Şimdi Ara

YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
63.975
Cevap
645
Favori
2.659.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fransada 1 yıldır 34000 euro olan feline burada bir yıldır 113-114 seviyesinde pazarlıksız hali. ÖTV ve KDV oranlarını bilmesemde. 1.6 active dize veya 1.2 allurenin de bu fiyatlara gelmesi gerekir mantıken. Üstü bence ÖTv değil ama Pejo Türkiye zammı olur.
  • Yalnız arkadaş arabaya aşık oldum ben hayır aile falanda yok bende bekar punto ile dolaşan bir adamım ama bu arabada gözüm kaldı valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tazcan kullanıcısına yanıt
    Yanlış yazmışım dsg şanzımanın birşey olmayacağının garantisini vermiyor.

• Antalya'dan İstanbul'a geliyorum. Isparta civarında 2 tır dolusu yeni 3008 gordum. Araçlar cok guzel görünüyordu hızlı görmeme rağmen...

• spark73 S kullanıcısına yanıt
    bu ayın 12 sinde satış danışmanlarını eğitime alacaklarmış antalyada. onun için gidiyor herhalde.
  • Gelsin artik da netlessin fiyat miyat yetti gari:) dizel gtline en full 120 derlerse direk alirim. Yoksa aklim yeni suzuki vitara 1.4s e kaydi. 90Bine full gayet makul.4x4 ne ararsan var. Yakiti da cok iyi gozukuyor kullanici yorumlarina gore.

• srvngrc S kullanıcısına yanıt
    aynen öyle gecen talisman konusuna da yazdım sahibindende 1,6 passatta 175 bin (evet yanlış duymadınız 175 bin ve araba sıfırda değil 5000 de ama muhtemelen satmıştırda...! ) yazan zırtapozlar var. ulen içi altın kaplama olsun opsiyonunu yiyim 1,6 lt bir d sınıfı bir araca 175 bin verilirmi hiç.
    ama acımayın gidin o parayı verin alın passatı herkes yüzünüze :hayırlı olsun ,güle güle kullan vs. içindende ''keşke benimde maddi durum izi verse bende alsam '' der.
    ama talismana 140 binler verdiğinizde yüzünüze yine :hayırlı olsun ,güle güle kullan vs. der ama içinden : '' kerize bak renoya bu para verilir mi ..? renonun hangi pahalı kaliteli sınıf arabası istikrar yakalamış ki ( ör: velsatis ,latitude , laguna vs.) bu kadar para bağlamışsın der.
    pejo umarım bunu göze alıyordur.yoksa tiguan fiyatları yazarsa araç ölü doğar yani çok az hastasının aldığı butik bir model olur. belli bir süre sonra büyük indirim yapsa da millette '' aa tutmadı bak , fiyat kırıyorlar '' algisi oluşur . ikinci eli yine ölü olur. umarım kapora ayagına falan şaşıp abuk subuk iş yapmazlar.
    3008 alalım yada almayalım ama bize özelliklede vag grubuna ders verip adam olmasını sağlatacak rekabetçi markalar/modeller lazım...

• spark73 S kullanıcısına yanıt
    antalya yonunemi geliyordu, ben antalyadayım buradan kaporo yatırdım. araçlar gelirse gidip bayiyi biraz darliyim :D
  • bi internet sitesindeki bilgileri paylaşıyorum gerçekten kafamı karıştıran değerler.

bi diyorumki aracı uzun süre kullanırım dizel alayım o zamanda performanstan ödün vericem hemde daha fazla para vericem

sonra benzinliye yöneliyorum daha hızlı olucam ama uzun yolda 140-150 lere çıkınca benzini içirecem yada hanım dikkatsiz kullanınca çok yakacak

fiyat farkını düşünsem bi türlü düşünmesem bi türlü zaten kafam karışık. veriler aşağıda belkide alıntı yaptığım web sitesi yanlış vermiştir daha güzel veriler gelir :D

1.2 Lt PureTech-EAT6
    Motor: 1.2 litre 4 silindirli 130 ps 230 nm tork (turbo benzinli)
    Şanzıman: 6 ileri otomatik
    Performans: 0-100 km/s: 10.5 saniye – Maksimum hız: 188 km/s
    Yakıt Tüketimi: Şehir içi / Şehir Dışı / Ortalama / Co2: 6.3 / 4.7 / 5.3 / 120 g/km
    Boyut: Uzunluk / Yükseklik / Genişlik: 4447 mm / 1627 mm / 1841 mm
    Bagaj Hacmi: 520 lt
    Boş Ağırlık: 1270 kg

1.6 Lt BlueHDi 120-EAT6
    Motor: 1.6 litre 4 silindirli 120 ps 300 nm tork (turbo dizel)
    Performans: 0-100 km/s: 11.6 saniye – Maksimum hız: 185 km/s
    Yakıt Tüketimi: Şehir içi / Şehir Dışı / Ortalama / Co2: 4.7 / 3.9 / 4.2 / 108 g/km
    Boş Ağırlık: 1315 kg

• quote:

Orijinalden alıntı: CEM_K

bi internet sitesindeki bilgileri paylaşıyorum gerçekten kafamı karıştıran değerler.

bi diyorumki aracı uzun süre kullanırım dizel alayım o zamanda performanstan ödün vericem hemde daha fazla para vericem

sonra benzinliye yöneliyorum daha hızlı olucam ama uzun yolda 140-150 lere çıkınca benzini içirecem yada hanım dikkatsiz kullanınca çok yakacak

fiyat farkını düşünsem bi türlü düşünmesem bi türlü zaten kafam karışık. veriler aşağıda belkide alıntı yaptığım web sitesi yanlış vermiştir daha güzel veriler gelir :D

1.2 Lt PureTech-EAT6
    Yakıt Tüketimi: Şehir içi / Şehir Dışı / Ortalama / Co2: 6.3 / 4.7 / 5.3 / 120 g/km

1.6 Lt BlueHDi 120-EAT6
    Yakıt Tüketimi: Şehir içi / Şehir Dışı / Ortalama / Co2: 4.7 / 3.9 / 4.2 / 108 g/km

Bence dizel motorun torkunu da dikkate alın.

• Takip

• quote:

Orijinalden alıntı: Twsbi580

Birak pejo yu paganiyi bile denemeden kapora mapora yatirmam niye maasimdan 1000 tl azaltayim suanda ben mi mantiksizim? Diyelim ki tum bekleyenler kapora yatirdi daha yuksek fiyattan satacaklar talep var diye.

Fiyatı yüksek tutarsa kimse almaz .

Ben söyleyeyim mesela allure dizel otomatiğe 105 den fazla vermem.

Insignia cosmo alınıyor 100 e gider onu alırım .

Suv falan da değil bu araçlar 4x4 seçeneği bile yok kimseyi yemesinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: CEM_K

bi internet sitesindeki bilgileri paylaşıyorum gerçekten kafamı karıştıran değerler.

1.2 Lt PureTech-EAT6

1.6 Lt BlueHDi 120-EAT6

Veriler ne kadar güvenilir belli olmaz ama ben bir sıkıntı göremedim. Dizel manuel araç sahibiyim, bu verilere göre dizel otomatik bile benimkinden az yakıyor.

• valla arkadaşlar ben böyle güzel iç mekan genel olarak tasarım görmedim gerçekten çok güzel olmuş beni benden aldı tam renault megane sedan alacaktım taaaki bunu görene kadar hasta oldum arabaya en üst paketi + full bütün opsiyonlarla birlikte 130 taş çatladı diyelim 140bin geçmezse kesin alıyorum
  • yazmıyım diyorum ama dayanamıyorum. bi arabaya 120-130 bin para veriyosunuz ondan sonra çok yakarmı muhabbetine giriyosunuz. 100 km de 10 lt yaksa 10bin km de 4500 liralık benzin masarfın olur hadi yılda 20bin km yaptın 9bin lira. aylık 750 lira benzin masrafın olur. sizinki neye benziyo biliyomusunuz; site içşnde lüx bi ev alıyosunuz sonra elektrik parası az gelsin diye karanlıkta oturup tv yi açmıyosun. eğer bi arabaya bu kadar para verip benzin hesabı yapacaksanız tavsiyem pejo 208 bi depoyla 900 km yapıyo 40-45 bine alırsın. kalan parayıda bankaya yatır çocuğun üniversite masrafı çıksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: rektall

yazmıyım diyorum ama dayanamıyorum. bi arabaya 120-130 bin para veriyosunuz ondan sonra çok yakarmı muhabbetine giriyosunuz. 100 km de 10 lt yaksa 10bin km de 4500 liralık benzin masarfın olur hadi yılda 20bin km yaptın 9bin lira. aylık 750 lira benzin masrafın olur. sizinki neye benziyo biliyomusunuz; site içşnde lüx bi ev alıyosunuz sonra elektrik parası az gelsin diye karanlıkta oturup tv yi açmıyosun. eğer bi arabaya bu kadar para verip benzin hesabı yapacaksanız tavsiyem pejo 208 bi depoyla 900 km yapıyo 40-45 bine alırsın. kalan parayıda bankaya yatır çocuğun üniversite masrafı çıksın.

O öyle değil hocam 5 bin tl tatile ayiriyorsun gecelik 300 luk yerine 500 luk den 10 gün tatil yapıyorsun otelin dış kapısına bile yaklasmiyorsun gibi.

Bende anlamıyorum 100 bin tl ler verip te yakıt hesabı yapmayı. Bu alt donanımını alsan 10 bin farkediyor 2 yıl bedava gez hesap yapma.elektrikli ayna falan ıvır zıvır olmayi versin nolacak.

Kaldiki arada barış fark da yok artık turbo benzinlilerde gayet makul lar.

Ya yılda 30 bu. Falan yaaprsin yada daha fazla o zaman fark olur .10 kurustan 3 bin falan zaten kontağı geçirdiğinde 10 bin icerdesin 😀

B3n su an 150 km yapıyorum günlük onun için dizele gecicem 40 bini devirecegim .yoksa hayatta dizel alman 20 bine kadar.napcam yarismi yap cam 100 bg yeterde artar bile. Yılda 2 kere uzun yolda yokuş çıkarken lazım olur torqda .gündelikde kullanacagin zaten 50 hp 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkrarsln

Bayi değilim, bayiden aldığım bilgileri paylaşıyorum bende burada. Bayinin sahibi akraba olunca biraz daha net bilgilere ulaşabiliyoruz sadece. Doğrusunu yanlışını bilmem fakat bana tek söylenen; Fiyatlar ve donanımlar hakkında net bilgimiz yok fakat aşağı yukarı fiyat aralıklarını biliyoruz. Bu konuda sıkı bir politika olduğundan kesinlikle hiç kimse fiyat hakkında dışarı bilgi vermiyor. Ben de bu sözden sonra kapora verirken eğer dizel otomatik GT Line 120 bin altındaysa beni ona yazın eğer üstündeyse 1.2 EAT6 GT Line istiyorum dedim. Bu konuşma üzerine beni 1.6 dizel EAT6 GT Line pakede yazdılar. Hatta sonra da şöyle bir cümle kullandı; "Peugeot için kimse 120 binin üzerinde para vermez kendi aracımız ama herkes bunun farkında piyasada yüksek fiyat telaffuz edenler manüpilasyon yapıyor"

Kapora verenlere kıyak geçileceği için çok dolu araçlar gelecekmiş anlamında söylemiyorum o en dolu araçlar bir daha gelmeyecek lafını. Satış stratejisi gereği fiyatı 120 binin altında tutmak için farklı donanım paketleri getirecekler. Örnek vermek gerekirse bazı araçlarda Focal ses sistemi varsa elektrikli açılan bagaj kapağı olmayacak gibi. Ya da vites manuel olursa donanım gırtlak olacak gibi. Lansman siparişi verirken size önce motor soruluyor, sonra vites ve renk soruluyor. En sonunda da donanım pakedi olarak düşük-orta-yüksek paketlerden birini seçmeniz isteniyor. Burada düşük fiyata maksimum donanımı satın alabileceksiniz ve bir daha bu donanımları bulmak zorlaşacak dememdeki mesele sokaklarda ilk dolaşacak araçların reklam değeri taşıdığı düşünülerek daha donanımlı ve uygun fiyata piyasaya sürülmesi adına bir yorum.

Bir de şöyle bir durum var. Türkiyeye toplamda 500 araç gönderiliyor. Kapora verenlerin siparişleri bu araçların renk donanım ve motorlarını belirlemek adına bir anket niteliği taşıyor. Kapora verenlerin %10'u beyaz renk dizel otomatik istediyse gelen araçların %10'u bu şekilde olacak. Bir de kesin olarak öğrendiğim bilgilerden biri de şu ki Peugeot Türkiye bu 500 araçtan sonra bir sonraki alımı 3 ay sonra gerçekleştirecekmiş. Yani bayilerde kapora verdikten sonra vazgeçenlerin araçları dışında 3 ay boyunca yeni 3008 görülmeyecekmiş.

Belki bazı konularda beni kapora vermeye ikna etme çabaları olmuş olabilir ama zaten 7 senedir müşterisi olduğum bayiyi bir de akrabam satın alınca artık eş dost gibi olduğumuzdan çok da yalan yanlış bilgiler vereceklerini sanmıyorum...

Bende öyle düşündüm 😀 allure otomatik 100 iyidir.

• CEM_K kullanıcısına yanıt
    Her iki motor da bu araç için yetersiz. Uzun yolda araç dolu iken gaza basınca tat vermez sonra 140bin lira verdim diye üzülmeyin. 208 aracımda 1.2 110hp lik motor var araç 1090 kilo ama 4 kişi binince motor sesi ve yakıt değişiyo😀 Yılda 1 kere uzun yola çıkıyorsanız 1.6 dizel alınabilir ama benzinliye hiç bulaşmayın bence. Ayrıca bu araç yerine 4control 1.6 160hp talisman düşünürdüm.

• SertyAdams kullanıcısına yanıt
    Ben de 1.2 eat6 2008 veya 3008 düşünüyorum. Şehir içi ağırlıkta kullanacaksam güç açısından söylüyorum. Yılda 10bin ancak yaptığım için o motor yeterli olmazmı ben test ettim 1,2 eat6 2008 i bana fena gelmedi.

• Donanımlardan kısılarak rakamı ülke piyasalarına uyarlama yapılacak diye tahmin ediyorum. Mesela aşağıdaki videodaki araç allure paket ama ne led far mevcut ne otomatik bagaj kapağı. Bu tarz paket değişimlerinden bahsediyorum. Muhtemelen bunun bi tık daha dolusu olarak feline ya da GT Line adı altında bir paket daha olacaktır ve ülkemizde en üst donanım olarak onlar sunulacaktır. Fiyat olarak makul tutmak adına da bu videodaki allure paket çok tutar diye düşünüyorum...

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.