Yaaawwwww heeeee heeeee. |
Yeni Nissan Qashqai Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri (4. sayfa)
-
-
Benim de bir tanıdığım aldı, çok pişman oldu. Defalarca yolda kaldı. Eski kasanın makyaklisını almıştı. Sağlamlık olarak sınıfta kalacak bir araç maalesef. Avrupa araçlar bile daha çok güven veriyor bana. Üstüne nissanin kazık servisleri de hesaba katılınca tr de benim tercih listemden çıkıyor.
Bunlar ayrı konular. Ben araçtan bahsediyorum. Hakkını yiyemem. Araç olarak başarılı.
-
Hocam öncelikle merhabalar, benim gibi 10 yılı aşkın süreli üyeleri görünce yazmadan edemedim =) Eski QQ leri bilmiyorum ama 2023 Nisan ayından beri son kasa 1.3 kullanmaktayız. Bu segmentte başka araçları ben de kısa süreli kullandım, uzun süreli kullandıklarım da oldu (örneğin babamda Tiguan mevcut)
Son kasa QQ üzerindeki cvt rezalet değil, manuel de kullanıyorum bazen, tepkileri ve konforu iyi, bir şikayetim de yok ya da diğer araçlarla kıyasladığımda.
İç malzeme kalitesi gayet güzel, belirttiğiniz gibi bence ekonomik (6.5 ortalamam) Aracın sürüşü ve verdiği güven hissi gayet iyi, uzun yolda yağmur çamur yüksek hız deneyimim dahi oldu.
Fiyatının karşılığı değil diyorsunuz neye göre değil? Benim eşim kullanırken, araç yola atlayan yayayı algılayıp fren yaptı. Ben orda dedim bu fiyatı hak ediyor. Mesela segmentinde arka kapıları 90 derece açılan kaç tane c suv var? değerini çocuk koltuğu kullanan aileler bilir. Ya da çocukla seyahatte, diğer markaların çoğu airbagleri yandan kapı içinden, mandal ile kapatırken QQ'da aracın çocuk koltuğunu otomatik algılayıp airbagleri kapattığını biliyor musunuz mesela? =) Bunlar basit gelebilir ama fiyat üzerinde etkili. Bunlar sadece basit birer örnek, başka detaylar da çıkar. İnsan yapımıdır, sorunluları da vardır illaki, ben de trim sesi duydum serviste söyledim hallettiler mesela gibi gibi..
Bence asıl sorun, Nissanın eski kalite algısıyla değerlendirilmesi, şu an o stratejide değiller, yine ucuz olsun orta kalite olsun değil. O yüzden insanlar şaşırıyor vay be qq bile bu fiyat oldu diyorlar da o qq bu qq değil be güzel kardeşim. Aynı mantıkla tasarlanıp üretilmediler. (Not: Araçla 36.000 km'deyiz)
Herkese mutlu olduğu araçla, kazasız belasız sürüşler dilerim =)
-
Qashqai dandik bir araç. Şuan sahibi olduğunuz aracı tarafsız gözle eleştirmenizi zaten beklemiyorum. Rakipleri arasından öne çıkan hiç bir ozelligi yok . Fiyat avantajını da kaybetmiş görünüyor alınması için hiç bir sebep yok .
-
Valla ben marka fanatiği biri değilim, Tiguan'la daha uzun süre geçirdim, 10 yıldır bu forumdayım 4 farklı toyota aracım oldu. Marka fanatiği olsam onlardan devam ederdim. Tarafsızlığımı size ispatlamak zorunda da değilim, memnun olmasam satıp başka marka da yarın alabilirim çok şükür. Şikayetim olmayan, memnun olduğum aracı da siz mutlu olun diye yerecek değilim kusura bakmayın =) Size mutlu olacağınız aracınızla kazasız belasız sürüşler dilerim =)
-
Benim listemden çıkar, 2 milyon etmez. -
Aracı inceledim. Beğenmediğim arka koltukları çok aşığıda, baldırlarınız boşta kalıyor. Uzun yolda insanı yorar. Araç biraz daha büyük olsa iyi olurmuş. Tiguanu gördükten sonra içi çok küçük geliyor. -
Çapsızın teki hocam, kaale almayın. Forumda sürekli kamiq över. Kamiq in iki milyon olmasını savunur. Chery över. Qashqai ye gelince dandik. Dandik olan şey bu arkadaşın ta kendisi.
-
Hocam neden böyle dediniz şimdi çok alındım . Ben sizi sever sayarım yalnızca bazı konularda çok fanatik olabiliyorsunuz . Ama size hiç bir zaman saygısızlık etmedim . Bana dandik falan demeniz çok ayıp .
-
Nissan E-Power prizden şarj edilmediği sürece yenilenmemiştir. -
Yahu ne kompleks yaratıklarsınız siz..dandirik Chery kendi malı olsa bile insan Qashqai ile kaşılaştırmaya utanır..15 lt yakıyor dur kalkta işte İst trafiğinde ..benim arkadaşımda var..şimdi takas etmeye uğraşıyor ama zor biraz
-
quote:
Orijinalden alıntı: mitsubashiYahu ne kompleks yaratıklarsınız siz..dandirik Chery kendi malı olsa bile insan Qashqai ile kaşılaştırmaya utanır..15 lt yakıyor dur kalkta işte İst trafiğinde ..benim arkadaşımda var..şimdi takas etmeye uğraşıyor ama zor biraz
Babanızın markası gibi savunmaya devam mı mitsubashi? Biri Ölümüne VW savunur, diğeri 2.5 milyonluk kendini ultra premium sanan QQ över.
Siz bu kafada oldugunuz sürece büyük firmalar daha çok yolacak sizi.
15L yaktığına inanmandan dolayı günlük hayatta nasıl bir tip olduğun aşagı yukarı belli zaten, çok fazla yazıp çizmeye gerek yok. Bu arada yanlış bilgi vermişler 15L yakmıyor minimum 20L
-
Forumu ayiktiralim bu arkadaşımız halen BİNMEDİGİ araç hakkında yorum yapıyor
-
Bencede ayıp etmiş sabah Renault öğlen kamiq akşam Chery öven a3 insigniadan daha iyi araç direksiyon tepkisi yeter diyen birine kesinlikle dandik denmez
-
benim corollada da cvt şanzıman var neden çöp dediniz insanlar genelde tam tersine çok övüyor bu şanzımanı -
Esas sen ve senin gibi çer çöp meraklıları , ölücü geçinenler ölümüne savundu bu Chery i ama elinizde patladı..Çok insanın da başını yaktınız,3 -5 kuruş ucuz diye çağdışı motorları allayıp pullayıp sattılar..%40 vergiden sonra kalırlar mı Türkiye de ? orası da belli değil..Benzini içiyor araç..nesini savunuyorsun hala..yolda aks kesiyor..aldığında lastikleri değiştirmen gerekiyor..15000 TL de ona ekle..satacağın zaman fiyat yarıya düşüyor..2 aydan aşağı parça gelmiyor..call center seninle ilgilenmiyor..daha ne olsun ..ben de senin gibi mazohist tipleri anlamıyorum..hadi yürrrüü şimdi
-
Hocam merhabalar.Seviyeli ve güzel bir tartışma ortamı yarattığınız için öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum.
Kullanışlılık üzerine bazı detaylardan bahsetmişsiniz bunlar güzel şeyler açıkçası lakin W169 A serisi mükemmel bir örnek buna.Tek başına yeterli olduğunu düşünmüyorum.Harici olarakta Peugeot örneğini verebilirim.307-206 gibi araçlardan sonra oluşan marka algısını, son dönemde nasıl kırdı ve değiştirdiğini gözlemliyoruz.Şayet bahsettiğiniz gibi bir durum varsa bu Nissan’ın pazarlama başarsızlığıdır açıkçası.
Ayrıyetten bir ürün alırken Fiyat/Emek olarak karşılaştırmaya çalışıyorum.Marka model farketmeksizin otomobil için ödemek zorunda kaldığımız tutarlar aslında bir hayli fazla emek gücüne denk gelmekte.Doğal olarakta insanların beklentilerinide bu doğrultuda değerlendirmek gerekli yani kısaca Chery 1 milyona C Suv verirken yada 2 milyon seviyelerinde 280hp hybrid Tonale alabilirken vs. vs. bana Qashqai’ye istenen şu para gerçekten fazla geliyor.
Aracı da en kısa sürede test edeceğim.Kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileğiyle
-
Vay arkadaş , bu nasıl bir nefrettir daha önce duyulmamış tüm sorunları yazıp , bunu kendine inandırmış. Yazık cidden , Allah sabır versin ailene. Kafanı kaldır azıcık gerçeklere bak derim ama neyse , sana cevap vermek dünyanın en gereksiz şeyi sanırım. 2,5m qq almaya devam
-
Tesla varken bu fiyata araba almam.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X