Şimdi Ara

Yeni Muhabbet Kuşu (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir muhabbet kuşu aldım yaklaşık 2 aylık sanırım, cinsiyeti erkek. Bugün 2. Günü yemini yiyor, suyunu içiyor. Terasa çıkardığımda bazen ötüyor. Kafeste genellikle tünüyor birşey yapmıyor. Elimi uzatıp yavaşça seviyorum birsey yapmıyor kaçmıyor veya ısırmıyor. Çok ürkek davranıyor nasıl alıştırabilirim kendime ve bu ne kadar zaman alır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JG Quintel -- 3 Temmuz 2016; 0:19:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1-2 aya alışıyorlar. avuça alma korkutma yeterlidir ürkek olması normal dışarıda salın camlara kontrol edin tabi.
  • 1 hafta kafeste dursun alışsın diyorlar bu doğru mu yoksa salmayı bende düşündüm. Ayrıca kafesi nasıl olmalı içinde neler olmalı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: JG Quintel

1 hafta kafeste dursun alışsın diyorlar bu doğru mu yoksa salmayı bende düşündüm. Ayrıca kafesi nasıl olmalı içinde neler olmalı ?

2 gün yeterli bir süre. ilk başlarda çarpacaktır camlara vs bırakın takılsın. gaga taşı mürekkep balığı kemiği, kuş kumu, mineral bloğu, suluk yemlik
  • Saldım kafesten çıktı cama çarptı duvara çarptı biraz takıldı olduğu yerde ama geri kafese zor girdirdim.

• quote:

Saldım kafesten çıktı cama çarptı duvara çarptı biraz takıldı olduğu yerde ama geri kafese zor girdirdim.

zaman ile alısacak sağlıklı bir kuş için salın her gün uçsun kalsın karnı acına kadar yüksek yerlere konuyorlar. kafesi yanına götürdümü giriyor
  • Mürekkep balığı kemiği ne işe yarıyor ? Ayrıca bir arkadaş alçı gaga taşı alma zararlı demişti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • JG Quintel kullanıcısına yanıt
    Mürekkep balığı kemiği kalsiyum için gerekli
    Gaga taşı hakkında pek fikrim yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mürekkep balığı kemiği hem kalsiyum ihtiyacı hemde gaga taşı olarak kullanılıyor başka bi şey almaya gerek yok yem, mürekkep balığı kemiği ve kum koyun yeterli haftada 1-2 kere mama, meyve verin. Kuşu terasa koymayın rüzgardan ölür hava akımı olmayan yerde durmalı.

• Arkadaşlar kuşum huzursuzlaşmaya başladı gagasiyla teli plastiği kemirmeye çalışıyor bana sanki gaga mantarı varmış gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JG Quintel -- 4 Temmuz 2016; 16:43:48 >
    kuşun gagası fotoğrafta aşırı uzun görünüyor yem yiyebiliyor mu kuş? kafeste gaga taşı yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA7DB07DC -- 4 Temmuz 2016; 17:18:53 >
  • Yem yiyebiliyor. Mürekkep balığı kemiği aldım onu kemiriyor şuan. Peki mantar var mı gagasında ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JG Quintel -- 4 Temmuz 2016; 17:31:11 >
    bu konuda çok bilgim yok. kuş kaç aylık daha yavru gibi duruyor nasıl bu kadar uzamış gagası anlamadım. siz aldığınızda böyle miydi?
    istersen şu sitede konu açıp sor yardımcı olurlar.

http://www.muhabbetkusu.com.tr/
  • Aldığımda böyleydi.

• quote:

Aldığımda böyleydi.

gaga taşı benim kuşlarda yiyor. sorun yok yani al o gagası daha kötü olmadan törpülesin. O yaptığı hareketlerde dışarı çikma isteği
  • Dışarı 2 kez çıkardım . Şimdi gaga taşı aldım taktım kafese ama daha kullanmadı. Gagasınada vazelin sürdüm mantara karşı kullananlar olmuş.

• http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/quik-kus-seti-223425123
    Ben burdan bu seti satın almıştım bu forumdaki arkadaşlar önerisi üzerine 2-3 ay önce. Gayet memnunum kuşum da seviyor özellikle muzlu enerji bloğuna bayılıyor. Size de öneririm bu seti. İyi akşamlar.
  • quote:

Arkadaşlar kuşum huzursuzlaşmaya başladı gagasiyla teli plastiği kemirmeye çalışıyor bana sanki gaga mantarı varmış gibi geldi.

Bu ürünü tavsiye ederim.http://www.epttavm.com/item/20872331_percell-tunek-zimpara (kapıda ödeme seçeneği mevcut)

Normalde pençelerin törpülenmesi için kullanılıyor ama benim kuş gagasını da bilemeye çalışıyor. Gagasını sivrileştirdi namussuz Pençelerini de kesmeme gerek kalmıyor.

Zımpara tüneği tıpkı boru gibi içi boş. Yani var olan normal tüneğe bunu giydiriyorsun o kadar.

• Bende muhabbet kuşu almak istiyorum ama evdekiler izin vermiyor :/ off yaa

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.