Üyelerin üye olduğundan beri tüm forum geçmişinin başkaları tarafından görünmesi başlı başlına bir gizlilik ihlali zaten ve böyle bir şey için kapatma seçeneği verilmiyor. Ya profilini komple kapatacaksın ya da açık kalacak. Hatta şunu söyleyeyim, tüm forum geçmişinin Yöneticiler/Moderatörler tarafından bile görünmesi bir gizlilik ihlalidir. Sonuçta yöneticiler/moderatörler gönüllü hizmet veren kişiler ve sürekli bir sirkülasyon mevcut, her sene kaç tane yeni moderatör/yönetici alımı yapılıyor. Art niyetli birinin, foruma kayıt olduğunuzdan bu yana tüm forum geçmişinizle elde edebileceği datayı ve yapay zeka yardımıyla hakkınızda elde edebileceği bilgiyi bir düşünün. Siz bir de tutmuş bunu tüm üyelerin kullanımına açıyorsunuz. Biraz daha dar bir pencereden bakalım. Bu forumda 2001 yılından, kurulduğundan beri üye olan 20 yıllık kullanıcılar var. Atıyorum şu an 35-40 yaşında olsalar, o zamanlar 20'li yaşlarındaydı ve internet kullanımı zaten çok çok azdı, internetin tehlikeleri konusunda bilinçli değildik. 2000'li yıllarda forumlarda birbirimizle çok rahat MSN adreslerimizi paylaşıyorduk (şimdi de mail adresi olarak kullanıyoruz), cep telefonu numaramızı paylaşıyorduk, hatta toplu buluşma-alışveriş için adres bilgilerimizi bile açık bir şekilde paylaşabiliyorduk. Belki ben de boş bir anıma denk gelip yazmış olabilirim. Ne yani şimdi gidip 5700 tane mesajı tek tek kontrol etmem mi gerekiyor? Sonra @programmer_onur arkadaşımızın dediği gibi, anketlere verilen oylardan tut, beğenilen mesajlar, favorilere eklenen konular vs. her şey görünüyor. Çok merak ediyorum, hareket dökümünde görünmeyen kısımlar ne? Hani her şey görünmüyormuş ya.. Saymaya kalksam daha çok madde sayarım, Hareket Dökümünün art niyetli insanların elinde nasıl bir tehlike oluşturacağını ya da normal kullanıcılar için nasıl riskler oluşturduğunu. Elin oğlu bu datalarla kişiye özel reklam gösteriyor, elin İngilizi bu datayla sizin siyasi görüşünüzü tespit edip ona göre manipüle ediyor, biz ise genel kullanıma açıyoruz. Nasıl yapıldığını merak eden varsa, yeni profilde alt kısımlarda Hareket Dökümü bölümünün en altında "Üyenin tam hareket dökümü" seçeneği var, ona tıklarsanız ulaşabiliyorsunuz. Bu yeni profilden önce de, Bana Özel menüsünde Hareket Dökümüne tıkladığımızda kendi hareket dökümümüze ulaşıyorduk. Linkin sonundaki rakamlar bizim forumdaki üye numaramız. Bu numarayı profili açık başka bir üyenin üye numarasıyla değiştirdiğinizde o üyenin de tüm Hareket Dökümünü görebiliyorsunuz. Bu yöntem de hala çalışıyor. Son olarak, bu mesajı okuyan ve profili açık olan varsa, naçizane tavsiyem Hareket Dökümünü kapatma özelliği gelene kadar profilinizi kapatın. (sadece yöneticiler görebilir yapsın) Çünkü tüm forum geçmişiniz ve hareketleriniz kamuya açık durumda ve şu an için tek çözümü de profili kapatmak. Bu konuyla da bağlantılı olarak, geçtiğimiz haftalarda gündem olan WhatsApp konusu ve güvenlik/gizlilik ihlaliyle ilgili Barış Özcan 2 hafta önce bir video yayınlamıştı, izlemediyseniz onu izlemenizi tavsiye ederim. (WhatsApp'ı silelim mi? isimli video) Üstelik WhatsApp'ta uçtan uca şifreleme olmasına rağmen, yani WhatsApp'ın sizin mesajlarınızı göremediği halde sizle ilgili nasıl bilgiler topladığını ve bu bilgiler ile neler yapabileceğini birkaç basit örnekle anlatıyor. O videoyu izledikten sonra, DH'deki tüm forum geçmişinizin kamuya açık olmasının nasıl bir gizlilik/güvenlik açığı oluşturabileceğini daha rahat anlarsınız. |
Yeni Özellikler | Yeni Profil | Kullanıcı Forumları |Bağlantı Paylaş (10. sayfa)
-
-
şuanda da böyle yapılıyor zaten hocam destekten veya pm ile ulaşılıyor konuyu siliyoruz bir sıkıntı yoksa.
-
test aşamasında kontrol amaçlı konmuştu, kaldırıldı :)
-
tamamdır hocam ilgileniyorum sorun ile.
-
önceden direkt dükkanı ve referansları görüntüleyebiliyorken şimdi sağ üstten 3 noktaya basıp oradan dükkana gidip oradan referanslara bakabiliyoruz. tek tık ile yapılan işlem oldu 3 tık. ki dükkan kısmını da kurcalayarak buldum. önceden direkt görünüyordu.
-
komple modernleşme çok mümkün değil hocam. forumu tamamen değiştirip aylarca testte kalıp sonra çat diye yeni foruma geçmek gibi bir şey olur
Konu silmek için herhangi bir yöneticiye mesaj atabilirsiniz aslında.
Bildirim şikayetini bir kaç kişiden daha aldım ilgileniyorum o konu ile.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80Konuların toplam görüntülenmesi toplam 0 bu ay 12 bin nasıl oluyo
hımm gelen datada bir sıkıntı var muhtemelen kontrol ediyorum.
-
ilahi hocam güldürdün
ileteceğim bunu mutlaka
-
şuan için net bir şey söyleyemiyorum :)
-
onu biliyorum hocam demek istediğim çoğu kişi bunun farkında değil mesaj değiştir seçeneğini görüyor oraya konunun içeriğini silip konumu silin lütfen yazıyor bunun yerine oraya minnak bu buton eklense diye düşünmüştüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4M00D -- 4 Şubat 2021; 18:7:40 > -
artık bu hali kullanacağız hocam. Konularınız akışta listelenenler.
-
teşekkürler, evet talebi oluşturan kişi aynı zamanda yetkili olmak durumunda :)
bazı durumlarda takip isteği gönderme olarak yansımış onunla ilgileniyoruz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ` quaD.
Cok karisik olmusyeni olduğu için hocam :) alışınca pratikliğini göreceksiniz.
-
fiyat öğrenebilir miyim
-
Bildirim niye gelmiyor ??
Yanıtlanamayan bir sürü mesaj var.
-
silindi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 10 Şubat 2021; 8:49:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@Jeolog. korumalı profili olan birini de takip edebiliyor muyuz acaba?
-
Ellerinize sağlık. Takip sistemini beğendim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jeolog.komple modernleşme çok mümkün değil hocam. forumu tamamen değiştirip aylarca testte kalıp sonra çat diye yeni foruma geçmek gibi bir şey olur
Konu silmek için herhangi bir yöneticiye mesaj atabilirsiniz aslında.
Bildirim şikayetini bir kaç kişiden daha aldım ilgileniyorum o konu ile.
1. O zaman kısım kısım modernleştirmeye devam. :) Gerçi bu konu çok önemli değil ancak bir uygulamada, oyunda, sitede vs. değişiklik görmek beni mutlu ediyor.
2. Anladım, onu bilmiyorumdum.
3. 👍
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Jeolog.onlar çok klas bence ya
şunun yerini hiçbir şey tutmaz bence.
Alıntıları Göster" " bu emojiyi kaldırırsanız karşınızda beni bulursunuz
yıkık bir şekilde
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X