Şimdi Ara

Yeni Nesil Anakartlarda bazı oyunların Ati ekran karıtını görmemesi hk. yardımcı olurmusunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Daha önce çok araştırmasını yaptığım ama kimsenin kesin sonuç bulamadığı bir sorun mevcut.
    Ben donanım sistem uzmanıyım ama bu işin biraz yazılım tarafı ağır bastığı için siteye sormak istedim.

Ekran kartım Ati His 6870 iceq bütün oyunlarıda rahatlıkla oynuyorum.Anakartımı Asus P8Z77-V Deluxe ile değiştirdikten sonra bazı eski oyunlarda garip hatalar olmaya başladı.
    Anakartın i5 işlemci destekli grafik arabirimi mevcut ve bazı oyunlar ekran kartını görmüyor açılırken ekran kartı belleğini 0 mb olarak gösteriyor.

Örnek oyunlar: age of empires 3, Pes2013, vb.

Pes için bazı çözümler mevcut ama orjinal çözüm yok yada ben net çöplüğünde bulamadım.
    Yanlış olmasın nvdia için bir çözüm mevcut oyun simgesinde sağ tık gelişmiş grafik işlemciyle çalıştır diye ama atide bir çözüm yok.
    Orjinal win 7 win 8 ve win 8.1 de denedim sonuç aynı ancak farkettiğim birşey var oyunlar format atıp driverlar kurulup windows güncelleştirilmeden önce sorunsuz çalışıyor ancak gelen güncelleştirmelerin birinden sonraki çok olduğu için tespit edemedim bu sorun gerçekleşiyor.Anakartın üstündeki ekran kartı açık ve 1024 mb olsa bile oyun yine aynı hatayı veriyor.
    Yani oyunlar açılırken yazılımsal bir hata yüzünden ekran kartının belleğini okuyamıyor.

Yardımcı olmak isteyen arkadaşlara yaptıklarımı yazayım çözümler için
    Ekran kartı driverı güncelleme
    Biostan onboard ekran kartını devre dışı bırakma
    anakart driver güncellemeleri
    oyunların farklı versiyonları yüklemeleri
    Directx güncellemeleri
    Farklı ati ekran kartı
    Farklı windows sürümleri
    bios güncellemesi

Yardım ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.