Corsa D kasada anahtardan cam aç-kapa far aç-kapa özellikleri var. Kontak 1 konumunda Silecek ve sinyal kolunu kendimize çekip gizli menüye girip ayarlanıyor. youtubeda corsa gizli özellikler diye videosu vardı ordan bakıp ayarlamıştım. Bi bakın E de de vardır bence özellikler. bu menüden sinyal sesinin şiddeti, hız limiti uyarısı ayarlama, geri vitese takınca arka sileceğin çalışması, cam ve farlara anahtardan kumanda etme gibi şeyleri ayarlıyabiliyorsunuz.
deneyelim hocam sağolasın.
Corsa e kasada gizli menü yok arkadaşlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Pooodolski
Corsa e kasada gizli menü yok arkadaşlar.
Corsa e de radyodan configdi sanırım araç ayarları kısmından değişiyor, sinyal sesi vs
Arkadaslar esentia da dış dikiz aynası kumandasının led aydınlatması varmı.benimkinde sadece cam düğmelerinin ledleri yaniyor.servise gidecegim ama önce sizlere sorayim
quote:
Orijinalden alıntı: muro9358
Bu arada aracım 8.4 lt re yakıyor.1.2 motor çok mu sizce
1.2 eastronic ise çok fazla yakıyor..babam 1.6 astra eastronic ile 7.8 litre yakıyor maksimum
Bugün benzin aldım arabaya. 145₺'ye 455 km yol gitmiş. Ortalama 7.5 lt. 1.4 otm için fena değil bence. Lpg olsa yarı yarıya düşer.
quote:
Orijinalden alıntı: Musa083
Arkadaslar esentia da dış dikiz aynası kumandasının led aydınlatması varmı.benimkinde sadece cam düğmelerinin ledleri yaniyor.servise gidecegim ama önce sizlere sorayim
Yok hocam ne yazıkki :/
quote:
Orijinalden alıntı: yasin90
quote:
Orijinalden alıntı: Musa083
Yok hocam ne yazıkki :/
Alıntıları Göster
arkadaşlar 2015 corsa 1.3 cdti 95 otomatik versiyonuna sahip olan var mı? şanzımanı nasıl? yakıt tüketimi nasıl?
quote:
Orijinalden alıntı: kompliman
arkadaşlar 2015 corsa 1.3 cdti 95 otomatik versiyonuna sahip olan var mı? şanzımanı nasıl? yakıt tüketimi nasıl?
Alıntıları Göster
Araç şu an 1800 km de 7.6 lt / 100 km görebildiğim en aşşağı rakam bu bunun altını daha görmedim.Araç E kasa 1.2
quote:
Araç şu an 1800 km de 7.6 lt / 100 km görebildiğim en aşşağı rakam bu bunun altını daha görmedim.Araç E kasa 1.2
Benimde öyle kendiniz mi hesaplıyorsunuz essentialarda yol bilgisayarı yok o yüzden sordum
quote:
Orijinalden alıntı: Chicky123
quote:
Benimde öyle kendiniz mi hesaplıyorsunuz essentialarda yol bilgisayarı yok o yüzden sordum
Alıntıları Göster
Arkadaşlar sıfır 1.3 CDTİ Easytronic Enjoy alınır mı? Bu başlık altında sadece bugiboy arkadaşımızın yorumunu okudum başka da kullanan bulamadım. Aslında easytronic 3.0 'ı merak ediyordum, kendisi fena bulmadığını söylemiş.
Açıkcası bugüne kadar dizel almayı gerektirecek bir kilometre yapmadım ama bu biraz da araç çok yaktığı içindi. Şimdi dizel alıp gönlümce yüksek km yapsam diyorum. Sizce alınır mı dizel otomatik Corsa?
Arkadaşlar birşey sorucagım size, aracım 1.2 corsa 2015 kasa daha 2000 kmde araçta bugun başlayan bir sıkıntı var, 3000 3500 devire gelince orta konsolda viizzz diye bi ses geliyor, aranızda böyle birşey yaşıyan var mı? Servise kontrole götürdüğüm zamanda sorucagım
quote:
Orijinalden alıntı: solidgrind
Arkadaşlar sıfır 1.3 CDTİ Easytronic Enjoy alınır mı? Bu başlık altında sadece bugiboy arkadaşımızın yorumunu okudum başka da kullanan bulamadım. Aslında easytronic 3.0 'ı merak ediyordum, kendisi fena bulmadığını söylemiş.
Açıkcası bugüne kadar dizel almayı gerektirecek bir kilometre yapmadım ama bu biraz da araç çok yaktığı içindi. Şimdi dizel alıp gönlümce yüksek km yapsam diyorum. Sizce alınır mı dizel otomatik Corsa?
Hocam bence iyi bir tercih...
Chicky123C
kullanıcısına yanıt
servis bakımı için 15000 km bekleme fırsatın olduğunda götür. önümüz kış sorun yaratmadan problemi çözerler
kaiser_1453
kullanıcısına yanıt
motor rodajda ise fazla tüketim yapabilir normal de manuel vitesli araç kadar yakması gerekir diye düşünüyorum trafikte fren yapıp dur kalk yaptığınızda tüketim artar 1.4-1.6 mc motor hacmindeki araçların performansı almak için aşırı gaza basmak tüketimi artıran diğer etmenlerdendir
quote:
Benim yol bilgisayarında 6.1 i gördüm kullanmanıza baglı
quote:
Orijinalden alıntı: D. Targaryen
quote:
Orijinalden alıntı: karaqedi
corsa d cok güzeldi dıs tasarım olarak sınıfının lideri bence... yakışı falan demiyorum zaten çok performans yoksunu ve çok yakan saçma bir araç + donanım yoksunu bi araç aşırı pahalı parasını haketmez 1.3 dizelleri gene ele gelir eyvallah az yakar cok kacar memnun eder.
bu yeni corsa kasalar hiç olmadı zaten dokunmatik değil resmen ekranlar bile bastırmatik...
neyse astra k canlı canlı bi görelim ondan sonra opelin notunu vericez 2016 megane da 500bin tl'lik tesla araçlar gibi orta konsol ekranı vs vs varken astra k da hala mazda 3 - golf birleşeni çakma bir kasa ile eski megane guiletta ve golf karması iç tasarımla konsolla geliyor fakirin orta direğin umudu da olamayacak heralde bu sefer pahalı gelir.
özetle corsa almayın tavsiye etmem servisleride kazıkcı arıza ışığı yanar yetkili servis 5bin tl fatura çıkarır özel servise götürürsün dandik sigorta değişimi için 5 tl verirsin opel pişmanlıktır.
Kaç km kullandınız yeni corsayı acaba?
Alıntıları Göster
Merhaba merak eden arkadaşlar için 3 ay önce 1.3 dizel easytronic enjoy yeni corsa aldım toplam 5500km yol yaptım bunun 3te 1ini uzun yolda gerisini e5 trafiğinde yaptım ortalama yakıt tüketimi 5-5,5lt güncel mazot fiyatı ile ifade edersem ortalama 20-22 kruş civarı yakıyor ortalama bir tempo ile kullanıyorum gerektiğinde basıyorum gerektiğinde yavaş gidiyorum değişiyor. Uzun yolda 120nin altına düşmem mesela o şekilde bu yakıt tüketimi oldu. Ama denemek için sakinde kullandım 4lt'nin altına düşüyor ama ben sıkılıyorum gereksiz basmazsanız 20 kuruşun altında yakar uzun yolda 90'ı geçmesen bedavaya gider yakıt konusundan memnunum. yalnız çok performans beklememek lazım ekonomi aracı. Yarı otomatik şanzımanı şimdiye kadar sorun çıkarmadı otomatikleştirilmiş şanzıman olduğu için vites geçişlerini hissediyorsunuz bayırda çıkarken vites değiştirdiğinde sarsıyor. ekstra sorusu olana araçla ilgili bilgi verebilirim. yalnız bilen varsa benimde bir sorum var aracın kilidini açtığınızda motor kısmında ince bir ses geliyor 3-4 saniye kadar bu ne sesi bilen varmı immobilizer sesimi başka bir şey mi ilk aldığımdan beri var bir şeyi etkinleştrir gibi ama ben ne olduğunu bulamadım.
chns87C
kullanıcısına yanıt
Bilgilendirme için teşekkürler. Benzer araç kullandıysanız performans ve easytronic açısından karşılaştırabilir misiniz? Örneğin Polo, Fiesta, Clio, Yaris gibi... Performans çok mu düşük kalıyor ve vites geçişleri rahatsız edici mi? Bir DSG hissi beklemiyorum ama Peugeot 'un ETG 'si gibi de berbat olmasın isterim. Bu hafta içi test sürüşü yapacağım. Dizel oto. test aracı yok ama benzinli oto. ile farklı şanzıman da olsa anlamaya çalışacağım.
quote:
Orijinalden alıntı: solidgrind
Bilgilendirme için teşekkürler. Benzer araç kullandıysanız performans ve easytronic açısından karşılaştırabilir misiniz? Örneğin Polo, Fiesta, Clio, Yaris gibi... Performans çok mu düşük kalıyor ve vites geçişleri rahatsız edici mi? Bir DSG hissi beklemiyorum ama Peugeot 'un ETG 'si gibi de berbat olmasın isterim. Bu hafta içi test sürüşü yapacağım. Dizel oto. test aracı yok ama benzinli oto. ile farklı şanzıman da olsa anlamaya çalışacağım.
selam arkadaşlar,
Sıfır 1.4 otomatik corsa almayı düşünüyorum. İlk arabam olacak. Aslında ikinci el fieasta bakıoduk, 2 tane fiesta otomatik (biri 2013 diğer 2014) denedik ciddi titreme problemi olduğunu gördük. Öyle oluncada opel corsaya döndük. Corsa şanzımanını yenilemiş. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
1.4 AT Enjoy modelini 2 haftadır kullanıyorum. Titreme gibi bir sorun yaşamadım. Şanzıman ve araç benim alıştığım cvt şanzımanlara göre (jazz ve corolla) daha ağır kanlı. Yakıt tüketimi Honda jazz, Toyota yaris gibş sınıf araçlarına göre daha yüksek. Ancak daha oturaklı bir araba hissi veriyor. Yeni kasa jazz için birşey söyleyemeyeceğim tabi. İstanbul içi ortalamam 9.8 litre şimdilik. 350 km oldu. Tahmin ediyorum 8-8.5 arasına oturacak. Jazzım 6.5 harcıyordu. Corolla ise 8 harcıyor. Donanım konusunda da Japon'lara göre daha cimri. Ancak toplamda iyi bir araba.