Şimdi Ara

yeni NİSSAN X-TRAİL 2014 - paylaşım platformu- (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
186.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Millet araçları teslim alınca forumu bıraktı herhalde :-)
  • ben en kısa zamanda test sürüşüne çıkıcam inşallah. performans konusunda tereddütlerim var. 3.20i'den sonra alışabilir miyim bilmiyorum. özellikle ara hızlanmalara bakıcam. zira qq hadi neyse ama o kasaya 130bg biraz az gibi...
    testten sonra yorum yaparım yine.
  • webxas kullanıcısına yanıt
    Bence forumu bırakmalarının nedeni araç teslim almak değil de aracı görüp hayal kırıklığı yaşanması sanki.
    Neden bu üreticiler tanıtımlarda yansıttıklarına eşdeğer araçları üretmiyorlar.
    xt nin daha ilk tanıtımından itibaren ekrandan taş gibi araç olduğu fikrine kapılmıştım. ancak canlısını gördüğümde heyecanım azaldı.
    benim fikrim Renault yapacağını yapıp nissanın kalitesine parmağını sokmuş gibi. en azından sac kalınlığı ile oynandığı fikri hemen oluştu bende.
    kapıların hafif olması, bana fulence aklıma getirdi. bilemiyorum nissan nissan olmaktan çıkmamalı diye düşünüyorum.
    xt Japonya fabrikasından geldiği bilgisini verdi temsilci. bense qq ile aynı İngiltere fabrikasından geldiğini sanıyordum.
    bilgisi olan varsa paylaşılırsa memnun oluruz.

bu arada full paketin içerisini sadece bej döşeme olarak gelecekmiş. koyu renk platinum Premium olmayacakmış anlaşılan.
    benim gibi çocuklu aileler biraz bu duruma bozulabilir. yada çocuklarını üzerler.

donanımlar arası fiyat farklarının bu kadar abartılmasını da eleştirerek tüm bunlara rağmen kulvarında en tercih edilebilir araç diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mevzu

Bence forumu bırakmalarının nedeni araç teslim almak değil de aracı görüp hayal kırıklığı yaşanması sanki.
    xt nin daha ilk tanıtımından itibaren ekrandan taş gibi araç olduğu fikrine kapılmıştım. ancak canlısını gördüğümde heyecanım azaldı.
    benim fikrim Renault yapacağını yapıp nissanın kalitesine parmağını sokmuş gibi. en azından sac kalınlığı ile oynandığı fikri hemen oluştu bende.
    kapıların hafif olması, bana fulence aklıma getirdi. bilemiyorum nissan nissan olmaktan çıkmamalı diye düşünüyorum.
    xt Japonya fabrikasından geldiği bilgisini verdi temsilci. bense qq ile aynı İngiltere fabrikasından geldiğini sanıyordum.

bu arada full paketin içerisini sadece bej döşeme olarak gelecekmiş. koyu renk platinum Premium olmayacakmış anlaşılan.
    benim gibi çocuklu aileler biraz bu duruma bozulabilir. yada çocuklarını üzerler.

donanımlar arası fiyat farklarının bu kadar abartılmasını da eleştirerek tüm bunlara rağmen kulvarında en tercih edilebilir araç diye düşünüyorum.

bugün konuştuğum satış temsilcisi beyaz renk ppp araç ve içi siyah deri döşeme istemem halide 1 ay sonraki partide temin edebileceğimi belirtti.

• mevzu M kullanıcısına yanıt
    Üstad yapmayın araç hayal kırıklığı olacak kadar kötü değil, ben önceki mesajımda yazdığım artı ve eksileri kabul ederek aracı aldım, Allah'dan bir mani çıkmazsa perşembe günü de teslim alacağım. Kapı meselesine de çok takılmayın basit üretim teknikleriyle tok kapı hisse verilebiliyor önemli olan sağlamlık. Nissan X-Trail/Rouge IIHS çarpışma testlerinde Top Safety Pick+ seviye puan almış araçlardandır.
    IIHS-HLDI crash testing and highway safety
    2020 Nissan Rogue 4-door SUV
    http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/nissan/rogue
    adresinden diğerlerine bakabilirsiniz. Kapıları çok güzel kapanan araçların bir kısmı daha az güvenli olarak testten ayrılmıştır.

Üretim yeri benim de bildiğim kadarıyla japonya fakat rusyada ikinci üretim yeri planları var sanırım çünkü üretimi boyunca en çok rusyada satmayı planlıyorlar.

Döşeme konusunda ise ben bej olmasını çok istedim fakat deri koltuk kaplamasına allerjim var bu sebeple mecburen siyah almak zorunda kaldım haliyle istesem de en üst donanım x-trail alamıyorum . Bu sebeple bana makul görünen designpack donanımı tercih ettim.

Kıyasladığım/test ettiğim araçaları da yazmak isterim; Jeep Compas, Ford Kuga, Honda CR-V, Chevrolet Captiva, Volvo XC60 ve X-Trail.

Gönül Volvo XC-60 istedi fakat bütçe olarak X-Trail benim için mantıklı olandı.

Umarım siz de gönlünüze göre bir araç bulursunuz, selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ihzone89

ben en kısa zamanda test sürüşüne çıkıcam inşallah. performans konusunda tereddütlerim var. 3.20i'den sonra alışabilir miyim bilmiyorum. özellikle ara hızlanmalara bakıcam. zira qq hadi neyse ama o kasaya 130bg biraz az gibi...

Bende 3.20 ied den xtraile gecmeyi dusunuyorum, genis olmasi nedeniyle. Ama kalite vasat geldi test surus yapmadim daha, yorumlarinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Acik renk deri olduktan sonra farketmiyor, siliyorsun leke kalmiyor.

• adana bayisi 4x4lerin yıl sonu yada diğer yılın başında gelecek dedi. Mersin bayi merkezle konuşup size dönecem dedi umarım doğru değildir. 2 çekerlerle beraber getiremezler mi ne saçma iş arkadaş

• quote:

Orijinalden alıntı: ihzone89

ben en kısa zamanda test sürüşüne çıkıcam inşallah. performans konusunda tereddütlerim var. 3.20i'den sonra alışabilir miyim bilmiyorum. özellikle ara hızlanmalara bakıcam. zira qq hadi neyse ama o kasaya 130bg biraz az gibi...

Kalite hissi olarak 320i'den çok uzak değil (tabi burada 320i Efficent Dynmics Luxury veya Bussines paket değilse aracınız).

Onun dışında performans olarak elbette 320i gibi olmayacaktır fakat kullanılan 1.6 dizel motor rakipleri arasında oldukça başarılır.
  • quote:

Xtrail, temsilcinin dediği gibi Japonya'da üretiliyor.

İngiltere - Sunderland'deki fabrikanın Qashqai'den artan kapasitesi Infiniti'nin yeni crossover'ı Q30 için ayrılmış durumda.

• Yeni x-trail ile test sürüşü yaptım. Satış temsilcisinin bana söylediği araçların İngilterede üretildiğiydi, onun yalancısıyım. (ingiliz üretiminin japonları tutmayabileceği muhabbetini yaptık(m))

Araçta gördüğüm, tavan ve tavan donanımlarının (ön ve arka lamba vs) daha kaliteli olduğu, torpido qq ile benzer kalitede ama vitesin kenarındaki plastiklerin sert olması hatta sallanması ve qq den daha kötü hissettirmesi hoş değil. Bardaklık ve çevresindeki plastik kaliteside düşük, ayrıca ön kapı içlerinde yumuşak malzeme var arka kapılarda ise sert.(2 kapı iç döşemesinde tasarruf etmeyiverseler ölürler sanki!)

Koltuklar gayet güzel,özellikle arka koltuklarda çok iyi bacak mesafesi var, tabi koltukları en geri yaslanmış pozisyona alırsanız.
    Bej döşemede, siyah sinyal kolları hoş durmamış. Ön kol dayama iyi,saklama kapasitesi fena değil,bardaklıkta soğuk ve sıcak hava üfleme özelliği çok iyi düşünülmüş,işe yararmı bilmem denemek lazım.

Klima ve ekran bölümü fiziksel olarak, bir vw veya opel dengi denilebilir ama kesinlikle bmw veya mercedes gibi araçlarla yarışamaz. Yeni x-trailde bildiğiniz gibi inanılmaz elektronik özellikler var, bunların hepsini premium markalarda alsanız küçük bir araba parası bu donanımlara verirsiniz sadece.

Klima bana biraz sesli çalışıyor gibi geldi, diğer arkadaşlarda bir baksınlar. Şanzımana gelirsek, dsg şanzıman kullanıyorum, sorunludur morunludur ama vites geçişleri hızlıdır, cvt de ise gerçektende biraz gereksiz gürültü oluşuyor. Özeellikle ilk hızlanmalarda gaza basıyorsunuz, motor bağırıyor ama siz yerinizde sayıyorsunuz daha sonra hızlanma başlıyor ve iyi bir şekilde devam ediyor. Yani kalkışlar ve düşük hızlar cvt ile can sıkıcı, yüksek hızlar ise daha keyifli. Araç yalıtımı daha iyi olabilirmiş.

Elektrikli bağaj kapağı tabiki çok güzel bir özellik, 3.sıra koltuk gereksiz ağırlık, gereksiz hacim daralması, fiyata dahil oldüğuna göre gereksiz para, çocuğun çoksa git güzel bir transporter al herkes rahat etsin.

Cam tavan çok başarılı, açılma mesafeside gayet yeterli. Cam açma düğmelerini sevmedim.

Dışarıdan bakınca, dış görünüş güzel ama resimlerdeki gibide kendine aşık etmiyor çokmu yuvarlamışlar her tarafı diyorsunuz . Benim gözüm biraz derin hatlar görmek istedi açıkçası, bu konuda qq biraz daha başarılı bence. "BU SINIF" suvlarda dış görünüş olarak ,satışı sonlanmasına rağmen iyi mücadele eden chevrolet captiva kadar alımlı olamamış en azından(şahsi görüşüm)

Arkadaşların dediği gibi aracın kaporta aksamında biraz hafiflik,narinlik mevcut.Bunu kapılarda ve diğer kısımlarda hissediyorsunuz. Bana mı öyle geldi bilmiyorum ama sanki çukurlardan geçerken motor kaputunda bir titreme, ufak bir dalgalanma (ön cama yakın kısımlarda) gözüme çarptı.

Süspansiyon konforu, 19 inch jantlara göre iyi sayılır. Bu jantlarla bu kadar.

Motor yeterli, neticede Türküz azla yetinmeyi öğrettiler bize. Arabayı uçurmuyor ama taşıyor, düşük hızlarda cvt biraz naz yapıyor ama sol ayak konforu için bmw mercedes(kısmen) hariç hep bişeylerden ödün vermek gerekiyor maalesef.

Sanki olumsuz bir yazı gibi oldu ama aslında bence piyasada rakibi olmadığından kafadan 1-0 galip başlıyor zaten. Bu yoklukta yılların mütevazi satıcısı Honda bile eline düz olmasına rağmen dizel bir suv geçirince nasıl milletin kanını aldı, zamlar peş peşe geldi.

Bence x-trail 10 üzerinden 7 puanı hak ediyor.

Dört gözle bekleyenlerdendim ama şimdi tereddütteyim, aceba dizel c 180 mi beklesem yoksa dolu paket bir 320 ied mi alsam yoksa sırf dizel-otomatik ve birazda daha ucuz diye x-trailemi yönelsem karar veremedim.
    Hani bir reklam vardıya, imaj hiç bir şeydir susuzluğunu yen. Aceba imajı boşverip x-traile yönelsem araçta istediğimi bulabilecekmiyim, yoksa imaj herşeymidir:)???

• quote:

Orijinalden alıntı: cksahin

Yeni x-trail ile test sürüşü yaptım. Satış temsilcisinin bana söylediği araçların İngilterede üretildiğiydi, onun yalancısıyım. (ingiliz üretiminin japonları tutmayabileceği muhabbetini yaptık(m))

Araçta gördüğüm, tavan ve tavan donanımlarının (ön ve arka lamba vs) daha kaliteli olduğu, torpido qq ile benzer kalitede ama vitesin kenarındaki plastiklerin sert olması hatta sallanması ve qq den daha kötü hissettirmesi hoş değil. Bardaklık ve çevresindeki plastik kaliteside düşük, ayrıca ön kapı içlerinde yumuşak malzeme var arka kapılarda ise sert.(2 kapı iç döşemesinde tasarruf etmeyiverseler ölürler sanki!)

Koltuklar gayet güzel,özellikle arka koltuklarda çok iyi bacak mesafesi var, tabi koltukları en geri yaslanmış pozisyona alırsanız.
    Bej döşemede, siyah sinyal kolları hoş durmamış. Ön kol dayama iyi,saklama kapasitesi fena değil,bardaklıkta soğuk ve sıcak hava üfleme özelliği çok iyi düşünülmüş,işe yararmı bilmem denemek lazım.

Klima ve ekran bölümü fiziksel olarak, bir vw veya opel dengi denilebilir ama kesinlikle bmw veya mercedes gibi araçlarla yarışamaz. Yeni x-trailde bildiğiniz gibi inanılmaz elektronik özellikler var, bunların hepsini premium markalarda alsanız küçük bir araba parası bu donanımlara verirsiniz sadece.

Klima bana biraz sesli çalışıyor gibi geldi, diğer arkadaşlarda bir baksınlar. Şanzımana gelirsek, dsg şanzıman kullanıyorum, sorunludur morunludur ama vites geçişleri hızlıdır, cvt de ise gerçektende biraz gereksiz gürültü oluşuyor. Özeellikle ilk hızlanmalarda gaza basıyorsunuz, motor bağırıyor ama siz yerinizde sayıyorsunuz daha sonra hızlanma başlıyor ve iyi bir şekilde devam ediyor. Yani kalkışlar ve düşük hızlar cvt ile can sıkıcı, yüksek hızlar ise daha keyifli. Araç yalıtımı daha iyi olabilirmiş.

Elektrikli bağaj kapağı tabiki çok güzel bir özellik, 3.sıra koltuk gereksiz ağırlık, gereksiz hacim daralması, fiyata dahil oldüğuna göre gereksiz para, çocuğun çoksa git güzel bir transporter al herkes rahat etsin.

Cam tavan çok başarılı, açılma mesafeside gayet yeterli. Cam açma düğmelerini sevmedim.

Dışarıdan bakınca, dış görünüş güzel ama resimlerdeki gibide kendine aşık etmiyor çokmu yuvarlamışlar her tarafı diyorsunuz . Benim gözüm biraz derin hatlar görmek istedi açıkçası, bu konuda qq biraz daha başarılı bence. "BU SINIF" suvlarda dış görünüş olarak ,satışı sonlanmasına rağmen iyi mücadele eden chevrolet captiva kadar alımlı olamamış en azından(şahsi görüşüm)

Arkadaşların dediği gibi aracın kaporta aksamında biraz hafiflik,narinlik mevcut.Bunu kapılarda ve diğer kısımlarda hissediyorsunuz. Bana mı öyle geldi bilmiyorum ama sanki çukurlardan geçerken motor kaputunda bir titreme, ufak bir dalgalanma (ön cama yakın kısımlarda) gözüme çarptı.

Süspansiyon konforu, 19 inch jantlara göre iyi sayılır. Bu jantlarla bu kadar.

Motor yeterli, neticede Türküz azla yetinmeyi öğrettiler bize. Arabayı uçurmuyor ama taşıyor, düşük hızlarda cvt biraz naz yapıyor ama sol ayak konforu için bmw mercedes(kısmen) hariç hep bişeylerden ödün vermek gerekiyor maalesef.

Sanki olumsuz bir yazı gibi oldu ama aslında bence piyasada rakibi olmadığından kafadan 1-0 galip başlıyor zaten. Bu yoklukta yılların mütevazi satıcısı Honda bile eline düz olmasına rağmen dizel bir suv geçirince nasıl milletin kanını aldı, zamlar peş peşe geldi.

Bence x-trail 10 üzerinden 7 puanı hak ediyor.

Dört gözle bekleyenlerdendim ama şimdi tereddütteyim, aceba dizel c 180 mi beklesem yoksa dolu paket bir 320 ied mi alsam yoksa sırf dizel-otomatik ve birazda daha ucuz diye x-trailemi yönelsem karar veremedim.
    Hani bir reklam vardıya, imaj hiç bir şeydir susuzluğunu yen. Aceba imajı boşverip x-traile yönelsem araçta istediğimi bulabilecekmiyim, yoksa imaj herşeymidir:)???

Güzel bir derleme olmuş, elinize sağlık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• webxas kullanıcısına yanıt
    Perşembe günü Allah nasip ederse beyaz renk platinum premium otomatik vites aracimizi teslim alacağız. Elimden geldiğince fotoğraf ve tecrübe paylaşımında bulunacagimdan şüpheniz olmasın. Daha ortada bile olmayan bir araç için sayfalarca yazı yazdık, görüş paylaştık. Yani soyleyeceklerimizi tükettik. Araçlar teslim edildikçe paylaşımlar da artacaktır. Umarım aracı alan herkes memnun kalır, hayrını görür.

• erdembakan E kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun aracınız. İnşallah kazasız belasız bineriz araçlarımıza. Aracı aldıktan sonra uzun kullanım deneyimleriyle birlikte daha sağlıklı bilgiler paylaşılacaktır herkes tarafından.
  • Merhaba Arkadaşlar, acaba bu Qashqailere vuran dolu Xtraillere de vurmuş mudur? Satış temsilcim hayır dedi ama içim rahat etmedi yinede. Bilgisi olan varsa sevinirim.
  • eric cartman kullanıcısına yanıt
    dolu derken?
  • test eden arkadaşlar en arkadaki iki koltuğa bakabilmişler mi?kullanışlı mı,yeterli mesafesi var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asmf

test eden arkadaşlar en arkadaki iki koltuğa bakabilmişler mi?kullanışlı mı,yeterli mesafesi var mı?

Arkadaki koltukları öne alınca 3. sıra koltuklarda çocuklar için yeterli yer kalıyor.
  • Yeni test yaptım, motor sessiz ve performansı yeterli geldi. Kalitesi krem renk deri için söylüyorum baya iyi . Arka genişlik çok iyi yol gürültüsü bozuk yoldada kullandım az sayılır. Ancak bagaj tarafından çok az tıkırtılar geliyordu. (incelerken arka taraftaki koltuk yada kemerleri tam oturtmamış olabilirim ondan olabilir yeteince dikkat etmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 44mami44 -- 23 Temmuz 2014; 13:49:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdembakan

dolu derken?

Qashqaiların bazılarında dolu yağmasından dolayı hasar oluşmuş ve bu nedenden dolayı Nissan düzeltip indirimli satıyormuş, xtraillere de vurmuş mu bu dolu diye sordum.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.