Şimdi Ara

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.905
Cevap
37
Favori
139.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • istersen gtx titanın olsun sen killzone u gran turismoyu god of warı unchartedı oynayabilecek misin tabiki hayır ayrıca the division diye yeni bir oyun çıkıyor youtubedan videosunu izle oyun ps4 de oynandı grafik kalitesini gör
  • Xbox One'ın zorlamaları kaldırıldı
    http://www.pclabs.com.tr/2013/06/20/xbox-onein-zorlamalari-kaldirildi/

Microsoft yeni nesil konsolu Xbox One ile ilgili detayları açıkladığında doğrusu duyduklarımızdan ötürü yeni konsola pek de sevinememiştik. Özellikle Sony'nin PS4 ile E3'teki ezici üstünlüğü ve kamuoyundan aldığı olumlu tepkiler, belli ki Microsoft'u aldığı kararlar üzerine bir kez daha düşünmeye itmiş. Sonuç? Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre Xbox One için duyurulan birçok özellik çöpe gitti ve artık karşımızda çok daha iyi bir Xbox One var.

Artık Xbox One bizden 24 saatte bir internete bağlanmamızı istemeyecek. Tıpkı Xbox 360 gibi konsolunuzu istediğiniz yere götürüp, oyun oynayabileceksiniz.

Kutulu oyunları tıpkı bugün olduğu gibi gönlünüzce takas edebilecek, satabilecek, arkadaşlarınıza hediye edebileceksiniz. Bu konuda da tıpkı Xbox 360'ta olduğu gibi, yeni nesilde de herhangi bir sınırlamayla karşılaşmayacağız. Ayrıca Xbox Live üzerinden indirilen oyunları da offline olarak oynayabileceğiz,

Microsoft bu iyi haberleri verirken, konsolun artı yönlerinden biri olarak duyurulan aile paylaşımının Xbox One satışa sunulduğunda aktif olmayacağını da açıkladı.

Bakalım Xbox One için yapılan bu yeni hamleler konsol aleyhine esen rüzgarları ne denli lehe çevirecek?

• sadece grafık anlamında dıyorsan tabıkı pc daha ustundur.sımdı tutupta ps4 veya xboxone a ozel cıkan ex oyunları pc de olmadıgı ıcın tabıkı kıyaslayamayız.aynı sekılde pc ye ozel cıkan oyunlar oldugu gıbı.bunu bılmek ıcın muneccın olmaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

gtx 580 10 kaplan gücünde yani.:D

ormanda 10 kaplan gücünde :)
  • 1080p olması çok kritikti yeni nesil konsolların, kımıl kımıl görüntünün azaldığı, adventure oyunların 60fps olduğu cıvıl cıvıl, kocaman tv'de oynama için ben alacağım, Battlefield 4 'ü yine pc 'de oynayacağım, zaten liseden kalma counter cı olunca, joystick ile oynayamam multi kısmını özellikle. Killzone bitirmiştim 3D olarak , TR olması çok iyiydi, görün tü bile fena değildi yani. Ama FPS oyunun da 30 fps kabul edeceğimi sanmıyorum, belki 1 sene sonra oturturlar 60fps olayını, ha bide The Division gibi bi oyunu görmek pc de daha, arabalar, efektler, cam kırılmaları, yürüyüş animasyonları, şahaneydi.Ama alacağım hatta ön sipariş ile, olabilecek en iyi konsolu alıp kullanacağım , belki ileride bir RDR 2 çıkarda tadına varırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

1080p olması çok kritikti yeni nesil konsolların, kımıl kımıl görüntünün azaldığı, adventure oyunların 60fps olduğu cıvıl cıvıl, kocaman tv'de oynama için ben alacağım, Battlefield 4 'ü yine pc 'de oynayacağım, zaten liseden kalma counter cı olunca, joystick ile oynayamam multi kısmını özellikle. Killzone bitirmiştim 3D olarak , TR olması çok iyiydi, görün tü bile fena değildi yani. Ama FPS oyunun da 30 fps kabul edeceğimi sanmıyorum, belki 1 sene sonra oturturlar 60fps olayını, ha bide The Division gibi bi oyunu görmek pc de daha, arabalar, efektler, cam kırılmaları, yürüyüş animasyonları, şahaneydi.Ama alacağım hatta ön sipariş ile, olabilecek en iyi konsolu alıp kullanacağım , belki ileride bir RDR 2 çıkarda tadına varırım.

sen sistemin iyi yanına 1 ps4 çek tadından yenmez ama benim pc kötü ben sadece ps4 almayı düşünüyorum bf4 falan onlarıda ps4 de oynamayı düüşünüyorum sen ne dersin alırsam da seninkine benzer 1 sistem alacağım bu arada bf4 60 fps olacak konsollarda

• PS4 nasıl Xbox One'dan %50 daha iyi olabilir, biraz oturup düşünmek gerek.

Adamlar salak mı yapmış kostüm bir konfigürasyon, neden %50 kötü olsun da tüm ismini cismini kaybetsin?

Sanki ikisi de yemek yapmaya başlıyorlar, biri iyi biri kötü çıkıyor.

Hayır arkadaşım, oradaki yöneticiler ne yapmak istediklerini biliyorlar, ortada öyle bir fark olan konsolu PS4'e rakip diye çıkaracak kadar gerizekalı değillerdir.
  • GTA V oynanış videosu altında oyunun yeni nesil konsollara çıkıp çıkmayacağını ve çıkarsa ne tarz değişiklikler olacağını tartışaşım arkadaşlar.

• Söylenti: Xbox One Teknik Özellikleri Değişiyor!

Xbox One'ın duyurulduğu tarihte gördüğümüzle, şu an gördüğümüz konsol arasında büyük farklılıklar var. Sistem açısından epey değişikliğe giden Microsoft, şimdi de teknik açıdan değişiklik peşinde. Examiner sitesinin yayınladığı habere göre Microsoft, konsolun teknik özelliklerini değiştiriyor.

Söylenti haberlerinde gelen bilgileri sıralamak gerekirse;
    - Xbox One'ın GPU'sunun işlem hızında(TFLOPS) artış yapılacak.
    - Konsolun RAM'i DDR3 8GB'tan 12GB'a çıkarılacak.
    - Yetkili isimler şu an için yapımcılara bu değişikliğe nasıl baktığını sorguluyor.

Examiner'in haberinde, yukarıda gördüğünüz bu maddeler bazı yapımcılara soruldu. Sitenin kaynağının belirttiklerine göre GPU işlem hızının gelişme haberi kesinlikle doğruymuş. RAM konusunda ise henüz kesin bir bilgi yokmuş fakat yapımcılara 12 GB RAM kullanan geliştirici kitleri dağıtılmış. Yine de belirtilenlere göre 12 GB RAM, konsolun çıkış sürümünde yer almayabilirmiş. Haberde ismi verilmeyen geliştiricinin dediklerine göre Titanfall'ın yapımcısı Respawn Entertainment, RAM gelişimi konusunda Microsoft'a büyük baskı uyguluyormuş.

Bakalım bu haberler hakkında resmi bir açıklama görecek miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 10 Temmuz 2013; 14:55:19 >

• Radeon HD 7990 Single Precision'da 8.2 teraflops'a ulaşıyor. Bant genişliği 576 gb/sn. 256 adet tmu koyarak 256 gigatexel'e ulaşmışlar. Bana kimse konsollarda optimizasyon var falan demesin. 2014 yılında Maxwell mimarisine sahip nvidia Gpuları çıktığında PS4 ve X-box One oyunları daha yeni çıkmaya başlamış olacak. Teorik işlem gücündeki artışı geçtim mimarideki değişikler işe yaradığı takdirde 8.nesil konsolar 2015 başında tarihe karışmış olacaklar. Cevat Yerli ve John Carmack gibi adamların konsol karşıtı açıklamaları her ne kadar tepki çekse de son derece doğru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carnage86 -- 11 Temmuz 2013; 14:42:59 >
  • Ne anlattın sen şimdi? PC'yi tek mimariye getir bak bakalm ne kadar sorun oluyor. Yada konsolu 7990 parasına satabil bak neler yapılabiliyor. Carmack otursun kaç yıllık kodunda yeni farkettiği hatanın vehameti ile ilgili msj atsın. Konsola kod yazmayı sevmiyorsa, mimariye özel iyileştirmelerle uğraşmaktan hoşlanmıyorsa ne ala. Yok aştık biz abisi, bize fixed function yerine tamamen programlanabilir tmu/rop verin diyor da kim niye dinyelecek bu lafları, neye hizmet çıkartacak? Çok istiyorlarsa PC'de tek tip alt-mimari olsun herkes düzgün oyun çıkartsın. Yoksa kalkıp üstüne özel kod yazılamayan bilmem kaç paralık kart ile 3 kuruşluk konsolun aynı kefeye konulduğu tartışmalar çıkar.
  • Güzel bir program.İzlemenizi tavsiye ederim.

• Söyliyim de içimde kalmasın, Levent Pekcan'a Pc Mag'da ilk Geforce'u Q3 üstünde 640'da oc. performansını test edip "oc. karta katkı sağlamıyor, hatta performansını düşürüyor" dediği günden beri soğuğum ://
  • grafik filan hiakye. the last of us yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Güzel bir program.İzlemenizi tavsiye ederim.

bu adamın ses tonu-anlatıs bıcımı-bılgı bırıkımı bunların hepsını oyle guzel harmanlıyorkı ınsan ızlerken hıc sıkılmıyor..
  • Bağışlayın.Konumuzla pek alakası yok ama çok çok keyifli bir program daha.Kaç saattir izliyorum.Adam kendini izlettiriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Söyliyim de içimde kalmasın, Levent Pekcan'a Pc Mag'da ilk Geforce'u Q3 üstünde 640'da oc. performansını test edip "oc. karta katkı sağlamıyor, hatta performansını düşürüyor" dediği günden beri soğuğum ://

Aynen levent pekcan saçmalıyor yok neymiş pc oyunları hd 5450'ye göre yapılıyormuş güçlü kartlar az kişide olduğu için bu yüzden ps 4 pc'yi grafik olarak geçecekmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Yeni nesil konsollar yani PlayStation 4 ve Xbox720 çıktığında gelecek olan grafikler eşzamanlı olarak pcye de gelir mi yoksa pc bir süre konsolların gerisinde mi kalır ? Üç platformda da aynı anda çıkan oyunlarda grafik farkı olur mu? Konsollara özel oyunlardaki grafikler pcye fark atar mı? Yoksa yeni nesil konsollar çıktı diye pc oyun yapımcıları artık pcye de güçlerini gösterecek oyunlar grafikler sunar mı ? Bunu konsolların çıktığı ilk sene için değerlendirirseniz sevinirim.Çünkü 2. yıldan itibaren fark olsa bile kapanacaktır diye düşünüyorum.

konsollarin pc ye yetisebilcegini felan mi dusunuyorsun gercekten? Saka yaptigni varsayiyorum

PC ye gelecek grafik düşük kalmaz.Çünkü pc sınırsızdır.

Ancak ps4 ün verdiği grafiği ilk etapta en az 1.5-2 milyarlık sistemler verecektir.

Kısaca ps4 HD7950 7870 arası bir grafik sunacak.İlerki zamanlarda bu kartlar eskidiğinde yeni kartlar geldiğinde (2 sene sonra) ps4 grafikler geride kalacaktır.

Şuan 499 dolarlık bir konsol 800 dolarlık bir pc grafiği verecektir.

İlerde konsol 399 olunca 350 dolarlık bir pc ile aynı grafiği verecektir.(BKZ 720p de HD5670 nin bile medium high arası oyun oynatması ama bu oran ps3 de 720p + low med arasıdır)

Ancak konsol alırmısın dersen ps4 ü alacağım.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.