Şimdi Ara

Yeni Mazda 3 Mü Yoksa Yeni Megane 3 mü =)) ??? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
21.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  Yeni Mazda 3 Mü Yoksa Yeni Megane 3 mü =)) ???
  • Mazda3 hb çok sıkı bir araç.

Gerek dış tasarım olarak gerekse kokpit tasarımı olarak çok başarılı bir araç;

Yeni Mazda 3 Mü Yoksa Yeni Megane 3 mü =)) ???

Beyaz renk bu kasaya çok yakışıyor.

• Tabiki mazda

Renoyu düşünme bile
  • İki aracı da kullanmış olanlar varsa en azından sürüş karakteri olarak birbirine tamamen zıt iki araç olduklarını yazarlardı diye düşünüyorum.

Bir insanın,

Megane III alıp da: 'Bu araba yolda yağ gibi akıyor ama biraz performanslı kullanmaya kalktığımda hiç bir keyif alamıyorum, çok hafif ve tepkisiz kalıyor...' deme ihtimali,

Mazda 3 alıp da: 'Bu araba çok tok, çok sert, gazlayınca virajlarda vs çok keyifli oluyor ama sakin kullandığımda da beni çok yoruyor...'
    deme ihtimali çok yüksek.

Önce hangi sürüş tipini benimsediğimize karar vermemiz lazım.

Yalnız tercih Megane III olacaksa 1.4 Tce olsun, o eski ve karbon salınımı tavan yapmış 1.6 16v yarı hitler ünite olmasın.

Edit:

Kesinlikle Mazda 3 yazan arkadaşlar, bir kısmınız donanım olarak önde demişsiniz, bir kısmınız daha 1 tane bile kronik arızası tespit edilmemiş olan Megane III'e sorunlu demişsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 21 Aralık 2009; 0:34:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio.

İki aracı da kullanmış olanlar varsa en azından sürüş karakteri olarak birbirine tamamen zıt iki araç olduklarını yazarlardı diye düşünüyorum.

Bir insanın,

Megane III alıp da: 'Bu araba yolda yağ gibi akıyor ama biraz performanslı kullanmaya kalktığımda hiç bir keyif alamıyorum, çok hafif ve tepkisiz kalıyor...' deme ihtimali,

Mazda 3 alıp da: 'Bu araba çok tok, çok sert, gazlayınca virajlarda vs çok keyifli oluyor ama sakin kullandığımda da beni çok yoruyor...'
    deme ihtimali çok yüksek.

Önce hangi sürüş tipini benimsediğimize karar vermemiz lazım.

Yalnız tercih Megane III olacaksa 1.4 Tce olsun, o eski ve karbon salınımı tavan yapmış 1.6 16v yarı hitler ünite olmasın.

güzel bir anlatım.hemen bütün mazdalar için söylenebilir bu. sakin kullanımda mazda gerçekten keyifsiz. mazda gezinti arabası değil. Ama devirli kullanınca keyiften dört köşe oluyor insan.
    Bu gidişle sahil yollarında gezinti yapmak için bir tane de hyundai excel alacağım.sakin sürüşü çok keyifli bir araçtır.

• herkes mazda 3 demiş ama bu mazda 3 diyenler fafklı ulkedenmı yazıyor sagda solda mazda3 goremıyoruz sikayet konusuna gelince sikayetvar.com sitesinde ilk sıra renault ikinci sırada opel var bırı fransız bırı alman insanlar encok bu araclardan sıkayetsı ama oranlarsak hıcte oyle olmadıgını goruruz cunku 100 tane renaulttan 10 kişi şikayetçi 10 tane mazdadan 1 kişi şikayetci ikisindede kullanıcının %10 u şikayetcı matematık kolay kolay yalan soylemez ayrıca verbakalım burada mazda dıyenlerın elıne parayı kactanesı gıdip alıcak(istisnalar hariç)????
  • quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

herkes mazda 3 demiş ama bu mazda 3 diyenler fafklı ulkedenmı yazıyor sagda solda mazda3 goremıyoruz sikayet konusuna gelince sikayetvar.com sitesinde ilk sıra renault ikinci sırada opel var bırı fransız bırı alman insanlar encok bu araclardan sıkayetsı ama oranlarsak hıcte oyle olmadıgını goruruz cunku 100 tane renaulttan 10 kişi şikayetçi 10 tane mazdadan 1 kişi şikayetci ikisindede kullanıcının %10 u şikayetcı matematık kolay kolay yalan soylemez ayrıca verbakalım burada mazda dıyenlerın elıne parayı kactanesı gıdip alıcak(istisnalar hariç)????

Nasıl laf bu arkadaşım, bedava mı dağıtıyorlar mazdayı?

Alanlar para verip alıyorlar. Hem de o paraya daha ucuz bir çok araba varken.

Ben benim mazda 3 impressive otomatik arabama 42.500 TL para verdim, 140 tl eksoz, 120 tl de kapı kolu aksesuarı ettimi sana nerdeyse 43.000,boya koruma falan hariç.

Ekle üstüne de 1600 tl kasko.

Demek ki Mazda alanların elinde para var ve Mazda 3 alanların bir bildiği de var. Aç bir bak aksesuarlarına, aynı donanımda kaç araba var piyasada. İçine bir bin, gör kalitesini ondan sonra yorum yap.

Ben arabayı almadan önce Megane a baktım, Cruze a baktım, Mazda 3 e baktım, gittim Mazda aldım. Benim beğenimi fazlası ile karşılıyordu. Kaldı ki 2000 yılından 2008 yılına kadar Renault araba kullandım, biliyorum yani ne halt olduğunu Renault' un.

Arabayı beğenirsin yada beğenmezsin bu göreceli ama sınıfının genel kriterleri içinde Mazda 3 çok çok iyi bir araba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Shepard -- 21 Aralık 2009; 11:31:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SethValore

quote:

herkes mazda 3 demiş ama bu mazda 3 diyenler fafklı ulkedenmı yazıyor sagda solda mazda3 goremıyoruz sikayet konusuna gelince sikayetvar.com sitesinde ilk sıra renault ikinci sırada opel var bırı fransız bırı alman insanlar encok bu araclardan sıkayetsı ama oranlarsak hıcte oyle olmadıgını goruruz cunku 100 tane renaulttan 10 kişi şikayetçi 10 tane mazdadan 1 kişi şikayetci ikisindede kullanıcının %10 u şikayetcı matematık kolay kolay yalan soylemez ayrıca verbakalım burada mazda dıyenlerın elıne parayı kactanesı gıdip alıcak(istisnalar hariç)????

Ben benim mazda 3 impressive otomatik arabama 42.500 TL para verdim, 140 tl eksoz, 120 tl de kapı kolu aksesuarı ettimi sana nerdeyse 43.000,boya koruma falan hariç.

Demek ki Mazda alanların elinde para var ve Mazda 3 alanların bir bildiği de var. Aç bir bak aksesuarlarına, aynı donanımda kaç araba var piyasada. İçine bir bin, gör kalitesini ondan sonra yorum yap.

Ben arabayı almadan önce Megane a baktım, Cruze a baktım, Mazda 3 e baktım, gittim Mazda aldım. Benim beğenimi fazlası ile karşılıyordu. Kaldı ki 2000 yılından 2008 yılına kadar Renault araba kullandım, biliyorum yani ne halt olduğunu Renault' un.

Arabayı beğenirsin yada beğenmezsin bu göreceli ama sınıfının genel kriterleri içinde Mazda 3 çok çok iyi bir araba.

yazdıgım yazıyı nasıl okudugunuzu merak edıyorum onun için cvp verme gerekesınımide duymuyorum her kurdugumuz cumleye bıde alt yazı gecersek işimiz var demektir

• quote:

quote:

quote:

yazdıgım yazıyı nasıl okudugunuzu merak edıyorum onun için cvp verme gerekesınımide duymuyorum her kurdugumuz cumleye bıde alt yazı gecersek işimiz var demektir

Zaten ben ters cevap vermek için yazmadım. Forumalarda mimikler görünmediği için yanlış anlaşılabilir yazılanlar. Yazdıklarımı dost sohbeti sırasında söylenmiş olarak farzedin.

• quote:

Orijinalden alıntı: grup vitamin

• quote:

quote:

quote:

quote:

Zaten ben ters cevap vermek için yazmadım. Forumalarda mimikler görünmediği için yanlış anlaşılabilir yazılanlar. Yazdıklarımı dost sohbeti sırasında söylenmiş olarak farzedin.

hocam bende aracınızı kotulemedım zaten sadece mıllet tavsıyede bulunuyor ama kendılerıne gelınce aynı sekılde daVranmıyor

• Bu iki araç da Dünyanın en iyi markalarının ürünleri.İkiside kötü değildir.Sadece insanların kullanımlarına,Ülke şartlarına göre eksi ve artıları vardır.Çoğu arkadaşda zaten buna göre yorumlarını yazmış kimisi fanatik bir şekilde değerlendirmelerde bulunmuş.Benim 2001 Mazda aracım ve 2005 opel aracım var.Çoğu bu tip bilgilendirme forumlarında insanların sorularına istinaden cevap yazarım.Herkes kulak verilerine göre değilde gerçek tecrübelerine göre yazarsa daha sağlıklı olur sanırım bu tip forumlar.Ben Renault ,Mazda ve Opel ile ilgili tecrübeler yaşadım.Bu konuda en rahatsız olduğum Opel ve Renault oldu.Ama bu yaşadıklarım bu iki markanın kötü olduğu anlamına gelmiyor.Bunda Distribütörününden tutunda yetkili servis personeline kadar hatalar var bu tecrübelerde.Bundan dolayı 2 markayı tercih etmiyorum artık.

Ben etmiyorum diye ne Bu 2 marka kötü olur,ne de batar sadece satışları 1 kişi düşer

• mazdanın tasarımcısı bir Türk bunu biliyormuydunuz??
  • ESP (Mazda da DSC) olması bile önemli bir artı bence, kaldı ki, 2. el satışı zayıfta olsa, sağından solundan ses gelmeye başlayınca neden Mazda almadın dersin.
  • Yanlış anlaşılmasın arkadaşlar.Mazda bir dünya markasıdır Renault değil.Maalesef Mazda'm yok ancak o civarda param olsaydı hiç düşünmeden alacağım araba Mazda 3 olurdu.Alacak arkadaşlar kesinlikle Mazdayı bir test etsinler derim.Bg başına düşen torku nasıl sonuna kadar kullandığını içinde nasıl rahat bir ergonomiye sahip olduğunu görsünler derim.Düşünün USA'da büyük cc'li araçlar revaçtadır ancak 3 her zaman tercih edilen bir araçtır.acaba neden?
  • bende mazda3 ve fluence arasında kaldım,inceledim mazda3 güzel sportif fluence de bi sportiflik yok biraz biçimi değişik.kendimce donanım olarak artıları ve eksileri çıkardım tabiki fiyatlar da ona göre artıyor.

mazda3 artıları

4 teker abs
    ısıtmalı ön cam ve ön koltuklar
    yedek jak ve güç çıkışı
    lastik basınç izleme
    gösterge paneli ışık ayarı
    kör nokta uyarı ikazı
    bunlar arka araç izleme sistemi?
    fluence artıları
    yan aynalara entegre sinya
    xenon far
    navigasyon sistemi
    renault card sistemi
    arka cam ve kapı güneşlikleri
    viraj aydınlatmalı sis ve farlar

ama mazda geçici ebatlı stepne koymuş!!! tabi bunlar
    full donanımları dahil yani ımpressıve ve prıvilage donanımlar

fiyatlar
    fluence ekstra donanımla 50.000 tl

mazda ekstra donanım yok 43.000 tl sizce hangisi alınmalı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ural24

Yanlış anlaşılmasın arkadaşlar.Mazda bir dünya markasıdır Renault değil.Maalesef Mazda'm yok ancak o civarda param olsaydı hiç düşünmeden alacağım araba Mazda 3 olurdu.Alacak arkadaşlar kesinlikle Mazdayı bir test etsinler derim.Bg başına düşen torku nasıl sonuna kadar kullandığını içinde nasıl rahat bir ergonomiye sahip olduğunu görsünler derim.Düşünün USA'da büyük cc'li araçlar revaçtadır ancak 3 her zaman tercih edilen bir araçtır.acaba neden?

Çünkü otoyol miktarı fazladır. Araçta tüketim değerleri verilirken normal yol ve otoban olarak veriyorlar. Ben incelediğimde 130 Hp ten küçük motor satmıyorlar. Ayrıca ECE standartı R7 regülasyonu Kuzey Amerika'da geçerli olmadığı için kasa yapısı Türkiye'den farklıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Yakıt sorun değilse kesinlikle mazda 3

Mazda 3 sınıfının en az yakan aracı.

Renault Yeni Megane 1.6 Benzinli
    Şehiriçi 8,8
    Şehirdışı 5,3
    Karışık 6,5

Mazda 3

Şehir içi 8.5
    Şehir dışı 5.3
    Ortalama 6.5

Honda Civic 1.6 Benzinli
    Şehir içi 9.2
    Şehir dışı 5.5
    Ortalama 6.8

Toyota Corolla 1.6 Benzinli
    Şehir içi 8.9
    Şehir dışı 5.8
    Ortalama 6.9

Ford Focus 1.6 Benzinli
    Şehir içi 8.7
    Şehir dışı 5.5
    Ortalama 6.7

Vw Jetta
    Şehir içi 9.9
    Şehir dışı 6.0
    Ortalama 7.4

Bilgilerin tamamı günceldir ve markaların kendi sitelerinden alıntıdır.

Kaynakça;

http://www.renault.com.tr/page.aspx?id=518

http://www.toyota.com.tr/Images/Yenilenen_Corolla_internet_ilave_2_tcm385-894320.pdf

http://www.honda.com.tr/otomobil/content/modeller/civicsedan/Civic-Sedan_teknik_ozellikler_2009.pdf

http://www.ford.com.tr/focus/

http://binekarac.vw.com.tr/#/binek/model/jetta/teknik

http://www.mazda-tr.com/showroom/mazda3/specs/

• ya nedir bu reno fanatikliği arkadaş adam demiş mazda 3 mü megan 3 mü (mazda nın dizelinin daha türkiyede olmadığı bilindiği halde meganın dizeli daha az yakar muhabbeti. bu soruyu soran bilmiyormu dizel arabanın daha az yakacağını yada dizel megane mi yoksa benzinli mazdamı diye sormayı).Kimisi düşmüş ikinci elde kaybetme derdine zaten arabayı alıp plakayı taktığın an %20 kaybediyorsun.şahsi fikrime gelirsek mazdanın kokpiti ve kullanılan malzeme kalitesi dış görünüşü(her köşe başında görünmemeside daha bir özel hissettiriyor) megandan üstündür ama buda demek değildir ki megan kötüdür .
  • Mazda 3 leri dizel seçeneğiyle görebilmenzde mümkün artık!!

Öncelikle teknik özelliklerle ilgili avantajlarımızdan bahsetmek gerekirse; en önemli kriterlerden biri olan yakıt tüketiminde, ana rakiplerimiz olan Toyota Corolla ve VW Jetta’ya göre üstünlüğümüz söz konusu. Mazda3’ün 4.5L olan ortalama yakıt tüketimi değeri, 4.6L’lik bir değer sahip olan Toyota Corolla ve 4.7L’lik bir değer sahip olan VW Jetta’dan daha düşük bir seviyede. Bu değerler Mazda3 dizelin, Corolla’ya göre %2.2, Jetta’ya göre ise %4.5 oranında daha az yakıt harcadığını göstermekte.

0-100 km hızlanma zamanlamalarında yine Mazda3’ün üstünlüğü söz konusu. Mazda3’ün 11.0 saniyede ulaştığı 100km/s hıza, Corolla 11.9 saniyede (%8 daha yavaş), Jetta ise 12.0 saniyede (%9 daha yavaş) ulaşıyor. Mazda3, maksimum hızda Jetta ile aynı değere sahip olsa da (187 km/s), 175 km/s’te çıkabilen Corolla’dan %7 daha iyi bir performans sunuyor.

CO2 emisyonlarında da Mazda3’ün 119 g/km olan değeri, 122 g/km’lik değer sahip olan rakiplerinden %2.5 daha düşük bir seviye anlamına geliyor.

Donanım özellikleri açısından bir karşılaştırma yapılacak olursa Mazda3’ün başka üstünlükleri ortaya çıkıyor. Mazda3 Comfort’ı VW Jetta Primeline ve Toyota Corolla Class ile karşılaştırdığımızda, Mazda3’te standart olarak sunulan

• DSC+TCS
    • 16” alaşım jantlar
    • Ön sis farları
    • Katlanabilen yan aynalar gibi donanımların rakip araçlarda bulunmadığını görüyoruz. Corolla’nın Class donanımında arka camların elektrikli olmaması da, bu karşılaştırmada Mazda3’ün çok daha önce bulunduğunun bir başka göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Mazda3’ün üst donanım seviyesi olan Touring’i, VW Jetta’nın Exclusive, Toyota Corolla’nıın ise Comfort donanımlarıyla karşılaştırdığımızda DSC+TCS ve katlanabilen yan aynalar gibi özelliklerdeki üstünlüğümüzün devam ettiğini görüyoruz. Bu noktada Corolla Comfort, yağmur sensörü, otomatik yanan farlar, çift bölgeli otomatik klima ve kendiliğinden kararan dikiz aynası gibi eksikleriyle aslında Mazda3’e rakip olamayacak bir araç olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Mazda3 Touring’in sahip olduğu perde hava yastıkları ve çift bölgeli otomatik klima gibi bazı önemli özelliklerin, pazardaki diğer bazı rakiplerimizde de eksik olması, 1.6L dizel motora sahip Mazda3 araçlarımızın fiyat/donanım oranındaki üstünlüğünü bir kez daha vurgulayan gerçekler

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.