Şimdi Ara

Yeni Opel Astra Dizel Almayı Düşünüyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
6.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu anda 2010 model Honda Jazz Fun+ kullanıyorum. Aracım benzinli ve memnunum. Ancak araba hastalığından dolayı her 1 yılda bir araba değiştirme derdinden dolayı araç araştırıyorum. Opel showroom'da Yeni Astra'yı gördüm. Gerek suspansiyon sistemindeki özellikleri (Engebeli yollarda yere çarpmıyor) ve Yokuş kalkış desteği ve genişliğiyle çok hoşuman gitti. 1.3 cdti dizel sport modelini pazartesi günü almayı düşünüyorum. Bu araç hakkındaki yorumlarınız nedir? Bu motor sizce ne kadar güçlü olacaktır...

http://www.yeniastra.com/ 'dan özelliklerine bakabilirsiniz.

• Aracın o güzel şeklinin ve donanımının hakkını veren motorlar 140 ve 180 bg.likler. Dizel yaramaz malesef. Benzinliden memnun olduğunuza göre yakıt fiyatı sorun değil demektir, dizel alıp pişman olmayın bence. İlk alımda cebinizden çıkmayacak parayı benzin fiyatı olarak düşünebilirsiniz.
  • 180 beygirliği almanı öneririm.
  • 140 da iyi
  • Şu anki aracım 100 km de şehir içi 6,5 ortalama yakıyor. Yeni aldığım araç için yakıt önemli olacak... Dizel'in neden yetersiz olduğunu düşünüyorsunuz?
  • Dizel gerçekdende yetersiz olur 1.3 motor 95 ps(beygir) benzinlinin keyfinden sonra çok düşük gelir bencede benzinlisini alın yada hiç almayın.
  • 1.3dizel bence yetersiz değil. Yetersiz diyenler ya bu aracı kullanmadı yada 150beygir ve üzeri araç kullanıyor.

Bence mevcut koşullarda en mantıklı motorlardan biri. Vergisi düşük, yakıtı düşük, bakım ücretleri düşük.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yokuş kalkış desteği benim için çok önemli. Düz vites olup bunu sunan başka bir model/marka var mı?
  • 45-50.000 TL gibi ciddi bir para söz konusuysa 95 hp arabaya da binmek istemem, o yüzden bence yaramaz. Yoksa Punto'da bu motor ideal mesela.
  • Motor o görüntünün altında eziliyor. Benzinli alın imkan varsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

Motor o görüntünün altında eziliyor. Benzinli alın imkan varsa.

cok performans tutkunu degilseniz cook önemli olcagını sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuwandatr

Yokuş kalkış desteği benim için çok önemli. Düz vites olup bunu sunan başka bir model/marka var mı?

Fiat Bravo 1.6 Multijet 120 hp dizel + skydome alırsınız. Yokuş kalkış desteği de var (manuelde de var). 300 Nm tork üretiyor . Astrayı ezer geçer.
  • quote:

Şu anda 2010 model Honda Jazz Fun+ kullanıyorum. Aracım benzinli ve memnunum. Ancak araba hastalığından dolayı her 1 yılda bir araba değiştirme derdinden dolayı araç araştırıyorum. Opel showroom'da Yeni Astra'yı gördüm. Gerek suspansiyon sistemindeki özellikleri (Engebeli yollarda yere çarpmıyor) ve Yokuş kalkış desteği ve genişliğiyle çok hoşuman gitti. 1.3 cdti dizel sport modelini pazartesi günü almayı düşünüyorum. Bu araç hakkındaki yorumlarınız nedir? Bu motor sizce ne kadar güçlü olacaktır...

Fiyat olarak ne kadar istediler Astra ya?

• araba yaklaşık 1400 kg ve motor 1.3. Yokuşlarda kalkarken çok zorluk çeker. Bir önceki astrayı az bir eğimli yokuşta yüklüyken zor kaldırmıştım. Test etmeni öneririm.
  • Yokuş kalkış desteği (Elektronik Park Freni) vazgeçilmezse, imzamdaki aracıda düşünebilirsiniz.

Veya yukarıda bir arkadaşın dediği gibi

Fiat Bravo 1.6 Multijet 120 hp dizel + skydome iyi bir tercih olabilir.
  • quote:

Şu anda 2010 model Honda Jazz Fun+ kullanıyorum. Aracım benzinli ve memnunum. Ancak araba hastalığından dolayı her 1 yılda bir araba değiştirme derdinden dolayı araç araştırıyorum. Opel showroom'da Yeni Astra'yı gördüm. Gerek suspansiyon sistemindeki özellikleri (Engebeli yollarda yere çarpmıyor) ve Yokuş kalkış desteği ve genişliğiyle çok hoşuman gitti. 1.3 cdti dizel sport modelini pazartesi günü almayı düşünüyorum. Bu araç hakkındaki yorumlarınız nedir? Bu motor sizce ne kadar güçlü olacaktır...

mademki ' her yıl araba değiştirme hastalığınız var ' 1 yıl sonra aracınızı değiştirdiğinizi düşünerekten, dizel ve benzinli arasındaki fiyat farkını yakıta harcayarak, benzinli 180'lik almanızın vereceği haz hasta olmanıza değecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: desiya

1.3dizel bence yetersiz değil. Yetersiz diyenler ya bu aracı kullanmadı yada 150beygir ve üzeri araç kullanıyor.

Bence mevcut koşullarda en mantıklı motorlardan biri. Vergisi düşük, yakıtı düşük, bakım ücretleri düşük.

orası öylede 14,5 sn de 100 km hıza çıkan bir araba gülünç değilmi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: şah_şehriyar

quote:

mademki ' her yıl araba değiştirme hastalığınız var ' 1 yıl sonra aracınızı değiştirdiğinizi düşünerekten, dizel ve benzinli arasındaki fiyat farkını yakıta harcayarak, benzinli 180'lik almanızın vereceği haz hasta olmanıza değecektir.

+1

• opel hayranı değilseniz, performans yetersizliğinden dolayı tavsiye edilecek bir araç değil. tasarımı iyi, konforlu, ekonomik ancak performansı standartların altında bir araç. fiyatı da yüksek biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

quote:

Orijinalden alıntı: desiya

1.3dizel bence yetersiz değil. Yetersiz diyenler ya bu aracı kullanmadı yada 150beygir ve üzeri araç kullanıyor.

orası öylede 14,5 sn de 100 km hıza çıkan bir araba gülünç değilmi...

Bence pekte gülünç değil.

İnsanlar senelerce 102hp passat, a4 kullandı. Sırf az yaksın diye d segment 100hp dizel kullandı.

Onlarda pek gitmiyordu ama müşterileri hep oldu.

Burada kriter bizim söylediklerimiz olmamalı.
    Almak isteyen arkadas test eder beğenirse alır.

Ama tekrar belirtmek isterimki bence o araca o motor yeterli.
    1. Vites biraz ağır kalıyor fakat 2. ve 3. Vitesler tahmin ettiğinizden iyi.

Sadece sn degerleri ile değerlendirme yapılması hatalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.