Bildirim
YENİ MERCEDES W205 C CLASS FAR ŞAŞIRACAKSINIZ (3. sayfa)
Orret Home Dijital Mutfak Terazisi, Paslanmaz Çelik Yüzeyli Hassas Tartı, Dara İşlevi, LCD Ekran,Piller Dahil 5 Birim Dönüştürme, Otomatik Kapanma Özellikli, 5 kg Kapasite : Amazon.com.tr: Mutfak
https://www.amazon.com.tr/Orret-Home-Paslanmaz-D%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCrme-%C3%96zellikli/dp/B0D62XF3SC/ref=zg_m_mg_g_56453957031_m_sccl_2/262-9977704-9917659?psc=1
22 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
İhracat açısından çok önemli bir olay. Bir Türk firmasının bunu başarması da ayrıca bir gurur. -
direk fabrikasından alsak ucuza gelirmi acep -
bir türk firmasının böylesine dev firmalara ürün tedariği sağlaması gerçekten büyük başarı. ülkemizde Mercedesin otobüs ve kamyonlarına ürün tedariği gercekleştiren bir çok firma var ama otomobillere tedarik sağlayan hatta ve hatta bantdaki otomobillere ürün tedariği sağlayan firma sayısı bir elin parmakları kadar var yok. buda gercekten sanayimizin ne derece ilerlediğinin bir örneği -
%1000 FARBA
A,B,C,E,S serisinin farlarını üretiyor :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Iyi iyi uretsinler
Eee bi yerden başlamak gerek ;)
3 serısının camları şişecam dıye hatırlıyorum ön harıcdı... -
quote:
Orijinalden alıntı: yasin90
Paşabahçe
Sesli güldüm -
Arkadaşlar biz bir çok markaya otomobil parçaları üretiyoruz. Rolls Royce' a bile parça gönderiyoruz sıkıntı yok. Özellikle far grubu, buji, motor aksamlarında kullanılan alüminyum parçalar, jantlar genelde Türk malıdır bir çok otomobil markasında. Bu konuda bu kadar başarılı bir ülkeyken, kendi otomobilimizi neden üretemiyoruz işte asıl cevabı aranması gereken soru bu.
Bir yerden başlamak tabi ki çok güzel, tüketim değil, üretim toplumu olmamız lazım artık. Mantalitemizi, kafa yapımızı bu şekilde değiştirmemiz gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 207m -- 25 Nisan 2014; 10:34:17 > -
quote:
Orijinalden alıntı: pC_moNSteR
Bizde Mercedes G-class'a hidrolik direksiyon kutusu uretiyoruz. Dunyada sadece Hema Endustri Cerkezkoy/Tekirdag uretiyor.
Türkiye dünyadaki en iyi yedek parça üreticilerinden biridir.
Ara yapamıyoruz ama parçalarının büyük bir kısmını üretiyoruz.
Ülkemizde ki parça üreticileri ciddi seviyede kaliteli firmalar.
Ana üreticilerin ERP sistemlerine tam entegre vaziyetteler ve kurum kültürleri oluşmuş durumda.
Aslında şu anda yerli araç üretilebilir durumda bana kalırsa. Ancak önemli olan üretmek değil satmak tabii ki. -
Yamulmuyorsam dünyadaki birçok otomobilin FİTİLLERinide biz üretiyoruz. Gel gelelim yedek parça olarak almaya kalktığında dünya para istiyorlar. -
küçük görmek için söylemiyorum elbet güzel gelişmeler ama adam üretemiyor sen üretiyor değilsin. Çok kaliteli olduğun için de seçilmiyorsun kendileri çok daha kalitelisini üretiyor. Ancak işçilikleri pahalı. Bizim iyi olduğumuz yön ucuza belli kaliteyi sağlamak ,işçilik, hız, deniz yollarının var oluşu v.s.. Önemli olan o üretim bandındaki milyon dolarlık makineleri kim kuruyor, üretiyor? Bilgisayar otomasyon sistemlerini kim yazıyor? Yeni teknolojiyi gene onlar geliştiriyor maalesef asıl işin kaymağı denen kısımda adımız pek yok. Yan sanayimiz iyi ama otomobil üretebilmek bambaşka bir olay.
Gelişmeler umut verici ama hala çok gerideyiz bu gerçek. -
quote:
Orijinalden alıntı: Whisper911
küçük görmek için söylemiyorum elbet güzel gelişmeler ama adam üretemiyor sen üretiyor değilsin. Çok kaliteli olduğun için de seçilmiyorsun kendileri çok daha kalitelisini üretiyor. Ancak işçilikleri pahalı. Bizim iyi olduğumuz yön ucuza belli kaliteyi sağlamak ,işçilik, hız, deniz yollarının var oluşu v.s.. Önemli olan o üretim bandındaki milyon dolarlık makineleri kim kuruyor, üretiyor? Bilgisayar otomasyon sistemlerini kim yazıyor? Yeni teknolojiyi gene onlar geliştiriyor maalesef asıl işin kaymağı denen kısımda adımız pek yok. Yan sanayimiz iyi ama otomobil üretebilmek bambaşka bir olay.
Gelişmeler umut verici ama hala çok gerideyiz bu gerçek.
Aynen hocam
İmzamı atarım.
Adamların ellerinde ne teknolojiler var.
Biz anca yan sanayi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: yasin90
Paşabahçe
Sesli güldürdün cuma cuma. -
-
alt metinde aslında biz araba üretebiliriz mesajı güzel olmuş -
ECU üretbilmek önemli. -
Kendi aracımızı üretip küresel otomotiv devleriyle başa çıkabilmemiz bence maalesef çok zor ve bazılarının dediği gibi treni kaçırmış bulunuyoruz.
Bilinmesi gerekirki Araba üretimi demek sadece parça üretmek değildir. En temel gereksinimlerden sadece birkaçını tek başlık altında toplarsak;
Başarılı, rekabet edebilir düzeyde, pazara ulaşma hızı ve ürün tazeliği her daim korumamız gerekli.
Başarılı ve rekabet edebilir düzeyde olmak için, daha az platform kullanırken daha geniş bir araç çeşitliliği sunmamız gerekiyor. A , B, C, D, E segmentlerini tek bantda montajlamak gibi.
Ortalama bi araça harcanan saat Gm'nin oshawa fabrikasında araba başına 15,9 saat Nissan'ın Tennessee fabrikasında 16,1 saat Ford'un Atlanta fabrikasında 16,6 saattir.
Pazara ulaşma hızı ve tazeliği her daim korumak içinde sürekli olarak şaşi ve aktarma organlarıyla birlikte yeni araba karoserleri üretmemiz gerekiyor. Bugün yeni bir arabayı sıfırdan geliştirmek 24 ay kadar bir süre gerekiyor. Bu alandan uzman olan Toyoya'da 15 ay gibi kısa bir süredir.
Global markaların araba gelistirme ve piyasaya sürüş aralıkları sadece 1,2 - 2 yıl arasındadır.
Bu şartlar altında 1-2 yılda bir yeni model araç üretebilcek babayiğit bulmak gerçektende zor. Elektrikli otomobile yoğunlaşmak daha akıllıca olabileceği kanısındayım.
Bugun araba alırken sadece fiyatlarına ve kalitelerine göre şeçim yapmıyor; tasarımını ve özelliklerini de göz önünde bulunduruyoruz. Müsteri odaklı küresel firmalar ürün geliştirmeyi hızlandırarak ve müsterinin istediği ürünleri müşterinin istediği zamanda piyasaya sürerek müşteri taleplerini karşılamak zorundalar. Bu temel pazar eğilimlerini gözden kaçıran sirketler dünün ürünlerini ne kadar verimli üretirlerse üretsinler, başarısızlığa mahkumdurlar.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X