< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Eylül 2020; 13:17:39 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Eylül 2020; 13:17:39 > |
hocam merhaba, lüften rica ediyorum (muhahahaha yada cocukca "ahada kablo iste orda keste bak" falan demeden!) bana bahsettigin celik ile bakir kablolarin elektirik direnci ve isil iletkenlik katsayilarini yazar misin? yine bununla ilgili olarakta da ben sana simdiden yardimci olayim, "bakir" dedigimizde saf bakir, islenmis bakir ve alasim seklinde icinde; cinko, nikel, kalay, kursun karistirilmis cesitleri vardir. Bana bahsettigin (kendince karsilastirdigin bir model iste, yani bildigini yazsanda olur) o güc kaynaginda kullanilan kablonun hangi alasimdan meydana geldigini ve icinden gecebilecek amperin nelere (hangi sartlara) bagli oldugunu yazabilir misin? ayrica celik kablolara sahip bir güc kaynagi modeli alabilir miyim? (benim kullandigim güc kaynaginin kablolari bakir-nikel 12awg premium, yani alabilecegin en pahali kablolardan biri...)
ocp koruma devresine (özellikle single rail) bir güc kaynagi ünitesinde neden ihtiyac duyulmus? herseyi de senden beklemeyelim, onu da ben söyliyim; güc kaynagi ünitesinin ve kablolarinin kaldirabileceginden fazla akim vermesini önleyerek, kablolarin | konnektörlerin | ve v. regülatör modüllerinin zarar görmesini önlemek icin... piyasada kac tane güc kaynaginin ocp devresinn dogru calistigini söyleyebilir misin? testini yapabiliyor muyuz? Sistemde ki bilesenler kablolar vs yanmasa bile suan Timeguard arkadasimizin sana sabahtan aksama kadar tek tek yazdigi, attigi konular hep bununla ilgili iste... Sana burda herseyi a-z ye ögretmek gibi bir yükümlülügümüz yok. vaktim de yok, bize de yazik... O kadar konu var okunacak. Okusan anlayacagin basit seyler bunlar. Seasonic kalkiyor bunu yaziyor, nvidia kalkiyor bunu yaziyor bu insanlar ve biz bilmiyoruz, sen biliyorsun. Sana bir bonus bilgi vereyim bak. corsair HX modeli varya, o model tek kablodan Y Splitter ile calistirir bak, o ünite hem single rail hemde istenirse multi rail calisacak sekilde tasarlanmistir, multi railde kablo basina verebildigi amperin hatiri sayilir fakat kablo kalitesi yine beklenenin altindadir böyle bir üniteye 12awg lik pcie kablosu beklenirken, corsair 16awg yeter demis. Evet HX de hem eps hemde pcie 16awg liktir. Seasonic focus/prime, fsp hydro pro falan Tier A psu lara bakarsan hep 18awg lik kablolar vardir. öncelikle su celik ve bakir konusuna bir aciklik getirelim. Merak ettim hocam bekliyorum. |
R9 295X2'nin güç girişlerini tek kabloyla eriten arkadaşımın konudaki bazı kullanıcılara selamı var.
![]() |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 23 Eylül 2020; 13:56:14 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Eylül 2020; 14:2:57 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Eylül 2020; 18:41:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Eylül 2020; 19:0:54 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Eylül 2020; 20:53:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Eylül 2020; 21:38:7 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 23 Eylül 2020; 22:33:23 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 23 Eylül 2020; 22:39:13 > |