Bir hafta kadar oldu bu modemden taktılar 100mbit hız. Keenetic extra router'ım var ama bu modeme menzil genişletici olarak bağlayamıyorum. ne 2.4 ne de 5ghz de bağlantı olmuyor. Olur gibi olun internet ışığı geliyor keeneticin ama bir kaç sn sonra ışık sönüyor cihaz takılıp kalıyor. Varmı bu şekilde kullanan ya da benim atladığım bir nokta. Fibere yeni geçtim huyunu suyunu pek bilmiyorum. |
Yeni Modem Huawei HG8245X6 Wi-Fi 6 Standartı [ANA KONU] (12. sayfa)
-
-
200 mbitten 500 mbite geçtikten sonra bizim modemde değiştirildi bu model ile, hg255s kullanıyorduk bir sıkıntısı yoktu ama 200 mbit üstü hızlar için wifi6 modem şartmış. Dün taktılar içinde gpon modülü olduğundan ayrı gpondan kurtulduk. Hem kablolu hem wifi kullanıyoruz kablolu bağlantıda tam 500 mbit hızı alıyorum, ayrıca pinglerde bir miktar iyileşme oldu. Wifi çekimi hg255s ile hemen hemen aynı 2 oda yanda 2-3 çubuk alıyorduk yine aynı, 5ghz yine 2 oda yanda 1 çubuğa kadar düşüyor. Wifi6 özellikle destekli cihazlarda çekim alanı içerisindeyseniz çok başarılı, iphone 13 telefonda 600 mbite kadar anlık çıkıyor hız testleri.
Arayüzü sade ve anlaşılır, birkaç arkadaş yazmış wifi 2.4 ghz ile 5 ghz ismi aynı oluyor diye, bunun çözümü için mevcut wifi profilini devre dışı bırakıp ayrı ayrı profil oluşturup wifi adı oluşturabilirsiniz. Dns kısmı kapalı hiçbir şekilde dns girilemiyor.
Birkaç arkadaş modemden aylık ücret alınıyor demiş ama kampanya şartlarında 12 tl modem kullanım ücretinin paket ücretine dahil olduğu yazıyor, online işlemlerden güncel faturaya baktığımda herhangi bir modem ücreti görünmüyor sadece yeni modem kurulumu için 125 tl yansıtmışlar.
Özetle şimdilik modemden memnunum ilerleyen zamanlarda daha iyi göreceğiz.
-
wifi6 modemlere geçişte sadece 100 mbit altındaki tarifelerde modem kullanım ücreti alınıyor.
-
Şuan en stabil wifi6 cihaz, huawei hg8245x6 cihazı mı?
-
ZTE bağladılar Huawei daha iyimi bilmiyorum açıkcası. Telefonum wifi6 yı (ax) desteklediği için modemi wifi6 logosu ile görüyor. Yanında 1 gb dahili hızı gösteriyor.
Evde tplink powerline kablosuz ürünü vardı wifi6 modemi bağlatınca powerline ürünün wifisini kapattım evin her kısmında kesintisiz bağlantı sağladığım için. modem ingilizce arayüz olarak geldi iki sonra Türkçe ve yeni bir yazılım ile güncellendi.
-
Bende huawei var gayet stabilize ama diğerini kullanamadım,karşılaştırma yapamam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar, wifi6 Huawei cihazlarda dns nasıl değiştirebiliriz? ilgili kısım pasif ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Henüz bir çözümü yok maalesef.
-
Merhaba,
Bugün Superonline 1000 Mbps bağlattım. Eve kuruluma gelen ekip Huawei HG8245X6-10 model dahili ONT'li cihazı bağladı. Bu cihazı bir şekilde bridge moda alma şansımız var mı? Veya doğrudan bu cihazı harici ONT'li eski sisteme değiştirebilir miyim müşteri hizmetleri bu konuda yardımcı olur mu? Taktik verebilir misiniz? Teşekkürler.
-
mh sana kullanıcı adı ve şifre vermez ayrıca o dediklerin kısıtlı yapabilmen için root erişimi olması gerekiyor, o da henüz yapılmadı.
-
Kullanıcı adı ve şifreyi hallettim ama cihazı bridge moda alamadım. Tek sorun o kaldı.
-
Evet root lazım
Merhabalar, bu cihazdan ve 200mbit internet paketim var. Modemin yanında çok rahat 200mbit hiz alabiliyorken hemen yan odada bile hız 20-30mbit civarına düşüyor. Bu kadar düşmesi normal mi acaba? Yapabileceğim bir ayar vs. Var mıdır?
bu modemin dns ayarlarını değiştirebiliyor musunuz? pasif durumda gözüküyor, çoğu siteye giriş yapamıyorum.
-
Superonline bu cihazda o tür ayarları değiştirmenize izin vermiyor. Bu kısıtlamaları aşmanın şimdilik bilinen bir yolu yok maalesef.
-
aslında birkaç yol buldum ancak ben beceremedim.
hashcat ile şifreyi bulanlar var, wireshark ile ağı izleyip oradan çözenler var, ayrıca huawein modemlere attığı şifrelemeyi çözenler var, ama çoğu kaynak ingilizce ve fazlaca teknik bilgi içerdiği için uygularken bi yerlerde yanlış yapıyorum sanırım ki daha tam bir çözüme ulaşamadım.
-
PPPoE şifresi başka, DNS ayarını değiştirmek başka. Bu dedikleriniz kullanıcı adı şifre bulmak için kullanılıyor. Siz DNS mi değiştirmek istiyorsunuz yoksa Superonline kullanıcı adı şifrenizi öğrenmek mi?
Hashcat ile şifre bulma dediğiniz işlemi ben forumdaki rehberi takip edip yaptım. Superonline firmasının verdiği Huawei hg8245x6 cihazdan hashcat ile şifremi buldum ve kendi router cihazımı kullanıyorum artık. link
-
kullanıcı adı ve şifre ile farklı bir modemde deneyebilirim diye düşünüyorum, ancak buna da izin verip vermediklerini bilmiyorum, gelen elemanlar modemin seri nosunu falan da almışlardı.
dediğiniz başlığı bi inceleyeyim, beceremezsem yine yazarım size :)
teşekkürler.
-
arkadaşlar wifi 6 modem, wifi 5 özellikli cihazlar için de daha geniş kapsama alanı sağlıyor mu? o özelliğinden faydalanabilir miyiz?
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. 2 tane flash disk taktım 128 gb ve 64 gb bi tane de 1 tb harddisk taktım hiçbirini görmedi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X