Şimdi Ara

YENİ MSİ GE60 0NC (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
0
Favori
14.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: syberr2112

ya kasa tasarımı banada biraz çocukca geldi:) ama öyle cizik veya parmak izinin ciddi anlamda sorun yaratacağını sanmıyorum yani biraz dikkatli kullanırsın olur biter.Bu performansta asusn56vz örnek gösterilebilir onunda disk hızı 5400rpm bu yüzden msı düşünüyorum ben.(Ssd derseniz böyle bir durumum yok o yüzden disk hızı önemli benim için).

hocam asusunkide fiyat olarak bundan pahalıya oda 2000tl civarı olsa ek 200-300 tl daha fazla karar veremedim bir türlü :(
  • ya ben zaten i7 li olanı alacaktım alsam bile o yüzden benimle asus arasında 200-300 lira fark var zaten ama sen i5 alacaksan senin msı alman en akıllıca olanı bence yani 2000 liraya bu işlemci ve ekran kartı başka hangi laptopta var ? Benim konuma dönersek aradaki 200-300 lirada asusun disk hızı 5400rpm ama 1t fakat asusun bariz bir sogutma,tasarım ve servis hizmeti üstünlüğü var şu anda asus max2750den girerse almayı düşünebilirm asusu yoksa msı kafama yatıyor.
  • quote:

ya ben zaten i7 li olanı alacaktım alsam bile o yüzden benimle asus arasında 200-300 lira fark var zaten ama sen i5 alacaksan senin msı alman en akıllıca olanı bence yani 2000 liraya bu işlemci ve ekran kartı başka hangi laptopta var ? Benim konuma dönersek aradaki 200-300 lirada asusun disk hızı 5400rpm ama 1t fakat asusun bariz bir sogutma,tasarım ve servis hizmeti üstünlüğü var şu anda asus max2750den girerse almayı düşünebilirm asusu yoksa msı kafama yatıyor.

haklısın yavaş yavaş bu laptopa yöneliyorum zaten kasada sorun olmaz diye ümit ediyorum
  • Asus n56vz multimedia, msi ge60/70 gaming laptop olarak yapilmistir. bunu da dusunun.
  • içindeki parçalar aynı olduktan sonra gaming laptopun ekstra neyi olabilir ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yafeshan

Asus n56vz multimedia, msi ge60/70 gaming laptop olarak yapilmistir. bunu da dusunun.

Gaming olarak isimlendirilmesi ne gibi bir fark yaratiyorki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Asus n56vz multimedia, msi ge60/70 gaming laptop olarak yapilmistir. bunu da dusunun.

Evet bu ince ayrım aslında oldukça önemli bir detay. Çok yoğun oyun tecrübelerinin ardından uzun vadede bir Multimedya laptop verimliliğini bir gaming laptop seviyesinde sürdüremiyor. Bu dünya genelinde bilinen bir gerçek. Beni de MSI'a iten aslında bu ince çizgi oluyor.

Bütçem 2500TL, bu fiyata alınabilecek oyun notebookunun MSI'dan başka alternatifi şu anda yok. Varsa lütfen belirtin, onları da araştıralım.

Ben oyunları indiriyorum, pazartesi de i7'li olanı almak istiyorum.
     YENİ MSİ GE60 0NC

Alan arkadaşlar yorum yapsa süper olacak ya. Kasa çizilir, parmak izi kalır, görüntüsü iyi değil gibi kriterlerim yok şahsen. Ben alacağım keyfe ve uzun ömürlü olmasına bakıyorum terrcihimin.

• hayır demek istediğim gaming olarak adlandırılan laptopların + olarak nesi varki bu asustan?Asusun ekran kartı ve işlemcisi gayet iyi ve bence tasarım olarak bakarsak asus daha güzel.Gaming ve multimedia arasında parçalar aynı olduktan sonra oluşacak fark nedir ? (Ki sogutma olarak n56vz nin kasası metal oldugu için daha başarılı olacaktır)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLind35

quote:

pazarlama stratejisi de olabilir belki ama ben her halukarda su anki ozellikleriyle degil potansiyel gucunu kastediyorum. Kendi adima oyun icin en onemli iki sey ekran karti ve ram. ge60daki gddr5 kart ayni isim olmasina ragmen ddr3 karttan oc performansi olarak daha iyi, su anki halleri belki pek farketmiyordur. Ayrica asusun max ram 8, msi 16. 16 rami ne yapacan bosver diyebilirsiniz ama zamanin ne getirecegi hic belli olmaz. benim gibi uzun sureli kullanim isteyenler icin. Yoksa ben oyun icin laptop almazdim, tekrar da almam heralde. tamamen alakasiz sahsi nedenlerim yuzunden laptop aliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Grasshead
    Evet bu ince ayrım aslında oldukça önemli bir detay. Çok yoğun oyun tecrübelerinin ardından uzun vadede bir Multimedya laptop verimliliğini bir gaming laptop seviyesinde sürdüremiyor. Bu dünya genelinde bilinen bir gerçek. Beni de MSI'a iten aslında bu ince çizgi oluyor.

Bütçem 2500TL, bu fiyata alınabilecek oyun notebookunun MSI'dan başka alternatifi şu anda yok. Varsa lütfen belirtin, onları da araştıralım.

Ben oyunları indiriyorum, pazartesi de i7'li olanı almak istiyorum.
     YENİ MSİ GE60 0NC

Alan arkadaşlar yorum yapsa süper olacak ya. Kasa çizilir, parmak izi kalır, görüntüsü iyi değil gibi kriterlerim yok şahsen. Ben alacağım keyfe ve uzun ömürlü olmasına bakıyorum terrcihimin.

gaming laptop ifadesi senden alinti zaten :) bunun uzerine cok arastirdim sonradan.
    bu arada o oyunlardan witcher2 su an en agir oyunlardan biri, onu ultrada adam gibi oynatabilecek pek laptop yok. Uzun listemdeki oyunlardan biri. fallout 3u oynadim sadece onlar arasinda, zevkli geciyo nede olsa bethesda.

• quote:

almis olan varsa gelince ozelliklerde max ram kac oluyo bakabilir mi. bazi yerlerde 16 yaziyomus, bu satis sitelerinde 8 yazili.

yerenler ozelliklere degil builde laf atiyolar bu arada. Ama su var, aluminyum kasa asus ve haliyle agir msi a gore, msi da ise 17inc versiyonu bile normal 15inc laptoplar kadar hafif.
    Meshur isinmaya gelince asusun durumu tartisilmaz. aluminyum kasa burda cok faydali ama msi da bunun icin fan hizini harici tusla arttirabilme secenegi veriyor. Bunun sebebiyle gurultusu de biraz fazla asusa gore. Bunu yazilimla da yapabilen uygulamalar var sanirim ama harici "fan throttle" tusu guzel olmus. Iki model icinde isinma derdi yok, hatta 2 kisinin rivayetine gore sogutma sistemi msi da daha iyi. ama ben pek inanamadim.

kaliteli laptopta asus 1 msi 2 gibi duruyo sanki ama bekledigimiz asusun karti oyunvular icin onerilmiyor. Normal kart performansi arasinda cok az fark olsa da overclock potansiyelleri farkeder.

Iki modelde de, gozunun ustunde kasin var cinsinden kucuk sorunlar disinda hic problem yasanmamis. yok efendim klavyedir touchpaddir falan diyen olursa bunun gibi minik sorunlar asus da da tek tuk cikiyor. Hele nerdeyse tum asus n56vz lerde olan touchpad sorunu. Lakin oyuncu adam touchpadi sallamaz benim gibi.

Daha once grashead arkadasin belirttigi bisey var. asus multimedia laptop, msi ise ge60i gaming laptop olarak surdu piyasaya. daha cok light gaming ama adi ustunde nede olsa.

Yeni bilgi. haziranda geforce gt 660m li msi ge60 cikmis su an satiliyor avrupa ve amerikada, 1200$ civari fiyati.

PC Depo personeli: 1600 mhz lik ram yeni ramler kullanıldığı için 8gb lık 1600 mhz lik ram olmadığı için ve içerisinde 2 slot olması sebebi ile şuan için max ram desteği bu sebepten 8gb dır.tek modülde 8 gb ram gelir ise ozaman 16gb için deneme şansınız olabilir.

• quote:

quote:

quote:

pazarlama stratejisi de olabilir belki ama ben her halukarda su anki ozellikleriyle degil potansiyel gucunu kastediyorum. Kendi adima oyun icin en onemli iki sey ekran karti ve ram. ge60daki gddr5 kart ayni isim olmasina ragmen ddr3 karttan oc performansi olarak daha iyi, su anki halleri belki pek farketmiyordur. Ayrica asusun max ram 8, msi 16. 16 rami ne yapacan bosver diyebilirsiniz ama zamanin ne getirecegi hic belli olmaz. benim gibi uzun sureli kullanim isteyenler icin. Yoksa ben oyun icin laptop almazdim, tekrar da almam heralde. tamamen alakasiz sahsi nedenlerim yuzunden laptop aliyorum.

merhaba,

msi hangi modelinde ram max 16gb. ge60 modelinde pcdepo'da max 8gb. yazıyor.

• quote:

hayır demek istediğim gaming olarak adlandırılan laptopların + olarak nesi varki bu asustan?Asusun ekran kartı ve işlemcisi gayet iyi ve bence tasarım olarak bakarsak asus daha güzel.Gaming ve multimedia arasında parçalar aynı olduktan sonra oluşacak fark nedir ? (Ki sogutma olarak n56vz nin kasası metal oldugu için daha başarılı olacaktır)

Bahsettiğin gibi burada ürünleri bireysel parça niteliklerinden çok bir bütün olarak değerlendirmek gerekiyor. Ürün AR-GE sürecindeyken yapılan testlerde uzun vadeli oyun ihtiyacı için optimize ediliyor ve böyle piyasaya sunuluyor. Şimdiye kadar hiç oyun bilgisayarım olmadı o yüzden kişisel deneyimim yok, ama multimedya ürünlerde uzun süre ve ağır grafikli oyunlar oynadığımda performans, ısı, fan gürültüsü vb. problemleri baş gösteriyor. Oyun bilgisayarlarında da bu ve vb. sorunlar yaşansa da multimedya bilgisayar 3 sene bu yüke dayanabilirken oyun serisi 5 sene gidebiliyor. Yani kullanım alanı farkı.

Üreticilerin bu şekilde sınıflandırması yafeshan'ın dediği gibi ticari politikada olabilir ama böyle bir ayrım yapıldığı bir gerçek. Asus G serisi oyunken N serisinde böyle bir detay yok ekran kartları güçlü olduğu halde.

• ya birde asusun sitesinden bakıyorum fakat N serisinde ne N56 VM var nede N56VZ var hiçbiri yok.
  • Beyler bu Ge60 - Ge70 Ekranları kare mi .s ?
  • quote:

quote:

quote:

Burda senin takildigin noktalar cok kucuk seyler mimari ve cekirdek hizlari ayni olan iki kart arada ole aman aman bir fark olmaz.Birinci amacim oyun demissin 8gb rame hicbir oyun ihtiyac duymaz.4 5fps icin kasa kalitesi tasarim sogutma klavye gibi bircok yonden vazgecmek mantikli gelmiyor.Performans olarak zaten laf etmiyoruz msi a birde su var kepler tabanli kartlar kendi kendini oc yapan yapidalar eger sistem cok isinirsa karti oc yapmayarak performansi dusuruyor.Msi sogutma olayini iyi yapamamissa oc olayi yaş.Ben sunu diyorum yani bundan 2 3 sene sonra sadece ddr5 oldugu icin bir oyunu msi acarken asus acamicak konuma gelmiycek cunku performanslar cok yakin.Sistemleri genel degerlendirin sadece ekran kartina takilmayin diyerek son mesajimi atiyorum yoksa uzayip gidicek...

• quote:

Orijinalden alıntı: ozay
    msi hangi modelinde ram max 16gb. ge60 modelinde pcdepo'da max 8gb. yazıyor.

Msi ana sitesinde verilen specific lere gore su an bildigimiz i7 ve i5 modellerin ikiside yani, GE60 0NC ler max 16 ram
    http://www.msi.com/product/nb/GE60-0NC.html#/?div=a

quote:

ya birde asusun sitesinden bakıyorum fakat N serisinde ne N56 VM var nede N56VZ var hiçbiri yok.

http://www.asus.com/Notebooks/Multimedia_Entertainment/N56VZ/

hala n56vz nin cok guzel model olduguna inaniyorum ama msi daha cok hosuma gitti onceden soyledigim sebeplerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yafeshan -- 15 Haziran 2012; 15:45:35 >

• alanlar varsa incelemesini bekliyoruz
  • asusun benim için en büyük artısı biraz saçma olabilir ama ışıklandırmalı klavyesi :D
  • Asusun sitesinde 2slot oldugu ve her slotun 8gb a kadar destekledigi yaziyor.
    DDR3 1600 MHz SDRAM, 2 x SO-DIMM socket for expansion up to 8 GB SDRAM

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.