Şimdi Ara

Yeni Opel Astra Dizel Almayı Düşünüyorum ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
6.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar genç veya genç ruhlu orta yaş insanlarımız için 100bg,200 tork 0-100 ü en fazla 12 sn araç gerekiyor. 14-15 sn ağır kalıyor.1,3 motor bu kasayı çekmez olayı budur.14-15 fazla.13 ün üzeri her araç için ağır kalıyor demektir. 200 torkun altıda vites küçülttürür. Yoksam çekmez felan değil Bana göre seri sana göre yeterli olabilir.Mesele kullanış tarzımız.Dışardan araba heybetli duruyor.Motorda bi zahmet canlı olsun demi.Hundai accent vs ile adama seni geçince kızmak yok o zaman.

Önünüzde 90-100 ile giden aracı kısa sürede sollayabilmeniz için bu motor küçük gelir.Önden gelen arac seni sıkıştırdığında hemen sollaman lazım. Ne acelemiz var derseniz o zaman sıfır araç ve bu ka para vermenin ne alemi var. 20-30a bi dolu araba var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acr

quote:

Orijinalden alıntı: Kotiledon

araç 1400 kg değil 1500kg arkadaşlar... 0-100 evet 14.5 saniye falan..
    millet astraya laf ederken çekmez diye, kimse 1.3 corsa çekmez, 1.4 dizel fiesta çekmez demiyo..
    açın bakın corsa ve fiestanın 0-100 değerlerine... astradan daha kötü..

yaklaşık 4-5 aydır Astra 1.3 dizel kullanıyorum.. performansı eski 1.6 motor Astra H'ımdan daha iyi...
    daha 3-5 sene öncesine kadar hepimizin kullandığı 1.6 atmosferik herhangi bir arabadan daha iyi çekişi var aracın...
    günlük kullanım için gayet yeterli..
    performans isteyenler için bu araba tabiki uygun değil, söylemeye bile gerek yok... gidin 1.4 turbosunu alın...

Öncelikle 1.3 corsa 75 hp ve 1.4 70 beygirlik fiesta değerlerini vermişsiniz. Fiesta 14.8 corsa 14.9 saniye. Astra 14.9 saniye ki bu değerlerle astranın performansının corsa ve fiestadan iyi olmasına imkan yok.
    Ayrıca 1.6 h kasanızın performansının, 1.3 95 hp astradan kötü olması, araçta herhangi bir sorun yoksa yine imkansız.
    Şuda çok iyi düşünülmelidirki günmüzde 0-100 12 saniye üzerinde çıkan araçları yavaş ve hantal araçlar olarak nitelemek çok garip olmaz. Ben fiesta yada corsayı savunmayacağım, onlarda performans olarak oldukça kötü araçlar. Ama yinede bir alt segment oldukları ve daha çok ticari amaçla kullanıldıkları için bu durum anlaşılabilir. Astranın ise anlaşılabilecek bir tarafı yok. Performans konusunda oldukça sağır ve hantal bir araç. Bununda savunulacak herhangi bir özelliği yok. Opel elinde 1.7 dizel varken Türkiye için 1.6 dizel üretmiyor. Kabul ederseniz 1.3 motoru var diyor. Olay bu kadar basit.
    Düzenleme:İmla

Yazınızı sonradan fark ettim.Benzer yazmışız.
    Kimse bana 12 sn 200 tork ve 100 bg altını yeterli performans diye yutturamaz. Bu gün 1,6 benzinli eski seri motorlu arabalar bile 10-12 sn .96corollam 10 sn gibi idi. 0-100ü 15 sn olan aracı 180 lere çıkınca kç saniye olacağını tahmin edemiyorum.

nezaman bu araca 1,6 lt motor gelirse o zaman bu araba araba olur.

• tamam gidiyor gidiyor da
    öyle güzel bir arabaya o motor pek de yakışmıyor
    alanlar kabul etmese de bu bir gerçek
  • al astrayı performansı beğenmezsen chipletirsin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.