Şimdi Ara

YENİ OPEL CORSA 2015 - ANA KONU (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.167
Cevap
37
Favori
206.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lordarren

1.4 AT Enjoy modelini 2 haftadır kullanıyorum. Titreme gibi bir sorun yaşamadım. Şanzıman ve araç benim alıştığım cvt şanzımanlara göre (jazz ve corolla) daha ağır kanlı.
    Yakıt tüketimi Honda jazz, Toyota yaris gibş sınıf araçlarına göre daha yüksek. Ancak daha oturaklı bir araba hissi veriyor. Yeni kasa jazz için birşey söyleyemeyeceğim tabi.
    İstanbul içi ortalamam 9.8 litre şimdilik. 350 km oldu. Tahmin ediyorum 8-8.5 arasına oturacak. Jazzım 6.5 harcıyordu. Corolla ise 8 harcıyor.
    Donanım konusunda da Japon'lara göre daha cimri.
    Ancak toplamda iyi bir araba.
    sıfır araba almak istiyorum, bayan olduğum için ikinci el arabardaki problemle uğraşmak istemiyorum açıkçası gözüm korktu

Honda jazzın yeni modeli gelmiş fakat hayli yüksek bütçeyi açıyor.

2015 model corsa otomatik araçlarla ilgili fikilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, aynı zamanda hydai i 20 de baktım. İkisi arasında hangisi daha tercih edilebilir sizce?

Çok fazla akıl verenim olmadığından fikirlerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim :D:D

• quote:

Orijinalden alıntı: brightonn

selam arkadaşlar,

Sıfır 1.4 otomatik corsa almayı düşünüyorum. İlk arabam olacak. Aslında ikinci el fieasta bakıoduk, 2 tane fiesta otomatik (biri 2013 diğer 2014) denedik ciddi titreme problemi olduğunu gördük. Öyle oluncada opel corsaya döndük. Corsa şanzımanını yenilemiş. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

2 hafta sıfır 2015 model 1.4 otomatik essentia corsa kullandım

Şanzıman beklenenden daha iyi tam otomatik olmasna ragmen biraz daha atik, bu kasada ilk 2 vitesi iyi ayarlamıslar gaz pedalına dokundgnzda seri hızlanıyor.
    Şanzıman konusnda şüpheniz olmasın 6 ileri tam otomatik saglam şanzıman sorun cıkartmaz.

Alacaksanız imkan varsa essentia yani en düşük paket almayın :)
    Yol bilgisayarı yok, koltuk yükseklk ayarı dahi yok :/

Corsa sırf city fonksiyonu için bile alınır, konsolda yer alan city düğmesine bastgnzda direksiyon inanılmaz hafif oluyor park yapmak manevra yapmak zevk oluyor sehir içinde :)

En büyük eksik arka kapı camları otomatik değil, çevirmeli kol olan nadir araclardan :)

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

quote:

selam arkadaşlar,

Sıfır 1.4 otomatik corsa almayı düşünüyorum. İlk arabam olacak. Aslında ikinci el fieasta bakıoduk, 2 tane fiesta otomatik (biri 2013 diğer 2014) denedik ciddi titreme problemi olduğunu gördük. Öyle oluncada opel corsaya döndük. Corsa şanzımanını yenilemiş. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

2 hafta sıfır 2015 model 1.4 otomatik essentia corsa kullandım

Şanzıman beklenenden daha iyi tam otomatik olmasna ragmen biraz daha atik, bu kasada ilk 2 vitesi iyi ayarlamıslar gaz pedalına dokundgnzda seri hızlanıyor.
    Şanzıman konusnda şüpheniz olmasın 6 ileri tam otomatik saglam şanzıman sorun cıkartmaz.

Alacaksanız imkan varsa essentia yani en düşük paket almayın :)
    Yol bilgisayarı yok, koltuk yükseklk ayarı dahi yok :/

Corsa sırf city fonksiyonu için bile alınır, konsolda yer alan city düğmesine bastgnzda direksiyon inanılmaz hafif oluyor park yapmak manevra yapmak zevk oluyor sehir içinde :)

En büyük eksik arka kapı camları otomatik değil, çevirmeli kol olan nadir araclardan :)

Alıntıları Göster
    2015 otomatik corsa ile 2015 otomatik hyundai i 20 arasından tavsiyeniz nedir? Arkdaşlar yorumlarınızı iletirseniz çok sevinirim.

• quote:

2015 otomatik corsa ile 2015 otomatik hyundai i 20 arasından tavsiyeniz nedir? Arkdaşlar yorumlarınızı iletirseniz çok sevinirim.

Bende aynı ikilemde kaldım ve otm viteste şanzıman önemli olduğu için 4 ileri i20 yerine 6 ileri corsa'yı aldım. İkisi de denk araçlar.
  • quote:

Şanzıman olarak corsa, yol tutus olarakta corsa.

Tavsiyem bir test sürüşü yapın corsa ile, city modu bile almanızı hızlandırır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chicky123

Arkadaşlar birşey sorucagım size, aracım 1.2 corsa 2015 kasa daha 2000 kmde araçta bugun başlayan bir sıkıntı var, 3000 3500 devire gelince orta konsolda viizzz diye bi ses geliyor, aranızda böyle birşey yaşıyan var mı? Servise kontrole götürdüğüm zamanda sorucagım

Lpg var mı araçta ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aynaa

quote:

Orijinalden alıntı: Chicky123

Arkadaşlar birşey sorucagım size, aracım 1.2 corsa 2015 kasa daha 2000 kmde araçta bugun başlayan bir sıkıntı var, 3000 3500 devire gelince orta konsolda viizzz diye bi ses geliyor, aranızda böyle birşey yaşıyan var mı? Servise kontrole götürdüğüm zamanda sorucagım

Lpg var mı araçta ?

Yok hayır hocam sanırım genleşmeden dolayı olabilir son zamanlarda kesildi bazen tekrar oluyor ilk kontrole götürdüğümde göstericegim yinede
  • arkadaslar sabahları soğukken uzaktan kumandaya basıyorum ama hiç hareket olmuyor. arabanın başında 2 3 dakika uğraşıyorum ancak kapılar açılıyor. sizde böyle oluyor mu. yedek anahtarla da aynısı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-578C28641 -- 6 Kasım 2015; 9:49:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-578C28641

arkadaslar sabahları soğukken uzaktan kumandaya basıyorum ama hiç hareket olmuyor. arabanın başında 2 3 dakika uğraşıyorum ancak kapılar açılıyor. sizde böyle oluyor mu. yedek anahtarla da aynısı oluyor.
    Gruba bende katıldım. Sıfır 2015 opel corsa enjol model 1.4 90hp otomatik benzinli. Sunrooflu, ön, arka , yanlar body kitli , bütün sigorta, kaskosu vergisi çartı curtu 54.500tl tuttu. Alalı 2,5 hafta olmuştur. Araç almadan önce i20 ile corsa arasında gidiyordum ilk başta hatta i20 fiyatı bundan daha düşüktü sonra zamlar gelince i20 uçtu bu benim aldığım zamsız fiyat üzerindendi iyi oldu. Zaten i20 4 ileri şansıman olayı yüzünden pek sıcak bakmıyordum ama araç ciddi fulle yakın yapmışlar i20' yi. Aracı aldıktan sonra 250 tl park sensörü ile 200tl kartel koruması yokmuş onları serviste taktırdım. Araç oldukça güzel ve atik iyi hızlanıyor seri. Sesi de fazla içeri vermiyor. Sanırsam deposu küçük aracın 50tl 3 çizgi dolduruyor 150tl gibi bir fiyata fulleniyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocky1907 -- 6 Kasım 2015; 19:22:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: D. Targaryen

quote:

Orijinalden alıntı: karaqedi

corsa d cok güzeldi dıs tasarım olarak sınıfının lideri bence... yakışı falan demiyorum zaten çok performans yoksunu ve çok yakan saçma bir araç + donanım yoksunu bi araç aşırı pahalı parasını haketmez 1.3 dizelleri gene ele gelir eyvallah az yakar cok kacar memnun eder.

bu yeni corsa kasalar hiç olmadı zaten dokunmatik değil resmen ekranlar bile bastırmatik...

neyse astra k canlı canlı bi görelim ondan sonra opelin notunu vericez 2016 megane da 500bin tl'lik tesla araçlar gibi orta konsol ekranı vs vs varken astra k da hala mazda 3 - golf birleşeni çakma bir kasa ile eski megane guiletta ve golf karması iç tasarımla konsolla geliyor fakirin orta direğin umudu da olamayacak heralde bu sefer pahalı gelir.

özetle corsa almayın tavsiye etmem servisleride kazıkcı arıza ışığı yanar yetkili servis 5bin tl fatura çıkarır özel servise götürürsün dandik sigorta değişimi için 5 tl verirsin opel pişmanlıktır.

Kaç km kullandınız yeni corsayı acaba?

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar. 2015 model otomatik Corsa almayı düşünüyorum. 1.4 Essentia modelini bana önerir misiniz? Bir de ikinci el araba ilanlarında Essentia - Twinport Essentia farkı var. Bu iki model arasındaki fark tam olarak nedir?
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOGETA176 -- 6 Kasım 2015; 23:14:10 >

• Arkadaşlar ben corsa mi satıyorum temiz hemde landirenzo lpg li almak isteyen olursa linkhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-corsa-yeni-kasa-boyasiz-degisensiz-garantili-landirenzo-lpg-li-220269655/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: aynaa

Arkadaşlar ben corsa mi satıyorum temiz hemde landirenzo lpg li almak isteyen olursa linkhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-corsa-yeni-kasa-boyasiz-degisensiz-garantili-landirenzo-lpg-li-220269655/detay
  • arkadaşım i20 test edip corsa aldım. i20 direksiyon o kadar yumuşak ve hissiz di ki sürdüğümü anlayamadım. onun dışında hacim olarak sınıfında 10 numara. biraz da yakıt ta sorun olur diye corsa aldım. İzmir de karma 7.3 civarı ortalama var. düz yolda akan trafikte çok az yakıyor. 60 80 arası hızlarda 3.4 biraz hızlanma istersen devre göre 4.4 veya 5.4 anlık tüketirler görülüyor. mahalle aralarında ise çok yakıyor. henüz 2000 km yaptım herhangi bir sorun yok.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Uzun süredir B ve C sınıfı araçlara bakıyorum. Geçenlerde Corsa 1.4 otomatik test sürüşü yaptım. Araçta dokunmatik ekran vardı dolayısıyla sanırım Color Edition paketti. Genel olarak motor, şanzıman, sürüş ve iç kalite fena olmasa da aracın frenleri beni rahatsız etti. Bugüne kadar kendi kullandığım araçlar ve test sürüşü yaptığım pek çok araç içinde Corsa 'nın frenleri en beğenmediğim oldu. İstediğim tepkiyi alabilmek için pedala alıştığımdan çok daha fazla basmam gerekiyor, yani hassasiyeti benim sevmeğim bir şekilde ayarlanmış. Alışılabilir ya da ayırdına varamayacaklar için sorun bile olmayabilir. Muharrem Gökçe diye bir arkadaş da Youtube 'daki inceleme videosunda fren hakkında benim hissettiklerimin aynısını söylemiş. Bir seferinde A3 kullanırken bile aynı hisse kapılmıştım, o yüzden bu durum olumsuzluk olmayabilir ama benim için Corsa 'yı listemin sonlarına itti. Ayrıca yakıt tüketimi hiç de az değil. Dizel versiyonunda bulunan Easytronic 3.0 'ı deneme şansımız yok ama satıcılar benzinlideki 6 ileriye göre 5 ileri Easytronic 'in biraz daha geçiş hissettiren yapıda olduğunu söylüyorlar. Bu başlıkta okuduğum 2 farklı olumlu yorumdan bahsettim ama satıcılar nedense kendileri bile bu şanzımanı önermiyormuş gibi garip bir izlenim aldım. Ayrıca dizel otomatik test aracı koymayan Opel 'i de kutluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solidgrind -- 9 Kasım 2015; 14:49:07 >

• Frenler bana da garip geliyor. Bazen sanki tutmayacakmış gibi hissettiriyor çünkü kavrama noktası biraz daha aşağıda. Basmak gerekiyor yani iyice frenlemek için. Bu arada yakıt tüketimi bana fazla geldi. Otomatik modelde 40 kuruşa yakın yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocky1907

Gruba bende katıldım. Sıfır 2015 opel corsa enjol model 1.4 90hp otomatik benzinli. Sunrooflu, ön, arka , yanlar body kitli , bütün sigorta, kaskosu vergisi çartı curtu 54.500tl tuttu. Alalı 2,5 hafta olmuştur. Araç almadan önce i20 ile corsa arasında gidiyordum ilk başta hatta i20 fiyatı bundan daha düşüktü sonra zamlar gelince i20 uçtu bu benim aldığım zamsız fiyat üzerindendi iyi oldu. Zaten i20 4 ileri şansıman olayı yüzünden pek sıcak bakmıyordum ama araç ciddi fulle yakın yapmışlar i20' yi. Aracı aldıktan sonra 250 tl park sensörü ile 200tl kartel koruması yokmuş onları serviste taktırdım. Araç oldukça güzel ve atik iyi hızlanıyor seri. Sesi de fazla içeri vermiyor. Sanırsam deposu küçük aracın 50tl 3 çizgi dolduruyor 150tl gibi bir fiyata fulleniyor sanırım.

Hocam istanbulda mı yaşıyorsun? Ben senin arabayı gördüm sanki.

• quote:

Orijinalden alıntı: solidgrind

Uzun süredir B ve C sınıfı araçlara bakıyorum. Geçenlerde Corsa 1.4 otomatik test sürüşü yaptım. Araçta dokunmatik ekran vardı dolayısıyla sanırım Color Edition paketti. Genel olarak motor, şanzıman, sürüş ve iç kalite fena olmasa da aracın frenleri beni rahatsız etti. Bugüne kadar kendi kullandığım araçlar ve test sürüşü yaptığım pek çok araç içinde Corsa 'nın frenleri en beğenmediğim oldu. İstediğim tepkiyi alabilmek için pedala alıştığımdan çok daha fazla basmam gerekiyor, yani hassasiyeti benim sevmeğim bir şekilde ayarlanmış. Alışılabilir ya da ayırdına varamayacaklar için sorun bile olmayabilir. Muharrem Gökçe diye bir arkadaş da Youtube 'daki inceleme videosunda fren hakkında benim hissettiklerimin aynısını söylemiş. Bir seferinde A3 kullanırken bile aynı hisse kapılmıştım, o yüzden bu durum olumsuzluk olmayabilir ama benim için Corsa 'yı listemin sonlarına itti. Ayrıca yakıt tüketimi hiç de az değil. Dizel versiyonunda bulunan Easytronic 3.0 'ı deneme şansımız yok ama satıcılar benzinlideki 6 ileriye göre 5 ileri Easytronic 'in biraz daha geçiş hissettiren yapıda olduğunu söylüyorlar. Bu başlıkta okuduğum 2 farklı olumlu yorumdan bahsettim ama satıcılar nedense kendileri bile bu şanzımanı önermiyormuş gibi garip bir izlenim aldım. Ayrıca dizel otomatik test aracı koymayan Opel 'i de kutluyorum.

Hocam genel olarak opellerde fren pedalı sonunda tutuyormuş hissi yapar ama bu sayede dozajlaması daha kolay, tabi bunlar alışmaya bakıyor, mesela vw de ayagnızı koyunca hemen ani fren.
    Kısacası opelin tarzı bu, biraz vakit gecirnce alısıyorsunuz

• quote:

Arkadasım daha önce de sordun üstte bizzat ben yorum yaptım bildgm kadaryla anlattm, isterseniz üst tarafları tekrar okuyun.

İkisi arasnda spesifik merak ettignz birsey varsa sorun lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOGETA176

Merhaba arkadaşlar. 2015 model otomatik Corsa almayı düşünüyorum. 1.4 Essentia modelini bana önerir misiniz? Bir de ikinci el araba ilanlarında Essentia - Twinport Essentia farkı var. Bu iki model arasındaki fark tam olarak nedir?
    Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, twinport faln eskiden verilen motor isimlerydi sahibinden yanlıs yazmıs, 2015ler hepsi 1.4 benznli motor yani aralarnda twinport faln diye ayrılmıyor tek tip.

Essentia tavsiye edermiyiz?
    Öncelkle koltuk yükseklik ayarı yok, yol bilgisayarı yok(bazı arklar sanırm bunu bayide actırıyorlar).

Cok zorlamayacksa enjoy
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

quote:

Orijinalden alıntı: GOGETA176

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, twinport faln eskiden verilen motor isimlerydi sahibinden yanlıs yazmıs, 2015ler hepsi 1.4 benznli motor yani aralarnda twinport faln diye ayrılmıyor tek tip.

Essentia tavsiye edermiyiz?
    Öncelkle koltuk yükseklik ayarı yok, yol bilgisayarı yok(bazı arklar sanırm bunu bayide actırıyorlar).

Cok zorlamayacksa enjoy

Alıntıları Göster
    frenlerde arkanın kampana olması canımı sıkıyor benim ama araç 90 bg olduğu için yeterli olduğunu söyledi bayi. 90 bg ve altında arka frenleri disk olan araç var mı bilmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.