Şimdi Ara

YENI PC MAVI EKRAN KAFAYI YICEM YARDIM LUTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BEYLER PC YI DAHA YENI ALDIM.. FX 8350.. sapphire r9 280... 8gb ripjaws x 1866 ram... asus m5a97 le r2.0...seagate 1tb 7200rpm hdd sistem bu

olay su sekilde pc normal calisirken birden hoparlorden cizirti geliyor ekran tuhaflasiyor donuyor ve sonra mavi ekran veriyor 2 oldu bu pc yi vatandan aldim lutfen yardim edin fazla bilgiye de sahip degilim...

• mavi ekran kodu ne? 0x.... diye yazar.
  • Mavi ekran sorunu büyük bi kısmı ram ve virüsten kaynaklanır. Sistem yeni diyorsunuz farklı ramler ile sistemi deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MT-07 -- 18 Ağustos 2014; 0:57:05 >
  • Bios resetlemeyi deneyin.
  • Anakartin asus m5a97 le oldugu icin asus anakart desteklemedigi islemcide boyle hatalar verir :) m5a97 le fx8350 islemciyi desteklemez :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyuuu neler atılıp tutulmuş ...

kart desteklemez, büyük kısmı ramden olur, bios resetle .....

kart işlemciyi destekliyor... ve mavi ekranı okursanız orda yeni eklenen donanım veya yazılım kaynaklı bir sorun olabilir diyor yani bir flash bellek takmanız bile bu işe sebep olabilir.

bahsettiğiniz şeyler sanki voltaj değişimi oluyormuş izlenimi uyandırıyor... Güçkaynagınız nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 18 Ağustos 2014; 2:28:42 >
  • guc kaynagim xigmatek xcalibre 600w 80+
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YARDIM EDIN LA
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uğraşma...Yeni aldıysan gönder geriye.. garantili cihaza işlem yapmaya çalışıyorsun.
  • mavi ekran dan tekrar pc açılıp masaüstüne dönüldüğünde verdiği kod 1050 yada 1055 ise ram ile alakalı sorundur tek ram takarak çalıştırmayı dene ramlari dene tek tek yani sorun bu ise tabi psu ile alakalıda olabilir gelen kodu buraya yazarsan daha anlaşılır olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResistibiLiTy -- 19 Ağustos 2014; 16:49:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: islanmazz

BEYLER PC YI DAHA YENI ALDIM.. FX 8350.. sapphire r9 280... 8gb ripjaws x 1866 ram... asus m5a97 le r2.0...seagate 1tb 7200rpm hdd sistem bu

olay su sekilde pc normal calisirken birden hoparlorden cizirti geliyor ekran tuhaflasiyor donuyor ve sonra mavi ekran veriyor 2 oldu bu pc yi vatandan aldim lutfen yardim edin fazla bilgiye de sahip degilim...

kodu atsaydın buraya bakardık ama tahminlerim

az bir olasılık yazılımsal , farklı windows kalıbıyla format atmanız.

yüksek olasılık anakartın kendinde sıkıntı var bios update deneyiniz veya hiç uğraşmadan direk değişim isteyiniz.

tabi kodu görmeden afaki konuşuyorum ram veya hdd ' de olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Anakartin asus m5a97 le oldugu icin asus anakart desteklemedigi islemcide boyle hatalar verir :) m5a97 le fx8350 islemciyi desteklemez :)

Senden böyle yanlış bir cevap beklemezdim dostum.

m5a97 nasıl desteklemiyor 8350 yi, ben nasıl kullandım 10 ay şansa çalıştı o zaman bizimki :)

Neyse mavi ekran veya donma sorunları genelde ram, ekran kartı ikilisinden kaynaklanır, ramler modül modül ise tek tek çıkarıp deneyebilirsin ramlerde sorun yoksa başka bir ekran kartı takıp bakabilirsin duruma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Anakartin asus m5a97 le oldugu icin asus anakart desteklemedigi islemcide boyle hatalar verir :) m5a97 le fx8350 islemciyi desteklemez :)

m5a97 nasıl desteklemiyor 8350 yi, ben nasıl kullandım 10 ay şansa çalıştı o zaman bizimki :)

Neyse mavi ekran veya donma sorunları genelde ram, ekran kartı ikilisinden kaynaklanır, ramler modül modül ise tek tek çıkarıp deneyebilirsin ramlerde sorun yoksa başka bir ekran kartı takıp bakabilirsin duruma.

M5a97 "le" modeli yaaa ^^ sen yanlis anladin nasil desteklesin cpu support bolumunde dahi yok only 95watt cpus yaziyo ^^ m5a97 ile demedim yani ^^

• quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

http://www.asus.com/tr/Motherboards/M5A97_LE_R20/HelpDesk_CPU/
     YENI PC MAVI EKRAN KAFAYI YICEM YARDIM LUTFEN

O zaman yeni gelmis o support dostm m5a97 alirken le alacaktm o zaman gormustm ve zaten 4pin cpu power cikisi var bi sure sonra 4+1 faz yapisi var o giris isinip erir hatta bir konu acmistm ds3p - 97le gibi anakartlarin 125watt cpulari desteklemedigiyle ilgili... O anakartlar desteklemez hadi ds3pnin guclu faz yapisi var tamam belki calistirir ama le calistirmaz dogru duzgun :)

4pin cpu girisiyle kullanip hic sorun yasamiyorum diyenlerin bir kismi suan o girisin icinde power eridi kaldi gibisinden konular aciyor calissa bile bi sure calisir ama m5a97 le de zor ya fazda izin vermiyo :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 19 Ağustos 2014; 18:33:09 >

• quote:

quote:

quote:

M5a97 "le" modeli yaaa ^^ sen yanlis anladin nasil desteklesin cpu support bolumunde dahi yok only 95watt cpus yaziyo ^^ m5a97 ile demedim yani ^^

LE modelide destekliyor AM3+ soketi.

LE modeli zaten R2.0 ın özellikleri kırpılmış bir modeli.

• quote:

quote:

quote:

quote:

LE modelide destekliyor AM3+ soketi.

LE modeli zaten R2.0 ın özellikleri kırpılmış bir modeli.

4pin cpu powera sahip 4+1 faz var mosfet sogutucusu yok msi 970a g43 al daha iyi en azindan 8pin var...

• Harddisk 0 mı yoksa bir önceki PC'den mi kalma?

Edit: Aynı anakart bende var. 8320 ile kullanıyorum. AM3+ destekliyor bu kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 19 Ağustos 2014; 19:17:32 >
  • evet hdd daha yeni.. mavi ekran vermedi tekrar birdaha verir ise kodu okuyup sizinle paylasirim hemen cok sagolun
  • imzamdaki pc yi aldığım gibi bios güncelledim, flashback sağolsun işlemciyi bile takmadan bios güncelliyor
    bence bios u güncelle çünkü stabilite düzeltmeleri var baya
  • islanmazz İ kullanıcısına yanıt
    http://www.asus.com/tr/Motherboards/M5A97_LE_R20/HelpDesk_CPU/

Listede işlemci mevcut. Anakart destekliyor.

Konu ile ilgili çok otomasyona dayalı cevaplar gelmiş. Sırasıyla;

Ramler destek listesinde var mı?,

Biosta genelde her türlü bellek kontrol Auto olarak seçilidir. Ve asusun mükemmel ötesi işlemci ve bellek O.C. unu etkileyen bir ton özelliği bunları manuel olarak kapmanızı, Örnek: OC Charger tabi her biosta aynı isimde değildir.

Ram kaç MHZ de CL kaç çalışıyor? XMP açık mı?? bu da açıksa, voltaj ve bellek işlemci pciex ayarları düzenlenmediyse mavi ekran sebebi olabilmektedir.

Voltaj değerleri doğru mu?

Bunları kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Tabi sistem daha yeniyse ve hazır toplattıysanız geri gönderip, parçaların yenilenip test edilerek size tekrar gönderilmesini talep edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t_kuyucu -- 20 Ağustos 2014; 5:29:32 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.