Şimdi Ara

Yeni Müfredat mı Eski Müfredat mı cevap veriyorum(BELGE VE SSLERLE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
11
Favori
3.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yine bir amme hizmeti ile karşınızdayım arkadaşlar. Bugün sizlere hangi müfredattan sorumluyuz ona cevap vermeye çalışacağım. Tamamen kendi bilgi birikim ve yorumlarım bunlar. Bir kesinliği yok. Sınavdan sonra gelip sövmeyin

Şimdi detaylı bir şekilde sorunu açarsak, bazı arkadaşlar sınavda ŞU ANKİ 12. sınıfların 9, 10, 11'de işlediği ESKİ MÜFREDAT ve 12'de işlemekte olduğu YENİ MÜFREDAT sorulacağını düşünmekte FAKAT ben Gri Gandalf, orta dünyadaki 5 büyücüden biri, bunun böyle olmadığını düşünüyorum. Şimdi biriniz çıkıp "neden öyle düşünüyorsun ulan?" diyebilir. Dediğini varsayarak bu konuyu açtım zaten. E kanıtlarımı ortaya koymaya başlayayım o zaman, buyrun:

Öncelikle şu anki 12. sınıfların 11. sınıfta işlediği Kimya ve Enerji kazanımlarına göz atalım,

Anahtar kavramlara ve kazanımlara bakarsanız iç enerji, ısı, iş, çevre, sistem bok püsür bir sürü şey var.

Şimdi gelin YENİ MÜFREDATTAKİ kazanımlara bakalım,

Buradaki anahtar kavramlara bakıyoruz ve BAM! Yukarıdaki kısımlar yok. Kaldırılmış. Ekzortermik, endotermik tepkimelerden başlıyoruz direkt.

VE SON OLARAK da 26 Ekimde Talim terbiye kurulu veya öyle bir şeyin açıkladığı 2019 YKS Sınavı kazanımlarına bakalım,

ULAAAAA bu da ne? Kazanımlar eski müfredata göre değil de yeni müfradata göre. Allahın işine bak.

Bir de biyolojiye bakalım. Şu anki 12'ler bu sene normalde komünite ve popülasyon ekolojisi görmesi gerekiyordu aşağıdaki ESKİ MÜFREDATA GÖRE

Fakat bu konu YENİ MÜFREDAT ile 11. sınıfa alındı.

E şimdi ortada bir tezatlık oluyordu. Bu çocuklar 11'de görmedi e 12de de görmeyecek " E SINAV YENİ MÜFREDATA GÖRE OLACAKSA BU ÇOCUKLAR NE MOK YİYECEK" diyordu bazı arkadaşlar HAKLI OLARAK. Fakat talim terbiye kurulumuz bizi düşünmüş tabii. Ve diyor ki kardeşim size bu konuyu SORMAYACAĞIM. YANİ YENİ MÜFREDATA DEĞİL ESKİ MÜFREDATA bakın. Yukarıdaki linkten bakabilirsiniz.

Bu kadar konuştum. Özeti geçeyim ne eski müfredattan sorumluyuz ne de yeni olan müfredattan. Ortaya karışık bir müfredattan sorumluyuz arkadaşlar. Çalışmalarınızı Talim ve Terbiye Kurulunun açıkladığı pdf'ye göre yapmak en mantıklısı bence. Yukarıdaki durumlardan anlamışsınızdır zaten. Bir amme hizmetinin daha sonuna geldiniz. Umarım yararlı olmuşumdur. Öpüyorum yanaklarınızdan

Bu çocuk rakip elemeye çalışıyor tüm ss'ler yalan diyorsanız kullandığım kaynaklar:
    Eski kimya müfredatı,
    www.ogretmenler.com
    Dokümanlar - Özet - Lise Kimya Müfredat Programı (9-12.Sınıflar)
    https://www.ogretmenler.com/dokumanlar/summary/888-2016-2017-mufredati/19341-lise-kimya-mufredat-programi-9-12-siniflar.html

Yeni kimya müfredatı,
    mufredat.meb.gov.tr
    T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı
    http://mufredat.meb.gov.tr/ProgramDetay.aspx?PID=347

Talim terbiye kurulunun yayınladığı belge,
    Eski biyoloji müfredatı,
    www.ogretmenler.com
    Dokümanlar - 2016-2017 Müfredatı - Lise Biyoloji Müfredat Programı (9-12.Sınıflar)
    https://www.ogretmenler.com/dokumanlar/viewdownload/888-2016-2017-mufredati/19342-lise-biyoloji-mufredat-programi-9-12-siniflar.html

Yeni biyoloji müfredatı,http://www.biyolojiportali.com/belgeler/2018-2019-biyoloji-m%C3%BCfredat%C4%B1.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 28 Ekim 2018; 11:6:7 >

• Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ortak tespitimizi konu olarak açman ne kadar hoş Gandalf hocam müthiş anlatmış anlamadığınız var ya hiç biji kalmicak
  • Bu müfredat isleri cidden cok karisik.En iyisi en guvenilir yayinlari kullanmak.Mesela acil gayet kazanimlara uygun.Kazanimlarda turevde Rolle teoremi diye bir sey geciyor acil hemen onla ilgili soru koymus kitabina.Onun gibi guncel yayinlari takip etmek lazim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Benimde son günlerde aklımı kurcalayan biseydi çok aydınlatıcı bir post olmuş teşekkürler

• Dig down

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel ders mi kaf mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Forumda hala israrla 9-10-11de goruldu ise sorumlusunuz diye cahiller su konuyu okusun bir zahmet. Hem kendiniz yanlis biliyorsunuz bir de yetmezmis gibi insanlari yanlis yonlendiriyorsunuz.

Bircok youtube hocasi da yazdiklarima benzer aciklamalar yapti. Acin onlari da izleyin. Yanlis bilgilerinizle insanlari zehirlemeyin.

• Bizim kursta da yeni müfredata göre gidiyorlar. Arada eski müfredattan yerler geldiğinde hiç göstermemiş olmamak için kısaca bahsediyorlar ama eba’daki yeni müfredata ait meb kitaplarından takip ediyorlar. Dediğin gibi youtube’da da o şekilde anlatıyor hocalar. Ben de burada okuyunca kafam karışmıştı. Yayınların da kafası karışık. Atıyorum ayt kimyada elimde binot ve fen bilimleri yeni basımları var ve ikisinde de geçen senenin müfredatından sorular var. Palmede çok yokmuş galiba, bende yok kitap ama öyle söyledi hocamız. Diğer türlüsü çok kafa karıştırıcı olur, bence yeni müfredata göre olmalı... Umarım öyledir.

• 9-10-11 eski müfredattan, 12 ise yeni müfredattan sorulacak işte. Öyle değil mi :/

• quote:

Orijinalden alıntı: YKSBİRİNCISIOLACAKADAM

9-10-11 eski müfredattan, 12 ise yeni müfredattan sorulacak işte. Öyle değil mi :/
    Konuyu okudun ve bu yorumu mu yaptın yoksa okumadan mı yaptın?
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Durumum yoktu okuyamadım. Ben de bunu sorup tek kelime bir cevap alayım dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YKSBİRİNCISIOLACAKADAM -- 21 Kasım 2018; 20:22:17 >
  • quote:

Durumum yoktu okuyamadım. Ben de bunu sorup tek kelime bir cevap alayım dedim
    Yanlış anlama ama ben tek tek ssleri, kullandığım kaynakların linklerini koymuşum. 2-3 paragraflık yazı yazmışım. Sen bunları okumaktan acizsin, üstüne üstlük gelip soru soruyorsun konuyu okumayıp. Tam ülkenin özeti. Ve birinci olacaksın. Hmmmm. Hoş.
    Haklısın. Benim mallığım. Özür dilerim.

• quote:

Haklısın. Benim mallığım. Özür dilerim.
    Yok mallıktan ziyade insanlarımızın böyle olması beni çok sinirlendiriyor. 7'den 70'e kimse okumak istemiyor. Kimse araştırmak istemiyor. Herkes armut piş ağzıma düş kafasında. Foruma bakıyorsun aynı konudan 6 bin tane var. Halbuki google'a yazsan aynı şey çıkıyor zaten. Ama insanımız onu yapmak yerine zaten biri gelir tekrardan cevaplar kafasında.

Sene başından beri geometri için metin hoca kenan hoca dedik defalarca. Hala gelip geo için hoca öneriniz var mı diye konu açılıyor. Öyle işte..
    Ben biraz da TM olduğum için bakmadım resimlere. Kimya konuları falan yabancı bana. Ama yine yazılara falan bakmam lazımdı, benim suçum :(

Diğer konu da da haklısın. Google'a geo tavsiye dh yazınca milyon tane konu çıkıyor zaten.

• Talim Terbiye Kurumu bu sene için sınavda olacak konu ve kazanımları yayınladı kesin bilgiye buradan ulaşabilirsiniz:

ttkb.meb.gov.tr
    2019 Yükseköğretime Geçiş Sınavlarına Esas “Konu, Kazanım ve Açıklamalar”
    https://ttkb.meb.gov.tr/www/2019-yuksekogretime-gecis-sinavlarina-esas-konu-kazanim-ve-aciklamalar/icerik/326

• meyler mod var mi leN
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D63A2EC38

Bu müfredat isleri cidden cok karisik.En iyisi en guvenilir yayinlari kullanmak.Mesela acil gayet kazanimlara uygun.Kazanimlarda turevde Rolle teoremi diye bir sey geciyor acil hemen onla ilgili soru koymus kitabina.Onun gibi guncel yayinlari takip etmek lazim.
    Rolle teoremi ney hocam ya ilk defa duyuyorum korktum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.