Şimdi Ara

Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (2058. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
41.383
Cevap
301
Favori
2.393.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20562057205820592060
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladım sanırım makyajlı kasadaki 3 silindir 145lik motorda dexos 2 kullanılabiliyor.

Ayrıca yaşadığım bir durum var belki benzerini yaşayan arkadaşlar yardımcı olur.
    Soğuk havalarda motor da soğukken bazen marşa bastıktan sonra devir düşüp sabitlenene kadar 30 saniye gibi bir sürtünme sesi geliyor. Devir sabitlenince kayboluyor ve aracı sürerken de gelmiyor. Servise gösterdim tüm kayışları kontrol ettik ve sesi de duyamadık dediler. Benzer bir durum yaşayan ve sebebini belirleyen oldu mu merak ettim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @GILMOUR

alıntıladığım mesaja bakarsanız bana yaptıklarının aynısını size yapmışlar demek ki taktik bu hocam her şey bilinçli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhaba,

dün kısmet oldu bir tane hb dizel otomatik araç aldım. aracın motor mekanik ve elektroniğinde bir sıkıntı yok ama iki sorum olacak;

1)iç kapı kolları tutamaç kısımları dışındaki kaplamalar sıyrılmış, bu tekrar kaplanır mı yoksa kollar mı değişecek?

2)aracın normalinde kadran selamlama var ancak bende olmuyor, normal midir yoksa bir soruna işaret olabilme ihtimali var mıdır?

teşekkürler.

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt

Bu yağ, GM firmasının eski tip turbo motorları için ürettirdiği bir ürün, hatta yazılanlara göre bu yağın geliştirilmişi olan dexos 1 gen 3 de piyasada mevcutmuş.

Stellantis grubu maalesef ki GM’den kalan hiçbir ürün gamına yer vermiyor, olan benim gibi ara model kullanıcılarına oluyor.

• Arkadaşlar, üstadlar selam hepinize.

Ben de ilk aracım olarak 2020 Astra K HB 1.5d alarak aranıza katılmış bulunuyorum.

Yaklaşık 10 gün oluyor, aldığımda 93.000 km'de idi. Eksper raporunda direksiyonda hafif boşluk, disklerde orta-değişmeli ibareleri vardı. İlk çalıştırmada bazen (sanırım V kayışından) hafif ses geliyor, başka bir sorun yok.

Motor Yağı kalan %27 gösteriyor.

Bayram için uzun yol yapacağım ve ondan önce biraz bakım yapmak istiyorum. Sanırım ağır bakım zamanı yaklaşmış, neleri değiştirmeliyim? Yetkili servis hem çok maliyetli olacağını düşündüğüm, hem de bulunduğum ilde(Konya) ancak 1 ay sonra boşluk olduğu için yetkili servise gitmeyi düşünmüyorum. Siz ne tavsiye edersiniz?

Hangi aksamları kontrol ettirmeli/değiştirmeliyim sizce?

Motor yağını yenileyip, fren ustasına gösterip ona göre balata/disk+balata değiştirmeyi düşünüyorum.

Tavsiyeleriniz benim için çok faydalı olacak.

Şimdiden teşekkürler.

• Selamlar ustadlar,
    Aracın fabrikasyon silecekleri ömrünü doldurdu. Yeni sileceklerde K kasa uyumlu bosch aerotwin surucu tarafi 68 cm, yolcu tarafı 62.5 cm. Benim aracimdaki sileceklerin ikisi de 70cm. Yabancı forumlarda 70 olmazsa carpisma onleme ve serit takip sensorlerini temizlemedigini soyluyor. Kendi aracimdan baktigimda da 70 cm silecekler sensoru ancak temizliyor gibi gorunuyor. Makyajli kasasa silecek degistiren oldu mu? Hangi marka ile nasil cozdunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Setsa -- 25 Mart 2024; 14:52:7 >
  • Setsa kullanıcısına yanıt

İlla ki paket halinde almak zorunda değilsiniz. Kendiniz de ayrı ayrı ölçülerde alabilirsiniz. İnternete Bosch aerotwin 70 cm yazarsanız çıkar.

Merhaba, konuda biraz geriye giderseniz silecek ile ilgili tartıştığımız mesajları da görebilirsiniz. Ön ve arka silecekler aşağıdakiler ile değiştirdim, aynılarını tavsiye ederim. (2020 model 1.2T makyajlı kasa)

2x Bosch Aerotwin Plus Ap700U (70cm)

1x Bosh H311 (30cm)

• ksk_mehmet K kullanıcısına yanıt

Soft kaplama araştırın bence.

• Tesekkurler hocam, nedense Google aramasında bu konuda sonuç çıkmadı ama ben de sizin gibi yaparım diye dusunmustum.

• Fa1c0N kullanıcısına yanıt

Merhaba

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.

Tüm sıvı ve filtre + yağ değişimlerini yapın.

Bayramda uzun yol yapacaksanız mutlaka frenleride elden geçirin. Disk + balata.

Yeni Opel Astra K (ANA KONU) 

• Selamlar arkadaşlar. Ev alacağım için severek kullandığım Astrami satmak zorundayım. 1.5 dizel gs line paketi. Sırf uzun yol kullandım.
    Fiyatta bir şeyler yaparım. Rahatsız olunursa ilgili mesajı silebilirim.

https://www.sahibinden.com/s/FsxtAnaV

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt

o mika parçalar sökülüp değişiyormuş ama yediğini bulmam lazım.

peki ikinci sorumla alakalı bir yorumunuz var mıdır acaba?

• ksk_mehmet K kullanıcısına yanıt

İkinci sorunuzun yanıtını bilmiyorum maalesef. İlk kısma gelince o trimleri bırakır kullanmaya devam edersiniz yedegine gerek yok.

merhaba,

Araç 100 bin bakımlarına yaklaşmış.

Bayram öncesi sanayi her zamankinden daha yoğun olur, işçilik kalitesi azalır, teslimat süreleri uzar.

100 Bin bakımı için bayram dönüşünü bekleyin derim ciddi bir sorun yoksa.

Sıvı filtre bakımları dışında hem rot hem balans ayarları ve fren hidroloji kesinlikle yaptırmanı tavsiye ederim.

ülkemizde kimse rot yaptırmıyor, sonra uzun yolda yüksek süratlerde yalpalama gibi riskli durumlarla karşılaşılıyor.

100 bin bakımı için araç kitapçığından nelere bakım yapılması gerektiğine bakabilirsin, biraz masraflı olacaktır ama uzun vadede kafanda soru işareti ile emniyet şeridinde beklemeyeceksindir.

Aracınız hayırlı olsun.

• @GöKHaN 35

İyi dilekleriniz ve tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar.

Burada, Konya'da google yorumları epey iyi bir özel servis buldum. Periyodik bakım seti ve yağ alıp gelmemi söyledi.

Aşağıdaki filtreleri ve Motul 8100 Eco-Clean 0W-20 5lt. motor yağının siparişini verdim, Salı günü gideceğim ustaya.

Gittiğimde disk/balata da bakacak. Triger vs. daha ağır bakımlık bir durum varsa da bayramdan sonraya gün alacağım.

Araçtan gayet memnunum bu arada. DS4 almak için gidip, araç ilandaki gibi çıkmayınca bu araca yönelmiştim.

İstanbul-Konya yaptım aldığımda, uzun yolda 1.5dizel çok ekonomik ve aracın konforlu bir sürüşü var, yormuyor. Yalnızca süspansiyonlar biraz sert geldi, engebeleri hissettiriyor. Lastikleri yenilediğimde az daha yumuşar belki.

Bu arada, lastik önerebilecek var mı acaba? Assymetric 3 ve 5 önerilmiş önceki girdilerde ama hem 4 mevsim, hem kışlık farklı bütçelerde lastik tavsiyesi faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Lastik olarak ben daha Conti Premium Contact 6 kullandim memnundum. Su an aracin ustunde Conti Eco Contact 5 var. Islak tutuşu biraz zayıf ama gore ama kuruda gayet iyi. Yol sesi icin yorum yapmam dogru olmaz cunku araçta ses yalitimi var.
    Ben kullanmadim ama en yumusak ve sessiz olarak Michelin olarak Primacy oneriliyor. Michelin genel olarak yumusak hamurdur. Turkiye yollarında cabuk yipraniyor deniyor. Ozellikle kaldirim vs gibi ufak surtmelere karsı yanaklar zayif seklinde yorumlari var.

Bende Michelin hakkında benzer yorumlar okudum Türkiye yolları için fazla kırılgan gibi geldi. Benim aracımda da premium contact 7ler takılı. Ben oldukça memnun kaldım lastiklerden. Kışlık olarak da winter contact 870 almayı düşünüyorum hatta.

Bende de Eco Contact 6 var, ama lastikler artık beni değiştir diyor;

Bayram için git-gel 1500km yol yapacağım.

Dönüşte de artık disk-balata, lastik de eco contact 7 alırım diye düşünüyorum.

• Merhaba,
    Benim yaşadığım bir durum var acaba daha önce yaşayan sorunu bilen var mıdır?
    Araçla çok düşük hızlarda (örneğin otoparkta manevra yaparken) ya da durduğum yerde direksiyonu çevirdiğimde sağ ön teker tarafından tık tık tık diye ses geliyor. Daha yüksek hızlarda ses yok ve sürüşte de hissettiğim bir anormallik yok. Yine de bir problem olduğu aşikar.
    Video olarak da ekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 20562057205820592060
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.