Şimdi Ara

Yeni Opel Astra Dizel Almayı Düşünüyorum ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
6.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: şah_şehriyar

quote:

Orijinalden alıntı: nuwandatr

Şu anda 2010 model Honda Jazz Fun+ kullanıyorum. Aracım benzinli ve memnunum. Ancak araba hastalığından dolayı her 1 yılda bir araba değiştirme derdinden dolayı araç araştırıyorum. Opel showroom'da Yeni Astra'yı gördüm. Gerek suspansiyon sistemindeki özellikleri (Engebeli yollarda yere çarpmıyor) ve Yokuş kalkış desteği ve genişliğiyle çok hoşuman gitti. 1.3 cdti dizel sport modelini pazartesi günü almayı düşünüyorum. Bu araç hakkındaki yorumlarınız nedir? Bu motor sizce ne kadar güçlü olacaktır...

http://www.yeniastra.com/ 'dan özelliklerine bakabilirsiniz.

mademki ' her yıl araba değiştirme hastalığınız var ' 1 yıl sonra aracınızı değiştirdiğinizi düşünerekten, dizel ve benzinli arasındaki fiyat farkını yakıta harcayarak, benzinli 180'lik almanızın vereceği haz hasta olmanıza değecektir.

konuyu okurken bende böyle düşünüyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cnryldz

quote:

Orijinalden alıntı: şah_şehriyar

quote:

Orijinalden alıntı: nuwandatr

Şu anda 2010 model Honda Jazz Fun+ kullanıyorum. Aracım benzinli ve memnunum. Ancak araba hastalığından dolayı her 1 yılda bir araba değiştirme derdinden dolayı araç araştırıyorum. Opel showroom'da Yeni Astra'yı gördüm. Gerek suspansiyon sistemindeki özellikleri (Engebeli yollarda yere çarpmıyor) ve Yokuş kalkış desteği ve genişliğiyle çok hoşuman gitti. 1.3 cdti dizel sport modelini pazartesi günü almayı düşünüyorum. Bu araç hakkındaki yorumlarınız nedir? Bu motor sizce ne kadar güçlü olacaktır...

http://www.yeniastra.com/ 'dan özelliklerine bakabilirsiniz.

mademki ' her yıl araba değiştirme hastalığınız var ' 1 yıl sonra aracınızı değiştirdiğinizi düşünerekten, dizel ve benzinli arasındaki fiyat farkını yakıta harcayarak, benzinli 180'lik almanızın vereceği haz hasta olmanıza değecektir.

konuyu okurken bende böyle düşünüyordum.

Bugün aracımı sattım. Para ailemden birine lazım oldu... Sizce 15-20 lira arasında ne alabilirim? Muhtemelen aldığım arabayı 6 ay sonra satacağım ve 6 ay sonra vw golf alacağım...

• quote:

Orijinalden alıntı: desiya

quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

quote:

1.3dizel bence yetersiz değil. Yetersiz diyenler ya bu aracı kullanmadı yada 150beygir ve üzeri araç kullanıyor.

Bence mevcut koşullarda en mantıklı motorlardan biri. Vergisi düşük, yakıtı düşük, bakım ücretleri düşük.

orası öylede 14,5 sn de 100 km hıza çıkan bir araba gülünç değilmi...

Bence pekte gülünç değil.

İnsanlar senelerce 102hp passat, a4 kullandı. Sırf az yaksın diye d segment 100hp dizel kullandı.

Onlarda pek gitmiyordu ama müşterileri hep oldu.

Burada kriter bizim söylediklerimiz olmamalı.
    Almak isteyen arkadas test eder beğenirse alır.

Ama tekrar belirtmek isterimki bence o araca o motor yeterli.
    1. Vites biraz ağır kalıyor fakat 2. ve 3. Vitesler tahmin ettiğinizden iyi.

Sadece sn degerleri ile değerlendirme yapılması hatalı.

Motor konusunda kesinlikle katılmıyorum.Aracın ağırlığı , geniş tabanlı lastikleri , ve uzun vites yolları yüzünden şehir içinde çok sıkıntılı oluyor.Özellikle 0-100 performansı ve ani hızlanmalarda motora çok yüklenmek gerekiyor.Örneğin aynı gün içinde kullandığım 86 hp dci motorlu araçta 2500 devirde değiştirdiğim vitesi bu araçta 3500 devirde değiştirmek zorunda kaldım.Güce aldanmayın hacim yetersiz ve vites oranları uzun.Vites oranlarının uzun olması aracın özellikle 100 km den sonra 180 e kadar çıkmasına imkan tanıyor.Ben zaten 0-100 performansı istemiyorum diyenlere özellikle aracı şehir dışı kullanacaklar için tercih edilebilir ve çok ekonomik konforlu bir tercih olur.Yakıtıda çok iyi.
    Aracın kalitesi işçiliği ve süspansiyonu hakikaten çok iyi.Bu kadar spor görünen bir aracın direksiyonu bence daha iyi olmalı
    Yeni Focusu bilmiyorum ama Golften sonra sınıfında 1.3 motor dışında çok iyi bir araç

• c4 hdi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

quote:

1.3dizel bence yetersiz değil. Yetersiz diyenler ya bu aracı kullanmadı yada 150beygir ve üzeri araç kullanıyor.

Bence mevcut koşullarda en mantıklı motorlardan biri. Vergisi düşük, yakıtı düşük, bakım ücretleri düşük.

orası öylede 14,5 sn de 100 km hıza çıkan bir araba gülünç değilmi...

Bence pekte gülünç değil.

İnsanlar senelerce 102hp passat, a4 kullandı. Sırf az yaksın diye d segment 100hp dizel kullandı.

Onlarda pek gitmiyordu ama müşterileri hep oldu.

Burada kriter bizim söylediklerimiz olmamalı.
    Almak isteyen arkadas test eder beğenirse alır.

Ama tekrar belirtmek isterimki bence o araca o motor yeterli.
    1. Vites biraz ağır kalıyor fakat 2. ve 3. Vitesler tahmin ettiğinizden iyi.

Sadece sn degerleri ile değerlendirme yapılması hatalı.

yeni vergi sistemine göre aynı vergiye şart koşulan focus dizel 11 sn de 100 km hıza ulaşıyor ve nerdeyse aynı yakıt tüketimiyle..bence bu bile insanın kafasını çok meşgul eder..

• Astranın tasarımına, yol tutuşuna, iç dizaynına, sürüş zevkine diyecek hiçbir lafım yok, ama 50000tl civarı para verecem ve benim aracım 1.3 95hp olacak benim gönlüm razı olmaz buna, kimseyede tavsiye etmem, motor çekmez değil çeker ama biryere kadar...
  • Bende bu aracı dusunuyordum bende seat leon 1.4 tsi 125hp arac var.Yakıttan dolayı dizele doniyim dedim.Showroom daki arkadasın direk lafı şu oldu abi attan inip essege binmiş gibi olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: semin1907

Bende bu aracı dusunuyordum bende seat leon 1.4 tsi 125hp arac var.Yakıttan dolayı dizele doniyim dedim.Showroom daki arkadasın direk lafı şu oldu abi attan inip essege binmiş gibi olursun.

leondan inip astraya binmek bumu oluyormuş.sen hangi kasa astrayı ima ettin merak ettim şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

Orijinalden alıntı: semin1907

Bende bu aracı dusunuyordum bende seat leon 1.4 tsi 125hp arac var.Yakıttan dolayı dizele doniyim dedim.Showroom daki arkadasın direk lafı şu oldu abi attan inip essege binmiş gibi olursun.

leondan inip astraya binmek bumu oluyormuş.sen hangi kasa astrayı ima ettin merak ettim şimdi.

yok marka arasında degil yanlis anladin ben yeni kasa dizelini istedigim icin oyle dedi
  • Boşuna yeter, artar, gayet yeterli ifadeleri kulanmanın manası yok bence.
    Kimse rallicide değil ama, açık açık söylemek gerek şehir içinde bu motor tam manasıyla bir işkence
    sürekli eliniz viteste, 3. vitese gidene kadar araba kağnı arabası gibi yerinde sayar.
    Kesinlikle pişman olacaktır alan arkadaş.
    Tamam biraz alıştıktan sonra, vergisi az, dizel, şudur budur diye kendini avutarak binebilir insan ama,
    bir Focus 110BG filan dizele binip, sonra tekrar aracınıza binerseniz, arabanızdan soğuyabilirsiniz.
  • O kadar para at arabasına verilmez kardeş. Astra kullanıcıları alınnasın, kastettiğim 1.3 dizel astra sadece :=))
  • quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Dizel gerçekdende yetersiz olur 1.3 motor 95 ps(beygir) benzinlinin keyfinden sonra çok düşük gelir bencede benzinlisini alın yada hiç almayın.

yeni focusda bakın derimm tam 115 PS ve 270 torkçççayrıca pek çok C segmentinde olmayan özelliler var..artıı 6 iler...en ful dizel titanium 115 PS 53.000 civarıı..
  • al
  • 1,4 motor 97 beygir aracım var.Alalı 3-4 ay oluyor geçen ilk defa uzun yola çıktım o zaman anladım ki bi araç 1,6 motordan düşük olmamalı imkan varsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M e t i n

1,4 motor 97 beygir aracım var.Alalı 3-4 ay oluyor geçen ilk defa uzun yola çıktım o zaman anladım ki bi araç 1,6 motordan düşük olmamalı imkan varsa.

Accent Era mı ?

• 1.3 dizel gitmiyor. hondayı çok ararsın. corsanın motorunu astraya takmışlar
  • 1400 kilo arabayı o motor çekmez çekmiyorda.
    öncekinden 200 kilo artısı var arabanın.
    birde daha farklı seçenek varken niye düşük performans alacaksın.
    tanıdığım biri opele yedek parça üreten yerde çalışıyor.
    opelden arabanın ağırlığını nasıl düşürebiliriz diye şeyler söylenmiş.
    ağırlığından opel de farkında.
    eski titanium focuslar iyi performanslı ve uygun 47-48 civarına bulabilirsin
    başka seçeneklerde var
    fiat bravo gibi
  • Pek çok kişi söylemiş ama ben de eklemek istedim.

1.3 dizel motor alınır; ama nasıl alınır :
    1. Çok daha makul fiyata; örneğin Corsa ile;
    2. Şehiriçi için tasarlanmış bir vites kutusu ile.

Hem güç/ağırlık oranı düşük hem de vites oranları uzunsa arkadaşların da söylediği gibi o araç sıkıntı verir. Hem şehiriçinde hem şehirlerarası yolda. Şehiriçinde sürekli vites ister; şehirlerarası yolda da yokuşlarda mutlaka vites küçültmeniz ve zorlamanız gerekir; bu durumda hem yakıt tüketimi artar, hem konfor azalır.

Tüm bunları yazan ben; oldukça sakin kullanan birisiyim; bunu da belirtmekte fayda var.

Astra güzel de; bu motorla bence C4, Megane gibi rakipleri varken Astra almak çok akıllıca bir iş olmaz.
  • Chip taktırıp binin bence. 115 beygir falan olur.
  • Benzinliden 1.3 dizel bir araca gecince cok rahatsiz olacaksiniz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.