Şimdi Ara

Yeni Mezun Dramı...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçtiğimiz güz döneminde -4 ay kadar önce- Anadolu Üniversitesi, bilgisayar programcılığı bölümünden mezun oldum. Yeni mezun biri olarak; çoğu kişinin yaşadığı, ne yapacağını bilemediği dramlar içerisindeyim. Ve bu çoğunluğun içinde bulunduğu "bir şey bilmeyen" sıfatını taşımaktayım. Evet, diplomayı aldım fakat elde avuçta hiç bir bilgi yok. Şu an oturup ufak bir programı yazmakta zorlanırım. Çünkü çok fazla programlama dili gördük ve amacımız bir şey öğrenmekten çıkıp, sınıfı geçmeye, mezun olmaya dönmüştü; nitekim de öyle oldu.

Bir iş ilanları sitesinde (reklama gireceğinden korktuğum için belirtmiyorum) yeni mezunlar için ayrılan bölüme girdim ve bölümüm ile ilgili değil yaşadığım şehir; başka hiç bir yerde bir şey bulamadım. Ben şu an Eskişehir'de ikamet etmekteyim, amacım daha büyük bir şehirde bir şekilde ilerlemek (Ankara, İstanbul, İzmir vb.) Eskişehir içerisinde diplomamı değerlendirebileceğim, adam kaydırmasız bir yer yok malesef..

Devlet olayını şu an için hiç düşünemiyorum bile. Çünkü 2 sene kadar zabıt kâtibi olmaya çalıştım, her zaman dereceler ile, imkansız denilen başarılar ile gittim komisyonların karşısına fakat ülkemizin acı kaderi bana burada sillesini eksik etmedi. 8 Sınav kadar...

Oturup bir programlama dilini öğren diyeniniz olacaktır elbet yada DGS ile mühendisliğe tamamla diyende olacaktır illa ki. Fakat DGS için 60 soruda 30+ matematik neti yapabilecek bir potansiyele sahip değilim, çalışınca dahi aşırı zor bir şekilde (belki yıllar vererek) anca hedeflenen puanı alabilirim.

Geçtiğimiz günlerde 22 yaşından gün almış biri olarak ve 20'li yaşların vermiş olduğu gelecek kaygıları içinde boğulmaya başladım (hoş bu bende 5 senedir var) Ne yapacağım, ne edeceğim hiç bilmiyorum.

Bi el atın, akıl verin a dostlar, abiler, ablalar, kardeşler..

Vaktinizi aldım, iyi kötü yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Not: Neredeyse 4 yıl kadardır bir internet kafede çalışmaktayım, günü kurtarmalık.. Geleceğe dair bir şeyler yapma zorunluluğu hissettiğim için bu başlığı açtım.

Edit: Not ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4X HD -- 14 Haziran 2015; 18:01:08 >

• yerımızı alalm o zaman eksileyın bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MFSU

Benden yaşça büyüksünüz ne diyeyim bilemedim Allah yardım etsin diyorum.En azından tekrar üniversiteye hazırlansanız bir şey kaybetmezsiniz.Görüşüm bu yönde ya da dgs.

Ben de üniversite sınavına hazırlanıyorum bir büyüğüm olarak bana tavsiyeniz var mı?

Teşekkür ederim hocam, düşünmen yeterli. Tavsiye vermekten ziyade tavsiye alacak durumdayım, ne dersem yanlış yönlendirmiş olurum. Bakalım neler diyecek diğer forum üyeleri, belki gelen yorumlardan bir çözüm bulabilirsiniz siz de
  • DGS sınavında mat1 ve türkçe soruluyor değil mi ?
  • Kardes her yeni mezun senin psikolojindedir birsey bilmiyorum beni kim ise alacak diye dusunur. Firmalar icinse sen su an ucuza is yaptirilacak kafasi calisan adamsin biyerlerden baslayip kendini gelistirmeye bak. Illaki basvurularina donen olur yeni mezun sartina bakmadan basvur kafana yatan her firmaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sana tavsiyem bir an önce yazılım üzerine kendini yetiştirebileceğin bir yere girmen.
    1000-1250 lira ile yetiştirilmek üzere eleman arayan yerler mevcut istanbulda.
  • @DearDaily evet hocam Türkçe ve Mat1. Fakat sayısal bölümü olduğu için ve bilgisayar mühendisliğinin de puanları çok yüksek olduğu için matematikten minimum 30 net yapmam lazım. Türkçe zaten puan vermiyor...

@jnic Teşekkür ederim hocam, değerlendireceğim söylediğinizi.

@ahmtbrk58 Benim aklımdan geçen de o türden bir şey. Gerçi hiçte sevmem bilgisayar işini ama, ne yaparsın... Fakat 1000-1250 lira ile İstanbul'da geçinmeyi geçtim yalnız başıma ben simit yiyemem ki :) Ankara'da hiç değilse evlerine yerleşebileceğim arkadaşlarım var, bir iki gündür internet üzerinden Ankara'daki firmalara bakıyorum..

Teşekkür ederim vaktinizi ayırdığınız için. Hiç hoş bir şey değil bu gelecek kaygısı..
  • Kardeş mat1 yapılabilir. Youtube de Hocalara Geldik adında bir kanal mevcut çok iyi ders anlatıyorlar. Vaktin varsa çalışıp yapabilirsin gibime geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: DearDaily

Kardeş mat1 yapılabilir. Youtube de Hocalara Geldik adında bir kanal mevcut çok iyi ders anlatıyorlar. Vaktin varsa çalışıp yapabilirsin gibime geliyor

Aslında DGS'ye kayıt yaptırmıştım, 40 gün kadar kaldı sınava biraz çalışayım diyordum, kaynak söylemeniz çok iyi oldu. Teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4X HD

quote:

Orijinalden alıntı: DearDaily

Kardeş mat1 yapılabilir. Youtube de Hocalara Geldik adında bir kanal mevcut çok iyi ders anlatıyorlar. Vaktin varsa çalışıp yapabilirsin gibime geliyor

Aslında DGS'ye kayıt yaptırmıştım, 40 gün kadar kaldı sınava biraz çalışayım diyordum, kaynak söylemeniz çok iyi oldu. Teşekkür ederim :)

Rica ederim başarılar

• bende liseden mezun oldum ve ayn duygular içerisindeyim. Ailem gözümün içine bakıyor iş için. Staj yaptığım yer çağırdı ama gitmedim. Başka biryer çağırdı onada gitmedim. Üniversite muallak 2 yıllık istemiyorum hazırlanmak istiyorum ama imkan yok. Kafayı yemek üzereyim.

Hocam sizde yazılım değil grafik üzerine yoğunlaşabilirsiniz.Keske bende bilgisayar okusaydım seve seve 2 yıllık giderdim. Elektrik tam başa bela.

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Hocam eğitim sisteminden dolayı, o okul bitsin diye bir şey öğrenmekten ziyade kurtulayım gitsin havasına girdim. Anadolu Üniversitesi eğitim olarak çok zor ve birebir mühendisliğin programlamasını 2 yıllığa sıkıştırılmış halini görüyorduk. Yanlış hatırlamıyorsam 7 farklı programlama dili gördüm, grafik, ağ falan saymıyorum. Ve hiç bir şey öğrenemedim, mesajda da belirttiğim gibi tamamen sınıfı geçme, mezun olma odaklı oldum. Şimdi kalkıpta bir programlama dili veyahut bir grafik programı falan öğrenmem evet benim işime yarabilir, fakat kafamı veremiyorum ki. Ben 2 yıllık okulu çalıştığım için, memur olmaya gayret gösterdiğim için falan 4 sene de bitirdim. O zorlu koşuyu 4 yıl dolu dolu yaşayınca bunaldım, şu an veremiyorum kafamı bir şeye. Yoksa misal iyi derecede Photoshop bilmem benim illa ki bir yerde işime yarar.

"Kahrolsun bağzı şeyler"
  • Bende bir bilgisayar programlama mezunu olarak bir kaç fikir veriyim sana . Öncelikle yazdıklarım okuduğun bölüm ile alakalı bir iş yapacaksan geçerli. Ayrıca hangi alanda çalışmak istiyorsun web yazılımcımı olucaksın , ağcımı olucaksın .. vs karar vermen gerek.

1.) Ben daha fazla okumayacağım iş hayatına girmek istiyorum dersen direk askere git. Askerlik aradan çıkınca daha rahat ve daha iyi bir yerde iş bulabilirsin.

2.) 2 yıllık mezun olduğun için açık öğretim de sınavsız direk bir 4 yıllık bir bölüme gir böylece hem askerliğini kısa dönem yaparsın hemde askere gitmeden önce kendini mesleğinde geliştirmek için süren olur. Açık öğretime 3. sınıftan başlatıyorlar ve 2 senede bitirebilirsin. Benim gibi işletmeyi seçersen ilk 2 dönem 9 ders alırsın son 2 dönemde 6 ders alırsın . Bu seçeneği değerlendirirsen askerden geldiğinde 2 yıllık bir deneyimin olacağı için iş bulma konusunda avantajın olur.

• IDawNI kullanıcısına yanıt
    Askerliği şu an için düşünmüyorum hocam 4 yıllık bitirdikten sonra gideceğim. DGS gibi bir seçenek var elimde 1-2 sene bunu değerlendirmeye çalışacağım, bu sene bir sınavı göreyim bakalım nasıl oluyor yapabileceğim bir türden ise mühendisliğe geçiş yapacağım. Bunu denemeden direkt işletmeye bağlamak istemiyorum DGS'yi.
  • Sonuç nedir hocam dgs nasıl geçti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.