Şimdi Ara

yeni NİSSAN X-TRAİL 2014 - paylaşım platformu- (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.637
Cevap
56
Favori
186.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 aydır X-trail kullanıyorum ve nissan firmasına henüz yabancı olduğum için soruyorum;
    Acaba bu araçlarda bilgisayar bağlantısı ile bazı özellikleri açmamız, ya da değiştirmemiz mümkün mü? Bildiğim kadarıyla Volkswagen araçlarda vag com aracılığıyla TR de sunulmayan bazı özellikleri kullanıcı kendisi açabiliyor. eğer bunun yolu varsa ne şekilde yapılır, ya da yapan var mıdır?
    Saygılarımla..
  • merhaba

bizde sonunda aracı teslim aldık. İzmit nissan bayii gerçekten çok iyi bir iş çıkardı. kendilerini tebrik ediyorum öncelikle. 3 günde aracın tüm işlemlerini bitirdiler.

aracı ilk sürüş olarak izmit-çorlu arasında kullandım. bu arada araç en üst versiyon. kesinlikle çok konforlu bir sürüşü var. motor çok kuvetli. kasayı kesinlikle çok rahat kaldırıyor. otobanda hafif bir yüklenmeyle 140-150 km/s hıza çıkıyor. yol sesi ve motor sesi yok denecek kadar az. tüm sistemler ( far yağmur ve çarpışma önleyici sistemler) çok iyi çalışıyor. kimsenin şüphesi olmasın.

farlar konusunda çekincelerim vardı. kimsenin kafasında soru olmasın. led far çok başka bir şeymiş. kısa farlar ve uzun farlar çok iyi çalışıyor.
    bu arada bi-led ne olduğunu öğrendik. led veya xenon deyince sadece kısa farlar bu sistem olup uzun farlar halojen oluyormuş. bi deyince hem uzun hemde kısa farlar

uzun yıllar kullanılacak bir araç olmuş. almak isteyenler veya sorusu olanları cevaplayabilirim.

• Kazasız belasız keyifli sürüşler.. Birazda tüketimden bahsedebilir misin?

Bende hondadan soğudum da nissanda naz yapıp duruyor model eskidi daha 4 çeker ne zaman gelecek belli değil listeden kaldırdıklarına göre kasımda da gelmeyecek....
    Bi ara bayiyi giden arkadaşlar sorsa 4 çekerlerin ne zaman geleceğini bulunduğum ilde bayisi yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komkarbey -- 27 Ekim 2014; 15:58:05 >
  • Daha önce de yazmıştım geçen hafta tekrar arayıp bilgi aldım design pack 4x4 siparisi vermiştim Kasım sonu En gec aralık ilk hafta elinizde olur dediler bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hekimoğlu52 -- 27 Ekim 2014; 20:18:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Öncelikle yeni aracını alan herkese hayırlısı olsun.

Bugün İzmir Artkıy'a uğradım. 4X4'lerin ne zaman geleceğini bilmiyoruz diyorlar :) 4X4'ü sadece Altın madeninde çalışanlar almış, onun dışında rağbet yok diyorlar. Bende dedim, Forumlara bakın, bekleyenleri görün :)

Bu arada Vergi ile ilgili bayi bizde ciddi anlamda duyduk ve tüm araçların işlemlerini tamamladık. Yıl başından önce bekliyoruz dediler :) Bakan dediğiniz gibi çalışma yok dedi ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Hele bayiler böyle bir koku almasa, mesai yapmazlar.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak DEMİRAL -- 27 Ekim 2014; 19:38:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: komkarbey

Kazasız belasız keyifli sürüşler.. Birazda tüketimden bahsedebilir misin?

Bende hondadan soğudum da nissanda naz yapıp duruyor model eskidi daha 4 çeker ne zaman gelecek belli değil listeden kaldırdıklarına göre kasımda da gelmeyecek....
    Bi ara bayiyi giden arkadaşlar sorsa 4 çekerlerin ne zaman geleceğini bulunduğum ilde bayisi yok..

Merhaba şu an 350 km de 7 lt ancak tüketim çok rahat 5,5 6 lt yi yakalayacak gibi

• Bu nissan da nasıl planlama var bir bayi kasım sonu aralık başı diyor bir bayi belli değil?

Daha önce de çok defa yok dediler bakanlar. çayda radyasyon yok(çernobil) elektiriğe zam yok vb . Kesin artış var da ben yeni yıla bekliyorum arada olması mantıklı gelmiyor ama........

design pack 4x4 kaç liradan aldınız ve kapora ne kadar ?

Ben 6 litrenin altını açıkca zor görüyorum fabrika verisine en az 1 lt eklemek lazım
  • komkarbey K kullanıcısına yanıt
    Ben 5 bin lira verdim kapora olarak bayideki arkadaş elimize geçmeden pazarlık yapamam dedi ben sipariş vereli iki ayı geçti yanlız

• inşallah bekleyen arkadaşlar ötv zammından etkilenmezler.
  • biz de sonunda aracı teslim aldık. beyaz yerin zeytin yeşili geldi, mecburen aldık. renk çok güzel ancak kir tutma açısından beyaz daha avantajlıydı. içi bej rengi, inanılmaz ferah bir araç. moonroof harika ve açılabilir olması çok iyi. 3.sıra koltuklar çocuklar için tasarlanmış büyüklerin uzun süre yolculuk etmesi çok zor.

acayip heybetli ve şık bir araç. dışardan bakınca transformers her an robota dönecekmiş gibi duruyor :)

motor ve şanzuman uyumu çok iyi. ilk kalkış harici performans çok başarılı. yüksek hızlara hiç zorlanmadan çıkabiliyor, frenleri de bir o kadar başarılı.

lastikler 19" oldukça pahalı, kışlık lastik pek bulunmuyor (Ankara) kumho aldık hem stok durumu hem de fiyatı yüzünden, 350TL. Lastik basınç sensörüne zarar gelmesin usta eller değişim yapsın ve ilerde sorun olursa servis dışarıda lastik montajı yaptırmışsınız o yüzden "otomatik cam motoru bozulmuş" demesin diye serviste montaj yaptırdık. aynı lastik serviste 450TL idi!

LED FAR konusunda facebook grubunda ve yanılmıyorsam burada iyi aydınlatmıyor diyenler vardı. Onlar hemen servise araçlarını göstersinler, ben bu kadar güzel aydınlatan bir sistem görmedim. Volvo V50 aracımda xenon var ondan çok daha net ve aydınlık bir far sistemi var. Far yıkama mevcut.

otomatik park asistanı ilk defa kullandım, dikey ve yatay park yapabiliyor, başarılıydı.

trafik işareti tanıma özelliği çok iyi, son okuduğu hız tabelası sürekli ekranda duruyor.

stop/start çok iyi ve sarsıntısız çalışıyor. volvo s60 ve skoda octavia 2014'ten daha hızlı ve sarsıntısız çalışıyor.

navigasyon Ankara için oldukça iyi. harita güncel ve kullanımı kolay.

çevre görüş sistemi inanılmaz birşey, örneği var mı bilmiyorum ama bu aracı alma sebebimiz diyebilirim. park ederken, dar yollardan geçerken çok işe yarıyor, hele bir de hareketli nesne algılama sistemi sayesinde daha da güven veriyor acaba algılanmayan bir cisim olur mu diye aklınıza takılmıyor.

öndeki aracı algılama ve otomatik fren sistemini test edemedim :) bir kaç araca hızla yaklaştım ama çarpacak kadar dibine giremediğim için nasıl bir tepki verdiğini ölçemedim.

şerit takip uyarısı sistemi çok iyi çalışıyor, şeritten çıktığınız anda uyarı veriyor ve kör nokta uyarı sistemi de oldukça yardımcı oluyor.

büyük şehirlerde suv kullanmak polo kullanmaktan daha kolay hale gelmiş bu araçla :)

Allah kaza bela arıza vermeden binmeyi nasip etsin herkese.

• elliyedi E kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun aracınız ☺

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Öncelikle hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. İlk izlenim ile alakalı tüm yorumlarınıza katılıyorum :) Heybetli ve Robota dönüşecekmiş gibi :)

Tüketim konusunda ve zamanla yüzünüzü gülümseten pratiklikleri konusunda paylaşımlarınızı bekliyoruz :)

Birde Cam tavanda ses var mı onuda merak ediyorum. Çoğunluk ses var diyor.

Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak DEMİRAL -- 29 Ekim 2014; 19:28:11 >
  • Dostlar,

X Trail'a rakip aramaya devam ediyorum. Bugün yol üzerinde olması sebebiyle ve aşağıdaki aldığım habere istinaden(Yakıt tüketimlerinin düşmesi) Ford Kuga ya bakmaya gittim.

Ford hep bana uzak oldu ama subjektif görüşmelerimi bir kenara bırakırsam, şöyle bir tablo çıkıyor:

Oto Teknik Veri - Otomobil Haberleri
    1.5 L�TREL�K YEN� MOTORLU FORD KUGA, AVRUPA PAZARINDA
    http://www.ototeknikveri.com/haber/2839/15-litrelik-yeni-motorlu-ford-kuga-avrupa-pazarinda

Selective 1.6L EcoBoost 180PS A/T 4WD ==> 94.155 TL
    Navigasyon Paketi - Sony 8 hoperlör ses sistemi ve navigasyon ekranı ile geri kamerası ==> 2.915 TL
    Açılır Panoromik Tavan ==> 3.225 TL
    Tekno Paket - BiXenon Farlar,Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi,Kör Nokta Uyarı Sistemi,Şerit Takip Sistemi,Şeritte Kalma Yardımcısı,Sürücü Dikkat Takip Sistemi,Otomatik Uzun Far ==> 8.410 TL
    Konfor Paketi - Deri Döşeme, Elektrikli ve ısıtmalı 10 yönlü koltuk ==> 7.615 TL

Toplam: 113.095 TL (Masraflarla 115.000 TL düşünülebilir.)

Bu fiyatlama 1.6 eski motor için.
    Yeni 1.5 motor ile birkaç donanım eklenip gelecekmiş. Fiyatı 5.000 TL arttırsalar(Vergilerde oynama olmayacağını baz alırsak) 120.000 TL lere X Trail ile donanım açısından hemen hemen aynı(360 derece görüş sistemi, 7 koltuk, aktif şase kontrolü gibi ilk akla gelen donanım farkları dışında) bir Kuga alınabilir.

Bugün PPP 1.6 Dizel Otomatik 4X2 X Trail'ın 135.000 TL lere satıldığı düşünülürse, 4x4 Otomatik 1.5 180 HP Kuga, yakıt tüketimi X Trail'a göre fazla olsa bile bence kıyaslamaya değer bir araba oluyor, ne dersiniz?

Yeni 1.5 Benzlin Kuga'nın yakıt tüketimi: şehir içinde 9.3 litre, şehir dışında 6.2 litre ve ortalamada 7.4 litre yakıt tüketiyor.

Aradaki 15.000 TL lik fiyat farkını X Trail ortalama 5.1 lik yakıt tüketimi ile kabaca hesap yapacak olursak, 100.000 Km den sonra X Trail fiyat farkını çıkarıyor durumunu görebiliriz.

Bu arada Kuga'nın 180 HP lik motoru hem daha güçlü(180 HP) hem de X Trail'a göre daha atik. ( 0-100, 9,7 sn.)

Yorumlarınızı bekliyorum :)

Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak DEMİRAL -- 29 Ekim 2014; 19:31:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Burak DEMİRAL

Dostlar,

X Trail'a rakip aramaya devam ediyorum. Bugün yol üzerinde olması sebebiyle ve aşağıdaki aldığım habere istinaden(Yakıt tüketimlerinin düşmesi) Ford Kuga ya bakmaya gittim.

Ford hep bana uzak oldu ama subjektif görüşmelerimi bir kenara bırakırsam, şöyle bir tablo çıkıyor:

http://www.ototeknikveri.com/haber/2839/15-litrelik-yeni-motorlu-ford-kuga-avrupa-pazarinda

Selective 1.6L EcoBoost 180PS A/T 4WD ==> 94.155 TL
    Navigasyon Paketi - Sony 8 hoperlör ses sistemi ve navigasyon ekranı ile geri kamerası ==> 2.915 TL
    Açılır Panoromik Tavan ==> 3.225 TL
    Tekno Paket - BiXenon Farlar,Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi,Kör Nokta Uyarı Sistemi,Şerit Takip Sistemi,Şeritte Kalma Yardımcısı,Sürücü Dikkat Takip Sistemi,Otomatik Uzun Far ==> 8.410 TL
    Konfor Paketi - Deri Döşeme, Elektrikli ve ısıtmalı 10 yönlü koltuk ==> 7.615 TL

Toplam: 113.095 TL (Masraflarla 115.000 TL düşünülebilir.)

Bu fiyatlama 1.6 eski motor için.
    Yeni 1.5 motor ile birkaç donanım eklenip gelecekmiş. Fiyatı 5.000 TL arttırsalar(Vergilerde oynama olmayacağını baz alırsak) 120.000 TL lere X Trail ile donanım açısından hemen hemen aynı(360 derece görüş sistemi, 7 koltuk, aktif şase kontrolü gibi ilk akla gelen donanım farkları dışında) bir Kuga alınabilir.

Bugün PPP 1.6 Dizel Otomatik 4X2 X Trail'ın 135.000 TL lere satıldığı düşünülürse, 4x4 Otomatik 1.5 180 HP Kuga, yakıt tüketimi X Trail'a göre fazla olsa bile bence kıyaslamaya değer bir araba oluyor, ne dersiniz?

Yeni 1.5 Benzlin Kuga'nın yakıt tüketimi: şehir içinde 9.3 litre, şehir dışında 6.2 litre ve ortalamada 7.4 litre yakıt tüketiyor.

Aradaki 15.000 TL lik fiyat farkını X Trail ortalama 5.1 lik yakıt tüketimi ile kabaca hesap yapacak olursak, 100.000 Km den sonra X Trail fiyat farkını çıkarıyor durumunu görebiliriz.

Bu arada Kuga'nın 180 HP lik motoru hem daha güçlü(180 HP) hem de X Trail'a göre daha atik. ( 0-100, 9,7 sn.)

Yorumlarınızı bekliyorum :)

Sevgiler.

Bence kuga alinacaksa ikinci el alinmali. Guzel araba ancak cok yakiyor diye forumda kullananlar yazmis. Ayrica aradaki farktan 100000 km yaparim demissiniz ama satarken zaten farki alacaksiniz geri. Yani kullanirken harcayacaksiniz farki.

• quote:

Öncelikle hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. İlk izlenim ile alakalı tüm yorumlarınıza katılıyorum :) Heybetli ve Robota dönüşecekmiş gibi :)

Tüketim konusunda ve zamanla yüzünüzü gülümseten pratiklikleri konusunda paylaşımlarınızı bekliyoruz :)

Sevgiler.

bizdeki ppp araçta tavandan ses gelmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSidesOfMe

quote:

Sevgiler.

bizdeki ppp araçta tavandan ses gelmiyor

biraz gıcır gıcır ediyor :(
  • yenersonmez kullanıcısına yanıt
    Benim araçta da tavandan ses geliyordu. Servise götürdüm hallettiler sorunu.
  • Burak DEMİRAL B kullanıcısına yanıt
    ben cam tavandan ses duymadım.

Ford Kuga'ya ben de bakmıştım x-trail'in donanımına eşitlemeye çalışınca fiyatlar yaklaşıyor ancak sizin de bahsettiğiniz bazı özellikleri isteseniz de satın alamıyorsunuz. zaten şu anda sadece benzinli ve dizel arasındaki fark bu sınıfta 15.000TL. o parayı verip hem dizel hem de daha çok donanım alıyorsunuz ayrıca daha heybetli ve büyük bir araç. ama performans konusunda kuga'nın motorunun hakkını yiyemem tabi.

dizel otomatiklerdeki önemli konulardan biri de çift kavramaların çıkardığı masraflar. daha önce dsg'ye binmiş biri olarak iyi niyet garantisi farkı olarak sadece 1300TL para ödedim, iyi niyetli olmasalar 5000TL. bu en ucuz kurtulma yolu, komple değişirse 20.000TL. renault edc'si de hemen hemen benzer sorunlar yaşatıyor diye duydum. Nissan asıl farkı burda ortaya koymuş bence, kendi cvt şanzumanını üretip renault 1.6dci ile birleştirmiş. yani çift kavramanın getirdiği dezavantajlar olmayacak gibi duruyor. tabi bunu da zaman gösterecek. en azından 3 yıl garantisi var:)

Haklısınız :) Ama ben 4X4 istiyorum. Dolayısıyla orada Nissan Manuel sunuyor. Ben manueli seviyorum. Ama bu sefer çevrem, bu tür SUV araçlarda manuel 2. elde sıkıntı yaratır, bu araçların %95'i otomatik, diyorlar ki biraz haklılar da... (Elbette satmak için almıyorum ama Allah sattırmasın, bir sıkıntı olur satmak istersek, çok değer kaybı yaşamasını da istemem bu yüzden.)

Bu sebeple alternatif aramıyor değilim...

Honda çok güzel bir alternatif olacaktı ama onunda 4X4'ünün ciddi anlamda hikaye olduğunu gördük. Belki yeni modelle 4x4 de yazılım düzenlemesi yaparlar bilmiyorum (?)

Kuga, biraz bana yaklaşmaya başladı gibi. Özellikle Ford Finans olayını çok beğendim.(0.70 lere oran verdiler, 25.000 TL için.) Nissan da daha X trail için bir çalışma yok. Belki önümüzdeki yıl Qq gibi bir kredi kampanyası yapabilir Nissan, onuda bekliyorum.

Son olarak, moralini bozmak istemem ama Cvt de sıkıntılı biraz. Yani eski versiyonları öyle idi. Bu yeni versiyonu, dediğiniz gibi sizler test ediyorsunuz. Umarım sıkıntı yaşamazsınız.

Sevgiler.

• 44mami44 4 kullanıcısına yanıt
    Abi haklısın ama şöyle bir durum var:

Aracımın şuan 2. el değeri 105.000 TL ler de.

Bugün donanım olarak istediğim X Trail için 135.000 TL fiyat veriyorlar. Buda 30.000 TL kredi çekmek demek.
    Kuga için 1.6 eski motorla 115.000 TL fiyat veriyorlar. Buda 10.000 TL kredi çekmek demek.
    10.000 TL kredi, 12 ay da maksimum masrafları ile bana 12.500 TL geri ödettirir.
    Ama 30.000 TL kredi için 24 aya çıkmam lazım(Aylık ödeme zorlar) Buda masrafları ile 40.000 TL ye yakın geri ödeme yapmak demek...

Yani bir yerde 2.500 TL faiz/masraf öderken, diğer tarafta 10.000 TL ödemek var. Dediğin gibi, 2. elde satarken aldığın fiyata göre satıyorsun ama borçlanma yaptığın için o avantajını bir nevi faize ödüyor gibisin...

Bu yüzden biraz düşünüyorum :)

Sevgiler.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.