Şimdi Ara

YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
63.996
Cevap
646
Favori
2.662.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bayi değilim, bayiden aldığım bilgileri paylaşıyorum bende burada. Bayinin sahibi akraba olunca biraz daha net bilgilere ulaşabiliyoruz sadece. Doğrusunu yanlışını bilmem fakat bana tek söylenen; Fiyatlar ve donanımlar hakkında net bilgimiz yok fakat aşağı yukarı fiyat aralıklarını biliyoruz. Bu konuda sıkı bir politika olduğundan kesinlikle hiç kimse fiyat hakkında dışarı bilgi vermiyor. Ben de bu sözden sonra kapora verirken eğer dizel otomatik GT Line 120 bin altındaysa beni ona yazın eğer üstündeyse 1.2 EAT6 GT Line istiyorum dedim. Bu konuşma üzerine beni 1.6 dizel EAT6 GT Line pakede yazdılar. Hatta sonra da şöyle bir cümle kullandı; "Peugeot için kimse 120 binin üzerinde para vermez kendi aracımız ama herkes bunun farkında piyasada yüksek fiyat telaffuz edenler manüpilasyon yapıyor"

Kapora verenlere kıyak geçileceği için çok dolu araçlar gelecekmiş anlamında söylemiyorum o en dolu araçlar bir daha gelmeyecek lafını. Satış stratejisi gereği fiyatı 120 binin altında tutmak için farklı donanım paketleri getirecekler. Örnek vermek gerekirse bazı araçlarda Focal ses sistemi varsa elektrikli açılan bagaj kapağı olmayacak gibi. Ya da vites manuel olursa donanım gırtlak olacak gibi. Lansman siparişi verirken size önce motor soruluyor, sonra vites ve renk soruluyor. En sonunda da donanım pakedi olarak düşük-orta-yüksek paketlerden birini seçmeniz isteniyor. Burada düşük fiyata maksimum donanımı satın alabileceksiniz ve bir daha bu donanımları bulmak zorlaşacak dememdeki mesele sokaklarda ilk dolaşacak araçların reklam değeri taşıdığı düşünülerek daha donanımlı ve uygun fiyata piyasaya sürülmesi adına bir yorum.

Bir de şöyle bir durum var. Türkiyeye toplamda 500 araç gönderiliyor. Kapora verenlerin siparişleri bu araçların renk donanım ve motorlarını belirlemek adına bir anket niteliği taşıyor. Kapora verenlerin %10'u beyaz renk dizel otomatik istediyse gelen araçların %10'u bu şekilde olacak. Bir de kesin olarak öğrendiğim bilgilerden biri de şu ki Peugeot Türkiye bu 500 araçtan sonra bir sonraki alımı 3 ay sonra gerçekleştirecekmiş. Yani bayilerde kapora verdikten sonra vazgeçenlerin araçları dışında 3 ay boyunca yeni 3008 görülmeyecekmiş.

Belki bazı konularda beni kapora vermeye ikna etme çabaları olmuş olabilir ama zaten 7 senedir müşterisi olduğum bayiyi bir de akrabam satın alınca artık eş dost gibi olduğumuzdan çok da yalan yanlış bilgiler vereceklerini sanmıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkrarsln -- 8 Ekim 2016; 9:29:28 >

• ömrumde böyle bir satiş politikası gormedim.
    millet youtuberdan araba testlernmi izler araba alır... yada 1 yıl geçsin kronik sorunlarini oklur giderildi ise alir..
    ön siparişle 1000tl kaporadan arabamı alınır.. diyene .. ama kıyak yapacagiz.. deyi ya.
    araban cürükse verdigin elektirikli kaykay hediysinemi binecegiz.. eyy pejoooo, bu şekilde strateji icin ürünün cok cok iyi olması lazim
    görecegiz mutlaka 500 tane yollarim dersin youtubede cıkarsa foyası 2ci partiyi göndermene gerek kalmaz. eski 3008 e benbzemesin satiş rakamı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevaniko

Yok hocam ne vergisi alıcak %10 bile değil alınan vergi

bilmeden yazmayalım.. kdv (vat) %19.6 fransada.. yani o fiyat kdv eklenmiş fiyat..
  • Medıssa 44 Kapalı çarşıda esnafım o manupule işlerinden hiç anlamam eğer bana itafen yazdıysan ayrıca yemezler kelimesi hiç hoş bir kelime değil sanal ortam diye istediğini bana kalırsa yazmamalısın.El gato fransada %19 bizde kaç acaba bir söyleyebilirmisiniz.Bu aracı beğenip binmek isteyenler var bence 130 tl 140 tl fiyatları araç için basite indirgiyorsun bunlar ciddi rakamlar sadece pejo için demiyorum genel anlamda söylüyorum algı yanılması yapmayalım lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birak pejo yu paganiyi bile denemeden kapora mapora yatirmam niye maasimdan 1000 tl azaltayim suanda ben mi mantiksizim? Diyelim ki tum bekleyenler kapora yatirdi daha yuksek fiyattan satacaklar talep var diye.

• avrupa türkiye fiyat karşılaştırmalarını ilgili markanın şuan satışta olan modelleri ile yapabilirsiniz. ben öyle yapıyorum mesela 2008 modeli gibi. peugeot.fr sitesine bakın. ayrıca şunuda belirtmek lazım avrupada 30k euro olan araç bizde 110k civarı olur en fazla. ekonomik kriterler ve alım gücüne göre markalar ülkelere göre fiyat belirliyor. peugeot fransanın işçi arabası. 2 kapılı 208 modelini 9.900 euroya satıyorlar. ordaki işçinin 4 aylık maaşı. bizde 40a satarlar ortalama işçinin 15-20 aylık maaşı. sıfır 207 otomatik almıştım 29k tl yıl 2008 sonu, fr den gelen komşu billur geçmişti benle dükkan sahibi adamsın buna mı biniyon diye. maalesef ülke şartları bu. bi arabaya 100k verip senelerce kredi öde, ordan burdan kısayım diye tüp taktır, elin avrupalısı senden çok kazanıp senden ucuza arabaya binsin. neyse bende takipteyim ama 120k civarı olursa gider 2. el bmw mercedes alırım yapacak bişey yok.

• a_r_k A kullanıcısına yanıt
    3008 Bu ay kesin satılacak diyor bayiler.
  • quote:

Medıssa 44 Kapalı çarşıda esnafım o manupule işlerinden hiç anlamam eğer bana itafen yazdıysan ayrıca yemezler kelimesi hiç hoş bir kelime değil sanal ortam diye istediğini bana kalırsa yazmamalısın.El gato fransada %19 bizde kaç acaba bir söyleyebilirmisiniz.Bu aracı beğenip binmek isteyenler var bence 130 tl 140 tl fiyatları araç için basite indirgiyorsun bunlar ciddi rakamlar sadece pejo için demiyorum genel anlamda söylüyorum algı yanılması yapmayalım lütfen.

Adam bir şey söylememiş ki; sen %10'u geçmez demişsin adam da%19,6 Fransa'da KDV demiş, doğru da söylemiş..!!
  • Bu kadar yazıda bunumu cımbızladın.Ayrıca arkadaşın fransa vergilendirme oranlarında hata olduğunu düşünüyorum ama yine de suskunluğumu koriyim

• Arkadaşlar fiyat tahmini için birbirinizi kırmaya tatsızlığa gerek yok.
    7-10 gün içinde fiyatlar açıklanacak. Bekleyip göreceğiz
    Haftaya cumartesi satış elemanları aracın eğitimine gidiyorlar, haftaya her şey netleşir diye düşünüyorum.

• Ayın 10 ile 17 arası Antalya'da araç eğitimine gidecekler.
    İzmir'de arayıp 21 Ekim'de yeni 3008 için yapılacak lansman kokteyline davet ettiler.
    Demek ki bu tarihten itibaren satışa çıkacaklardır.
  • Ben kapora yatırdım bugün. Beğenmezsem iade edecekler.

• quote:

Medıssa 44 Kapalı çarşıda esnafım o manupule işlerinden hiç anlamam eğer bana itafen yazdıysan ayrıca yemezler kelimesi hiç hoş bir kelime değil sanal ortam diye istediğini bana kalırsa yazmamalısın.El gato fransada %19 bizde kaç acaba bir söyleyebilirmisiniz.Bu aracı beğenip binmek isteyenler var bence 130 tl 140 tl fiyatları araç için basite indirgiyorsun bunlar ciddi rakamlar sadece pejo için demiyorum genel anlamda söylüyorum algı yanılması yapmayalım lütfen.

Mesaj size ithafen değil, üstünüze alınmayın. Troll peşinde olanlar kendini iyi bilir. Yıllardır takip ederim forumu her araç lansmana girmeden türer bu trollerlar. Vergi ile ilgili bildiğim net şu ki Avrupa fiyatını direkt kur ile çarpanlar yanlış hesap yapmaktadır. Hemen her ülkenin farklı vergi stratejisi var, bu durum Avrupa için de geçerli. Ama bir önceki mesajda da belirttiğim gibi çoğu AB ülkesinde vergiler dahil (Vergisiz bedel %100 kabul edilirse) %121 civarındadır dedim, tr de ise %45 ötv ile %18 KDV yi ekleyip total EN AZ (evet en az yazmayı unutmuşum) %171 oluyor demişim. Yanlış neresinde gerçekten anlamadım.
    Avrupa'da vergi %121 olan bir ülkede 121 Euro'ya satılan bir otomobil TR de (karlılığın aynı ve nakliye gideri gibi ekstra giderlerin olmadığını varsayarsak) 171 Euro'ya satılır demek istiyorum. Direkt kur ile çarpmak hata diyorum.
    Yemezler sözümün kime gittiğini kendileri çok iyi biliyor, alınmayın lütfen. Aracı ben de çok beğendim, ama bu bir fırsatçılığa doğru giderse almayı düşünmüyorum Umarım şu ana kadarki garip satış politikaları dedikodulardan ibaret olur.
    Az kaldı biraz daha sabır, troll dende kurtulursa forum başlığı ohhh miss.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medusa44 -- 9 Ekim 2016; 0:41:29 >

• Geçen sene 630 adet satan bir modelin yenisi var karşımızda ve çogunluk beğendi. Firma ilk 500 araçtan kar amacı gütmeden satış politikası izleyebilir. Cünkü bu aracda iddalılar pazarda yeri olmayan aracı seçenekler arasına sokmak istiyolar. Saçma bir fiyattan gelirse Türkiye pazarını yine kaybederler. Ben olsaydım böyle yapardım Satış temsilciside bana fiyatların uygun olacağını söyledi bakalım bekleyip görecez

• Şirketlerin her ülke hatta her model için satış politikası farklı. Kimi modeller avrupa'da satıldığı fiyatın altına satılıyor burada. Kimileri de 2 katına. Bu tamamen o araçla ilgili hedeflenen satış rakamları ile alakalı. Adam avrupa'da aracın kemiksiz fiyatına 20bin euro diyor mesela. Vergiyle 25bine geliyor. Ama bakıyor ki o araç vergilerle 105bine yeterince alıcı bulmaz burada o zaman aracın kemiksiz fiyatını 15bin euro olarak belirleyip 80-85bine satıyor aracı. Gerekirse 2 donanımdan kısıyor vs.
    Ya da adam bakıyor bizde o arabanın alıcısı çok. Kaça verse gidecek. O zaman bi 5bin daha ekstradan koyuyor üzerine. Ülkedeki vw çılgınlığı malum. Bugün peugeot tiguan'ın 15bin altından giriş yapmadığı sürece herkes üstüne 5-10 koyar vw'ye binerim der.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srvngrc -- 9 Ekim 2016; 9:13:23 >
  • Dizel ve benzinli otomatiğin teknik verileri varmı

• srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Kimse kusura bakmasında bizim Türk insanı bu işten anladığını sanıyor ama hikaye. Vw yi abartıyor. Yeni 308 ile golf ikisinide test ettim golfün tutulmasının yanında 308 den üstünlüğü kesinlikle yok. Hatta süspansiyon 308 den fazla içeri ses veriyor. Tiguan benzinli si şehir içi 12-13 litre yakıyor. Yeni 3008 eğer 308 kalitesinde olursa tiguan dan iç ve dış tasarım olarak katlar. Benzinli modelde vw tiguan dan az yakıyor. Verilere göre

• quote:

Orijinalden alıntı: tazcan

Kimse kusura bakmasında bizim Türk insanı bu işten anladığını sanıyor ama hikaye. Vw yi abartıyor. Yeni 308 ile golf ikisinide test ettim golfün tutulmasının yanında 308 den üstünlüğü kesinlikle yok. Hatta süspansiyon 308 den fazla içeri ses veriyor. Tiguan benzinli si şehir içi 12-13 litre yakıyor. Yeni 3008 eğer 308 kalitesinde olursa tiguan dan iç ve dış tasarım olarak katlar. Benzinli modelde vw tiguan dan az yakıyor. Verilere göre

VW bence fiyat/performans oranı olarak çok geride genel anlamda. Kötü araç demiyorum. Sadece abartılıyor ve o yüzden de fiyatlarını yüksek tutuyorlar.

• srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Ben de onu demek istiyorum. Bir vw abartısı var. Serviste kazıklıyorlar, daha neler. Bizim arkadaş jetta aldı. Dsg sıkıntılı olduğunu bilerek. Sordu servise şunlara şuna dikkat et birşey olmaz. Ee yani garanti veriyor. Garanti geçtikten sonra artık allah kerim.

• tazcan kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum size. 3 ay ince 2014 corollamı sattım ve 308 aldım. Leon, golf vs araştırdım test ettim ama 308 den çok ama çok fark yoktu hiçbirinden. Eğer 3008 de 308 kalitesinde olacaksa ki tahmin ediyorum olacaktır o zaman çok güzel bir araba çıkacaktır ortaya.

Ben de peugeot markasına çok ön yargılıydım ama mantıklı düşünüp inceleyince işler değişiyor. 5 kuruş verip almam dediğim markayı şimdi kullanıyorum hem de çok memnunum.

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.