Şimdi Ara

Yeni Opel Astra Dizel Almayı Düşünüyorum ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
6.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Narc0s3

quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

Orijinalden alıntı: carlos34

Adamlar jettaya 1,2 motor koymus benzinli,yeni clio 900 cc çıkıyor hala opelin 1,3 motoru tartışılıyor ben yeni kasa 95 hp aracı 3000 km'dir kullanıyorum ve şuana kadar sıkıntılı bir durum yaşamadım bu aracı kullanıpda performansı kötü diyenlerin kullandığı araçlarıda merak ediyorum...
    Performans çok göreceli bir kavram er 1,3 araçdan 2,0 performansı beklersen tabiki yavaş kalır benim nacizane tavsiyeö almadan önce test sürüşüne çıkın ve öyle karar verin şahsen biz öyle yaptık..

Sorun surdaki clio 0.9 luk motoruyla yolun tozunu sana dogru attirir. Astra 55.000 clio 35.000 tl ..

Biraz daha ballandır görende sancak 300 hp makina 0.9 motor

Arabalar kategorilere ayrılır bu ayrımı bil

Ekonomi amaçlı araba ile neden 0-100 tribine giriyorsun

180 hp al

Oda çok yakıyorsa başka marka al

Burda kullanıcılar mevcut ve hemen hemen herkez için yeterli

Ama senin tarzındaki adamların ağzı torba değilki büzesin kullanıcıdan çok biliyorlar

Tamam dostum anliyorum derdini . Kullandigin araci savunman dogaldir. Piyasadaki en kotu motorlu araclardan biridir. Bunuda kabul etmen gerekir. 50-55.000 lira verip sahinlerin sana yolda artistlik yapip basip gitmesine raziysan diyecek birsey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Astra çekmiyor, honda jazz den sonra üzer sizi, illa değiştircem diyorsanız c4 lere bakın
  • evet Astra falan almayın,
    daha geçen bizim evin ordaki yokuşta 2 tanesi peş peşe kalmıştı, çıkamıyorlardı yokuşu :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Adamlar jettaya 1,2 motor koymus benzinli,yeni clio 900 cc çıkıyor hala opelin 1,3 motoru tartışılıyor ben yeni kasa 95 hp aracı 3000 km'dir kullanıyorum ve şuana kadar sıkıntılı bir durum yaşamadım bu aracı kullanıpda performansı kötü diyenlerin kullandığı araçlarıda merak ediyorum...
    Performans çok göreceli bir kavram er 1,3 araçdan 2,0 performansı beklersen tabiki yavaş kalır benim nacizane tavsiyeö almadan önce test sürüşüne çıkın ve öyle karar verin şahsen biz öyle yaptık..

Sorun surdaki clio 0.9 luk motoruyla yolun tozunu sana dogru attirir. Astra 55.000 clio 35.000 tl ..

Biraz daha ballandır görende sancak 300 hp makina 0.9 motor

Arabalar kategorilere ayrılır bu ayrımı bil

Ekonomi amaçlı araba ile neden 0-100 tribine giriyorsun

180 hp al

Oda çok yakıyorsa başka marka al

Burda kullanıcılar mevcut ve hemen hemen herkez için yeterli

Ama senin tarzındaki adamların ağzı torba değilki büzesin kullanıcıdan çok biliyorlar

Tamam dostum anliyorum derdini . Kullandigin araci savunman dogaldir. Piyasadaki en kotu motorlu araclardan biridir. Bunuda kabul etmen gerekir. 50-55.000 lira verip sahinlerin sana yolda artistlik yapip basip gitmesine raziysan diyecek birsey yok.

Yariş arabası mı aldıkta yolda artislik heraket yiyip geçilecez böyle bir iddaa mı var ortada anlamıyorum bu cehaleti

BU AİLE OTOMOBİLİ GECELERİ ARTİSLİK YAPILACAK ARABA DEĞİL Bİ ALGILAYAMADIN A*K*

Eşşek arabasıyla yola devam . iyiki bi para vermişsin . Seninle uğraşamam .

• komik yorumlar var..bir astra sahibi olarak katılmıyorum.125 bg yeni honda civic yanımda ağladı onu geçerken:)torku güzel,95 bg yeter tarla mı süreceksiniz 180bg alıp..46000 tl verip en baz modelini alıp geçin,fazla para vermeyin derim..50000 tl üzeri verilecek araç değil,golf te değil..ama para çok dersen başka modellere yönelin bence audi a3 2012 güzel..
  • quote:

quote:

Sen al o clioyu gel kartala bak ben senin içinden geçmiyormuyum her türlü yolda bu arada hayatında yeni araba kullanmaya başlamış gençler ve klavye delikanlıları işiniz gücünüz buralarda ahkam kesmek yazık okuyan insanlarda sizlere inanıyor işin kötü tarafıda türkiye forumlarında genelde bu şekilde bir sıkıntı var yurtdışı forumları ile neredeyse zıt bilgileri tartışıyoruz...
    Bu arada performans konusunda kendimden bahsedeyim ;
    2003-2005 arası 106 gti kullandım ve birçok drag yarışmasına katıldım
    2006-2008 arası golf fsi
    2009-2011 corolla d4-d
    2011-2012 passat 1,6 tdi
    Bu sırada bu araçları kullanırken
    2008-2009 arası Suzuki burgman an400
    2009-2010 arası honda cbf600
    2010-2011 arası yamaha fjr1300 marka ve modelde motorsikletlere sahip oldum bundan dolayı burada babsının teyzesinin arabasını 2-3 kere kullanmış adamlarla laf münasbetine girecek değilim tekrar söyliyim performans göreceli bir kavramdır en iyi yorumu her zaman kişi kendi yapar eğer bir araç alınacaksa muhakkak test sürüşü yapılarak alınmalıdır,herkese iyi forumlar..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende özellikle yeni Astra Sedanı inceliyorum..Dizel motoru Toyota gibi yetersiz diye düşündüm...120 HP dizel kaoyarlarsa düşünürüm...Benzinde 115 HP güzel..Bu saatten sonra gidip 1250 - 1500 kg lık arabayı 90 Hp motorla satın almam..Saygılarımla..
  • quote:

quote:

quote:

Sen al o clioyu gel kartala bak ben senin içinden geçmiyormuyum her türlü yolda bu arada hayatında yeni araba kullanmaya başlamış gençler ve klavye delikanlıları işiniz gücünüz buralarda ahkam kesmek yazık okuyan insanlarda sizlere inanıyor işin kötü tarafıda türkiye forumlarında genelde bu şekilde bir sıkıntı var yurtdışı forumları ile neredeyse zıt bilgileri tartışıyoruz...
    2006-2008 arası golf fsi
    2009-2011 corolla d4-d
    2011-2012 passat 1,6 tdi
    2010-2011 arası yamaha fjr1300 marka ve modelde motorsikletlere sahip oldum bundan dolayı burada babsının teyzesinin arabasını 2-3 kere kullanmış adamlarla laf münasbetine girecek değilim tekrar söyliyim performans göreceli bir kavramdır en iyi yorumu her zaman kişi kendi yapar eğer bir araç alınacaksa muhakkak test sürüşü yapılarak alınmalıdır,herkese iyi forumlar..

Evet belli drag yarismalarina katilip performans tutkunu oldugun, 1.3 20 beygir arac alip performansi bana yeterli demenden. Bazi uyeler kendini boyle seylerle tatmin ediyor cok guluyorum .
    Adamin yazdigindan cikartmaniz gereken sonuc dragcilar yariscilar bile 1.3 astraya binip performansindan memnun kaliyor. Kimse bunun disinda bir sonuc cikartmasin . Arkadas o kadar yazmis ayip olacak .

• burda 1.3 yetersiz diyenlerin hepsi performans meraklısı, yakında ekim ayının satış rakamları acıklanır ve yine astra ilk5te olur hemen şirken araçlarının arkasından...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kotiledon

araç 1400 kg değil 1500kg arkadaşlar... 0-100 evet 14.5 saniye falan..
    millet astraya laf ederken çekmez diye, kimse 1.3 corsa çekmez, 1.4 dizel fiesta çekmez demiyo..
    açın bakın corsa ve fiestanın 0-100 değerlerine... astradan daha kötü..

yaklaşık 4-5 aydır Astra 1.3 dizel kullanıyorum.. performansı eski 1.6 motor Astra H'ımdan daha iyi...
    daha 3-5 sene öncesine kadar hepimizin kullandığı 1.6 atmosferik herhangi bir arabadan daha iyi çekişi var aracın...
    günlük kullanım için gayet yeterli..
    performans isteyenler için bu araba tabiki uygun değil, söylemeye bile gerek yok... gidin 1.4 turbosunu alın...

Öncelikle 1.3 corsa 75 hp ve 1.4 70 beygirlik fiesta değerlerini vermişsiniz. Fiesta 14.8 corsa 14.9 saniye. Astra 14.9 saniye ki bu değerlerle astranın performansının corsa ve fiestadan iyi olmasına imkan yok.
    Ayrıca 1.6 h kasanızın performansının, 1.3 95 hp astradan kötü olması, araçta herhangi bir sorun yoksa yine imkansız.
    Şuda çok iyi düşünülmelidirki günmüzde 0-100 12 saniye üzerinde çıkan araçları yavaş ve hantal araçlar olarak nitelemek çok garip olmaz. Ben fiesta yada corsayı savunmayacağım, onlarda performans olarak oldukça kötü araçlar. Ama yinede bir alt segment oldukları ve daha çok ticari amaçla kullanıldıkları için bu durum anlaşılabilir. Astranın ise anlaşılabilecek bir tarafı yok. Performans konusunda oldukça sağır ve hantal bir araç. Bununda savunulacak herhangi bir özelliği yok. Opel elinde 1.7 dizel varken Türkiye için 1.6 dizel üretmiyor. Kabul ederseniz 1.3 motoru var diyor. Olay bu kadar basit.
    Düzenleme:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 4 Aralık 2012; 11:53:21 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

2006-2008 arası golf fsi
    2009-2011 corolla d4-d
    2011-2012 passat 1,6 tdi

Evet belli drag yarismalarina katilip performans tutkunu oldugun, 1.3 20 beygir arac alip performansi bana yeterli demenden. Bazi uyeler kendini boyle seylerle tatmin ediyor cok guluyorum .
    Adamin yazdigindan cikartmaniz gereken sonuc dragcilar yariscilar bile 1.3 astraya binip performansindan memnun kaliyor. Kimse bunun disinda bir sonuc cikartmasin . Arkadas o kadar yazmis ayip olacak .

Arkadasim biz bundan 8 sene once kendimizi tatmin etmisiz gereken platform ve yerlerde burada seninle laf yarisina girecek degilim sadece okuyan insanlarin senin gibi coluk cocugun laflarina inanip etkilenmemesi o kadar..
    Buda son mesajim olsun konusulmasi gereken yerden baska yerlere gitmesin konunun basligi..

• Bence yanlış düşünüyor Astra 1.3 e çamur atanlar. Ben bütün yorumları okudum araştırdım ve içimden geleni yaparak Astra 1.3 CDTI sport + stil paket aldım.Çok da memnunum Allah kazadan beladan saklasın...Şimdi ben biraz youm yapayım dedim.Bu araca sahip olan biri olarak golf ve astra arasında gidip geldim.Golf 7 yi bekledim ve bir boka benzemediğini görünce Astrada karar kıldım.Tamam araç 1.3 biraz hantal kalıyor ama emin olun şehiriçi için oldukça sıkıntısız.Neymiş efendim yavaş kalkıyormuş.Olsun efendim yavaş kalksın. Vergisi az olsun az yaksın , çok konforlu olsun görüntüsü çok iyi olsun da yavaş kalkıversin... Golf gibi tipi kayık, vergisi yüksek,bakım maliyetleri yüksek, fiyatı ilginc denecek derecede yüksek olacağına varsın olsun azıcık yavaş kalksın....Rally yapacak değiliz ya...Neymiş şahin yolda geçermiş...O zaman gidelim 10.000 verelim 2.0 V6 1989 Model bir ford capri alalım...O zaman asfaltı ağlatrız. Hem de 10.000 Tl ye yollardaki en hızlı araç biz olmuş oluruz....Bir de gidip Hyundai İ30 İle karşılaştırmazlar mı ? Açın bi euro ncap testlerini izleyin... bi İ30 u izleyin bir de Astra yı izleyin...Unutmayın içinde canınız var güvenlik en ön planda olmalı...Düşünsenize içinde çocuğunuz varken ona bir zarar gelse 1,6 motor mu kurtaracak sizi...Bence bu aracı almayan ya da alamayan arkadaşlar hiç çenesini boş yormasın. Ben kullanıyorum mis gibi gidiyorum geliyorum...Belki yollarda saçma sapan yarışlar yapmıyorum bu yüzden bana batmıyor ama inanın ben astramın kapısını açıp içine her oturduğumda kendime şöyle diyorum...İyi ki varsın Astra !

Bu arada almak niyetinde olan arkadaşlara sesleniyorum...Boş verin milleti,kim ne derse desin...Siz alın bakın keyfinize...Mutlu olacağınıza garanti veririm...Belki kalkışta yavaş kalıyor ama düşünsenize kullandığınız araba ile kaç kez 0-100 Km hız denemesi yaptınız ve 14.5 sn. altında bu yolu katettiniz...Ya da kattettiniz de ne oldu , 0-100 km şu kadar saniyede gitti madalyası mı aldınız ?
    Yok eğer ben hız istiyorum diyorsanız gidin o zaman İ30 alın Allah Korusun girin bir yere de görün İ30 u yada hiç olmadı 2. el olarak satarken görün bakın arabadan nasıl zarar ediliyor !

• quote:

Orijinalden alıntı: commandos07

Bence yanlış düşünüyor Astra 1.3 e çamur atanlar. Ben bütün yorumları okudum araştırdım ve içimden geleni yaparak Astra 1.3 CDTI sport + stil paket aldım.Çok da memnunum Allah kazadan beladan saklasın...Şimdi ben biraz youm yapayım dedim.Bu araca sahip olan biri olarak golf ve astra arasında gidip geldim.Golf 7 yi bekledim ve bir boka benzemediğini görünce Astrada karar kıldım.Tamam araç 1.3 biraz hantal kalıyor ama emin olun şehiriçi için oldukça sıkıntısız.Neymiş efendim yavaş kalkıyormuş.Olsun efendim yavaş kalksın. Vergisi az olsun az yaksın , çok konforlu olsun görüntüsü çok iyi olsun da yavaş kalkıversin... Golf gibi tipi kayık, vergisi yüksek,bakım maliyetleri yüksek, fiyatı ilginc denecek derecede yüksek olacağına varsın olsun azıcık yavaş kalksın....Rally yapacak değiliz ya...Neymiş şahin yolda geçermiş...O zaman gidelim 10.000 verelim 2.0 V6 1989 Model bir ford capri alalım...O zaman asfaltı ağlatrız. Hem de 10.000 Tl ye yollardaki en hızlı araç biz olmuş oluruz....Bir de gidip Hyundai İ30 İle karşılaştırmazlar mı ? Açın bi euro ncap testlerini izleyin... bi İ30 u izleyin bir de Astra yı izleyin...Unutmayın içinde canınız var güvenlik en ön planda olmalı...Düşünsenize içinde çocuğunuz varken ona bir zarar gelse 1,6 motor mu kurtaracak sizi...Bence bu aracı almayan ya da alamayan arkadaşlar hiç çenesini boş yormasın. Ben kullanıyorum mis gibi gidiyorum geliyorum...Belki yollarda saçma sapan yarışlar yapmıyorum bu yüzden bana batmıyor ama inanın ben astramın kapısını açıp içine her oturduğumda kendime şöyle diyorum...İyi ki varsın Astra !

Bu arada almak niyetinde olan arkadaşlara sesleniyorum...Boş verin milleti,kim ne derse desin...Siz alın bakın keyfinize...Mutlu olacağınıza garanti veririm...Belki kalkışta yavaş kalıyor ama düşünsenize kullandığınız araba ile kaç kez 0-100 Km hız denemesi yaptınız ve 14.5 sn. altında bu yolu katettiniz...Ya da kattettiniz de ne oldu , 0-100 km şu kadar saniyede gitti madalyası mı aldınız ?
    Yok eğer ben hız istiyorum diyorsanız gidin o zaman İ30 alın Allah Korusun girin bir yere de görün İ30 u yada hiç olmadı 2. el olarak satarken görün bakın arabadan nasıl zarar ediliyor !

Söylediğiniz birçok şeye katılmakla beraber i30 la ilgili yazdığınız hiçbirşeye katılmıyorum.

Sizin düşündüğünüzden çok iyi araç i30.

Astrayı öveyim derken başka modellere çamur atmayın

Ne yani bi siz güvenli araca biniyorsunuz astra çok güvenli ama Hyundai i30 alanlar çoluğunu çocuğunu düşünmüyormu ? Nasıl saçma bir yorumdur bu.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkonick -- 17 Aralık 2012; 19:33:57 >

• Ben sadece İ30 un 2. el fiyatını ve güvenlik durumunu eleştirdim...Yoksa içi biraz daha kaliteliymiş, donanımı biraz daha fazlaymış ya da ne bileyim tipi daha güzelmiş diye eleştirisel yaklaşımım yok... Bu durum herkesin kendi zevkleriyle ilgili...Eleştirdiğim konu hakkında çarpışma testleri ile ilgili bakınız EURO NCAP Testleri ( Youtube de mevcuttur ) , 2. El fiyatları ile ilgili bakınız sahibinden.com ( karşılaştırınız hyundai.com.tr ile ).... :-)
  • 140 bg olanını öneririm.
  • Ben kullanıyorum 1.3 dizel gayet yeterli performansı var bana göre.test edip alın yada golf 1.4tsı alın ama astra ya 45 ten yukarı verilmez.seneye 1.6 dizel astra geliyor onu bekleyin derim

• 1 yıl C3 dizel (2003, 1,4 HDI) ve 3 sene kadar Astra H dizel (Enjoy Sport) kullanmış birisi olarak öncelikle dizel araçları tevsiye ederim. Kullandığım iki aracı kıyaslarsam tabi ki C3'ün çok daha seri olduğunu söyleyebilirim. Tüketim açısından çok büyük bir farkları yoktu. Ancak Astra'nın kullanıcısına verdiği his bambaşka idi. Yol tutuş, malzeme kalitesi ve güven hissi bazı üst sınıf araçlarla bile yarışabilirdi bence. Performans bakımından motorun daha güçlü olması tabi ki müthiş olurdu ancak ben yaklaşık 60 bin km boyunca çok nadir sıkıntı yaşadım. Bir süre sonra aracın tepkilerine ve kapasitesine alışınca keyif bile veriyordu :)
    Performans bakımından en iyi yönü, % 70-80 şehir içi kullanımı ile Ankara'da 6,2 litre ortalama tüketim sağlamasıydı. Özellikle bakımlarını zamanında yaptırdığımda (hava filtresi kanımca çok şeyi değiştiriyordu) fazla bir sıkıntı çekmedim. Tabi çok soğuk veya çok sıcak havalarda, dik yokuşlarda, klima açıkken şehir içinde bazen canımızı sıktı. Yine de bir depo ile (yaklaşık 160 TL) bir ay şehir içi kullanım (yaklaşık 600-700 km) oldukça makuldü. Bunun dışında, şehirler arası yollarda performansı bence daha tatminkardı. Polatlı-İzmir arasında dört kişi ile klima açık gidiş dönüşte ortalama 4,5 litre tükettiğini, yani neredeyse bir depo ile yolu tamamladığını hatırlıyorum. Bazen rampalarda üçe düşmekse işin olumsuz tarafıydı. Ancak genel olarak (seri olmaması dışında) sorunsuzluğu buna değmiştir. Açıkçası yanımdan geçen, sollayan araçların markalarına veya fiyatlarına aldırmadığım için karşılaştırma da yapmadım. Benim derdim hep ekonomik, güven verici ve makul performanslı bir araç olması yönünde olduğu için Astra'dan çok memnundum. Elden çıkardığımda (bir yakınımıza için son derece rahat bir şekilde sattığımda) aracımı almak için benden haber bekleyen bir kaç kişi daha vardı yakınımın vaz geçmesi ihtimaline karşın. Yıkatmaya götürdüğümde defalarca talip çıktı. Bir seferinde yıkamacı kendisi o anda satışı yapmayı bile önerdi. Diğer bir deyişle ikinci elde çok rahat bir araçtı.
    Sözün özü, beklentisi görece düşük tüketim, güvenlik ve kalite hissi, ikinci el satışta rahatlık olanlar için astra dizeller makul araçlar. Daha yüksek performanslı C3 ile sanayiden çıkamadığım, ikinci elde sıkıntı yaşadığım düşünülürse (iki araç ayrı sınıflarda olsa da genel bir fikir vermek bakımından) sanırım Alman mühendisliğine saygı duymak gerek.
    Şu anda aracım yok ancak bir yıl içinde yeni bir araç aldığımda yine Astra dizeli, 1.3 litre dahi olsa, tercih ederim. Param ikinci el eski kasaya yeterse onu, yenisine yeterse yenisi düşünmeden alabilirim.
    Araç tercihinde kullanım alışkanlıkları/tarzı ve ekonomi çok önemli. Maddi bakımdan zorlanmadan bir Astra dizel alınabiliyorsa ve aynaya sizi geçen kim diye değil de arkada araç var mı diye bakıyorsanız bir problem yaşamazsınız. Sadece litre bakımından daha az tüketmediğini, motorinin de halen benzinden ucuz olması sayesinde km başına daha az maliyet oluşturduğunu hatırlatmak gerek. 100 km'de yaklaşık 6.2 lt x 4.1 TL (yaklaşık motorin fiyatı)= 25 TL yaparken benzinli muadilinde bu rakam 7,5 lt x 4.6 TL = 34,5 TL'ye denk geliyor. Neredeyse % 40 oranında bir fark var. Çevre bakımından düşündüğümüzde bu emisyon değerlerine de yansıyor. Biraz ütopik tabi böyle bir değerlendirme yapmak ama dizel araçlar aynı zamanda biraz daha çevreci. VW 1.2 benzinli yeni motor bile benzer yakıt tüketimine rağmen benzin-motorin fiyat farkı nedeniyle aslında km başına daha çok yakıyor (ancak satış fiyatı da çok daha düşük, bunu da unutmamak gerek). 10-15 bin TL fark küçümsenemez. Diğer bir deyişle 3-4 senelik yakıt harcaması farkına denk gelir. Yani benzinli alındığında 3-4 yıl yakıt parası ödememek gibi bir durum da olabilir. Bu iki durum arasındaki tercihi ancak kullanıcı kendi imkanları ve tercihleri yapabilir.
    Ben dizeli, yakıt fiyatlarındaki sürekli artış ve çevreye daha az zararlı olması nedeniyle tercih ederim. Hele yeni Astra gibi şık, daha güvenli, derli toplu bir araçsa ve tüketimi Astra H'den azsa fazla şüphe etmem. Varsın ağır olsun...

• imzamdaki corsamda yeni astralarda kullanılan 1.3 95ps motor vardı. 95bin km kullanıp babama verdim hiçbir sorun çıkarmadı. performansı gayet güzeldi çok çok istediğim yeni astra hb sport 1.3 95 aracı değilde, imzamdaki golf 1.6tdi 105 aracı almamdaki bir kaç neden golf astradan daha sessiz, daha yumuşak süspansiyonlarla konforlu ve daha güçlü motora sahip birde volkwagen marka değeri. son olarakda az kullanılmış ikinci el astraların 50bin civarı fiyatı varken golfü 46 mal etmiş olmam cruise control dahil. astranın motoru normal kullanımda mütevazi bir seçenek diye düşünüyorum
    eski bir opel kullanıcısıyım kesinlikle marka fanatiği değilim astra nın tasarımı çok daha güzel bence inşAllah önümüzdeki günlerde opel ve diğer firmalar ekonomik sorunsuz konforlu daha çok ürün geliştirirlerde biz tüketiciler onlara sahip oluruz.
  • Corsa için ideal motor belki de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayderd -- 3 Ocak 2013; 22:03:20 >
  • GUNCEL
    Aracı sattım golf7 aldım ama görüşlerim halen geçerlidir..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.