1.2T 145hp sahipleri için Trigger değişimi bilgilerini paylaşayım. 6yıl veya 90bin km sonunda değişmesi gerekiyormuş. Yetkili servisi aradığımda 15k malzeme + 30k işçilik ücreti verdiler telefondan. Pazarlıksız bilgiler bu şekilde bilginiz olsun. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snurce -- 20 Şubat 2025; 12:16:8 > |
Yeni Opel Astra K (ANA KONU) (2071. sayfa)

-
-
çok güzel gösteriyor güzel yapmışsınız. özellikle köşede olması iyi çünkü aynanın arkası dolu zaten. ben beğendim görüntü kalitesini.
-
Evet kendim yaptım. Çakmaklığa usb takıp oradan kullanıyorum. Kamerayı da sensörün oraya çift taraflı bantla yapıştırdım. Görüş açısı böyle oluyor:
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sizinkide gayet iyi. sensörün orası biraz kapatmış ama yinede.
-
Önceki Astra K aracımda kamerayı bu şekilde monte etmiştim. Örnek çekim videosunu da paylaşıyorum.
-
güzel çekim, biraz aşağı doğru geliyor ya onu istemiyorum hocam işte açıkçası ben. ya onu yana doğru yapmam lazım yada daha küçük birşey bulmalıyım.
-
Dostum ben bir kaç tane varta modeli baktım. Benim araç 2017 dizel 1.6 otomatik. start-stop YOK. Senin aldığın model tam olarak hangisi. İnternetten falan aldıysan linkini atabilir misin?
-
Arkadaş temin etmişti internetten. Benim 2016 Cdtı Start Stop…Garanti evrağı evde bir yerlerdeydi. Yarın bulursam bakıp linki atayım dostum kendine uygun olanı bulursun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk_bnl -- 28 Şubat 2025; 20:43:34 >
İzmir “Varen Otomotiv”
-
Premium contact 7 kullanıyorum Adac testlerinde Michelin primacy serisiyle beraber üst düzeyde sonuçları var.
Premium Contact 7 kullanıyorum, 20bin km oldu. Şimdiye kadar kullandığım en stabil lastik diyebilirim net olarak. Islak, kuru, sıcak, soğuk vs. gibi farklı koşulların hepsinde çok benzer performans alıyor olmak beni çok şaşırttı.
Piste çıkmıyorsanız yol için en başarılı lastik olabilir.
-
GM altyapılı araçlar için,
1,6 dizelde GM marka 5w30 dexos 2 alman dolum (sarı bidon diye geçer piyasada).
1,4 T Benzinliler için de GM marka dexos 1 gen3 alman dolum yağ kullanmanızı tavsiye ederim.
Benim aracım 2016 cdti 135 bin km de sıfır aldım. yukarıda bahsettiğim yağı kullandığımda zincir sesi gelmiyor. ilk çalıştırmada bazen olabiliyor ama biraz gaz verdiğimde kesiliyor zaten. Üreticinin yağını kullanın arkadaşlar araçlarınız uzun ömürlü olur. Ben tamircime kendi yağımla ve filtrelerimle gidiyorum.
örnek olsun diye link veriyorum.
www.generalopel.com
Motor Yağı 5W30 5 Litre Alman Dolumhttps://www.generalopel.com/urun/motor-yagi-5w30-5-litre-alman-dolum
-
Gm değil de motul kullanıyorum ben. İlk çalıştırmada bazen zincir sesi geliyor dediğiniz gibi. Bir sıkıntı yaşamadım bu zamana kadar. Aracım 1.6 cdti
Benim araç lastik sensör hatası veriyor. Daha önce başına gelen var mı? Sensör mü değişmesi gerekiyor illa.
Pili bitiyor normal bir durum önce 1tanesinde başlayacak sonra hepsi teker teker gidecek.
Elin yatkınsa sensörün pilini kendini değişirsin
Pil değişimi videosu
https://www.youtube.com/watch?v=dqvGzU07YUc
Elin yatkın değilse önce 13506028 kodlu sensörü çinden ucuza alacaksın
Gelince lastikçi takacak Lastik sök tak parası alacak. Kendisi araca sensörleri tanıtamayabilir. İşine gelmeyebilir. Kendi elindekini daha pahalıya takmak isteyebilir Universal aleti kullanmayı beceremeyebilir onun aleti aldığın sensörü görmeyebilir. sen onu dinlemeyeceksin.
TPMS EL50448 aleti olan birini bulacaksın (Facebook grupta çok kişide var yardımcı olurlar) yada sende bizim gibi çinden bu aleti alacaksın
Bu aletle tanıtım yapacaksın.
Lastik sensörü tanıtma videosu
https://www.youtube.com/watch?v=EGWVFrLcY8k
Çinden 4 adet sensör 18 euro ya gelir
TPMS EL50448 kabaca 5 euroya alırsın. Burda sensörün tanesine en az 2500 -3000 tl toka edersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 21 Mart 2025; 16:56:55 >
-
Arkadaşlar 1.4T otomatik aracımın bir önceki sahibinin yaptırdığı son bakımının üzerinden 10 bin km geçti. Periyodik bakıma götürmeli miyim yoksa 15 bini mi bekleyeyim?
Bir de hangi markaları önerirsiniz yağ ve diğer parçalar için?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ddiscoveryy
Arkadaşlar 1.4T otomatik aracımın bir önceki sahibinin yaptırdığı son bakımının üzerinden 10 bin km geçti. Periyodik bakıma götürmeli miyim yoksa 15 bini mi bekleyeyim?
Bir de hangi markaları önerirsiniz yağ ve diğer parçalar için?4 silindir 1.4 T ise O araç bakımı geçiktirilecek risk alınacak araç değil 10 bin - 1 sene hangisi önce gelirse yaptıracaksın yanlış yağ kullanımı yada bakımsız bırakılınca Piston kırma sorunu var.
Yağ mutlaka GM dexos 1 gen 3 onayı bulunduracak. Liqumoly ve motul da bu özellikte 5-30 rahatlıkla bulabilirsin. Gm orjinal yağın sahtesi çok oluyor o yüzden al diyemiyorum.
Filtreleri Mann alabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 21 Mart 2025; 14:43:29 > -
Evet ben de öyle düşünmüştüm, teşekkürler hocam.
Yağı ve filtreleri internetten alabileceğimiz bir site öneriniz olur mu acaba?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sanayide parçacıdan alıyorum ben böyle durumda internete güvenmiyorum. liqumoly Yağ için egemot dan alım yapılabilir bayisi.
Motul içinde sanayide bayileri var sitesinde gösteriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 21 Mart 2025; 14:56:51 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X