDCi Titanium'u Düşünür Müsün Taner'in Ne Derdi Var?

GTİ Yedi bitirdi Ömrümü.. Bastın mı cok yakan az kacan bi araban olur İnşallah=))

Şükür ama neden düşünmiyeyim be hacı saçmalama

Şaka Yaptım Kardeşim Hayırlı Olsun Yeni Araban.. İşte Berlingoyla Ugrasıyoruz.. =)

• Kesinlikle yeni Mazda 3!

Hem donanım özellikleri hem de sportif tasarımı ile ilk tercih olmalıdır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.