Şimdi Ara

Yeni modem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evde şu an Huawei HG521 modemim var.
    Ancak evin büyük kısmında çekmeme, kopma gibi problemler var.
    Yeni bir modem için hangi markayı önerirsiniz?
    Airties'in bazı modelleri ₺250 civarı bir fiyatla satılırken aynı modelin TTNET etiketlisi ₺150 gibi bir fiyata bulunabiliyor.
    TTNET etiketli modemi alsam diğerlerinden bir farkı var mıdır?
    Bir de VDSL mi ADSL mi modem önerirsiniz?
    Alt caddede geçen ay fiber çalışması yapıldı, bir çok sokağa girilmesine rağmen bizim sokağa gelmediler.
    Yani şu anda sokağımızda fiber altyapısı yok ama gelecekte ne olacak bilinmez.
    Buna rağmen ADSL ile VDSL modemler arasında ₺100-200 arası fiyat farkı var.
    Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimgokgulen -- 10 Kasım 2015; 9:58:27 >

• Bir de modemin torrent desteği olması ne demek?
    Her modemler torrent kullanılamıyor mu?
    Ne gibi ekstra özelliği var bu modemlerin?
  • ibrahimgokgulen İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Üstad şimdi bazı sorularım olacak. Kaba taslak modem önermek cahil işi olur ki forumda çok yapıyorlar. Wireless kullanacağın alan ne kadar büyük mesela kaç metre kare ?
    Belirli bir bütçen var mı ? Varsa kaç tl ? Ortalama kaçtane cihaz ile modeme bağlanacaksın ?

Şimdi mesela 130 metrekare evin var 300 tl bütçen var. 10-15 tane de cihazla bağlanıyorsun. Torrent de indiriyorsan cevap belli AirTies Air5650 benim önerim.

Modemde torrent desteği demek pc kapalı iken modem kendine takılı olan usb belleğe download yapabiliyor demek.
    her modemde torrent kullanabilmek için yazılımcı olmak gerek

Farklı soruların olursa cevaplarım yine
  • Sağolun cevabınız için.
    Yaklaşık 120 metrekare evde anlık kullanımın iki yada üç cihazı geçmeyeceği bir modem tavsiyesi istiyorum.
    Huawei HG521 hakkında epey olumsuz yorum okudum.
    Benim de bu modemi alalı 4-5 seneyi geçti ve internet standardım epey düştü.
    Aslında yeni bir modem almak lüks olacak ama ₺100-150 arası bir miktar ayırabilirim.
    Airties Air5650 model modemin fiyatları çok değişkenlik gösteriyor.
    TTNET etiketli modelleri ₺140-150'ye satılıyor.
    Bunların diğerleri ile arasında ne gibi farklar?
    TTNET etiketli Air5650 alınabilir bir model mi mesela?
    ttnet etiketli olan 5650'de bazı özellikle kırpılmış. mesela torrent desteği.

Bu saatten sonra fiber destekli modem almakta fayda var.
    Forumda konusu olan bir diğer fiber destekli modem DSL-N17U. Forumda inceleyip ikisinden birine karar verin bence.

http://www.n11.com/arama?q=n17u&srt=PRICE_LOW
  • Torrent desteği dışında günlük kullanımda etkisini hissedebileceğim ne gibi kısıtlamalar var peki?
    Çok ekstrem kısıtlamalar yoksa bu model alınabilir gibi duruyor.
    Bu arada sizin söylediğiniz DSL-N17U model modemin de çok değişkenlik gösteren fiyatları var.
    Bunun sebebi de yine bazı özelliklerinin olmaması mı, yoksa satıcıdan satıcıya değişen bir durum mu acaba?
    5650 ttnet modelinin, normale göre çok emin olmamakla beraber ram, rom kısmında da kısıtlama olabilir. Ama sonuçta ttnet dağıtabildiğine göre birkaç kullanıcıyı rahatlıkla kaldırması gerekir.

DSL-n17u da ise tek bir ürün var. Çeşit vs yok. bütün ürünler aynı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem Tavsiyesi
    10 ay önce açıldı
    Modem Tavsiyesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Airties'in sitesinde Air5650 için iki ayrı firmware var.
    Birisi TTNET firmwaresi, diğeri STANDART.
    Modemi TTNET etiketli alsam ve bu firmware'i yüklesem kısıtlamalardan kurtulur muyum, yoksa donanımsal bir kısıtlama mı söz konusu?
    Bir de nette bu modem için V2, V3 diye yazılmış, bu versiyonlardan hangisi olduğunu nasıl anlayabilirim?
    dediğiniz mümkün değil bildiğim kadarıyla. Aslında bunlar farklı modemler ancak marka bilinen model adını değiştirmiyor.
  • ZyXEL VMG3312 B10A v2 öneririm kardesim, ben evde kullanıyorum wlan sinyal kalitesi vs stabil çalışan bir ürün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.