Şimdi Ara

Yeni PC Kurulumu - Açılmıyor - ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Topladığım bilgisayarda önemli sorunlar yaşıyorum.

Öncelikle özelliklerini belirteyim :

* Intel Q6600 işlemci
    * MSI P35 Platinum anakart
    * Kingston 800MHZ DDr2 CL4: 4*1GB Ram
    * 2*320 + 2*120 Gb 4 adet Seagete Sata Disk (320 -- Sata2 ,120 -- Sata1)
    * MSI NX8500GT 256MB Ekran kartı
    * Asus TA-951 Midi Tower Kasa - 350 W Rated, 400 W Peak

Bütün parçaları sorunsuz ve doğru şekilde montajladım.
    20 pin ATX Power Connector'u, kılavuzda yazdığı şekilde 24pin soket üzerine bağladım.
    Normalde anakartlarda 4 pin ATX 12V Power Connector(CPU için) olmasına rağmen bu anakartta 8 pinlik soket var, bitişik 4*2 pin.

Güç Kaynağından sadece 1 adet çıkış olduğu için 4 pinlik kısmını doldurdum.
    CPU doğru şekilde takılı, ve de fanı üzerinde.

Aleti, tüm cihazlar bağlı iken güç düğmesinden açtığım zaman Anakart üzerinde bulunan LEDli uyarı sistemine göre CPU ya yanlış montajlı, ya da hatalıdır şeklinde hata veriyor.
    Sadece 1 slot ram, 1 dsik gibi az cihazla açtığımda ise, önce yine aynı hatayla başlıyor, kendi kendine reset atıp, bu kez boot ediyor. BIOSa girince ise Q6600 işlemci olduğu görünüyor, ancak 1.59 GHZ gibi düşük bir hızda çalışıyor. Bir süre sonra da tekrar kapanıyor sistem kendi kendine.

350Wlık iki ayrı güç kaynağı ile de denedim.
    CPU güç konnektörüne 8pin bağlantı yapınca ise hiç açılmıyor.
    Anakart kılavuzunda, CPU bağlantısı için en az 18A gerekli olduğu yazıyor. Benim güç kaynağımın ise Max. çıkışı 16A düzeyinde. (2 adet 12v hat var, 1.cisi 14A, 2.cisi ise 16A, toplamda max. 19A)

Henüz daha yüksek kapasiteli bir güç kaynağı ile deneme şansım olmadı. Ancak , Intel'in sayfasında, bieçok 350W ile sorunsuz çalıştığını, işlemcinin de 105*130 W arası güç çektiğini teyit ettim.

Yardımlarınızı bekliyorum çok acil olarak.

Şimdiden çok teşekkürler

• güç kaynağı az geliyor olabilir.daha yüksek bir güç kaynağı ile dene.
  • Arkadaşım bendede AMD X2 6000+ ve Intel 6600 olmak üzere 2 ayrı sistem var.

AMD de 4 pin power connector sadece 4 pinli bunda herhangi bir sorun olmaz.Ama Intel sistemimin Asus P5B anakartında 8 pinlik bir slot var.Ve güç kaynağım Be Quiet 500 W.Tahminimce 8 inide doldurmadan sistem açılmayacaktır.Akşama kadar bir çözüm bulamazsan senin için eve gidince Tek 4 pinliyi kullanarak sistemi açmayı denerim.Ve sonuçlarını sana bildiririm

İyi Günler
  • kasadaki açma ve reset düğmelerini doğru bağladığından emin ol. ayrıca 350w psu o sisteme yetmeyebilir.
  • Kabaca bir hesap yaptım ve sisteminin 400 W gibi bir güce ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Zaten Q6600 fazla güç ister e bir de 4 tane disk var. Güç kaynağı diyorum.
  • GÜç mü dayanır bunlara, daha iyi bir güç kaynağı takıp dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.