Şimdi Ara

Yeni Passat Fren Lambası Yalıtım Malzemesi Değişimi ve Koltuk Gıcırtısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Nisan ayında aldığım 1.4 TSI Comfortline aracım 10.000 km'ye ulaştı. Performans, konfor ve yakıt tüketimi olarak aracımdan genelde çok memnunum. Fakat başlıktaki bahsettiğim iki konuda sorun yaşıyorum.

1.) Arka camdaki fren lambasının özellikle biraz bozuk zeminde giderken cama vurması yüzünden çıkan seslerden çok rahatsız oluyorum. İlk başta sesin arka göğüsten geldiğini sanmıştım, fakat fren lambasından geliyor. Doğuş Oto'ya bunu gösterdim, bu sorun garanti kapsamında ve yalıtım malzemesini değiştirmemiz lazım dediler.

2.) Sürücü koltuğundan özellikle debriyaj ve frene basarken rahatsız edici bir gıcırtı çıkıyor. Sanki ahşap bir beşikten veya sallanan sandalyeden çıkan gibi. Bunu da göstereceğim. Ses aslında koltuktan değil de, koltuğun içinde durduğu siyah renkli plastik malzemeden çıkıyor gibi. Çünkü bel desteği ve geriye yatırma düğmelerinin olduğu plastiğe bastırınca geliyor gıcırtı.

Buna benzer problem yaşayan oldu mu? Pazartesi günü randevü aldım. 1. sorunu malzeme değişimi ile çözeceklerini söylediler, ama bazı arkadaşlarım hiç dokundurtma söküp takınca daha kötü olabilir diyorlar. 2. sorun hakkında ne yapabilirim?

Selamlar & Teşekkürler,
    Mehmet.

• Hocam selamlar. Ben de Haziran dan buyada 1.4 TSI Comfor araç sahibiyim. Bahsettiğinize benzer gıcırtıları ben de duyuyorum, ancak gıcırtılar sadece sabah saatlerinde, yolcu koltugu emniyet kemeri ve kol dayama ünitesinden geliyor. Dedigim gibi ilgin bir şekilde, sadece bu sesi sabahları duyuyorum, günün ilerleyen saatlerinde gelmiyor bu ses. Ya da ben duyamıyorum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: honestboy

Hocam selamlar. Ben de Haziran dan buyada 1.4 TSI Comfor araç sahibiyim. Bahsettiğinize benzer gıcırtıları ben de duyuyorum, ancak gıcırtılar sadece sabah saatlerinde, yolcu koltugu emniyet kemeri ve kol dayama ünitesinden geliyor. Dedigim gibi ilgin bir şekilde, sadece bu sesi sabahları duyuyorum, günün ilerleyen saatlerinde gelmiyor bu ses. Ya da ben duyamıyorum....

Merhabalar,

Ben pazartesi günü aracımı Doğuş Oto Çankaya'ya bıraktım. Garanti kapsamında bahsettiğim sıkıntılara baktılar. Arka stop lambasının üzerindeki izolasyon malzemesini değiştirdiler. Nispeten ses azaldı, ama halen çok bozuk zeminde arka gögüs tarafından sesler duyuyorum. Koltuğumdan gelen gıcırtı aynen devam ediyor onda hiç iyileşme yok. Bel desteği tuşunun falan üzerinde olduğu plastik malzeme debriyaj ve frene basarken gıcırtı yapıyor. Koltuğu sıkıştırıp, yağlamışlar ama bir iyileşme olmadı. Bunun dışında 4 kapıyı da sıkıştırdılar. Bu da nispeten sesi biraz azalttı, fakat yine bozuk zeminlerde kapıdan ve sol emniyet kemeri bölümünden sesler geliyor. Passat asfalt ve çok bozuk olmayan yollarda çok iyi yalıtımlı bir araç ama bozuk zeminde, stabilize yolda konsoldan, kapılardan, arka göğüsten çıtırtılar ve sesler alıyor ne yazık ki. Ama ben koltuktaki gıcırtıyı tekrar göstereceğim Doğuş Oto'ya.

• Hocam haklısın. Araç bozuk asfaltta biraz ses aliyor. Bozuk zeminde ön konsoldan benim araçtan da ses geliyor. Bu ses benimle aynı anda araç alan bir arkadaşımın aracından da geliyor. Sanırım kronik bir sorun. Ama onun dışında bozuk zeminde kapılardan yada herhangi bir yerden bir ses gelmiyor. Umarım sorununuzu duzeltirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.