Şimdi Ara

Yeni nesil Atari...!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arcade oyunlarının efsane konsolu atari! Çoğumuz eminim ki ilk olarak Atari'de veya Arcade salonlarında oyun oynamışsınızdır.Peki arkadaşlar yeni nesil bir Atari konsolu gelme ihtimali var mı ? Hani böyle birşey olsa çok sevinirdim.Nintendo'da Casual,PS ve Xbox'ta Hardcore ve yeni Atari'de de Arcade ön planda olurdu.

Yeni nesil çok güçlü,çok iyi ama klasik kontrollü bir atari gelir mi ? Ve siz gelmesini ister misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MasterChieF 1903

Arcade oyunlarının efsane konsolu atari! Çoğumuz eminim ki ilk olarak Atari'de veya Arcade salonlarında oyun oynamışsınızdır.Peki arkadaşlar yeni nesil bir Atari konsolu gelme ihtimali var mı ? Hani böyle birşey olsa çok sevinirdim.Nintendo'da Casual,PS ve Xbox'ta Hardcore ve yeni Atari'de de Arcade ön planda olurdu.

Yeni nesil çok güçlü,çok iyi ama klasik kontrollü bir atari gelir mi ? Ve siz gelmesini ister misiniz ?

Gerek olsaydı belki gelirdi...

Öncelikle şunu anlamak lağzım... Mario,Sonic vb oyunlar atari oyunu değildir... Orjinal Atari oyunları çok daha farklıydı. Bu oyunları şuan PC'de zaten sorunsuzca oynaya bilirsiniz. Veya bu oyunları oynatan çakma cihazlar var. Sizin Arcade dediğiniz olay Dreamcast,NES,SNES,PSX,GBA gibi konsolların oyunları. Bunlarıda zaten şuanki konsollar çalıştırıyor. Örneğin atari salonlarında oynanan pek çok oyunu (eski nesil) Nintendo'da resmi olarak oynamak mümkün. Örneğin geçenlerde Golden Axe oyununu bitirdim. :)

Öte yandan sırf arcade temelli bir konsolu bir kenera bırakalım şu 3 devden başka konsol çıakrta bilecek marka yok (SONY,MICROSOFT,NINTENDO) Hepsi çok köklü ve yıllarca AR-GE çalışmalarına milyar dolarlar yatırmış şirketler. Kaldı ki zaten yeni bir konsola gerekte yok dediğim gibi Old-Gen oyunlar oynamak istiyorsan şu neslin konsolları veya en basitinden PC lerde çalışıyor zaten bu oyunlar.

• Orjinal atariler bunlardı...

Yeni nesil Atari...!
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero2900

quote:

Arcade oyunlarının efsane konsolu atari! Çoğumuz eminim ki ilk olarak Atari'de veya Arcade salonlarında oyun oynamışsınızdır.Peki arkadaşlar yeni nesil bir Atari konsolu gelme ihtimali var mı ? Hani böyle birşey olsa çok sevinirdim.Nintendo'da Casual,PS ve Xbox'ta Hardcore ve yeni Atari'de de Arcade ön planda olurdu.

Öncelikle şunu anlamak lağzım... Mario,Sonic vb oyunlar atari oyunu değildir... Orjinal Atari oyunları çok daha farklıydı. Bu oyunları şuan PC'de zaten sorunsuzca oynaya bilirsiniz. Veya bu oyunları oynatan çakma cihazlar var. Sizin Arcade dediğiniz olay Dreamcast,NES,SNES,PSX,GBA gibi konsolların oyunları. Bunlarıda zaten şuanki konsollar çalıştırıyor. Örneğin atari salonlarında oynanan pek çok oyunu (eski nesil) Nintendo'da resmi olarak oynamak mümkün. Örneğin geçenlerde Golden Axe oyununu bitirdim. :)

Öte yandan sırf arcade temelli bir konsolu bir kenera bırakalım şu 3 devden başka konsol çıakrta bilecek marka yok (SONY,MICROSOFT,NINTENDO) Hepsi çok köklü ve yıllarca AR-GE çalışmalarına milyar dolarlar yatırmış şirketler. Kaldı ki zaten yeni bir konsola gerekte yok dediğim gibi Old-Gen oyunlar oynamak istiyorsan şu neslin konsolları veya en basitinden PC lerde çalışıyor zaten bu oyunlar.

Eski oyunlardan bahsetmiyorum ki ben...Mesela Atari'ye özel oyunların yeni versiyonları,multi seçenekleri ile beraber.Yoksa dediklerin tabiki doğru.Ve başka konsol çıkartacak bir marka yok diyorsun, Peki Sony ve Microsoft ilk konsollarını çıkarttıklarında o kadar başarıya ulaştıklarında köklü bir oyun firmalarımıydılar ? Hayır.İşte bu yüzden en azından Apple'ın gelecekte oyun konsolu çıkartacağını düşünüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zero2900

quote:

Eski oyunlardan bahsetmiyorum ki ben...Mesela Atari'ye özel oyunların yeni versiyonları,multi seçenekleri ile beraber.Yoksa dediklerin tabiki doğru.Ve başka konsol çıkartacak bir marka yok diyorsun, Peki Sony ve Microsoft ilk konsollarını çıkarttıklarında o kadar başarıya ulaştıklarında köklü bir oyun firmalarımıydılar ? Hayır.İşte bu yüzden en azından Apple'ın gelecekte oyun konsolu çıkartacağını düşünüyorum.

Apple ürün bazında Dünyanın en cimri markasıdır ve başarısıda burdan gelmektedir... ÇKi %0 dahi değil apple gibi bir şirketin yeni bir pazara açılması.

Ayrıca Atariye özel oyunların ReMake i zaten var örneğin atari oyunu söyleyelim...Pacman Remake i çıktı PSN de var... Veya Şu adını unuttum ama galaxy savaş oyunu geçen sene remake i çıktı. vs vs atari oyunlarında karakter yoktu... Örneğin cirsus oyununda aslanları ateşli çemberlerden geçirirdik. Eğer sirk temalı bir oyun istiyorsan var ama bu oyunun nasıl bir devam oyunu olabilir ki? Karakter yok... Konu yok... ancak ReMake olur ki oda binde bir ve gerçekten klasikler için yapılıyor. Yani ataride ki oyunlar genellikle konusuz ve karaktersiz (belli bir karakter kurgusu yoktu) oyunlardı. Sen şimdi gidip kurgusu karakteri belli olmayan bir oyunun devamını nasıl yapa bilirsinki.

Ancak aynı temaya sahip sağlam grafikli bir oyun yaparsın onlarda zaten var. Hayalin çok güzel bende eski nesil oyunları severim amiga da oynadığım speedball un tadını hiç bir oyunda kolay kolay alamadım. Kaldıki SpeedBall unda ReMake i çıktı ama eski heyecanı yaşatamadı çünki hiçbir remake sana eskiyi yaşatamıyor mağlesef. Mesela atarideki duckHunt u istiyorsan kuş vurma temalı oyunlar var ancak o sinir bozucu köpeğimiz tabiki yok...

Kısacası dostum istediğin şey güzel ancak imkansız bunu ben söylemiyorum devler söylüyor... Kimse kalkıp atari oyunlarının remake leri için konsol üretip milyar dolarlar ödedikten sorna sadece senin benim gibi eski oyunları seven bir avuç insanın alacağı konsol üretecek kadar saf değil. Ancak içindeki özelemi bastırmak istiyorsan sana Nintendo Wii almanı öneriyorum. NES ve SNES oyunlarıda oldukça eğlencelidir :) Hatta Wii de atari salonu oyunları avrdır oyuna başlamak için jeton at yazar :) NeoGeos ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero2900 -- 29 Şubat 2012; 13:20:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.