Şimdi Ara

Yeni Nesil Ekran Kartı Güç Bağlantısı Yaparken 2 Ayrı PCI-E Kablosu Kullanmaya Mutlaka Dikkat Edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
2.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni Nesil Ekran Kartı Güç Bağlantısı Yaparken 2 Ayrı PCI-E Kablosu Kullanmaya Mutlaka Dikkat Edin

Seasonic önemli derecede önerisidir:
    knowledge.seasonic.com
    Installation remark for high power consumption graphics cards - Seasonic Knowledge Base
    https://knowledge.seasonic.com/article/8-installation-remark-for-high-power-consumption-graphics-cards

AMD 5700XT ile problem yaşayanların büyük çoğunluğunun sorununu çözmüştür.
    https://www.reddit.com/r/Amd/comments/ixvlf8/anyone_experiencing_5700_xt_instability_may_want/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Eylül 2020; 13:17:39 >

• hocam merhaba, lüften rica ediyorum (muhahahaha yada cocukca "ahada kablo iste orda keste bak" falan demeden!) bana bahsettigin celik ile bakir kablolarin elektirik direnci ve isil iletkenlik katsayilarini yazar misin? yine bununla ilgili olarakta da ben sana simdiden yardimci olayim, "bakir" dedigimizde saf bakir, islenmis bakir ve alasim seklinde icinde; cinko, nikel, kalay, kursun karistirilmis cesitleri vardir. Bana bahsettigin (kendince karsilastirdigin bir model iste, yani bildigini yazsanda olur) o güc kaynaginda kullanilan kablonun hangi alasimdan meydana geldigini ve icinden gecebilecek amperin nelere (hangi sartlara) bagli oldugunu yazabilir misin? ayrica celik kablolara sahip bir güc kaynagi modeli alabilir miyim? (benim kullandigim güc kaynaginin kablolari bakir-nikel 12awg premium, yani alabilecegin en pahali kablolardan biri...)

ocp koruma devresine (özellikle single rail) bir güc kaynagi ünitesinde neden ihtiyac duyulmus? herseyi de senden beklemeyelim, onu da ben söyliyim; güc kaynagi ünitesinin ve kablolarinin kaldirabileceginden fazla akim vermesini önleyerek, kablolarin | konnektörlerin | ve v. regülatör modüllerinin zarar görmesini önlemek icin... piyasada kac tane güc kaynaginin ocp devresinn dogru calistigini söyleyebilir misin? testini yapabiliyor muyuz? Sistemde ki bilesenler kablolar vs yanmasa bile suan Timeguard arkadasimizin sana sabahtan aksama kadar tek tek yazdigi, attigi konular hep bununla ilgili iste... Sana burda herseyi a-z ye ögretmek gibi bir yükümlülügümüz yok. vaktim de yok, bize de yazik... O kadar konu var okunacak. Okusan anlayacagin basit seyler bunlar. Seasonic kalkiyor bunu yaziyor, nvidia kalkiyor bunu yaziyor bu insanlar ve biz bilmiyoruz, sen biliyorsun. Sana bir bonus bilgi vereyim bak. corsair HX modeli varya, o model tek kablodan Y Splitter ile calistirir bak, o ünite hem single rail hemde istenirse multi rail calisacak sekilde tasarlanmistir, multi railde kablo basina verebildigi amperin hatiri sayilir fakat kablo kalitesi yine beklenenin altindadir böyle bir üniteye 12awg lik pcie kablosu beklenirken, corsair 16awg yeter demis. Evet HX de hem eps hemde pcie 16awg liktir. Seasonic focus/prime, fsp hydro pro falan Tier A psu lara bakarsan hep 18awg lik kablolar vardir.

öncelikle su celik ve bakir konusuna bir aciklik getirelim. Merak ettim hocam bekliyorum.
  • Above 225w diyor yani 225w üstünde güç çekenler diyor diğerleri yapmasada olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 23 Eylül 2020; 13:56:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saasc S kullanıcısına yanıt
    225W ile sınırlı kalmıyor ama kartlar yeri geliyor 400w çekiyor saliselik onun garantisi yok yani.. Ben GTX 970 ile overclock yaparken ayrı ayrı çift kabloya geçtiğimde bile 20-30mhz kazandığımı ve kartın daha kararlı çalıştığını hatırlıyorum ki o kart da fazla güç çekmiyordu. İsteyen sorun yaşayan veya psu ve ekran kartını daha rahat ettirmek isteyen uygular Nvidia zaten direkt böyle yapın demiş ortada olan bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Eylül 2020; 14:2:57 >
  • Bu yazdığınız birden fazla 12v kanalı olan güç kaynakları için geçerli. Bir adet 12v güç kanalı olan güç kaynaklarında pci ex güç kabloları aynı yere lehimlidir.

Eğer aldığınız güç kaynağı dandik ise(güç kabloları çelik yerine bakırsa) yüksek güç tüketen kartınız varsa ne tür bağlantı yaparsanız yapın kablo erimesi, güç kaynağı bozulması gibi sorunlar çıkar.
  • mav1li kullanıcısına yanıt
    Hayır teoride öyle gibi düşünülse de single 12v güç kaynaklarında da pratikte kesinlikle fark yaratabiliyor. İyi modeller dahil. Zaten çoğu arkadaş single 12v güç kaynağında böyle bağlantı yaparak bir sürü sıkıntısını giderdi de. İçlerinde her türlü iyi tip veya iyiye yakın güç kaynağı var. Şöyle söyleyeyim her türlü rahatlatıyor kartı ve güç kaynağını sorun olmasa bile.. Kabloya ve muhtemel kablonun bağlantı yerine binen yük azaldığında otomatikman stres de düşüyor daha temiz güç akışı sağlanıyor. Bir çok zamanda bazı yaşanan sorunların çözümü oluyor. Tabi sorun yaşamıyorsan ve istemiyorsan yapmazsın.. Ama sorun varsa önce bu denenmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Eylül 2020; 18:41:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

Elimde rx5700xt nitro+ ve msı x570a-pro var, almak istediğim güç kaynağı ise bu
    sinerji.gen.tr
    High Power 750W Element BR 80+ Bronze Güç Kaynağı
    https://www.sinerji.gen.tr/high-power-750w-element-br-80-bronze-guc-kaynagi-p-35609

Acaba hem sizin bahsettiğiniz ekran kartı için çift kablolama hem de anakart için 8+4 güç bağlantı girişlerini bu güç kaynağı sağlıyor mu?

• DcNeuS kullanıcısına yanıt
    Sağlıyor ama biz 5700xt için minimum bunu öneriyoruz maceraya gelmiyor hemde nitro.

Bunun altına hiç girme derim güç kaynaklarının sağı solu belli olmuyor..5700xt'lerin de. Ayrıca 5700xt yerine bekleyin yeni nesil ürün alın bence.

50tl chip para ile şuan için en iyi fiyat.
    gittigidiyor
    High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/high-power-750w-80-gold-performance-gd-aktif-pfc-guc-kaynagi-hp1-j750gd-f12s_pdp_519256915

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Eylül 2020; 19:0:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Ürünleri alalı baya bir zaman oldu, güç kaynağı ve kasa bakıyorum şuan

Gönül rahatlığı ile önerdiğiniz ürünü alabilirisin diyorsanız alıyorum
  • DcNeuS kullanıcısına yanıt
    Önerdiğim 750w gold iyidir alabilirsiniz.

Teşekkür ederim

İyi forumlar.
    Elektronikten anlayanlar gülüyor şuan. Kablolar aynı yere lehimli diyorum.

quote:

Kabloya ve muhtemel kablonun bağlantı yerine binen yük azaldığında otomatikman stres de düşüyor daha temiz güç akışı sağlanıyor.

İster 2 kablo ister 1 kablo bağla aynı güç çekiliyor aynı sonucu alırsın. Kötü lehim(yada bakır kablo)yapıldıysa sonuç değişir. Bakır kablo ve kötü lehim demek dandik güç kaynağı demektir.

Bu dediklerinize anlamayanlar inanır anca. Kulaktan duyma bilgilerle insanları yanlış yönlendirmeyin.
    kunGFu kullanıcısına yanıt
    Bunun gibi sayısız örnek var. Cx650m kullanıyormuş. Güç kaynağı teknolojileri mükemmel değil ekran kartlarıda değil maalesef..

Zaman ayırıp okuyun.

reddit
    Anyone experiencing 5700 XT instability may want to check their PSU configuration.
    https://www.reddit.com/r/Amd/comments/ixvlf8/comment/g6bt7x3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Eylül 2020; 20:53:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mav1li

Elektronikten anlayanlar gülüyor şuan. Kablolar aynı yere lehimli diyorum.

quote:

Kabloya ve muhtemel kablonun bağlantı yerine binen yük azaldığında otomatikman stres de düşüyor daha temiz güç akışı sağlanıyor.

İster 2 kablo ister 1 kablo bağla aynı güç çekiliyor aynı sonucu alırsın. Kötü lehim(yada bakır kablo)yapıldıysa sonuç değişir. Bakır kablo ve kötü lehim demek dandik güç kaynağı demektir.

Bu dediklerinize anlamayanlar inanır anca. Kulaktan duyma bilgilerle insanları yanlış yönlendirmeyin.
    Bir önceki mesajınızda güç kablosu çelik yerine bakır kablo kullanılırsa demişsiniz ama çelik kablo elektrik iletiminde kullanılmaz. Alüminyum kablo kullanılır. Bakırın elektriksel özellikleri ise alüminyuma göre daha iyidir. Bence siz de insanları yanlış yönlendirmeyin.

• Yukarıda redditte biri anlatmış burda bunun gibi dolu örnek var bunların hepsi tesadüf değil heralde çoğu ya da hemen hepsi single 12v güç kaynakları.

Nvidia açıklamasına bakıyorum 750w demiş geçmiş kutu arkasında rating no1 yazıyor yani 1. Sınıf 750w bahsettiği sonuç multi rail den bahsedilmemiş bile ama iki ayrı kablo kullanın denmiş..

https://forum.donanimhaber.com/ekran-karti-pc-ye-reset-attirir-mi-5700-xt-ve-sorunlar-cozuldu--144220034

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Eylül 2020; 21:38:7 >
  • Kan Turalı K kullanıcısına yanıt
    güç kaynağı kablosu kesip bakın
    1. Bahsi geçen konuda adamın kullandığı psu nun 1 kanallı olup olmadığı yazmıyor. Muhtemelen 2 kanallıdır.

2 veya daha fazla kanallı olanlar için geçerli diyorum halaaaaaaaaaaa.

2. Burda benim dediğim doğrulayan yazılar var.

quote:

Its dependent on the rails your psu supplies. If you have a powerful enough psu then daisy chaining on a single rail is fine as that rail can provide enough power. It should also be fine for PSUs with a single rail. You need to use both PSU cables to for PSUs that simply aren't rated for the current on a single rail.

The sticker on the side of the PSU should detail the rails and current per rail supplied by your PSU.

Başka kullanıcıların yaşadığı sorunlara çözüm aramıyorum. Olması gerekeni söylüyorum. Güç kaynağın 1 kanallı ve yeterince güç sağlayabiliyorsa sorun olmaz. 2 kanallı ise senin değidiğin gibi bağlamak doğrusudur.

Şu basit konuyu bile uzatıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 23 Eylül 2020; 22:33:23 >

OK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Eylül 2020; 22:35:25 >

Red devil çok fazla güç tüketiyor. Üretici 700w demiş. İşlemciye oc falan yaptıysa güç yetmiyordur.

https://www.powercolor.com/product?id=1565160726#spe

Power Specs + Board Dimensions
    Board Dimensions 300mm*132mm*53mm
    Minimum System Power requirement (W) 700W
    Extension Power Connector Two 8-pin PCI Express Power connectors

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 23 Eylül 2020; 22:39:13 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.