Şimdi Ara

yeni NİSSAN X-TRAİL 2014 - paylaşım platformu- (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
186.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Füme olan sizinmiydi? hayırlı olsun. en çok yakışan ikş renk
  • sordi S kullanıcısına yanıt
    İX35,Kia Sportage,QQ,ASX,Tiguan vs . SUV değil Crossover sınıfındadırlar.

Bu arada dizel bakıyorsunuz kabul ama Mazda CX5 benzinli olmasına rağmen dizel-Benzin arası bir yakışı var.
    Yani cimri benzinli. Dizel istemeyip, benzinden korkanlara çok çok iyi bir alternatif.

Xtrail 1.6 dizel ama 320 NM tork ile çok güçlü bir motora sahip. 1600 KG civarı aracı uçurmaz belki ama şahlandırır gibime geliyor.
  • realgs kullanıcısına yanıt
    Mazda Cx-5 ==> 2.0 Benzinli ve 2.2 Dizel

2.0 Benzinli aracın yıllık vergisi: 2.385 TL(Xtrail ile aradaki fark 1.526 TL)

2.2 Dizel aracın yıllık vergisi: 3.578 TL (Xtrail ile aradaki fark 2.719 TL)

Benzinli aracın tüketimi de X trailden fazla... Ve araçları 3 yıl kullandığınızı düşünürseniz vergi farkı 5.000 TL ye yaklaşıyor.

Dizel aracın Xtrail ile aynı yaktığını düşünelim. Ve yine araçları 3 yıl kullandığınızda vergi farkı 8.000 TL yi geçiyor. Dizel 2.2 Mazda'nın tek avantajı 4x4 Dizel otomatik oluşu...

Fiyatları ve donanımlarının hemen hemen aynı (7 koltuk dışında)olduğunu düşünürsek, dizel için yılda 2.719 TL fazla vergi vermek beni çok mutlu etmiyor. Eğer 2.0 motora çıkacak olsam 30.000 TL fazla verip, yeni Jeep Cherokee 4x4 Dizel otomatik bakarım yada Volvo XC 60...

Herkes şunu kabul etmeli ki, X Trail rakipsiz. Umarım Nissan bu olayı hava atmaya ve müşterisine şımarıklık yapmaya döndürmez.

Saygılarımla.

• Burak DEMİRAL B kullanıcısına yanıt
    Eğer otomobil tercih ederken ki tek kriterimiz kullanma ekonomisi ise doğru söylüyorsunuz.

Ama örneğin beni ele alırsanız, dizel motor, önden çekişli SUV ve CVT şanzıman hiç bir şekilde alternatifler içinde yer almayınca, X-Trail listeye giremiyor. Halbu ki Nissan'ı marka olarak severim. Sadece Nissan da değil, örneğin arkadan itişli bir X3 de benim listeme giremiyor beğenmeme rağmen. İyi bir 1.6 turbo benzinli, gelişmiş bir jatco tork konvertörlü ve All Mode ile bu kasa bana cazip olabilirdi...

Bir de % 45 ÖTV li bir araç olarak, rakiplerin benzer donanımlı % 90 ÖTV li araçlarından pahalı olması zaten Nissan ın da sizin belirttiğiniz önceliğin Türkiye'de yaygın olduğunu düşündüğünü gösteriyor tahminimce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SUV sınıfında 1.6 dizel ile Xtrail rakipsiz, buna kimsenin şüphesi yok.
    Ama alternatif arayanlara değiğim gibi CX5 hemde benzinlisi iyi bir alternatif.
  • Aracı cuma akşam teslim aldım. Alt toz koruma, boya koruma ve cam film de yaptırdım. İlk kullanım izlenimlerim;
    - Eski aracım 2.0 Koleos ile uzunluk olarak yakın olduğu için dönüşlerde ve parkta sorun çekmiyorum.

- Aracın iç donanımı bana göre çok iyi. Döşeme ve koltuklar çok iyi.

- İçeri giren motor sesi rahatsız etmiyor bilakis hükmettiğiniz motorun size itaat ettiğini hissediyorsunuz. Dış sesler ise neredeyse duyulmuyor.

- Arkadaki 6 ve 7 nci koltuklar biraz fuzuli olmuş. Orta üçlü koltukların iyice öne çekilerek arka koltukların kullanılması gerekiyor ki, rahatını düşünen için çekilmez. 12 yaşında iki çocuk oturdu, yol boyunca sürekli mızmızlanıp şikayet ettiler.

- Yakıtı eski aracıma (2.0 Koleos) göre daha iyi. Şu anda şehir içinde 7 litre ortalaması var, ama ben agresif kullanmıyorum.

- Dur kalklarda tabi ki 2.0 kullanan bana göre biraz daha geç tepkime veriyor. Ama sollama yaptığım zaman hızlanma tepkimesi yeterli.

- Mutimedya ekranının çözünürlük kalitesi ve kullanım kolaylığı, bir ara kullandığım 2011 Audi A6 nın ekranından daha iyi, ama Audi ile arada 4 sene var tabii.

- Çevre görüş kamerası garip bir olay. Alışmaya çalışıyorum. Trafikte giderken birden ekranda görüntü belirip sağdan soldan yaklaşan arabaları gösteriyor. Kör nokta uyarısı ve şerit takip sistemine kolay alıştım.

- 19 inç lastikler hoş duruyor. Kış lastiklerini sordum en ucuzu 750 liradan başlıyor. Dört tekerden çekiş olmadığı için kar lastiği şart.

• sordi S kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun. Kazasız belasız kullanımlar dilerim. Değerli gözlemlerinizi aktarmaktan çekinmeyin. Bizlere rehberlik etmiş olursunuz.

Saygılarımla.
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Rakiplerine göre pahalı olmasından kastınız Mazda ise, donanımına göre aynı fiyata satılıyorlar. Ama sizin kastettiğiniz Vergi dışı araç satış bedeli ise evet haklısınız ona göre pahallı. Ama Nissan'ın asıl rakip olarak gördüğü Rav4 ve CR-V gibi modellere göre fiyatlar hemen hemen başa baş gidiyor...

Tasarım beğenisi gibi herkesin listesi de kendine göre değişir dediğiniz gibi. Boyutları, donanımları, ve 4X4 özelliğini 1.6 Dizel motorda sunması benim listeme girmesini sağlıyor bu aracın. Çünkü şu dönemde 2.000 TL nin üzerinde yıllk vergi ödemek, ve 6-7 litre tüketimlerin üzerinde yakan araç kullanmak bana çok lüks geliyor.

Elbette bunlar benim fikirlerim. Şu bir gerçek ki Nissan tam olarak benim istediğimi veriyor şuanda. (PPP 4x4 Xtrail geldiğinde :))

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak DEMİRAL -- 21 Eylül 2014; 17:24:22 >
  • Burak DEMİRAL B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Mazda CX5 ve Subaru Forester'ı baz alarak konuştum ama bir üst sınıf Subaru Outback de ilginç bir rakip bu fiyat seviyelerinde. Ama CR-V'nin 2.0 benzinli modelini de sayabilirsiniz.

Pahalılıktan kastım, X-Trail'in rakiplerden çok yüksek karla satılabiliyor olması. Bir ara bunu Captiva ile yaptılar ve benzer rakipler çıkınca fiyatlar normale geldi. X-Trail rakibi olarak CR-V ve RAV4 ü göstermenizin sebebini bilmiyorum. Ama Forester ve CX5 de birebir rakibidir.

X-Trail Türkiye'deki beklentilere çok uygun bir paket, bu sebeple yüksek karla ve yüksek adette satılabiliyor. Bu da ticari başarı demektir, ayrıca dizayn sübjektif ama ben beğendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 21 Eylül 2014; 18:00:12 >
  • Birde 4x4ler gelseydi.. Kesin tarih yok heralde daha
  • komkarbey K kullanıcısına yanıt
    4x4, 1.6 ve otomatik gelecek mi? Çünkü bu sınıfta manuel vites müşterisi çok azdır.

• lastik ebatı tam olarak kaç acaba. bu arada bağaş hacmi 445 litre yazıyor ben 550 litre sanıyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtutun

4x4, 1.6 ve otomatik gelecek mi? Çünkü bu sınıfta manuel vites müşterisi çok azdır.

4x4 otomatik gelmeyecek şimdilik. Ben o az müşterilerindenim:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sordi

Aracı cuma akşam teslim aldım. Alt toz koruma, boya koruma ve cam film de yaptırdım. İlk kullanım izlenimlerim;
    - Eski aracım 2.0 Koleos ile uzunluk olarak yakın olduğu için dönüşlerde ve parkta sorun çekmiyorum.

- Aracın iç donanımı bana göre çok iyi. Döşeme ve koltuklar çok iyi.

- İçeri giren motor sesi rahatsız etmiyor bilakis hükmettiğiniz motorun size itaat ettiğini hissediyorsunuz. Dış sesler ise neredeyse duyulmuyor.

- Arkadaki 6 ve 7 nci koltuklar biraz fuzuli olmuş. Orta üçlü koltukların iyice öne çekilerek arka koltukların kullanılması gerekiyor ki, rahatını düşünen için çekilmez. 12 yaşında iki çocuk oturdu, yol boyunca sürekli mızmızlanıp şikayet ettiler.

- Yakıtı eski aracıma (2.0 Koleos) göre daha iyi. Şu anda şehir içinde 7 litre ortalaması var, ama ben agresif kullanmıyorum.

- Dur kalklarda tabi ki 2.0 kullanan bana göre biraz daha geç tepkime veriyor. Ama sollama yaptığım zaman hızlanma tepkimesi yeterli.

- Mutimedya ekranının çözünürlük kalitesi ve kullanım kolaylığı, bir ara kullandığım 2011 Audi A6 nın ekranından daha iyi, ama Audi ile arada 4 sene var tabii.

- Çevre görüş kamerası garip bir olay. Alışmaya çalışıyorum. Trafikte giderken birden ekranda görüntü belirip sağdan soldan yaklaşan arabaları gösteriyor. Kör nokta uyarısı ve şerit takip sistemine kolay alıştım.

- 19 inç lastikler hoş duruyor. Kış lastiklerini sordum en ucuzu 750 liradan başlıyor. Dört tekerden çekiş olmadığı için kar lastiği şart.

Lastikler cok pahali kis lastigi icin 17 jant ve lastik takimi dusunulebilir. Yilda iki defa lastik sok-tak yipranmasi engellenir diye dusunuyorum.

• Hiç kimse 4x4 almadı sanırım birde onlardan izlenimlerini paylaşabilirler ise güzel olur.Bende 4x4 PPP bekliyorum Nissan'a yazı yazdım ne zaman gelecek fiyat ne olacak diye ama cevap henüz gelmedi geldiği zaman payllaşacağım.

4x4 ile 4x2 lastik markaları ve cinsleri aynı mı acaba ? bilgisi olan var mı ?
  • erdinger26 E kullanıcısına yanıt
    ben 20 ağustosta design paket 4x4 sipariş verdim cumartesi gün bayi ile görüştüm kasım ayında sevkiyat var muhtemelen onda gelecek dediler ama kesin değilmiş. Nissan test aracı olarak da kasım ayında 4x4 getirecekmiş bayinin söylediği o şekilde lastik ebatı broşürde 225/55/19 diyor ama
    PPP 4X4 araç türkiyeye geldiğinde sormuştum o paket türkiyeye gelmeyecek denildi bana da
  • merhaba arkadaşlar...kimse yanlış anlamasın benimki objektif bir değerlendirme olacak...x tail i test ettim uzun bir parkurda kullandım,internetten test videolarının yabancı ve yerli olmak üzere izledim.sonuç olarak kendi aracım kia sportage 1.6 manuel nissan cantların büyük olmasına rağmen konfor odaklıydı.motor yeterli başlangıçta biraz hantallığı saymazsak.arka koltukların yüksek olması bana göre prestijli,6-7 koltuk en fazla 3-4 yaş için uygun zaten kısa mesafe için kullanılır.Bagaj kendi aracıma göre biraz daha derin ve hacim olarak büyük ama bir volvo xc 60 kadar değil.suv bir araç kullandığım için binek bir araca tekrardan geçmek zor olacağından(inanın yüksek arabaya alışınca sedan arabalar size aşırı alcak geliyor) piyasadaki bütün suvları inceledim sayılır.şimdi nissan hem dizel hem otomatik yapmış güzel tabiki satarmı derseniz millet zaten kuyrukta bekliyor.zamanında benim kia gibi beyaz renkteki kara borsa durumu oluşmuş zaten..Bir ara bmw x3 üde inceledim full bir araçtı 170.000 küsürdü içi deriydi ondan inip direk nissana gittim full x trail in deri kaplamaları bana terzi işi gelmişti bmw x3 1.6 olmasına rağmen aşırı pahalı ama kalite algısı yüksek tartışılmaz .Nissan xtrail full alınır oda 135.000 gibi rakam oluşturuyor.sorarım şimdi kia nın sportage 2.0 dizel otomatik 4x4 modeli sıfırı 135.000 tl biri 1.6 biri 2.0 tekrar belirtiyim x trail segment olarak tabiki sportage dan üstte ama okadarda abartı değil yani bir range yada q7 de değil.bir testte aracın fiyatı qhasqai ye yakın millet onu alacağına biraz daha para verir x trail alır demişlerdi ama acaba gerçekte qhasqai o parayı hakediyormu diyede soru işareti bırakmıştı.tabiki herkes gibi ne alacaz ozaman diyecem.malesef ülkemizde yada dünya genelinde suv çılgınlığı var.şasisi yerden yükseltilenen her araç suv diye pazarlara satılıyor.insan soğuyor artık.kendimden örnek vereyim suv dan başka arabaya binmem derdim ama şimdi kararsızlıktan yada bu araçlar bu kadar edermi endişesiyle 145.000-150.000 tl gibi fiyata 5.20i bmw bakıyorum hani ne alaka diyeceksiniz nissan a 10.000 fark verip prestijli bir arabaya binmek için..Malesef bu 1.6 motor olayını bmw mercedes gibi firmalar çok iyi kullandı.bmw yada mercedesin 2.0 motor fiyatlarının türkiye girişi 1.6 dan daha ucuz artık gerisini siz düşünün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archistanbul -- 22 Eylül 2014; 17:01:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yenersonmez

bu soğuk havada arabanın içine sıcak hava verilmesini beklememiş gerektiğini anlatıyor dostum.

bende adana mersin de araba yanıyorken klima 10-15sn sonra bile suğuk üflemeye başladı.
    problem yaşayanların derdi başka, soğutmamış???

servis müdürümüz ile görüştüm, kronik bir sorun olmadığını, bu şekilde şikayetlerin bir dönem 2.0 Primera'larda olduğunu aşırı yük (yoğun trafik-aşırı sıcaklık) altında sistemin kendini korumaya alıp bir süre kapattığını söyledi, ama QQ ve X-Trail'lerde şimdiye kadar bu şekilde bir şikayet gelmemiş.
    yukarıdaki sensörlerin üzeri kapatılmadığı durumlarda, sistemi oda sıcaklığı ve auto modunda kullanıldığında sorun çıkacağını sanmıyorum, hata devam ederse aracın mutlaka servise gelmesi gerekiyor.
    klima sisteminde kullanılan gaz ve yağlar diğer araçlardan çok daha farklı, dolayısıyla dışarıda kesinlikle müdahale ettirmeyin, kalıcı hasar verebilir.
    bilg.

• bu kadar uzun süre beklemekte zormuş gerçekten.

araçlar gemi ile japonya dan çıkmış ama biz bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdinger26

Hiç kimse 4x4 almadı sanırım birde onlardan izlenimlerini paylaşabilirler ise güzel olur.Bende 4x4 PPP bekliyorum Nissan'a yazı yazdım ne zaman gelecek fiyat ne olacak diye ama cevap henüz gelmedi geldiği zaman payllaşacağım.

4x4 ile 4x2 lastik markaları ve cinsleri aynı mı acaba ? bilgisi olan var mı ?

Merhaba,

Maile cevap beklemenize gerek yok :) Ben aşağıda cevabımı almıştım 1 ay önce. Ama bu şekilde bütün bekleyenlerin mailleri ve talebi belki tarihi daha önce bile çekebilir :)

Saygılarımla.

Sayın Burak Demiral, 

Yeni X-Trail 4x4 düz vites seçeneğinde şimdilik 2 versiyon sunulmaktadır. Platinum Premium donanımı 2015 ürün planlamamız için değerlendirmeye alınmıştır. Ancak henüz hangi tarihlerde satışa sunulabileceği netleşmemiştir.

Bilginize sunarız.

Saygılarımızla,

NISSAN 0T0M0TIV A.S.
    Phone :
    Fax :
    Email:

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.