Şimdi Ara

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.683
Cevap
131
Favori
142.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cok tesekkur ederim :) sorusturayim cevremde mac bulabilirsem yan yana koyarim tabi ki. Bu arada bir sey sormak istiyorum pek arastirmadim ama ben simdi 4k ultralarda oyun oynadigim icin 240 fps hayal biliyorsunuz. E ben rekabetci online oyunda oynamiyorum. Full hikaye single player tarzi. Bende dedim ki dsc yi kapatayim, kagit uzerinde sikistirma yapiyor ya hani ama test edenler acik kapali fark etmedigini soyluyor, sonra 120 hz ye cekeyim monitoru. Onun ustune de elmb acayim. Guzel fikir degil mi. Yanlis bir sey yapmiyorumdur umarim 😅 benim bildigim elmb 120 hz de bile 240 hz kadar net goruntu veriyor. Dsc de veri akisini hizlandirmak icin goruntu sikistirma yapip 240 hz veriyor. Win to win gibi oluyor benim durumum. Hem dsc kapatiyorum hem elmb acip 240 hz hizi aliyorum. Mantikli geldi. Siz ne dusunuyorsunuz, bu konuda bilgisi olanlar varsa cok makbule gecer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaberkay -- 22 Mart 2024; 23:14:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ziyaberkay kullanıcısına yanıt

Muhtemelen sizin monitör mac'i de döver görüntü olarak çünkü Mac ekranı OLED değil, ama sorduğum soru aslında yanyana nasıl gözüktüklerinden ziyade, Mac bilgisayar ile monitörün uyumu noktasında. Çünkü lanet olası apple her monitörle düzgün çalışmıyor 😄

Anlattığınız durum teori de çok mantıklı ama ELMB konusunda tecrübem yok o yüzden kullananlar cevaplar. 240 fps rekabetçi oyun dışında gereksiz zaten. Ben o fps i alabilsemde açmazdım 😄 Yalnız DSC kapattığınızda renk sinyali de düşebilir, onu teyit edin Nvidia denetim masasından.

• JustStreaming J kullanıcısına yanıt

OLED aldığında tabii ki kötü bir şeyle karşılaşmayacaksın. Beklentini karşılar ancak abartılacak kadar canlı değil. Hele hele belirtilen nit değerlerinde hiç değiller.. Yeterli mi yeterli ama ödenen para da az değil.

4K oled olarak sayılır mı bilmesem de odyssey oled g9 2160p olanı kullandım ve beğenmedim. Berbatın berbatıydı. Ekrandaki yansımadan zaten ekran kullanılmıyor ki? Hadi ekranın bir kısmı karanlığa denk geldi, diğer kısmına bir yerden ışık geliyor illa ki. Karanlıkta oturamam malesef. Anca akşam olursa doğal olarak kararır. Gözünüz, vücudunuz zarar görüyor kap karanlık odada parlak bir ekrana baktığınızda. bunun acısı yıllar sonra çıkıyor benden söylemesi.

1300$ etiketi ile Asus DP 2.1 vermemişken Aorus vermesi garibime gitti. Şimdi Asus'ta kazıklamış olmadı mı :) Asus'un yapamayacağı, ekleyemeceği bir teknoloji mi sence?

OLED'e ön yargım halen aynı devam ediyor. Yıllarca OLED'lerin içinde yaşadım.

Ben çizgi şeklinde, iz şeklinde OLED yanığına okeyim, asıl kabul edemeyeceğim şey bir çok kişinin fark edemediği bir ayrıntı;

OLED'ler bir süre sonra ekrandaki genel beyaz dengesini kaybediyor. Pembemsi ton hakim oluyor. Renkler daha açık renge bürünüyor.

Rtings bunu günde 18 saat açarak 10 ayda elde etti OLED G8 ile. Siz kendi kullanımınız ile hesaplayın artık kaç yılda bu hale gelir diye. Ama eninde sonunda gelecek ve satmaya bile satılamayacak bir monitör olarak elimizde kalacak malesef.. Acı ama gerçek...

Ben yine de Asus'a daha sıcak bakıyorum. Önce Asus PG32UCDM girerse onu alır gibiyim, MSI ise sorunları güncelleme ile çözecektir. Aorus'a daha temkinli yaklaşırdım şahsen. Sahibinden gibi 2. el yerleri hep ölü pixelli Gigabyte monitör kaynıyor.

Hocam ben sormuştum. Benim Neo G7'de de bununla aynı etkiye sahip ancak ince bir mat kaplama var. Bende de benzer şekilde klavye ışığı yansıyor. Neden yansıyor dersen benim monitör yere yapışacak kadar alçalıyor ve klavye hizasına geliyor. Öyle kullanmayı sevdiğim için dikenine katlanıyorum malesef :) diğer kalın mat kaplama monitörümde öyle bir şey olmamıştı hiç

Tamamdir insallah mac bulabilirsem deneyecegim. Bu arada elmb acip fps yi 120 ye sabitledim cok tatli oldu. Hala cok akici ve guzel bir oyun deneyimi veriyor hikayeli oyunlar da. Ornek rdr 2 paylasiyorum. Dlss kalite de. Butun ayarlar 4k ultrada. 120 fps icin ekran karti 80-90 kullaniliyor.
    Dsc yi kapatip nvdiadan kontrol ettim hic bir problem yok. Aslinda mantik olarak dsc yi actigimiz da dusmesi lazim biseyler dusecekse eger 😅

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaberkay -- 23 Mart 2024; 2:19:26 >

• claswan kullanıcısına yanıt
    Hmm valla hocam benim masa büyük oturma mesafemde uzak oldugu icin monitoru ne turlu koyarsam koyayim açı olarak klavye denk gelmiyor. Evet monitor de yansima var ama cozumu oldukca basit. Ben sifir yansimayla devam ediyorum :)

valla keşke şuan ödeme yapıp alabileceğim bir yer olsa diyorum ya. Hani sırf çok sevdiğimden değil, diğer markaları sevmediğimden.

çok basit çok saçma sorunlar oluyor, çözecek kimse yok gibi. Koskoca firmalar ürünü satışa çıkarıyor ve bir daha arkasına bakmıyor. Odyssey OLED G8 konusundan bilmek lazımdı aslında. Hata ettik :)

Ben masaüstü bilgisayarda uyku modunu çok sık kullanırım. Monitörümde fark ettiğim tek sorun bu oldu. uyku moduna alıp uzun süre öyle bırakıp geri gelince, bağlantı ilk geliyor ama sonra 5sn de bir bağlantı kesilip duruyor.

tek çare fişi çekip beklemek veya pc restart atmak. Bunlardan biri sorunu çözüyor ve bir daha olmuyor. Tabi ne zaman olur yine Allah bilir...

Aorus iyi güzel ama DP 2.1 destekli ekran kartı zaten daha yok nvidia tarafında. anca çok ileriye yatırım olur gibi. ama onda da kalite kontrol düşündürüyor.

• PC32UCDM'in arkasından böyle coil whine sesi gelmesi normal mi? Dışarıdan çok dikkatli dinleyince de duyabiliyorum.

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörlervocaroo.com
    Vocaroo | Online voice recorder
    https://vocaroo.com/1768tLONWy2p
  • claswan kullanıcısına yanıt
    O zaman sen asusu bekle bro. Su an youtubede incelemeri de dusuyor yabanci sayfalar tarafindan, benden çok begenenler var. Gigabyte tarafi da dedigin gibi zaten dp 2.1 cikisli ekran karti yok. Ki dsc bir sorun degil ki. Goruntu sikistirmasi yapiyor ama burda sifir kayip garantisi veriyorlar. Testlerde bunu soyluyor zaten acik ve kapali iken hic bir fark yok. E illa kayip var diyenler icin de dsc yi kapatip elmb ile 120 hz sabitleyip benim gibi oynarsin mis gibi. Bununda testleri var elmb kapali iken 120 fpste 240 fps e gore gecikme oluyor. Elmb acinca 240 fpste alinan goruntunun aynisini aliyorsun gecikme ayni. Hatta ben izledigim testte 240 fps e gore daha net goruntu alindigini gordum elmb acikken. Yani isin ozeti sen ya asus alcan bro yada bekleyip butun incelemeri gorup, markalarin sorunlara karsi aldigi reaksiyonlara bakip ona gore hareket ediceksin gibi duruyor

• Brotha B kullanıcısına yanıt
    O bende de var ama monitorun cok dibine kulagimi koydugum zaman geliyor cok kisik sekilde. Kondansatör tislamasi gibi. Beni rahatsiz etmedi oturdugum yerden duyulmuyor cunku. Benim 4090 da coil whine var baya da sesli bende fps i sabitliyorum onun da sesi azaliyor. Fps arttikca sesi artiyor cunku 😅 ben olaylara karsi biraz pozitifim galiba ya. Elektronikci olduğum icin elektronigin de isleyisini bildigimden sanirim. Bunlar bana doğal geliyor o yuzden 😅

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaberkay -- 23 Mart 2024; 14:27:36 >

Hocam beni de çok rahatsız etmiyor ama bazen çok sessiz olduğu zaman hafiften kulağıma geliyor o da benim hassaslığım Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler 

• Brotha B kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba, sistem tercihlerinizde MacBook yazıyor. Eğer elinizde varsa PG32UCDM'yi Mac ile deneme şansınız var mı? Walla olursa çok makbule geçer.

Görüntü muazzam ya, eğer Mac ile de sorunsuz ise, bu monitör benim için endgame monitör olabilir. 😄

Macte sorunsuz type-c den bağladım. Daha önceden kullandığım gigabyte monitörde ölçeklendirme düzgün çalışmıyordu. Bunda sorun yok.

• Konuyu tekrar güncelledim. Çıkan ekran koruma uyarısı benim master slave özellikli prizden kaynaklıymış. Şu an zırt pırt çıkmıyor.

Ama kaplama konusunda sorunlarım devam ediyor. Macbook'ta da var benzer kaplama nemli bezle silince sorun olmuyordu. Lan olm ekranı bildiğin temizleyemiyorum. Hafif nemli gözlük beziyle silince bile yansımada mavimsi bir bölge oluşuyor. Görüntüye etkisi yok ama arkada yansıyan bir yere bakınca kızılımsı tondan mavimsi tona dönüşüyor. Başta kaplamanın çıktığını sandım ama sanırım öyle de değil. Keşke gitse komple de kurtulsam. Zaten yansımayı da engellemiyor. Hatta tamamını sileyim bari de her yeri böyle olsun diyordum Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler . Parmakla ekranın bir yerine dokununca da fosforlu gibi parlıyor. Keşke düz cam olsaymış. Zarar vermeden sökebileceğimi bilsem sökeceğiğim öyle tiksindim. Reddit'te elamanın birisi yapmış hatta.

https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/x1lklr/aw3423dw_the_aftermath_of_peeling_matte_coating

Bazıları bi hafta sonra maviliğin düzeldiğini söylüyor.

Samsung da kendisi de %70 ethanol önermiş: https://innovate.samsungdisplay.com/blog/how-to-clean-a-qd-oled-or-an-oled-screen//

Bir de amazon'da şu ürünün yorumlarından birinde; kedi ekranı yaladı Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler ne yaptıysam düzelmedi. Bu ürünle düzeldi falan demiş. Muadilini nereden buluruz ki?

https://www.amazon.com/GW-Cleaner-Samsung-Screens-Microfiber/dp/B07NV8DDXH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 24 Mart 2024; 2:51:56 >

MSI'da da var ama ekranın önünden duyulmuyor.

• Hobar kullanıcısına yanıt

Hocam Mac’te şu üç ekranın SS'ini atabilir misiniz rica etsem? 🙏 Birde Type C to Displayport 1.4 / Type C to HDMI 2.1 / Type C to Type C / direkt HDMI 2.1 to HDMI 2.1 bu 4 port şeklinden hangisiyle bağlantı yaptığınızı paylaşabilirseniz çok sevinirim. 🙏

Type-c den bağlı. Diğer portlar ile uğraşılmaz zaten. Klavye fare de ekrana bağlı. çözünürlük 2K görünüyor ama windowsdaki gibi bulanık değil. windows 4k %150 gibi şu an görüntü. tüm çözünürlükleri göster deyip düşük çözünürlük 2K olanı seçersem o zaman bulanık oluyor. Önceki ekranımda böyle olmuyordu. Başka bir yazılım ile hallediyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 24 Mart 2024; 4:2:58 >

• Hobar kullanıcısına yanıt

Hocam çok teşekkürler öncelikle. 2K ölçekleme zaten direkt 2K değil. Cam gibi görünmesi lazım, dediğiniz gibi düşük çözünürlük değil o. Type C ile maksimum 120hz mi destekliyor? Renk profili olarak sRGB profili siz mi seçtiniz? Bir de ayarlar - genel - hakkında kısmındaki ekran bilgisini sormuştum aslında. Orada ekranı kaç inç olarak algıladığı yazıyor. Onu da paylaşabilir misiniz?

Ekleme: Hocam bu arada, 4K native gözünüze küçük geliyorsa, 1080p ölçekleme de kullanabilirsiniz. 2K ölçekleme yaptığınızda, önce 5K render alıp, 2K'ya downscale ediyor. Çünkü Mac’te ölçekleme windowstaki gibi çalışmıyor. Bu yüzden 5K ekran çalıştırıyormuş gibi GPU kullanımı yapar. Çok önemli değil ama bilginiz olsun yine de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustStreaming -- 24 Mart 2024; 4:10:11 >

Evet max 120hz şu an. Düşük çözünürlük olan 2K yı seçersem o zaman 240hz seçilebiliyor. Sanırım ekrandaki portun kapasitesi bu kadar. Kullandığım kablo paggue usb 4.0. Profili ben seçtim ama önceki ekranımdan kalma. Bunda da değiştirmedim. Windowsda gördüğüm renklere en yakını buydu. Diğerleri soluk görünüyor.

Dediğiniz yerde de 31.5 inç (3840x2160 yazıyor)

1080p yapmayı da denedim ama aşırı büyük. 2K ve onun bir altındaki gayet iyi.

Windowsdaki %150 ve %175 e karşılık geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 24 Mart 2024; 4:18:50 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.