Ankarada yapan var mıdır acaba aracım 1.6 cdti < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (2072. sayfa)

-
-
Aracın motoruyla alakası yok Videoları izle.
Lastikçi lastiği sökecek boş sibop takacak çıkan parçayı alacaksın elektronik tamircisi bulacaksın pil değişimini o yapar. Lehim falan Yapacak birini bulamazsan uğraşamazsan yeni sensör alacaksın lastikçi eskiyi sökecek yenisini takacak tanıtacak işte bu kadar.
pil değiştirme videosu Elin yatkınsa kendnin yaparsın dedim. Lehim gerekiyor pile.
https://www.youtube.com/watch?v=dqvGzU07YUc
tanıtma cihazı (tTpms EL-50448) Lazım olursa Astra K facebook gurubuna Ankara da tanıtma cihazı diye yaz yardımcı olurlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 21 Mart 2025; 16:58:26 > -
Eyvallah hocam dediğiniz sensörle tanıtma cihazını akşam sipariş edeceğim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayri zamanda al dostum gümrüğe takılır 2 si beraber limiti gecer sen once sensörü al aleti Ankara'da olan birisi yardımcı olur
Tamamdır hocam teşekkürler ilginiz için. Bu arada hepsini mi değiştirmek mantıklı yoksa arızalı olanı mı değiştireyim sadece
Almışken 4 lü al elinde bulunsun peyder pey de değişebilirsin sorun olmaz. 1 tanesi gittikten sonra 3-5 aya kalmadan diğerleri de gidiyor.
-
Şu linkteki en uygun olanı sanırım. Diğer ücretsiz sevkiyat olanlarda takip numarası yok onlar takip edilemiyor sanırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hepsi takip edilir çünkü gümrükten geçiyor bataryaları olduğu icin mektup usulü gelmiyor bunlar.
Kimisi ürün fiyatına kargoyu ekliyor kimisi ayri yazıyor
neyse ürün bu alacağın zaman kargo ve gümrük bedelide ekleniyor ödeme ekranında son fiyat cikar.
Çok ürün satmış satıcıdan al 1000+ diye yazar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 21 Mart 2025; 20:9:48 >
Tamam hocam 1000+ buldum ondan siparişi geçtim
Filtreleri burdan alıyorum -> www.filtremarketim.com
yağı da burdan ->
www.generalopel.com
Motor Yağı 5W30 5 Litre Alman Dolumhttps://www.generalopel.com/urun/motor-yagi-5w30-5-litre-alman-dolum -
Arkadaşlar merhaba, Astra 1,6 Cdtı sahibiyim. Bayramda Bursa-İzmir seyahatimde 100km sonra sarı motor ışığım yandı sonrasında arada manuel vitese çekerek 3.000 devirde ortalama 15 km falan kullandım, yolun kalanınını da sports moda geçerek tamamladım. Vardığım akşam 1-2 saat sonra ışığı kendiliğinden söndürdü. Ardından bayram boyunca Çeşme Urla Dikili yollarında yaklaşık 500km yaptım ve herhangi bir uyarı vermedi. Bugün İzmir’den dönerken yine 250km sonra falan motor ışığı yaktı araç yine. Giderken de dönerken de herhangi bir çekiş problemi yaşamadım ortalama 150-170 arası seyahati tamamladım. Dönmeden hatta Shell’den partikül temizleyici de attırmıştım.
Arabayı aldığım dönemde de böyle bir sorun yaşamıştım ve onda da akşamına kendiliğinden sönmüştü. Böyle bir sorun neden yaşanıyor ? Sanayici arkadaşım partikülden vs yapıyordur diyor ama bu sorunu yaşayan kullanıcıların deneyimi varsa sormak istemiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk_bnl -- 3 Nisan 2025; 15:40:58 >
-
Herkese selam
Yaşadığım bir deneyimi paylaşmak istiyorum. Faydalanmak isteyenler olabilir.
Aracım 1.4T Otomatik 115 bin km’de. Eylül 2024’ten beri bende araç. Son bakımını Ekim ayında Lique Moly yağ ve orjinal Bosch/GM marka filtreler kullanarak yaptım. Şu ana kadar tüm yakıtı hep Shell’ den aldım.
Bundan yaklaşık 3 ay önce yine yakıtı aldıktan yaklaşık 50 km gittikten sonra (turuncu)motor arıza lambası yaktı ve herhangi bir başka uyarı çıkmadı. Nedir ne değildir diye internette araştırma yapmıştım. Yalnız yakıt aldıktan sonra olduğu için yakıt kaynaklı olabileceğini düşündüm. Belki sensöre anlık bir pislik vs. gelmiştir diye düşünüp sonra arıza lambasının söneceğini düşündüm. O şekilde biraz sürdükten sonra ve arıza sönmeyince özel bir opel servisine gittim. Bilgisayara bağladı ve (hata kodunu şuan tam hatırlamıyorum P1100.. gibi bir şeydi) hava akışmetreden kaynaklanıyor dedi. Hatayı sildi yine yakarsa değişmesi gerek dedi. Yaklaşık yine 40-50 km. sürdükten sonra arıza lambası yine yaktı. Ben bu sefer başka bir özel opel servisine gittim ve aynı şeyleri o da söyledi. O zaman durumum pek yoktu sonra gelip değiştireyim dedim. Ardından bir yakınım sensörün oraya biraz balata spreyi sıkarsan düzelebilir demişti ve bende denedim. İlk başta arıza lambası sönmedi ama bu sefer yaklaşık yine 40-50 km. gittikten sonra lamba kendi kendine söndü. Ve şu anda yaklaşık 400 km kullandım üzerine yeni yakıtta aldım ve tekrar yakmadı.
Bu arada lamba yanarken ekranda başka bir arıza/uyarı çıkmadı. Araç çekişten düşme, titreme veya yakıt tüketiminde artış olmadı.
Anlattıklarım sadece amatör olarak denenmiştir. Belki birilerine fikir olur diye paylaşmak istedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlightClub -- 5 Nisan 2025; 16:8:50 >
-
-
Pili bitmiştir.
-
Yüksek ihtimalle hocam pil değişimi olur mu peki yoksa direkt sensör mü bakacağım
Hocam benim de pitti direkt sensörü değiştirin. Bana yazam bir arkadaş vardı birkaç sayfa öncesinde sağolsun detaylı açıkladı bir bakın isterseniz
Saatçi biri var arkadaş önerdi o değiştiriyormuş ama meşakkatli biraz lastik sökülcek adama sensörü falan götürüp lehimleticem bakalım bi süre idare edicem boş günümde halletmeye çalışırım
1000 liraya 4 tane sensör aldım hocam. Biri gidince sırayla hepsi gidiyormuş. İsterseniz direkt sensör alın
O zaman biraz bekliyim hocam hepsi giderse hepsini değişirim biraz beklemek en mantıklısı olucak gibi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X