Şimdi Ara

Yeni Mazda 3 Mü Yoksa Yeni Megane 3 mü =)) ??? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
21.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mazda 3 de beğendiğim bir araç olmasına rağmen megane tercih ettim.

bazı arkadaşlar megane 2 ile megane 3 karıştırmışlar heralde.malzeme kalitesi,yol tutuş kesinlikle daha ileri seviyede.
    sınıfında golf ten sonra en sessiz araç diyebilirim.
    çok kaliteli araç yapmış renault,incelemeyen,test etmeyen anlayamaz tabi.

forumda mazda 3 tavsiye edilir ama iş almaya gelince megane,golf,focus,astra vs alınır
  • Her türlü mazda derim. Açıkçası burda konuşmak boş. gidin plazaya inceleyin farkı anlarsınız...
  • Tabiki mazda3, bizde yeni aldık. opak beyaz sedan+spoiler 36.000 aldık. Tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanguzel20

forumda megane ın sorunlu bir araç olduğunu yazmışlar genelde tercihi mazda 3 ten yana kullanmışlar. ben megane 3 ün mazda 3 ten güvenlik ve uzun yol konforu açısından daha iyi olduğunu düşünüyorum. bu araçların euroncap çarpışma testlerini gördünüzmü?. özellikle bu iki markanın 2001 li yıllardan sonra yaptığı araçlara bakarsanız renaultun çarpışma testlerinde güvenlik açısından üstün olduğunu göreceksiniz ve mazdaya değil diğer markalarada.. bende renault megane kullanıcısıyım aracım 64000 km de garantisi geçeli 3 yıl oldu. bu süre zarfında sadece kmsi geldiğnde servise gittim onun haricinde yakıtı koyup biniyorum allaha şükür.. megane mükemmel bi araç değil fakat verdiğin parayı hakeden bir araç... piyasayı bi inceleyin bakalım kaç tane megane var kaç tane mazda var . benim kulağıma mazdanın problemli olduğuna dair bir cümle gelmedi ama nedense piyasada mazda da görmüyorum. evet megane problemli bir araç ufak tefek kronik olan problemleri var piyasada çok bu yüzden çok problemli bir araç olduğu izlenimi veriyor ben bu araçları test etmedim ama yakında test edeceğim fakat fabrika verilerine göre megane 3 ün yakıt tüketimi daha düşük ve baz versiyon satış fiyatı da yanılmıyorsam daha ucuz.. kalite hissi ve malzemelerinde daha iyi olduğunu düşünüyorum.. neyse sonuçta renkler ve zevkler tartışılmaz bu benim görüşüm. iyi günle

Ben gördüm.Yeni Mazda 3 NCAP testinden 5 yıldız aldı

http://www.euroncap.com/results/mazda/3/2009/382.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: murat b

quote:

Orijinalden alıntı: hakanguzel20

forumda megane ın sorunlu bir araç olduğunu yazmışlar genelde tercihi mazda 3 ten yana kullanmışlar. ben megane 3 ün mazda 3 ten güvenlik ve uzun yol konforu açısından daha iyi olduğunu düşünüyorum. bu araçların euroncap çarpışma testlerini gördünüzmü?. özellikle bu iki markanın 2001 li yıllardan sonra yaptığı araçlara bakarsanız renaultun çarpışma testlerinde güvenlik açısından üstün olduğunu göreceksiniz ve mazdaya değil diğer markalarada.. bende renault megane kullanıcısıyım aracım 64000 km de garantisi geçeli 3 yıl oldu. bu süre zarfında sadece kmsi geldiğnde servise gittim onun haricinde yakıtı koyup biniyorum allaha şükür.. megane mükemmel bi araç değil fakat verdiğin parayı hakeden bir araç... piyasayı bi inceleyin bakalım kaç tane megane var kaç tane mazda var . benim kulağıma mazdanın problemli olduğuna dair bir cümle gelmedi ama nedense piyasada mazda da görmüyorum. evet megane problemli bir araç ufak tefek kronik olan problemleri var piyasada çok bu yüzden çok problemli bir araç olduğu izlenimi veriyor ben bu araçları test etmedim ama yakında test edeceğim fakat fabrika verilerine göre megane 3 ün yakıt tüketimi daha düşük ve baz versiyon satış fiyatı da yanılmıyorsam daha ucuz.. kalite hissi ve malzemelerinde daha iyi olduğunu düşünüyorum.. neyse sonuçta renkler ve zevkler tartışılmaz bu benim görüşüm. iyi günle

Ben gördüm.Yeni Mazda 3 NCAP testinden 5 yıldız aldı

http://www.euroncap.com/results/mazda/3/2009/382.aspx

mazda 3 = 31 puan

megane III = 37 puan

yanlış hatırlamıyorsam megane III ncap tarihinin en yüksek puan alan aracı

• bence de MAZDA 3. Fransızların Japonlar kadar iyi araba yapabileceklerine inanmıyorum hiçbir zaman.
  • Tavsiye ederken herkez Mazda 3 diyor ama alırken nedense Renault alınıyor.
  • bence mazda 3
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukubat

Tavsiye ederken herkez Mazda 3 diyor ama alırken nedense Renault alınıyor.

Ben Mazda 3 aldım. tavsiye ederken deneyip ediyorum yani.
  • Bence de Mazda 3 daha kaliteli fakat biz araç alırken2. el, servis yaygınlığı... ve herkesde olup olmamasına çok dikkat ediyoruz. Mazda 90'ların başında Türkiye'de en çok satan yabancı marka idi. 626,929,323 gibi modeller 90 larda çıktığında hiçbir Alman ve Avrupa aracının Türkiye'de böyle modelleri yoktu.
    Maalesef distribütör hataları yüzünden marka ülkemizde bu hale geldi.
    O yıllarda insanların BMW 318 mi alsam Mazda 626 mı alsam diye ikilime düştüklerini hatırlıyorum
  • 2.el den korkma Renaultunda 2.eli baygın,MAZDA3 kesinlikle.
  • Seni çok iyi anlıyorum. Megane satıp, sıfır yeni Mazda3 almış birisi olarak deneyimlerimi ve düşüncelerimi paylaşayım:

Benzinli araçlar içinde;

-fiyat
    -yüksek donanım
    -performans
    -iç tasarım
    -dış tasarım
    -kalite
    -yakıt tüketimi
    -bagaj hacmi

seçenekleri ile almayı planladığım araç sayısını ikiye indirdim. Sedan araç almayı planladım ama Fluence gereğinden fazla uzun, kıçı çok büyük olduğu için ve de Megane3 HB'in bagaj hacmi bana yeterli olduğu için Megane 3 HB ve sedan yeni Mazda3 arasında seçim yaptım.

Daha önce Renault kullanmış biri olarak ister istemez içimden bir ses hep Megane3 dedi. Ancak Renault galarilerindeki (bir kaç galeride birden hem de) çalışanların koltuğundan bile kalkmadan sorularıma cevap vermesi yani soğuk tutumları, Mazda3'ün donanım fazlalığı, şık görüntüsü beni Mazda 3'e kaydırdı.

ESP (Mazda karşılığı DSC oluyor) dinamik stabilite kontrolü Mazda'da standart. Renault'da en üst previlidge'de bile premium paket içersinde opsiyonel.

Manuel vites sevdiğim için vites geçişleri Mazda'da çok rahat, renault'da birazcık fazla kuvvet harcaman gerekiyor. Ancak (benim kollarım uzun olabilir) Mazda'nın vites kolu Renault'a göre şoföre daha yakın olduğu için kolu hafif kıvırmak gerekiyor.

Mazda'nın baz (touring) modeli donanım olarak nerdeyse Renault'un en üst modeline eşit ve fiyat olarak daha uygun.

Mazda'nın arka koltuklarının oturma yeri daha uzun olduğu için arka taraf daha dar görünüyor. Oturma konforunu arttırıyor ama ayaklar içinde daha dar bir alan kalıyor.

Megane3'ün arka yan cam ve arka camdaki güneşlikleri benim gibi çocuklu aileler için çok kullanışlı. Mazda'da bu küçük ama işlevsel özellik yok.

Yakıt tüketimi olarak -fabrika verileri itibariyle- Mazda birazcık daha iyi ancak eşit kabul edilebilinir.

Mazda, fren mesafesi olarak en kısa duruşu yapma özelliğine sahip.

Her iki aracında komple yeni olması avantaj. En az 5 yıl boyunca makyaj hariç değişmezler.

Her iki araçta EURO NCAP'den 5 yıldız aldı.

Mazda'nın sadece Japonya'da fabrikası var. Yani tüm mazdalar %100 Japon.

Mazda servislerinin az olması handikap. Ancak distribütör olan Mermerler'le anlaşma yapmayıp, bir fiil Mazda'nın kendisinin gelmesi ve Türkiye'de büyümek istemesi bence avantaj. En kötü ihtimalle servis fiyatları ve kalitesi şuanki seviyelerde sabit kalır.

Mazda 3 yıl garantili, Renault 2 yıl.

Mazda'nın ikinci eli bugün için daha zayıf ancak 3-5 sene sonra ne olacağı belli olmaz. Alırken de kısmen daha ucuza alıyorsun.

Eski Renault'umda kalite açısından hiç bir sorun yaşamamıştım. Bu nedenle kalite açısından iki araca eşit puan verdim.

Sana son bir tavsiye; kesinlikle iki araçta da deneme sürüşü yap.

VE SONUCU BURADAN BİLDİR...KOLAY GELSİN…

• Megane 3 ün Ülkemizde çok satılması daha iyi bir araç olduğu anlamına gelmiyor.Renault un yaygın servis ağının,sağladığı istihdamların ve senelerin vermiş olduğu ön güvenle diğer markalardan fazla satıyor.Bizim patron 2009 megane aldı(kredisini ilk onaylayan marka olduğu için)hiçte övülecek bir araba değil mazda3 ün performansına laf atarlar 85bg ile yetinirler kendiside ara sıra pişman oluyor hem satmasına 4 sene daha var sorun çıkarıp çıkarmayacağı ne malum.Kesinlikle mazda3!...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptan69

2 SİDE FRANSIZ 1.2 AYA KADAR SAGINDAN SOLUNDAN SES GELİR 40000 E YAZIK

hiçbir şey bilmiyorusunuz. 2006 model mazda 3 üm var periyodik bakımları dışında hiç servise gitmedi. Pasmış takırdıydım dökülmeymiş nafile. Maşallahı var. 3-4 Yıl üst üste tüv raporlarında ilk sıralarda olması da bunun kanıtı zaten.
  • reanaultdaki konforu mazdada bulamazsın diyorum
  • Herkes bişiler söylemiş ama konuyu açan arkadaş ortalıkta yok.
  • Megane vs.mazda 3 mü? yahu böyle bir karşılaştırma olurmu hiç? Halep ordaysa arşın burada demiş atalar..Tabiki Mazda3.
  • mazda 3 hb modeli şahane. ama?!

-verimli ve az yakan dci motor
    -renault gibi ikinci el piyasasına hakim bir marka

megane 3'e yöneltir.

para sorun değilse dizel mazda 3. satarım, yakıtı filan dert olur diyorsan megane 3. kötü demişler ama değil. bence çıtalı megane 3 gayet havalı gözüküyor
  • Konu hortlamış.

O zaman ben de kendi görüşlerimi yazayım.

-Ses yalıtımı, konfor ve iç mekan ferahlığı ve yakıt ekonomisi konusunda Megane önde.

-Performans, yol tutuşu konusunda da Mazda daha iyi.

-Malzeme kalitesi ve işçilik konusunda yakınlar.

-Dış görünüş zevk meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 25 Ağustos 2011; 23:04:05 >
  • Tabi ki mazda 3. Sorunsuz araç
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.