Şimdi Ara

YENİ NESİL TOYOTA MI MEGANE II SEDAN MI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
4.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Megan bir önceki corollayı bir çok yönden zorlayamazken yeni kasa corollaya nasıl rakip oluyormuş merak ediyorum
  • Yeni Kasa olduğu için ben Sana toyota öneririm bende 2007 megena olmasına rağmen. meganeden şikayetcimisin diye kesinlikle hayır dediğim gibi yeni kasa önde gider. ama bazı arkadaşların şöyle çevreye bakması lazım balon görünüşlü toyota kaç tane var. hala o eski efsane (1994-1997) eski kasa toyota zanediyorlar. yeni kasa için söylemiyorum tabi; satış rakamlarına baksınlar milletin ne aldığı görsünler hele o ara kasa patlak göz toyotadan sonra eskiden çok sevilen yerinde değil arkadaşlar bu iyi biline. şikayetim var . comu örnek göstermişler evet megane şikayeti toyotaya göre 5 kat daha fazla bunun içinde renault tüm modelleri mevcut ama (21.000 adet clio ve ticari araçları dahil) niye 5 kat daha fazla çünkü toyotadan 10 kat daha fazla satmıştırda ondan toyotacı arkadaşlar meganları güvenliğini dahi görmezden gelmek istiyorlar ama millet görüyormüş bir kere megane 5 yıldızdır otel hesabı arkadaş 5 yıldızlı oteldemi kalmak istersin yoksa 3 ve 4 yıldızlı oteldemi kalmak isterin

sayfa açan arkadaşıma önerim yeni kasa olduğu için toyota derim. ister benzinli ister dizel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Msonel -- 2 Mart 2007; 11:33:57 >

• Arkadaşlar merhaba ; burada bir konu gördüm yeni olmama rağmen bir yorumda ben yapmak istiyorum.Ben opelciyim tuningciyim kullandığım araba alman konuşulan arabalar biri Fransız bir diğeri Japon aslında burada bu konunun neden bukadar uzadığını anlamıyorum bazı yorumlarda bazı arkadaşlar yeni nesil corolla yı beğenmiyorlar bunu sadece görünüşe bakarak söylüyorlar elbette bu segmentteki Audi A3 ve yeni Honda Civik kasaları kadar güzel değil ama yinede toyota iyi bir model ortaya çıkartmış bunu test sürüsünü yapmış binmiş gezmiş incelemiş biri olarak söylüyorum..Megan ın Toyota Corollanın yanında lafı bile edilmez ben şahsi fikrimi söylüyorum bu seçimi yapacak arkadaş hiçç düşünmeden Corollayı al ben beğendim güzel araba ve bende bu yaz almayı düşünüyorum dizel ve otomatiğini güle güle kullanın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengiz041

Arkadaşlar merhaba ; burada bir konu gördüm yeni olmama rağmen bir yorumda ben yapmak istiyorum.Ben opelciyim tuningciyim kullandığım araba alman konuşulan arabalar biri Fransız bir diğeri Japon aslında burada bu konunun neden bukadar uzadığını anlamıyorum bazı yorumlarda bazı arkadaşlar yeni nesil corolla yı beğenmiyorlar bunu sadece görünüşe bakarak söylüyorlar elbette bu segmentteki Audi A3 ve yeni Honda Civik kasaları kadar güzel değil ama yinede toyota iyi bir model ortaya çıkartmış bunu test sürüsünü yapmış binmiş gezmiş incelemiş biri olarak söylüyorum..Megan ın Toyota Corollanın yanında lafı bile edilmez ben şahsi fikrimi söylüyorum bu seçimi yapacak arkadaş hiçç düşünmeden Corollayı al ben beğendim güzel araba ve bende bu yaz almayı düşünüyorum dizel ve otomatiğini güle güle kullanın...

kuyruk acısı meselesi

• Hocam hiç düşünme TOYOTA...
  • 90 km hızda 2,5 lt tüketim olurmu. yol bilgisayarı yazdı ve inandı arkadaş ve arabasını değiştirmeyi düşünüyor. herkes kafasına göre yazıyor.
  • Böyle durumlarda emin olmak için kendimizde ölçüm yapmalıyız. Yol bilgisayarı her zaman doğru değeri göstermeyebilir. Bende İzmir -Çeşme otobanda hızımı sabit tutarak bir kaç dk 90 km hızada sürdüm yol bilgisayarı 2.5-3 lt civarında anlık tüketim gösteriyor(Bu arlıkta sabit kalıyor) devamlı aynı şekilde gidebilseniz max 3 lt yakarsınız. Ama hızınız sabit olacak en ufak bir rampa olmayacak olursa hemen 5-6 lt çıkıyor. Normal yol şartlarında, yol bilg. yazılı değerleri bu yüzden tutturamıyoruz.
  • Yüzbaşı ''kuyruk acısı'' demişsin sakın bana renault u savunduğunu söyleme bak bu konuda sana sadece şunu söylerim eğer renault u araba yerine koyuyor da benimle burada tartışıyorsan bu konuda sana bir daha yazmayacağım yok başka bişeyi ima ediyorsan açık olun ki belki bizim bilmediğimiz konular olabilir aydınlanmış oluruz...
  • ben yollarda cok gormeye basladim yeni corollayi satmiyor diyenlere duyrulur
  • Binbaşı satmıyor diyenler bence yanılıyor yeni kasa bir araba elbette satacak ama hemen piyasaya çıkar çıkmaz stokları tüketecek değil elbette daha ben bu arabanın doğru düzgün reklamını bile görmedim emin olun daha çok satacak bekleyin ve görün...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

ben yollarda cok gormeye basladim yeni corollayi satmiyor diyenlere duyrulur

bizim karşı apartmandan biri almış koyu gri benzinli 1.6 elegant, otopark'ta duruyordu güzel görünüyordu. camdan onu izledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussa -- 5 Mart 2007; 21:27:45 >
  • corolla Hep corolla Elbette Corolla.Eger o kadar paraya bi araba alıcaksan ben Corolla Diyorum Hem carpısma testlerinde coook basarılı
  • Arkadaşlar önce şunu belirteyim: 2004 model 1.6 Megane Dynamique sahibiyim. Yeni kasa Toyotayı incelemedim.Ama Megane, parasının karşılığını veren bir araç değil. Dış görünüşü haricinde arabaya sizi bağlayabilecek hiç bir cazibesi yok. Yol tutuş diye bir özellik yanından geçmemiş, İç malzeme kalitesi kendi sınıfının en kötüsü,( o yüzden yeni modellerde kumaş dahil bazı malzemeleri değiştirdiler) gögüsten ve alt aksamdan gelen tıkırtılar illallah ettirdi. Şimdi diyeceksiniz ki neden bu aracı kullanıyorsun ? Aldık bir kere değiştirme şansım yok. Uzun lafın kısası bence Megane dan uzak durun, Toyotaya bir yorum yapamayacağım. Ama ne alırsanız alın hayırlı olsun derim.
  • DİKKAT !!!!!!

Arkadaşlar 2005 megane 2 sahibiyim.heüz 2senelik araçta dertler bir başladımı çorap söküğü gibi...birlikte çalıştığımız dr arkadaşta 2004 vardı her ay servise uğruyordu ona gülüp bende bir şey çıkmaz diye umuyordum.garantisi biter bitmez dökülmeye başladı araç henüz 25000 de kronik arızaları var kapı krikoları kapı menteşeleri, marş motoru , triger kasnağı ,rot başları , alternatör...vs..vs... aslında açıklamak istemezdim çünkü satmakta güçlük çekmeye başlıycak diğer arkadaşlar üzülcek ama çok bıktırdı.araç güzel fakat sadece dışı ve seyahat konforu aslında donanımı da zengin sayılır gel gelgelelim adamı yolda bırakıyor ve servistekilerle arkadaş oluyorsunuz düşünsenize bi dünya yeni arkadaş (: .yani mühendislik hataları var bir çok alzemede .faz 2 de giderilmiş diyorlar ama kim inanır ki üstelik tipi kötü olmuş yenisinin.

GELELİM TOYOTAYA .yeni kasa çıkmış diye duyar duymaz koştuk arkadaşa aldık ben de bol bol test ettim kıyasladım. meganenin konforu bir kere yok onu baştan söyleyelim.yol tutuşu daha iyi .fakat corolla yol sesi alıyor yokohama lastik kullansalar da eski kasanın uğultusu hala var.ama hiç yormuyor.ve donanım açısından ve kullanışlılık açısından meganı aratıyor.

SONUÇ : DAYANIKLILIKTA SERVİSE UĞRAMAMA VE YOL TUTUŞUNDA COROLLA

DONANIMDA KONFORDA SESSİZLİKTE (İÇ MEKAN) FERN SİSTEMLERİNDE KULLANIŞLILIKTA MEGANE 2

BEN ŞİMDİKİ SEÇME ŞANSIM OLSAYDI TOYOTA ALIRDIM KEŞKE MEGANE 2 SERVİSE BU KADAR UĞRAMAK ZORUNDA BIRAKMASAYDI...............

• quote:

Orjinalden alıntı: ustralı

DİKKAT !!!!!!

Arkadaşlar 2005 megane 2 sahibiyim.heüz 2senelik araçta dertler bir başladımı çorap söküğü gibi...birlikte çalıştığımız dr arkadaşta 2004 vardı her ay servise uğruyordu ona gülüp bende bir şey çıkmaz diye umuyordum.garantisi biter bitmez dökülmeye başladı araç henüz 25000 de kronik arızaları var kapı krikoları kapı menteşeleri, marş motoru , triger kasnağı ,rot başları , alternatör...vs..vs... aslında açıklamak istemezdim çünkü satmakta güçlük çekmeye başlıycak diğer arkadaşlar üzülcek ama çok bıktırdı.araç güzel fakat sadece dışı ve seyahat konforu aslında donanımı da zengin sayılır gel gelgelelim adamı yolda bırakıyor ve servistekilerle arkadaş oluyorsunuz düşünsenize bi dünya yeni arkadaş (: .yani mühendislik hataları var bir çok alzemede .faz 2 de giderilmiş diyorlar ama kim inanır ki üstelik tipi kötü olmuş yenisinin.

GELELİM TOYOTAYA .yeni kasa çıkmış diye duyar duymaz koştuk arkadaşa aldık ben de bol bol test ettim kıyasladım. meganenin konforu bir kere yok onu baştan söyleyelim.yol tutuşu daha iyi .fakat corolla yol sesi alıyor yokohama lastik kullansalar da eski kasanın uğultusu hala var.ama hiç yormuyor.ve donanım açısından ve kullanışlılık açısından meganı aratıyor.

SONUÇ : DAYANIKLILIKTA SERVİSE UĞRAMAMA VE YOL TUTUŞUNDA COROLLA

DONANIMDA KONFORDA SESSİZLİKTE (İÇ MEKAN) FERN SİSTEMLERİNDE KULLANIŞLILIKTA MEGANE 2

BEN ŞİMDİKİ SEÇME ŞANSIM OLSAYDI TOYOTA ALIRDIM KEŞKE MEGANE 2 SERVİSE BU KADAR UĞRAMAK ZORUNDA BIRAKMASAYDI...............

acaba benim kulaklarımda mı sorun var yoksa arabalarda mı inanın ben de şaşırdım belkide sizin kullandığınız corolla normal değildir...Çünkü iki araca da bindim corolla dizel megane benzinli idi , corolla nın sessizliği beni büyüledi hatta belki de inanmayacaksınız ama corolla ile 185km/h saate bile çıktım yine de hissedilir bir rüzgar sesi algılayamadım......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melankolik23 -- 8 Mart 2007; 0:16:00 >

• zannediyorum corolladaki asfalt sesi altı kapalı olmadığından kaynaklanıyor olabilir. ben toyotanın tarafındayım fakat kesinlikle megandaki ferahlık ve sessizlik yeni corollada yok..ne demişler yiğidi öldür ama hakkını yeme...

bence AURİSİ beklemek gerek yeni corolla auristen dönme gibi sanki...tabi gelince onu da test ederiz...tekrar söylüyorum belki yeni meganlarda düzeltme yapılmış olabilir fakat bana göre baştan aşağı mekaniğinde problem var bende yok diyenlerin de en yakın zamanda çıkacaktır hiç şüphesi olmasın.
  • usturalı sessizlik konusunda çavuş'a katılıyorum bencede corolla çok daha sessiz olabilir ve bir nokta daha usturalı sen yiğidi öldürmüş hakkını yememiş olduğunu düşünebilirsin fakat ferahlık konusunda bence meganı fazlasıyla övüyorsun çünkü ya sen zayıf kısa birisin ya da kıyaslama konusunda aklın karışık hocam mrgan a bindiğimda araba bana dar geliyor sıkıyor sanki bu normal neden biliyormusun çünküreno nun karakteristik özelliğidir neredeyse bütün arabaları dardır, arka koltuğuna oturduğumda kafa başlıkları kürek kemiklerimin ortasa kadar uzanıyor bence bu bir sorundur bunu C4 dede gördüm fransız arabaları dardır hocam ama toyotaların geneli geniştir ve buda ferahlığı getirir.Toyata motor olarak henüz değişmediyse GM den sonra dünya ikincisi marka olarakta zirveye oynuyor yani bu konuşmalar bile bence yersiz bu benim düşüncem kusura bakmayın....

Size adaletli yakın bir karşılaştırma konusu açayım isterseniz...Yeni Corollamı ? yeni Honda Civik Sedanmı ? ikisininde fulünü göz önünde bulundurarak....

• seneye eski kasa olacak aldığın megane 2009 modeller megane 3 olacak.en geç 2008 haziranda çıkar.corolla 4-5 sene daha gider.meganın işciliği kesinlikle corollayla yarışamaz.
  • Megane 2 kesinlikle eski toyota corolla dan daha ustundu. ancak yeni corolla megane 2 e gore daha agır basıyor. Yeni kasa olmasi avantaj sagliyor. dizel motorlarda renault un motorunun performans/ tuketim acısından corolla dan ustun oldugunu dusunuyorum.
    Sessizlik konusunda gerek motor sesi gere yol ve lastik sesi konusunda megane 2 yeni corolla ya fark atar.
    Benzinlide ise yeni civic ikisinden de iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mvd23 -- 8 Mart 2007; 23:42:39 >
  • Dizel motorlarda reno megan nın belki tüketimi daha az olabilir ama performansta daha iyi değil 1.5 dizel 80 bg megan sedan 180 km zor vuruyor hatta vurmuyor bilebunu denedik, ama corolla 190'ın üstüne çıktığını biliyorum 1.4 90 bg.....

Yeni civik güzel gerçekten harika yapmışlar ön görünüşü, rüzgar sürtünmesi güzel ve önü eski kasalara göre daha geniş içi de çok rahat yalnız civik in şöyle bir - durumu var belkide bu bir zaaf olmuş arkadaşlar yeni bir kasa olmasına rağmen eski kasalarda da böyleydi içine acayip derece ses alıyor motor sesi olduğu gibi içeride bu kesinlikle affedilemez bir durum test sürüşüne çıkan kişi bu sesi duyduğunda eminim bu aracı alma konusunda tekrar düşünebilir....
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.