Şimdi Ara

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.916
Cevap
38
Favori
140.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -Rsan-

quote:

Orijinalden alıntı: Rojev

Bir zamanlar saç dökülmesi problemim vardı.
    Bu sebeple Ankara'da bir saç uzmanına gittim.
    Doktor, Saçlarımı inceledi ve bana "Erkek tipi(Genetik) saç dökülmeniz var" dedi.
    Neredeyse ağlayacaktım. Çünkü bunun anlamının "Ne yaparsanız yapın saçlarınızı kaybedeceksiniz" demek olduğunu biliyordum.
    Doktor, Propecia diye bir hap ve Minoxidil diye saç derisi ilacı yazdı. Bunları almamı istedi. Düzenli kullanırsam saç dökülmesi "kessinlikle" duracak dedi.
    Ama "ömür" boyu kullanacaksın dedi. Bırakırsan dökülmeye devam eder dedi.
    İki ilacın 1 aylık gideri de yaklaşık 190 lira idi sanırım.
    Çıkarken umutsuz umutsuz doktora dönüp " Sizce bu saç dökülmesine kesin sonuç bulamazlar mı?" diye bir soru sordum.
    Sol elini omuzuma koyup: " İnanır mısın bundan 1 yıl önce ünlü bir saç şampuanı markası şampuan piyasaya sürdü,fiyatı da 20 liraydı. Kullanan insanların saç dökülmesini 2. aydan sonra durdumuştu. Her yerde konuşuluyordu. Biz de kendi aramızda kellik tarih oldu,hem de 20 liraya diyorduk. Ama aradan 1 ay geçmeden o şampuanı hiç bir yerde göremedik. Adeta yer yarıldı da içine düştü sanki. Hiç bir eczane,markette yoktu. Bu işten para kazanan milyonlarca şirket,şampuan,cilt şirketi var. Saç ekim merkezlerini dahil etmiyorum bile. Sanırım tehdit etmişlerdi bizim 20 liralık şampuan şirketini. Çünkü bu şampuan piyasadaki milyonlarca şirketin kökünü kazıyacaktı. Ben bile kaygılandım. Çünkü ben de saç kaybı yaşayanlarla ve saç dökülmesi sorunu yaşayanlar üzerinden para kazanıyorum. O şampuan piyasada olsaydı sen bana uğramazdın bile..."

Evet bunları bir doktor bana söylemişti. Hem de işinde oldukça iyi olan bir doktordu.
    Ekran kartı piyasası da bu şekilde işliyor bence. Düşünsenize bundan 6 yıl önce piyasa sürülen ve içinde 7800GTX serisinden ekran kartı olan bir oyun konsolu Battlefield 3'ü kendi ayarlarıyla akıcı bir şekilde oynatabiliyor;ama bizim 7800'den en az x (x > 20) katı kadar güçlü olan bir GTX 580,6970 oyunu kökleyince tekliyorsa, bu oyunların pc'ye kodlanmasının(kodlanmak istenmemesinin) ne kadar salakça olduğunun bir göstergesidir. Düşünsenize ben pc'de battlefield 3'ü elimde bulunan 8800GT ile full detayda oyanacaksam, Nvidia ve ATI emin olun hemen iflas bayrağını çekerler.Kimse gidip milyarlarca para bayıp GTX 590,6990 almazdı bu durumda. Hepsi anlaşmalı. Hepsinin varlığı ve para kazanması birbirine bağlı. Kurban ve denek olanlar da bizleriz.

Çok doğru bir noktata temas etmişsiniz.

propecia içtikten sonra kuşunu hissedebiliyormusun?
    tahtayı havaya kaldırıp 3 saniye tutabiliyormusun?
    tahta sağlam tahta gibi mi yoksa sünger gibi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: enoes

quote:

Orijinalden alıntı: Codemaste®

Herkes kendi kullandığını savunmuş. Çıkartın at gözlüklerinizi. Elbette konsolda donanım sınırlı, pc geliştirilebiliyor. Elbette teknolojinin en üst düzeylerinde bir sisteme hiçbir konsol yetişemez. Ama ne derseniz deyin isterse 1/10 güçte olsun konsollar en azından 3 yıl grafikleri önde götürecektir. Daya sonra herşey eşit gidip son 3 yılda artık geriye düşerler. Her şey optimizasyon. Adamların baş etmesi gereken bir işletim sistemi yok. 2005'de çıkan ATI X1800 teknolojisine denk grafik kartlı 512 MB bellekli yani donanımı bilgisayarda olsa 30 lira etmeyecek olan XBOX 360'a 2011 de çıkan Forza 4'deki grafiklere bakın. Ben 7770 ile dandik en son NFS yi fulle çekince 25 fps'ye kadar düşüyorum... Anlayacağınız bu piyasada herşey donanım değil. Biraz objektif olun. Dünyada çok fazla sayıda konsol oyuncusu var. Hiçbir firma burdan gelecek kaz için tavuğunu esirgemez. Ellerinde olsa bile hiçbiri PC grafiklerini çok daha iyi yapmaya razı olmaz. Tabi mimari değişme durumu var. Umarım artık uçuk grafikler görmeye başlarız ve biri diğerine fark atmaz. Artık oyun geliştirmek daha kolay olacak.

standard bi pc konsolun yaklaşık 10 katına ulaşıyorsa vede kimi oyunlarda kasıyorsa bu durum işletim sistemine bindirlip denemez ki arkadaş 10 katı güçlü ama konsoldan daha kötü grafiği bile kasıyor sırf işletim sistemi bu kadar etkilemez arkadaşım 10 kat güçlü bir donanımın kasılması demek grafiğin çok daha önde olduğunu gösterir yoksa hepimiz malız zaten 3000-5000 liraya pc toplayıpta oyun oynamaktansa 1000 lira civarına konsol alıp çok daha iyi grafiklere sahip olacağız bunu konuyla alakası olmayan sokaktan geçen adama desen oda der pc alan mal diye

öncelikle optimizasyon konusuna değinmek isterim konsol oyunlarıda netice itibari ile pcde yapılıyor pc kendine mi düşmanlık yapıyor yani

üstelik pcye oyun yapan adam rahattır çünkü oyun kassa dahi derki benim min sistem gereksinimim şudur yetmeyen değişsin yeni pc alsın

ama konsolda böyle bişe söz konusu değildir burda kral konsoldur üretimde ne koydularsa ona uygun oyun yapılmak zorunda yani kırpılmış oyun tabiri caizse

bana şunu diyebilirsiniz ps oyunları daha fazla zevkli bunu anlarım herkesin kişisel zevkleri farklıdır ama tutupta gözün gördüğünü inkar etmek hele hele pc kullanıpta pcyi kötülemek aşağılık duygusundan başka bişe değil

tamam diyelim konsollar önde neden konsollarla ilgili değilde pclerle ilgili dünya kadar forum sitesi war konsol oyunlarında hiç mi save gerekmiyor hiç mi indirilmiyor hep mi orj alınıyor neden pcnin her donanımı bu kadar tartışılırken konsollar hep gölgede kalıyor

pc ile konsol karşılaştırmasındaki en mantıklı söylem pc oyunları kaliteli konsol oyunları zevkli şeklinde olur ki bu durumda görecelidir...

Siz bana karşı hiçbir yerden çıkarımı yapılamayacak bir ithamda bulunmuşsunuz. Yazdıklarımdan hiç bir şekilde aşağılık duygusu çıkarılamaz. Şu cümlemi görmediniz mi?
    quote:

Dünyada çok fazla sayıda konsol oyuncusu var. Hiçbir firma burdan gelecek kaz için tavuğunu esirgemez. Ellerinde olsa bile hiçbiri PC grafiklerini çok daha iyi yapmaya razı olmaz.

Zaten olayın temelini burada özetlemişim.

quote:

öncelikle optimizasyon konusuna değinmek isterim konsol oyunlarıda netice itibari ile pcde yapılıyor pc kendine mi düşmanlık yapıyor yani

Konsol oyunları da pc lerde yapılır ama konsollarda çalışmak üzere yapılır. Bilgisayarlar kendi kendine düşmanlık yapmaz çünkü oyunları kendi kendilerine yapmazlar. Oyunları bilgisayarı kullanan yazılımcılar yapar. Bu çok yersiz bir cevap olmuş.

quote:

üstelik pcye oyun yapan adam rahattır çünkü oyun kassa dahi derki benim min sistem gereksinimim şudur yetmeyen değişsin yeni pc alsın ama konsolda böyle bişe söz konusu değildir burda kral konsoldur üretimde ne koydularsa ona uygun oyun yapılmak zorunda yani kırpılmış oyun tabiri caizse

Donanım konusuna gelince de çok yanlış düşündüğünüzü görüyorum. Bilgisayar oyunları bütün donanımlara optimize edilmeye çalışılarak yapılır. Yapımcı tüm donanımlar için bir nevi orta yolu bulmak zorundadır. Konsol oyunları ise tek bir donanıma optimize olarak yapılır. Temelde oyunlar konsolda bu yüzden sorunsuz çalışır. Ve bu, yapımcılar için bilgisayar oyunlarına karşı çok çok büyük bir avantajdır. İşletim sisteminin yükü olayın sadece bir kısmı. Eğer bahsettiğiniz gibi bir zihniyette oyun yapımcısı var ise oyunun tek harfinden anlamıyordur.

quote:

bana şunu diyebilirsiniz ps oyunları daha fazla zevkli bunu anlarım herkesin kişisel zevkleri farklıdır ama tutupta gözün gördüğünü inkar etmek hele hele pc kullanıpta pcyi kötülemek aşağılık duygusundan başka bişe değil

Kullandığım şeyi yüceltmek zorunda değilim. Bilgisayarları kötülemek bir yana bir yazılımcıyım ve optimizasyonun ne kadar zor bir şey olduğunu çok da iyi bilirim. Bu yüzden bu kadar emin konuşuyorum.

quote:

tamam diyelim konsollar önde neden konsollarla ilgili değilde pclerle ilgili dünya kadar forum sitesi war konsol oyunlarında hiç mi save gerekmiyor hiç mi indirilmiyor hep mi orj alınıyor neden pcnin her donanımı bu kadar tartışılırken konsollar hep gölgede kalıyor

Konsolun neyini tartışacaksınız? Donanımı belli, yazılımı belli, oyunu belli. Alırsın oynarsın. Bilgisayarda ise bunların hepsi değişken. Elbette tartışılacak. Ya ne olacaktı?

Neticede konsol oyunları ne ise pc oyunları da onlardır. Sen sadece platformunu seçer oynarsın. Bunun için vereceğin kararı da araştırıp, artılarını eksilerini yan yana koyup, gerekirse ikisini de deneyip verirsin. Ben denedim. 2010 yılında XBOX 360 alıp yaklaşık 1,5 yıl kullandım ve sattım. Şimdi bilgisayarda oynamaya devam ediyorum. Yukarıda söylediklerim hangisinde oyun daha güzeldir sorusuna karşı kişisel görüşlerim değil, oyun piyasası hakkında söylediklerinize karşı bildiklerimdir.

• quote:

quote:

quote:

Herkes kendi kullandığını savunmuş. Çıkartın at gözlüklerinizi. Elbette konsolda donanım sınırlı, pc geliştirilebiliyor. Elbette teknolojinin en üst düzeylerinde bir sisteme hiçbir konsol yetişemez. Ama ne derseniz deyin isterse 1/10 güçte olsun konsollar en azından 3 yıl grafikleri önde götürecektir. Daya sonra herşey eşit gidip son 3 yılda artık geriye düşerler. Her şey optimizasyon. Adamların baş etmesi gereken bir işletim sistemi yok. 2005'de çıkan ATI X1800 teknolojisine denk grafik kartlı 512 MB bellekli yani donanımı bilgisayarda olsa 30 lira etmeyecek olan XBOX 360'a 2011 de çıkan Forza 4'deki grafiklere bakın. Ben 7770 ile dandik en son NFS yi fulle çekince 25 fps'ye kadar düşüyorum... Anlayacağınız bu piyasada herşey donanım değil. Biraz objektif olun. Dünyada çok fazla sayıda konsol oyuncusu var. Hiçbir firma burdan gelecek kaz için tavuğunu esirgemez. Ellerinde olsa bile hiçbiri PC grafiklerini çok daha iyi yapmaya razı olmaz. Tabi mimari değişme durumu var. Umarım artık uçuk grafikler görmeye başlarız ve biri diğerine fark atmaz. Artık oyun geliştirmek daha kolay olacak.

standard bi pc konsolun yaklaşık 10 katına ulaşıyorsa vede kimi oyunlarda kasıyorsa bu durum işletim sistemine bindirlip denemez ki arkadaş 10 katı güçlü ama konsoldan daha kötü grafiği bile kasıyor sırf işletim sistemi bu kadar etkilemez arkadaşım 10 kat güçlü bir donanımın kasılması demek grafiğin çok daha önde olduğunu gösterir yoksa hepimiz malız zaten 3000-5000 liraya pc toplayıpta oyun oynamaktansa 1000 lira civarına konsol alıp çok daha iyi grafiklere sahip olacağız bunu konuyla alakası olmayan sokaktan geçen adama desen oda der pc alan mal diye

üstelik pcye oyun yapan adam rahattır çünkü oyun kassa dahi derki benim min sistem gereksinimim şudur yetmeyen değişsin yeni pc alsın

ama konsolda böyle bişe söz konusu değildir burda kral konsoldur üretimde ne koydularsa ona uygun oyun yapılmak zorunda yani kırpılmış oyun tabiri caizse

pc ile konsol karşılaştırmasındaki en mantıklı söylem pc oyunları kaliteli konsol oyunları zevkli şeklinde olur ki bu durumda görecelidir...

Siz bana karşı hiçbir yerden çıkarımı yapılamayacak bir ithamda bulunmuşsunuz. Yazdıklarımdan hiç bir şekilde aşağılık duygusu çıkarılamaz. Şu cümlemi görmediniz mi?
    quote:

Dünyada çok fazla sayıda konsol oyuncusu var. Hiçbir firma burdan gelecek kaz için tavuğunu esirgemez. Ellerinde olsa bile hiçbiri PC grafiklerini çok daha iyi yapmaya razı olmaz.

Zaten olayın temelini burada özetlemişim.

quote:

Konsol oyunları da pc lerde yapılır ama konsollarda çalışmak üzere yapılır. Bilgisayarlar kendi kendine düşmanlık yapmaz çünkü oyunları kendi kendilerine yapmazlar. Oyunları bilgisayarı kullanan yazılımcılar yapar. Bu çok yersiz bir cevap olmuş.

quote:

üstelik pcye oyun yapan adam rahattır çünkü oyun kassa dahi derki benim min sistem gereksinimim şudur yetmeyen değişsin yeni pc alsın ama konsolda böyle bişe söz konusu değildir burda kral konsoldur üretimde ne koydularsa ona uygun oyun yapılmak zorunda yani kırpılmış oyun tabiri caizse

Donanım konusuna gelince de çok yanlış düşündüğünüzü görüyorum. Bilgisayar oyunları bütün donanımlara optimize edilmeye çalışılarak yapılır. Yapımcı tüm donanımlar için bir nevi orta yolu bulmak zorundadır. Konsol oyunları ise tek bir donanıma optimize olarak yapılır. Temelde oyunlar konsolda bu yüzden sorunsuz çalışır. Ve bu, yapımcılar için bilgisayar oyunlarına karşı çok çok büyük bir avantajdır. İşletim sisteminin yükü olayın sadece bir kısmı. Eğer bahsettiğiniz gibi bir zihniyette oyun yapımcısı var ise oyunun tek harfinden anlamıyordur.

quote:

Kullandığım şeyi yüceltmek zorunda değilim. Bilgisayarları kötülemek bir yana bir yazılımcıyım ve optimizasyonun ne kadar zor bir şey olduğunu çok da iyi bilirim. Bu yüzden bu kadar emin konuşuyorum.

quote:

Konsolun neyini tartışacaksınız? Donanımı belli, yazılımı belli, oyunu belli. Alırsın oynarsın. Bilgisayarda ise bunların hepsi değişken. Elbette tartışılacak. Ya ne olacaktı?

Neticede konsol oyunları ne ise pc oyunları da onlardır. Sen sadece platformunu seçer oynarsın. Bunun için vereceğin kararı da araştırıp, artılarını eksilerini yan yana koyup, gerekirse ikisini de deneyip verirsin. Ben denedim. 2010 yılında XBOX 360 alıp yaklaşık 1,5 yıl kullandım ve sattım. Şimdi bilgisayarda oynamaya devam ediyorum. Yukarıda söylediklerim hangisinde oyun daha güzeldir sorusuna karşı kişisel görüşlerim değil, oyun piyasası hakkında söylediklerinize karşı bildiklerimdir.

ne demek şimdi bu pcde hepsine göre konsolda tek donanıma göre konsolda nasıl tek donanım war bana anlatır mısınız lütfen işlemci olmadan tek başına ramin ram olmadan ekran kartının nerde çalıştığı görülmüş optimizasyon sizin sandığınız gibi oyun yeni baştan yapılmıyor oyunlar pcdeki geliştirilen oyun motoru ne ise ona göre yapılır ki pcnin kendi kendine düşmanlığı ile ilgili espride burdan gelir neticede geliştirilen oyun motoru pc üzerinde ve pcye nasıl adapte edileceği uyarlanacağını anlamak çok daha kolay aksi halde oyun pcye çıkar konsola uyarlanırdı değil mi

tartışma değil oyun paylaşımları büyük forumlar falan anlamında bahsetmiştim oysaki konsollar forumlarda pcden sonra gelen köşede ki bi kategori

sonuçta aynı yerde buluştuğumuzu görüyorum ewt hepsi aynı sadece konsollarda donanıma bağlı noksanlıklar olmak zorunda çünkü kasarsa gidipte donanımı değişemezsin yeni nesil konsol gelene kadar aynı düzeyde kalmak zorundasın grafikleri kısıtlayan nokta bu anlatmak istediğimde bu

• Demek istediğimi yine anlamamışsınız. Tek bir donanım dediğimde tek bir aygıttan bahsettiğimi düşünmüşsünüz. Ben tek bir sistemden bahsediyorum olay budur. Konsol oyunları tek bir sistemde çalışmak üzere yapılır ve donanım işleriyle yapımcıyı bilgisayardaki kadar meşgul etmez. Bilgisayar tarafında ise oyunun yüzlerce donanım üzerinde çalışabilmesi gerekir. Ve yapımcı donanım farklılıklarından dolayı oyununu bir çok olasılığa karşı optimize etmek zorundadır. Bu da oldukça zordur. Optimizasyonun ne olduğunu bilmediğimi düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz.

Oyun motorlarından bahsetmişsiniz. Öncelikle her oyun, oyun motoru ile yapılmaz. Assembly ile dahi oyun yazabilirsiniz ki bunun örnekleri geçmişte görülmüştür. Oyun motorları ise işi kolaylaştırmak için yapılan bir nevi Framework lerdir. Bu programların bilgisayarlar üzerinde çalışması ile oyunların en sorunsuz şekilde sadece bilgisayarlar üzerinde çalışacak olmasının hiç bir ilgisi yoktur. Sadece konsollara yönelik oyun motorları da vardır. Elbette bilgisayarlar üzerinde çalışırlar ama üzerlerinde yapılan oyunlar sadece konsollar ile oynanabilirler. Mesela C# dili ile program yazan birisi Microsoft'un yaptığı Visual Studio programını kullanır. Ama yazılımcı kodlarını yazdıktan sonra Visual Studio bu kodları, programı bilgisayarda kusursuz çalıştıracak şekilde optimize hale getirmez. Yazılımcı bunu kendisi yapmak zorundadır. Oyun motorlarında da bu bu şekildedir. Yani bu dediklerinizin optimizasyon ile bir ilgisi yok. Lütfen programcılığı, özellikle oyun programcılığını daha çok araştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkon -- 24 Ağustos 2013; 18:28:55 >

• quote:

Demek istediğimi yine anlamamışsınız. Tek bir donanım dediğimde tek bir aygıttan bahsettiğimi düşünmüşsünüz. Ben tek bir sistemden bahsediyorum olay budur. Konsol oyunları tek bir sistemde çalışmak üzere yapılır ve donanım işleriyle yapımcıyı bilgisayardaki kadar meşgul etmez. Bilgisayar tarafında ise oyunun yüzlerce donanım üzerinde çalışabilmesi gerekir. Ve yapımcı donanım farklılıklarından dolayı oyununu bir çok olasılığa karşı optimize etmek zorundadır. Bu da oldukça zordur. Optimizasyonun ne olduğunu bilmediğimi düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz.

Oyun motorlarından bahsetmişsiniz. Öncelikle her oyun, oyun motoru ile yapılmaz. Assembly ile dahi oyun yazabilirsiniz ki bunun örnekleri geçmişte görülmüştür. Oyun motorları ise işi kolaylaştırmak için yapılan bir nevi Framework lerdir. Bu programların bilgisayarlar üzerinde çalışması ile oyunların en sorunsuz şekilde sadece bilgisayarlar üzerinde çalışacak olmasının hiç bir ilgisi yoktur. Sadece konsollara yönelik oyun motorları da vardır. Elbette bilgisayarlar üzerinde çalışırlar ama üzerlerinde yapılan oyunlar sadece konsollar ile oynanabilirler. Mesela C# dili ile program yazan birisi Microsoft'un yaptığı Visual Studio programını kullanır. Ama yazılımcı kodlarını yazdıktan sonra Visual Studio bu kodları, programı bilgisayarda kusursuz çalıştıracak şekilde optimize hale getirmez. Yazılımcı bunu kendisi yapmak zorundadır. Oyun motorlarında da bu bu şekildedir. Yani bu dediklerinizin optimizasyon ile bir ilgisi yok. Lütfen programcılığı, özellikle oyun programcılığını daha çok araştırın.

teknik terimler kullanarak beni bastırmaya çalışmanız sizi haklı çıkarmaz konu sağa sola dağılıyor giderek sonuç itibari ile yine dediğim noktaya geliyoruz konsol kalite anlamında grafik anlamında pcden geri olmak zorundadır bunu inkar etmek yerine sizde biraz donanımları araştırın

• quote:

quote:

Demek istediğimi yine anlamamışsınız. Tek bir donanım dediğimde tek bir aygıttan bahsettiğimi düşünmüşsünüz. Ben tek bir sistemden bahsediyorum olay budur. Konsol oyunları tek bir sistemde çalışmak üzere yapılır ve donanım işleriyle yapımcıyı bilgisayardaki kadar meşgul etmez. Bilgisayar tarafında ise oyunun yüzlerce donanım üzerinde çalışabilmesi gerekir. Ve yapımcı donanım farklılıklarından dolayı oyununu bir çok olasılığa karşı optimize etmek zorundadır. Bu da oldukça zordur. Optimizasyonun ne olduğunu bilmediğimi düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz.

teknik terimler kullanarak beni bastırmaya çalışmanız sizi haklı çıkarmaz konu sağa sola dağılıyor giderek sonuç itibari ile yine dediğim noktaya geliyoruz konsol kalite anlamında grafik anlamında pcden geri olmak zorundadır bunu inkar etmek yerine sizde biraz donanımları araştırın

Ben bu konulara ilgi duyup araştırmasaydım zaten bunları bilmezdim. Siz de donanımları ve oyun piyasasında yapımcıların işine gelen ya da gelmeyen bazı şeyleri araştırmış olsaydınız böyle düşünmezdiniz. Konu daha fazla dağılmasın diye ben de kendi adıma bu tartışmayı bitiriyorum...

• quote:

quote:

quote:

Ben bu konulara ilgi duyup araştırmasaydım zaten bunları bilmezdim. Siz de donanımları ve oyun piyasasında yapımcıların işine gelen ya da gelmeyen bazı şeyleri araştırmış olsaydınız böyle düşünmezdiniz. Konu daha fazla dağılmasın diye ben de kendi adıma bu tartışmayı bitiriyorum...

bencede artık bitmesi gerek çünkü optimizasyonun weya yapımcıların işine gelen gelmeyen şeylerin yaratacağı fark 10-20 kat olamaz optimizasyon ile perf 20ye katlamak apple firmasının atmaya çalıştığı fiyat kazığının üzerini optimizasyon ile örtmeye çalışmasına benzer laftan öte geçemez bende kendi adıma bu tartışmayı bitiriyorum

• "PLAYSTATION 4 , XBOX ONE'DAN FARK EDİLİR DERECEDE DAHA GÜÇLÜ"

Edge'de yayınlanan bir makaleye göre kimi oyun geliştiricileri, PlayStation 4'ün Xbox One'dan "fark edilir ölçüde" daha güçlü olduğunu belirtmiş.

REKLAM

Makaleye göre PS4'ün belleği, Xbox One'dan %40-50 civarında daha hızlı bir performans sergiliyor. Bunun haricinde konsolun Aritmetik Mantık Ünitesi de, Xbox One'dan %50 daha fazla.

Bunlar sıkıcı teknik detaylar, daha bizden bir örnek veryim mi? Edge'in açıklamalarına bakacak olursak durum şu: PS4'te 1080p çalışan bir oyun 30fps civarında çalışıyorsa, aynı oyun Xbox One'da 1600 x 900 çözünürlükte 20fps civarında oynanabilecek anca.

Bunların yanı sıra, Xbox One'ın ESRAM'inin kullanımının da zor olduğu söyleniyor. Microsoft'un yakın geçmişte yaptığı saat hızı artışı da, pek çok geliştiriciye göre çok önemli bir artış getirmedi. Bir diğer kaynaktan gelen bilgiye göre de Xbox One'ın grafik sürücüleri tam bir fiyasko...

Kısacası gelen haberler, Xbox One adına pek parlak değil. Tabi ki oyunları her iki konsolda da oynamadan ne desek yalan. Biraz daha sabır, sonrasında konsolların foyası ortaya çıkacak ne de olsa.

Kaynak:http://oyungezer.com.tr/haber/35226-ps4-xbox-one-dan-daha-guclu

• Bu kadar yazıp çiziyorsunuz bu kadar güçlü şu kadar iyi Pc dövecek ,Konsol böyle yapacak PS4 ün fiyatı kaç liradır? 399 dolar Çoğu iyi ekran kartı için bundan çok daha fazla para harcıyoruz. Madem bu kadar kaldıramıyorsunuz PS4 ün bilgisayar karşısında iyi kozlarınında olacağını ... İkisinide alın bağlayın monitörünüze bu kadar bitti. Bir sene ekran kartını upgrade etmeyin ps4 alın çok mu ?
  • ya sene olmuş 2013 hala konsol oynayan bebeler var. yahu kardeşim konsol devri kapandı. bi konsol alıp kendinizi onun sınırlı dünyasına hapsedin oyuncak gibi oynayın ne bi upgrade imkanı var ne bişey. maksimum 1-2 sene sonra konsollar çöp oluyor pc karşısında. onun için adam gibi bi pc toplayın konsolun yakınından bile geçmeyin. PS3 aldım 4 günde sıkıldım sattım çünkü hem oyunları sınırlı ( pahalı olduğundan aynı oyunu pc de 3 te 1 fiyatına alıyosun) , hem de grafikler benim HD 7950 min yanında çöp.
  • Eski nesil vs Yeni nesil

• Alında çizikler oluşmuş. Büyük başarı
  • İşte o ışıklandırma için gereken işlem gücü farkını tamamen yok sayıp yorumlar "bu muymuş , bunun için mi bu kadar bekledik" e geleceği için daha bişey demeye gerek yok.

PC konsol vs. farketmez,yukardaki ss'dekine benzer kalite farkı için gerekli işlem gücü sorun yaratıyor. Öyle %50 lik faln işlem gücünü arttırarak böyle şeyleri elde edemezsiniz. ÜStel olarak artıyor gereken işlem gücü.
  • Rubisco kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum.Sadece o tarz bir ışıklandırma bile yüksek işlem gücü ister.Işıklandırma ve gölgelendirmede büyük gelişme var.Topun üzerinde bulunani N harfindeki yansıma , elin top üzerine bıraktığı gölge falan bunlar detaylı olaylar.Modellerin daha yüksek poligonlu tasarlanması , daha yumuşak animasyonlar vs derken grafikler tamamen farklı bir kimliğe bürünüyor.
  • fark fazla ama eski konsolların resminde kamera james e daha yakın burada bir çakallık söz konusu onu unutmayalım
    ama görüntü kalitesi farkı güzel ona bir şey demem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 15 Ekim 2013; 18:51:42 >
  • Watch Dogs Eski Nesil vs Yeni Nesil

]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 15 Ekim 2013; 18:55:03 >
  • quote:

Katılıyorum.Sadece o tarz bir ışıklandırma bile yüksek işlem gücü ister.Işıklandırma ve gölgelendirmede büyük gelişme var.Topun üzerinde bulunani N harfindeki yansıma , elin top üzerine bıraktığı gölge falan bunlar detaylı olaylar.Modellerin daha yüksek poligonlu tasarlanması , daha yumuşak animasyonlar vs derken grafikler tamamen farklı bir kimliğe bürünüyor.

Fark mutlaka var gözle görülür bir şekilde ama ps 3'den ps 4'e geçiş ps 2 ile ps 3'e geçiş gibi olmayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

Fark mutlaka var gözle görülür bir şekilde ama ps 3'den ps 4'e geçiş ps 2 ile ps 3'e geçiş gibi olmayacak.

Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz.İlk etapta her iki nesle ortak çıkan oyunların grafiklerinde öyle pek büyük bir fark olmuyor.Bunu ps2 ve ps3'e aynı anda çıkan cross gen oyunlarda da görmüştük.Mesela Need For Speed Most Wanted öyle bir oyundu.Grafiklerdeki fark konsol biraz daha yaşlanınca ortaya çıkıyor.Ben şu ana kadar çıkan tüm playstation sürümlerinin arasında aynı oranda grafik artışı olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 15 Ekim 2013; 20:23:53 >

• Bunlar da nesilden nesile geçişe başka örnekler.

• Neyemi dayanarak söylüyorum bunu ? Donanıma ve grafik farklarına dayanarak söylüyorum 1.84 teralflops gpu'dan bahsediyoruz kaç sene önce çıkmış gpu'lar bile 2.50 teralflopslarda yeni çıkacak 290x'de 5.6 teralflops gücünde yani ps 4'den 3.2 kat daha güçlü oluyor xbox 360 çıktığında en güçlü gpu'dan yaklaşık 2 kat daha güçlüydü ayrıca nfs most wanted ps 2 odaklı bir oyundu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 15 Ekim 2013; 21:15:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.