Şimdi Ara

YENİ NESİL TOYOTA MI MEGANE II SEDAN MI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
113
Cevap
0
Favori
4.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi dci80 90 sabit hızla gidince 2,6lt/100km yazıyor,

ve ibre yarıya gelmeden rahat 600km yapıyorum diyecem ama çekiniyorum. yalan söylediğimi düşünenler oluyorda.
  • arkadaşım yanlışsın,

4500e gelmeden ibre 190a gelir.
    sayısız denemişimdir.

ve dci80 - 100 değil
  • newtonmeter, yakıt konusunda sana itiraz etmiyorum bildiğim kadarıyla megan ın deposu 60 litre deponun yarıya gelmeden 600 km yapması bence çok doğal ortalama 4.5 litre yakıt yaktığını hesap edersek bir depoyla 1350 km gidebilir...ama hız konusunda megan gitmiyor ve panaromik tavandan rüzgar sesi alıyor,biz megan sedanla 180 km üstüne çıkamadık çokta zorladık tabii, not olarak şunu söyleyeyim arkadaşımın hatchback meganı var ve onun motora yaptırdığımız yazılımla 220 km hızı gördük....

'' ve dci80 - 100 değil '' yazmışsın bunu anlayamadım ne demek istedin?
  • arkadaşta 80 beygirlik megane varmış. onu diyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengiz041

usturalı sessizlik konusunda çavuş'a katılıyorum bencede corolla çok daha sessiz olabilir ve bir nokta daha usturalı sen yiğidi öldürmüş hakkını yememiş olduğunu düşünebilirsin fakat ferahlık konusunda bence meganı fazlasıyla övüyorsun çünkü ya sen zayıf kısa birisin ya da kıyaslama konusunda aklın karışık hocam mrgan a bindiğimda araba bana dar geliyor sıkıyor sanki bu normal neden biliyormusun çünküreno nun karakteristik özelliğidir neredeyse bütün arabaları dardır, arka koltuğuna oturduğumda kafa başlıkları kürek kemiklerimin ortasa kadar uzanıyor bence bu bir sorundur bunu C4 dede gördüm fransız arabaları dardır hocam ama toyotaların geneli geniştir ve buda ferahlığı getirir.Toyata motor olarak henüz değişmediyse GM den sonra dünya ikincisi marka olarakta zirveye oynuyor yani bu konuşmalar bile bence yersiz bu benim düşüncem kusura bakmayın....

Size adaletli yakın bir karşılaştırma konusu açayım isterseniz...Yeni Corollamı ? yeni Honda Civik Sedanmı ? ikisininde fulünü göz önünde bulundurarak....

ya hoca tekrar gittim denedim yeni nesil corolla d4-d idi...acaba dizeldenmi desek o da değil ama bence lastik sesi vardı 140 kadar bastım ve asfalt sesi alıyor,yokohama lastikler var üstünde...bendeki megane hb 16 16v benzinli ve çok daha sessiz iç mekanı da ölçtük m ile sizde isterseniz kıyaslayın megane daha geniş...

eğer toyota daha konforlu ve beklediğim gibi çıksaydı bırakmıştım meganı şimdi toyotayla gezerdim...

ve niyetimi bozmadım hala satıyorum meganı AURİS i bekliycem belki aradığımı onda bulurum...çünkü yabancı sitelerde yeni nesili auristen dönme diye bahsetmişler... kafama takıldı o da nisanda gelcekmiş sanırım... eğer megan hiç almamış olsaydım kesinlikle yeni nesil corolla alırdım...servise harcadığım zaman ve para illallah dedirtti 2 senelik araç henüz arızaya doymadı...tek artısı bana konforu ve donanım zenginliği geliyor ve gerçekten çok sessiz...jettadan da astradan da focustan da hepsini gittim test ettim 1 haftamı megan bıktırınca testle harcadım ama megandaki konforu bulamadım maalesef...tabi herkesin yorumu farklı olabilir bir de her megan da aynı değil bu arada iş yerindeki dr arkadaşta megane sedan var full+full sunroof yeter sadece o kapılar vs... her yerden ses geliyor ...bu tarz meganla kıyaslarsan tabi corolla sessiz dersin ama derli toplu temiz bir meganla kıyasla meganın daha sessiz olduğunu farkedeceksin... saygılar

• usturalı, sayın hocam senin testlerine şahsım olarak değer veriyorum bir araba hakkında hakkıyla yorum yapan bir insan arabadan anlıyor demektir, benim için tabi, tamam bu konuda sana hak veriyorum sebebi de şu; kendi fikrimin değiştiğinden değil sadece eleştiri sonuçlarında genellikle tek bir ses çıkmaz ama artı ama eksi farklı yorumlar çıkar bu konuda tam şekilde haklıyı çıkartmak için teknik testler DB ( DESİBEL ) ölçümü yapmak lazım ve tarafsız kişilerin değerlendirme sonucunu almak lazım bu yüzden sadece benim düşüncem ve yapmam gereken senin düşüncelerine saygı göstermek...Ama öyle ama böyle bineceğimiz otomobilden zevk , haz almaya bakmalıyız doğrusunu söylemek gerekirse ben sesli homurdayan hırlayan araçları severim sen artık bizden geçti diyorsan sesi kaldıramıyorum diyorsan senin için en sessiz aracın senin olmasını diliyorum :))) saygılar bizden usturalı.....
  • arkadaşlar inanırmısınız daha 1 hafta önce serviste triger kasnağını değiştirttim.ondan önceki hafta alternatör gitmişti şimdi de bu megane 2 sallanıyor yine servise gittim sagem bobinlerin bi tanesi yanmış.bakalım haftaya ne çıkacak bu arada katalizör direksiyon pompası rod kolları sıradaymış.bana müşteri hizmetleri senin şansızlığın diyor amma şansızmışım.
  • Hocam bunları duyupta senin için üzülmemek elde değil desene sanki zevki sefa ya da işim görülsün diye değilde zulüm işkence çekmek için almışsın ne diyeyim ALLAH yardımcın olsun ve sabır versin :( ........valla ben 5. yılı dolduruyorum arabayı soktuğum halleri görseniz şaşırırsınız ama hala tık yok banamısın demiyor almanlar gerçekten yapıyor....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ustralı

arkadaşlar inanırmısınız daha 1 hafta önce serviste triger kasnağını değiştirttim.ondan önceki hafta alternatör gitmişti şimdi de bu megane 2 sallanıyor yine servise gittim sagem bobinlerin bi tanesi yanmış.bakalım haftaya ne çıkacak bu arada katalizör direksiyon pompası rod kolları sıradaymış.bana müşteri hizmetleri senin şansızlığın diyor amma şansızmışım.

megane 2 bölümüne bir uğra (ben seni pek göremedim)
    ordaki arkadaşların dediğine göre sagem bobinleri sorunluymuş bunları denso ile değişttir sorunun kalmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengiz041

usturalı, sayın hocam senin testlerine şahsım olarak değer veriyorum bir araba hakkında hakkıyla yorum yapan bir insan arabadan anlıyor demektir, benim için tabi, tamam bu konuda sana hak veriyorum sebebi de şu; kendi fikrimin değiştiğinden değil sadece eleştiri sonuçlarında genellikle tek bir ses çıkmaz ama artı ama eksi farklı yorumlar çıkar bu konuda tam şekilde haklıyı çıkartmak için teknik testler DB ( DESİBEL ) ölçümü yapmak lazım ve tarafsız kişilerin değerlendirme sonucunu almak lazım bu yüzden sadece benim düşüncem ve yapmam gereken senin düşüncelerine saygı göstermek...Ama öyle ama böyle bineceğimiz otomobilden zevk , haz almaya bakmalıyız doğrusunu söylemek gerekirse ben sesli homurdayan hırlayan araçları severim sen artık bizden geçti diyorsan sesi kaldıramıyorum diyorsan senin için en sessiz aracın senin olmasını diliyorum :))) saygılar bizden usturalı.....

ben henüz yeni corolla icin yapilmiş bir db ölçümü görmedim... ama megane dan cok fazla farki yok biraz daha ses aliyor gibi oda lastik sesi...secim hatasi diyebilirim

• su durumda corolla ile megane karsılastırmak komık bariz sekilde cok daha ii bi arac corolla vatandas 90 la giderken 2,6 yakıomus bence yol bilgisayarını bi göstersin servise ayrıca vatandas 80 hp lik hemde dizel araclarla 220 yapıyo oda cok entresan kadran yanılması cok fazla o zaman megane da ben cumartesi corolla mı 10000 bakımına götürdüm 159 ytl verdim doğal olarak sorun cıkmadı sadece sol fren dıskını değiştirdiler kapmpana ile disk arasına taş gırmıs oymus diski onu değiştirdiler para verdim doğal olarak diyorum ama bilmiyorum tabii diğer servisler nasıl ama aracı kotu yılamışlar sikayet var a yazayım :):) zaten bakın şikayet var comda ki toyota şikayetlerine olursunuz gulmekten 1 tane örnek vereyim 0 arac aldım 7 ay sora yenı kasası cıktı diye:) şikayet etmiş adam hahah ahha
  • quote:

Orjinalden alıntı: selim82

su durumda corolla ile megane karsılastırmak komık bariz sekilde cok daha ii bi arac corolla vatandas 90 la giderken 2,6 yakıomus bence yol bilgisayarını bi göstersin servise ayrıca vatandas 80 hp lik hemde dizel araclarla 220 yapıyo oda cok entresan kadran yanılması cok fazla o zaman megane da ben cumartesi corolla mı 10000 bakımına götürdüm 159 ytl verdim doğal olarak sorun cıkmadı sadece sol fren dıskını değiştirdiler kapmpana ile disk arasına taş gırmıs oymus diski onu değiştirdiler para verdim doğal olarak diyorum ama bilmiyorum tabii diğer servisler nasıl ama aracı kotu yılamışlar sikayet var a yazayım :):) zaten bakın şikayet var comda ki toyota şikayetlerine olursunuz gulmekten 1 tane örnek vereyim 0 arac aldım 7 ay sora yenı kasası cıktı diye:) şikayet etmiş adam hahah ahha

Ben sana daha komiğini vereyim Renault şikayetlerinden
    Ben aldıktan sonra kampabya oldu zarara uğradım paramı geri verin

Megane'ın yol bilgisayarında hata yok ben kadran ölçümlerindeki hata payı da % 3 civarında ama 80 bg dizel megane düz yolda 220 yapmaz o ayrı konu
    yakıt tüketimi ise doğrudur ben uygun şartlarda o değerleri görürsün.
    ben dur kalk yapmadığımda 50 km sabit hızla şehiriçinde çoğu zaman 0.7 ile 1.5 arasında değer görüyorum ve doğru değerler.
    En son Antalyaya gittim Denizli Serinhisar korkuteli güzergahından (bilenler yol durumunu bilir virajlı inişli yokuşlu)
    ortalamam 4.1 lt

• quote:

Orjinalden alıntı: cncrd

quote:

su durumda corolla ile megane karsılastırmak komık bariz sekilde cok daha ii bi arac corolla vatandas 90 la giderken 2,6 yakıomus bence yol bilgisayarını bi göstersin servise ayrıca vatandas 80 hp lik hemde dizel araclarla 220 yapıyo oda cok entresan kadran yanılması cok fazla o zaman megane da ben cumartesi corolla mı 10000 bakımına götürdüm 159 ytl verdim doğal olarak sorun cıkmadı sadece sol fren dıskını değiştirdiler kapmpana ile disk arasına taş gırmıs oymus diski onu değiştirdiler para verdim doğal olarak diyorum ama bilmiyorum tabii diğer servisler nasıl ama aracı kotu yılamışlar sikayet var a yazayım :):) zaten bakın şikayet var comda ki toyota şikayetlerine olursunuz gulmekten 1 tane örnek vereyim 0 arac aldım 7 ay sora yenı kasası cıktı diye:) şikayet etmiş adam hahah ahha

Ben sana daha komiğini vereyim Renault şikayetlerinden
    Ben aldıktan sonra kampabya oldu zarara uğradım paramı geri verin

Megane'ın yol bilgisayarında hata yok ben kadran ölçümlerindeki hata payı da % 3 civarında ama 80 bg dizel megane düz yolda 220 yapmaz o ayrı konu
    yakıt tüketimi ise doğrudur ben uygun şartlarda o değerleri görürsün.
    ben dur kalk yapmadığımda 50 km sabit hızla şehiriçinde çoğu zaman 0.7 ile 1.5 arasında değer görüyorum ve doğru değerler.
    En son Antalyaya gittim Denizli Serinhisar korkuteli güzergahından (bilenler yol durumunu bilir virajlı inişli yokuşlu)
    ortalamam 4.1 lt

neye göre olctün 0.7 ve 1.5 i 50 km sabit hizla yol bilg. disinda ?
    ben cesme otobani dönüs klima acik 90 sabit itina ile dondum 3.7 yaktirdim en düsük.. ha soyle birsey var cevre yolunda duz yolda sifirlarsam bende de 2.5 , 1.8 gibi komik rakamlar gözükmekte tamamen hesap hatasi giden mazot ve gidilen mesafeyi düzgün ölcememkten kaynaklaniyor zannedersem...

• vay be değerlre bak 1,5 3,5 şaka gibi heh
  • quote:

vay be değerlre bak 1,5 3,5 şaka gibi heh

kiskandim doğrusu bosuna yapmis bu japonlar d4d yi zaten bu japonlar neyi düzgün yapabiliyorki yol tutuş yok ,işcilik vasat, yalitim berbat, motor sesi lastik sesi icerde bide cok para istiyorlar hemde...

yok aküsü biter yolda kaliryok torbosu bozulur.... saticam hemen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunberber -- 19 Mart 2007; 16:38:18 >
  • corolla...
  • ceyhuncum sen dizel kullanıcısı olarak bu değerleri abartı bulmuyomusun yok megane la 2,5 3 litre falan yoksa ben dizel kullanmadım da banamı öle göleyi sanki bana azcık abartmışlar gıbı geldi
  • bugün önümde olan kazada yaris hem arkadan hem önden darbe aldı. içinden sağ çıkan şöförü gördüm ama o arabadan mucize eseri çıktı.yanı sürat olmamasına rağmen dağıldı araba.bilginize...
  • quote:

Orjinalden alıntı: m35ut

bugün önümde olan kazada yaris hem arkadan hem önden darbe aldı. içinden sağ çıkan şöförü gördüm ama o arabadan mucize eseri çıktı.yanı sürat olmamasına rağmen dağıldı araba.bilginize...

Testler benim bildiğim kadarıyla 64 Km hızda ve sadece önden veya yandan çarışma testleri yaılmaktadır. Hem önden hem arkadan pestillemesine bir test yaıldığını görmedim ve çaran araçların hızı kaçtı Ortada bırakıp TOST yapma testi olmadığına ve Yaris kullanıcışı şansa dahi olsa yaralnmadan çıktığına göre bence gayet başarılı bir arabaymış diyebiliriz.

• quote:

ceyhuncum sen dizel kullanıcısı olarak bu değerleri abartı bulmuyomusun yok megane la 2,5 3 litre falan yoksa ben dizel kullanmadım da banamı öle göleyi sanki bana azcık abartmışlar gıbı geldi

cevremde okadar dizel kullanicisi varki olmasa hak verirdim belki....

yok dostum ya dünyada en az yakan dizeller pejo citroen grubunun onlarda boyle değerler yokken gerisi kullanici hatasi derim ben ...

enistem mcp(otomatik) c4 110hp dizel kullaniyor sehir ici izmirde 5.9 yakiyor.
    kuzenim 207 1.6 90 hp dizel kullaniyor sehir ici izmirde 5.8 yakiyor.
    diğer kuzenim eski kasa corsa dizel otomatik kullaniyor sehir ici izmirde 6.0 yakiyor.
    sirkette clio 65 hp dizel sümbül var sehir ici izmirde 6.1 yakiyor.
    ben yaris dizeli 17.000 km dir kullaniyorum sehir ici izmirde 6.4 yakiyor......

hepsinin sehir ici yol bilgisayari bilgisini verdim corsa haric onun yol bilg. yok onu kuzen depoyu doldurup izmirde sehir ici 100 km gidip tekrar doldurup denemisti bi kac sefer ona göre yazdim.....

ha suda var yokus asaği sehirler arasi yolda sifirlarsan anlik değerler olarak 1.5 , 2.0 lt gibi tüketimleri gormek doğru olduğu anlamina gelmez 100 km deki genele bakmak daha doğru otobanlarimiz hep yokus asaği değil cünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunberber -- 20 Mart 2007; 9:07:35 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.