Şimdi Ara

YENİ NESİL TOYOTA MI MEGANE II SEDAN MI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
4.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

gülmeye devam et umarim sendende garantili 3bin kusur km deki arac icin abs bile olsa bir sorunda para istemezler..... bende size normal kullanimda d4d ile dci arasinda 1 lt oynamaz diyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: As cos

Megane II derim yeni toyota gene iğrenş olmuş iç mekanda honda city e benziyor.. Mégane Privilege çok daha kaliteli

Megane II nin sorununu kopyalayan arkadaşa gülüyorum o bozulan parça her ABS si olan arabada ortaktır.. Ayrıca; Clio Symbol bizim şirkettede var onlarca.. Yakıtı kesinlikle era olsun albea olsun hepsinden az ve sorun bakımından daha sorunsuz.. Tam şirket arabası.. filomuzu faz4 ile yenileyecez yıl ortası gibi

Renault un genel olarak dCi ları normal kullanımda diğer dizellerden az yakar.. BU AMS nin tüketim testi parkuru ortalamalarıyla sabittir fakat arabaya yüklenince diğer dizellerden fazla yakıyor gene AMS yi takip ederseniz görürsünüz

tamam neziroğlunun yaptığı zaten ayıp, ankarada artık çoğu insan neziroğlunu tercih etmiyor bunu arkadaşa söyledim.. ama toyota servisleri ile ilgilide çok şey duyuyoruz boyalı araç satmalı gibi merak etme..

valla bence fark eder 1lt çünkü yeni corolla oldukça ağır, megane ın 80likleriyle 1100km yapanlar var 60lt lik depoyla.. Bu Corollayla yapılır mı zannetmiyorum

• Benim depomda 60 lt olsa 1100 km yaparım
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

gülmeye devam et umarim sendende garantili 3bin kusur km deki arac icin abs bile olsa bir sorunda para istemezler..... bende size normal kullanimda d4d ile dci arasinda 1 lt oynamaz diyorum...

quote:

Megane II derim yeni toyota gene iğrenş olmuş iç mekanda honda city e benziyor.. Mégane Privilege çok daha kaliteli

Megane II nin sorununu kopyalayan arkadaşa gülüyorum o bozulan parça her ABS si olan arabada ortaktır.. Ayrıca; Clio Symbol bizim şirkettede var onlarca.. Yakıtı kesinlikle era olsun albea olsun hepsinden az ve sorun bakımından daha sorunsuz.. Tam şirket arabası.. filomuzu faz4 ile yenileyecez yıl ortası gibi

Renault un genel olarak dCi ları normal kullanımda diğer dizellerden az yakar.. BU AMS nin tüketim testi parkuru ortalamalarıyla sabittir fakat arabaya yüklenince diğer dizellerden fazla yakıyor gene AMS yi takip ederseniz görürsünüz

tamam neziroğlunun yaptığı zaten ayıp, ankarada artık çoğu insan neziroğlunu tercih etmiyor bunu arkadaşa söyledim.. ama toyota servisleri ile ilgilide çok şey duyuyoruz boyalı araç satmalı gibi merak etme..

valla bence fark eder 1lt çünkü yeni corolla oldukça ağır, megane ın 80likleriyle 1100km yapanlar var 60lt lik depoyla.. Bu Corollayla yapılır mı zannetmiyorum

o konuda sende haklisin bende duydum onu. fakat toyota servisleri renoya göre cok cok daha iyi, güvenilir ilgi ve sorun cozme konusunda o yuzden ben toyotayi tercih ederim.....
    ayrica 55 litrenin 50 ltsi ilee 1000 km yapan otomatik corolla d4d kullanan acentem var meganin deposundaki fazla 5 lt de eklersen yapar yani....

• quote:

Orjinalden alıntı: mussa

quote:

Orjinalden alıntı: zafer tektaş

benim burda anlamadığım meganla 110-120 km hızlarda bile yakıt pek değişmiyor.
    ama d-4d de bariz değişiyor.
    d-4d ile 90 la giderseniz tüketim 4,5 lt/km. ama 120 ile giderseniz 5,5 lt/km

corolla'nın yakıt tüketimi normal. 90 ile giderken 4.5 lt ve 120 ile de giderken 5.5 lt yakması çok normal, hız arttıkça tüketim de artacaktır. zaten araçlarda yakıt tüketim şeması U borusu şeklindedir. 90 km hızda en az yakıt tüketir ve 90 km'nin altına indikçe ve 90 km'nin üstüne çıktıkça yakıt tüketimi artar.
    yani megane'ın 90 km ile giderken yaktığı yakıt ile 120 ile giderken yakıt arasında fark olur.

Sayın Mussa

Acaba verdiğiniz U şeklindeki tüketimden kasıt 90 la giderken motorun minimum tükettiği mi yoksa zaman/tüketim optimasyonunda ki minimum tüketim mi?

• en doğru karar iki aracı da kullanıp ondan sonra
    karar vermek
  • quote:

en doğru karar iki aracı da kullanıp ondan sonra
    karar vermek

kesinlikle herkes denemeli hem kendine hitap eden hem sevdiği araci almali zaten tamamen sans isi birazda
  • valla bir toyota corolla kullanıcısı olarak tabiki corolla diğeri resmen plastik kutu
  • quote:

Orjinalden alıntı: YAMYAM07

Ben de Corolla derim, ev almak dolayısıyla megane 2 aracımı sattım; 6500 km benzinli ama dendiği gibi sorun çıkarmadı veya zamanı yetmedi sorun çıkarmaya. Fakat megane da kötü bir araç değil dengeli kaliteli yol tutuşu istikrarlı. daha önce de corolla hb. mmt dizel vardı 30000 de sattım mükemmeldi çok çok memnundum,
    Yani kısaca kesinlikle corolla

2007 dizeldi sanırım kaça sattın acele olunca ucuza gitmiştir büyük ihtimal.
  • quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

quote:

Orjinalden alıntı: mussa

quote:

benim burda anlamadığım meganla 110-120 km hızlarda bile yakıt pek değişmiyor.
    ama d-4d de bariz değişiyor.
    d-4d ile 90 la giderseniz tüketim 4,5 lt/km. ama 120 ile giderseniz 5,5 lt/km

corolla'nın yakıt tüketimi normal. 90 ile giderken 4.5 lt ve 120 ile de giderken 5.5 lt yakması çok normal, hız arttıkça tüketim de artacaktır. zaten araçlarda yakıt tüketim şeması U borusu şeklindedir. 90 km hızda en az yakıt tüketir ve 90 km'nin altına indikçe ve 90 km'nin üstüne çıktıkça yakıt tüketimi artar.
    yani megane'ın 90 km ile giderken yaktığı yakıt ile 120 ile giderken yakıt arasında fark olur.

Sayın Mussa

Acaba verdiğiniz U şeklindeki tüketimden kasıt 90 la giderken motorun minimum tükettiği mi yoksa zaman/tüketim optimasyonunda ki minimum tüketim mi?

söyle söyliim size;
    grafik üzerine x eksenine hızı, y eksenine de yakıt tüketimini koyarsak böyle bir grafik elde edilir (tabii tam olarak U olmaz, sapmalar olabilir ama ona yakın bir şekil ortaya çıkar). yani alt tepe noktası yaklaşık 90 km hızda minimum tüketime karşılık gelir.

• reno forumuna bi bak daha 3000 kmde aldığına pişman olan bile var. toyotadan sorun belirten var ama daha niye aldım bunu diyen yok bi tane.
  • corolla yeni bir araç.
    bence iyi bir tercih olur.
    ama megane de gayet iyi bir araç fakat artık eskidi.
  • megane nire corolla nire diyem ben saaa halk dilinde:) tabiki corolla
  • Bu sorunun cevabı Renault topiginde. Megane II zedeleri orada oku...Neler çekiyorlar...Araba diye dert alıyorlar...Oku.. Gör...
  • topicte adım geçtiği için sanırım bi cevap hakkım doğduaracı geçen hafta perşembe teslim aldım.450 hazırlamıştım ama 190 ytl aldılar.ilk başta işime gelir gibi olsada hakkatten utanç verici bir durum.o parayı onlara helal etmedim.arabaya gelince.arabanın bu son olayı beni gerçekten yıprattı.şimdi yüksek hızda giderken bile aklımda hep bir tereddüt.ama şunuda belirteyim.megane belki bir golf değil ama bazı arkadaşların telaffüz ettiği gibi çok kötü bir arabada değil.özellikle bugün polatlıya gidip gelirken gerçekten çok rahat ettim.corollayı hiç kullanmadım onun için bir yorum yapmam yakışık almaz.son olarak da şunu söyliyim.arabasını seven benimki gibi sorun çıkartmayan megane kullanıcıları elbetteki önerir.ama ben bu fren olayından sonra inanın öneremem bu arabayı.allah korusun biri benim telkinimle alırda sonra aynı şey onun başına gelirse bunun vebali ağır olur benim için.ha bu sınıfta deneme amaçlı çok araba kullandım.(corolla kullanmadım).golfün tadı çok başka.para yeterse golfü tek geçerim derim ben kararsız kalanlara

• araba şans işi
    ben megane kullanıcısıyım arabadan yana hiç bir sıkıntım yok sadece son bakımda servis benden yüksek para aldı araştırıp şikayet edeceğim
  • ABİ BEN KESİNLİKLE COROLLA DERİM HEM KASASI YENİ HEM SORUNSUZ Bİ ARABA DONANIMIDA ÇOK YÜKSELDİ VSC KOYDULAR TOYOTA TOYOTA TOYOTA..!!
    ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN TOYOTAN DERİM KAZASIZ BELASIZ GÜNLERDE GÜLE GÜLE KULLAN
  • Corolla piyasaya yeni girdiğinden fiyat bence biraz yüksek. Megane ise daha iyi donanımla piyasada. Megane içi ve bagajı daha geniş, konforlu, ama işçilikte biraz sorunlu. Toyota ise içi ve bagaji yeterli, sorunsuz bir araba. Tercih senin. Yalnız megane alırsan 100 beygirlik al.
  • elbetteki corolla
  • toyota yeni kasa olduğu için corolla derim. Meganenin kasası yakında değişecek gibi Ama aynı anda çıksalardı sanırım tercihim megane privvilege olurdu iki araba arasında tabiki. Seçimi genişletirsem zaten aldığım Focus ghia tdci.
  • slm...
    valla ben sasırdım kayınpederde 2004 corollo sedan var yakıt fena değil diyordum ama dün 2004 dci megan a bindim yaklasık 300 km yol yaptık otobanda kasti olarakda denedik 90 km sabit hızla 2.5 litre 120 km= 4.4 litre 160 km=7.5 litre (yol bilgisayarının göstergesi) tüketim gösterdi deli oldum.. bende 1.3 multijet doblo var benımki 100 km=6.5 litre yakıyor .... dobloyu satıp megan almayı düşünüyorum ....tüketim bence mükemmel hala şoktayım...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.