Şimdi Ara

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.683
Cevap
132
Favori
142.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Allah yakınlarına sabır versin kardeş

• donda kullanıcısına yanıt
    🤣🤣🤣🤣🤣

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nexus can N kullanıcısına yanıt
    alienware pahalı olduğu için değil satılmaz diye getirmiyorlar.
    kişi kendinden bilirmiş derler :)
    1300 dolarlık ürünü ülkemize getiriyorlar, kapış kapış gidiyor. Üstüne laf ettiğin adam bu ürüne ilk günden sahip olmuş birisi. dahası da 1300 değil 1700 dolar ödemiş.

boş yapıyorsun. yapmaya da devam ediyorsun.
    alienware önce ekranları çizmeden göndersin. sonra gelip kafa tutar belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claswan -- 22 Mart 2024; 13:39:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • claswan kullanıcısına yanıt
    Donda’ ninda dedigi gibi, gercekten troll. Daha ne yazdigimi okumamis bana salliyor avel. zaten soylemisim karsilastirilcak monitorler degil diye. Elimizde o vardi onunla kiyasladik merak edenler oldu olay bu kadar basit. Adam bam gum girdi konuya; Alienware harici çöp 🤣🤣
    Gercekten dedigin gibi kisi kendinden bilir işi. Hakikaten hic bir kotu niyetim yoktu su konuya yorum yazarken. Adam beni fanboylukla bile sucladi ne okuyup ne anladiysa. Benim ekran kartim msi marka. Klavyem asus, mouse logitech, ses sistemim klipsch. Kimin neyin fan boylugunu yapacagim anlamadim 😅
    Tek amacim hem asus kullananlar olarak birbirimize takildigimiz yerlerde destek olmak, hemde almayi dusunen arkadaslara biraz da olsa fikir vermek. Ne diyim diyecek bir sey bulamiyorum o şahisa. Allah yakinlarina sabir versin, biz basariz blogu geceriz.

Arti ekleme yapayim normalde msi alacaktim ama yakalayamadim, aralarinda 8-10 bin lira fark vardi. Dedim panel ayni panel sonucta asus ne ayaksin giderim msi alirim oyle niyetlendim fakat nasip bu isler alamadik. Beklemektense de para muhim degil asus alalim dedim ki son anda gece siparis gectim sabaha baktim vatanda da kalmamis. Biraz daha beklesem onuda alamayacaktim. Herkes nasibini yer, elektronik isi de kismet biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaberkay -- 22 Mart 2024; 14:23:31 >

• Arkadaslar bu arada hali hazirda stok bekleyenler varsa bence biraz daha bekleyin gigabyte eli kulaginda.
    Butun ureticilerden en buyuk farki displayport 2.1 ile gelecek olmasi. Ben asusu da alamamis olsam kesinlikle bunu beklerdim.

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

• ziyaberkay kullanıcısına yanıt

Hocam bunun 2k 27” olanı da var mı stoklara girecek yoksa sedece bu mu?

• sniktwolverine kullanıcısına yanıt

O da giricek ama gelmesi etmesi mayıs ortaları veya sonunu bulucaktır. Ama onda DP 2.1 yoktu diye hatırlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 22 Mart 2024; 14:43:34 >
  • Bende rtings incelemelerini bekliyorum dort gozle. Ne asus ne msi tarafini henuz incelemediler. Dell incelendi bunlar beklemede galiba 🥲

Hocam bu da aynı panel değil mi? ama Asus gibi kalite kontrol yapmıyor bunlar. sağlam bir yerden almak lazım Asus yine iyi. bilemedim... 17 nisana kadar iade hakkım var. Neo g7 ile devam hangisi gelirse alırım artık. msi için biraz tereddütlüyüm ama.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • claswan kullanıcısına yanıt
    Evet o konuda haklisin aslinda. Panel birebir ayni orda sorun yok ama bir anda kalite kontrol diyince gigabyte marka anakartlarla ilgili inanilmaz sacma sapan sorunlar yasadigim geldi aklima. Bende anakart tarafinda msi severim. Bios olsun sorunsuzlugu olsun cok hosuma gider. Monitor tarafinda dedigin gibi riske girilir mi cunku gigabyte diyince artik bi acaba mi diyorum. Msi icinde genel olarak insanlarin sikayetleri yazilimsal diye goruyorum. Bu kadar görmezden gelmeler heralde. Bi guncelleme yayinlayip cogu problemi gidereceklerini dusunuyorum. Benim nacizhane fikrim yakin zamanda hangi marka stoga girerse girsin almandan yana olur. Cunku saniyorum ki fiyat artisiyla gelcekler hem asus hem msi tarafi.

• Arkadaslar guncelleme yapayim. Yasadigim driver sorununu w11 e gecerek cozdum. Tahmin ettigim gibi w10 ile alakali bir durum var. Zaten redditte de bu konuyu paylaştigim da hdr den en yuksek verimi alabilmem icin w11 e gecmem siddetle tavsiye edildi. Sadece su an asus tarafinda soyle bi sikinti var. Parlakligin tepe noktasi 1000 nit fakat su an 455 nit veriyor. Yine redditte konusu acildi asus official bizzat dahil oldu ve konuyu yakindan takip ediyorum. Tahminen yakinda bi driver daha yayinlarlar.

Bu nasil oldu anlamadim ama tepe parlaklik 10.000 nit yaziyor 😅 ama sunu soyleyebilirim gercekten w10 dan w11 e gecince hdr olayinda gozle gorulur degisiklik oldu. Umarım bu bilgiler birilerinin isine yarar.
    Bir ihtimal w11 üzerinden hdr kalibrasyonu yaptim. O yuzden parlaklik artmis olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaberkay -- 22 Mart 2024; 21:0:40 >
    Redditte hdr nin max parlakliga ulasmadigini sikayet etmislerdi asus tarafina. Driverdan dolayi. Fakat bana su an ki parlaklik bile bi tik fazla geldi. Bilemiyorum aksam oldugundan olabilir fakat odada isiklar acik los bir ortam yok. Ben kendi adima soyluyorum hem sdr hem hdr olarak monitor beni gayet tatmin etti. Kullandikca olumlu olumsuz seyleri gorup paylasim yapacagim. Tek amacim almayi dusunen kafasi karisan insanlara biraz da olsa faydali bilgi vermek. Hayirli aksamlar cumleten.

Nfs heat hdr acik. Resimde gozuktugunden cok daha iyi 😌

• Birisi sormustu. Klavyenin isigi yansiyor mu diye. Evet yansiyor. Fakat hem odanin isiklarini kapattim, hem ekrani siyah yaptim hemde ayaga kalkip resim cektim. Oturma pozisyonunda açıdan dolayi yansimayi gormuyorsunuz arti olarak siyah ekran disinda da yansima yapmiyor. Ama burdan yansima konusunda bir cikarim yapilabilir. Ben yansimayla ilgili hic problem yasamiyorum cunku dedigim gibi monitor duvara bakiyor.

Şöyle bir ekleme yapabilirim belki yine fikir olur. G3223q ya gore yansitma olayi daha iyi. Dell mat olmasina ragmen karsina gecip siyah ekran actigimda asusa gore kendimi daha net goruyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaberkay -- 22 Mart 2024; 21:29:12 >

• Alıntı

metni:
    "@claswan adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:"Ek olarak belirttiğin LG monitör ve tarzı kaplamaların da ana sorunu yansıma yapması. Ortamda fazla ışık olmasa bile ekranda çok fazla yansıma oluyor. Hele hele Samsung Odyssey OLED G9 ile G8 lerdeki kaplama berbat ötesi. oda zifiri karanlık olmadığı sürece kendimi ekranda görebiliyordum. Oda zifiri karanlık olunca da klavyenin ışıklandırmasından dolayı ekranın alt kısımlarında klavyenin parlaması rahatsız ediyordu. Bence Neo G7'deki kadar bir matlık ideal. Fazlası parlamaya sebep oluyor."

Hocam işte herkesin beklentisi farklı. Ben 27GN950'deki kaplamayı bile yeteri kadar glossy bulmuyorum. Apple'ın hiç bir ürününde Pro Display XDR hariç mat kaplama yok. Ezelden beri tüm ürünlerinde glossy ekran kullanıyorlar. Bende genel olarak oyun odaklı değilde, çalışma odaklı + içerik tüketimi olarak baktığım için, yansıma yapması umrumda değil. Odamda blackout perde ile oturuyorum sürekli. Yansıma yapmasın diye görüntü kalitesinden ödün vermek yerine, karanlık odada kullanmayı tercih ederim. Ama bu kişisel bir durum tabiki.

Alıntı

metni:
    @claswan adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:"Ama şuna da değinmek isterim, kendim yıllarca Samung'da OLED'lerin içinde çalıştım, telefonlar, tabletler, monitör ve televizyonlar... OLED TV ve Monitörlerin hiç biri Tablet veya Telefonlar'daki o kaliteli görüntüye sahip değil. Önce bunu eleştirmek lazım.Oled diye pazarlanan monitörlerin çoğuna gidip yakından baktığımda sadece siyah seviyelerinin OLED tv, telefonlardaki gibi olduğunu gördüm ancak ne parlaklık ne de renkler IPS veya VA kadar canlı gelmedi bana.Bu yüzden alıp kullanmadığım için Gen 3 OLED'ler hakkında yorum yapamayacağım."

Hocam bunun sebebi PPI kaynaklı olabilir. Sonuçta TV'ler büyük olduğu için PPI değerleri düşük. Ne kadar fazla pixel olursa görüntü o kadar daha canlı ve iyi gözüküyor. Ortalama bir amiral gemi telefonda 500 ppi değeri varken tvler de ebata göre 60-90 ppi arasında değişiyor.

İkinci bir etken de telefonların parlaklık değerini TV'de uygulamak 1 ayda yakar paneli muhtemelen. Bu ve benzeri faktörler bir araya gelince, telefon ekranları daha güzel gözüküyor. Ama tabi işin bir de maliyet boyutu var. Telefonda ufacık panel kullanıp, TV'den daha pahalıya satarken, TV'de koca paneli telefon karlılığının yakınından geçmeyen fiyatlarla satıyorlar.

Alıntı

metni:
    @claswan adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:"Yine eklemek isterim OLED monitörler abartacak kadar canlı renklere sahip değil. Hatta Neo G7'yi de geçelim ortalama bir IPS kadar da canlı değil.(Gen 3 OLED hariç, nedeni de canlı görmemiş olmam. Bu yüzden onu kıyaslama dışı bırakmak istiyorum)"

Teşhirde 4K OLED monitör inceleme şansın oldu mu bilmiyorum hocam ama yine bana PPI kaynaklı geliyor bu düşüncen. Yani 2K bir monitör OLED olsa bile düşük PPI'dan dolayı cansız görünür.

Alıntı

metni:
    @claswan adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:"-Hdmi 2.1 olduğu halde 48Gbps yerine 40Gbps olduğuna değinmişsiniz ancak aynı fiyata backlight dimming özelliği olmadan satılan Dell G3223Q'da 24Gbps Hdmi bulunmakta..."

Para verip, daha kötüsüne bakarak, halimize şükür diyecek halimiz yok hocam, bu işin standartı 48 Gbps ise 48 Gbps vermek zorunda. Samsung'un savunulacak tarafı yok bence bu durumda 😄

Ama 4K 240HZ herhalukarda DSC olacak o konuda haklısınız. Benim bunu söyleme sebebim, Samsung OLED tvlerde, One Connect kullandığı televizyonlarda, One Connect'in 40 Gbps üstünü desteklememesinden dolayı, bunu belirtmeyerek kullanıcıları adeta kazıklaması ve kullanıcıların, random bir şekilde siyah ekran alması gibi sorunlara sebep olmasıydı.

Alıntı

metni:
    @claswan adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:"-Sadece oyun için alınır demişsiniz ancak ben de tam tersi olarak film izlemek için mükemmel olduğunu düşünüyorum. IPS kadar canlı değil ama sonuç olarak elde edilen görüntüye siyahları da kattığınızda IPS'ten iyi sonuç elde ediliyor. IPS mini-led bir panel elime geçse belki fikrim değişir ancak VA panel kadar kontrast oranı yüksek olamaz diye düşünüyorum."

Sizde veya çevrenizde varsa veya herhangi bir teknoloji mağazasında M1-M2-M3 MacBook Pro ekranında, herhangi bir video oynatın fikriniz anında değişir diye düşünüyorum hocam :)

Alıntı

metni:
    @claswan adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:İnan bana eğer OLED monitör kullanmadıysan "bu nasıl oled ya?" diye tepki vereceksin. Bir çok OLED monitör IPS kadar canlı değil. Tek kazancı siyahlar, hız ve ekranda homojen bir görüntü bırakması...

Kötü bir şeyle karşılacağımı çok düşünmüyorum çünkü MSI ve Asus'un OLED 4K monitörleri, kağıt üzerinde beklentilerime uygun. Ama ödenecek miktar, hatırı sayılı bir miktar olduğu için, sanırım ben Amazon'un satmasına kadar bekleyeceğim sanırım. Farklı firmalardan alıp, risk almaya gerek yok. :)

@claswan

Hocam güle güle kullanın walla mükemmel gözüküyor. Eğer imkanınız olursa, Mac bilgisayar ile deneme şansınız olursa çok makbule geçer.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.